Jobban vagyok

Téma címkék:
2011.08.01. 14:06

Üdv mindenkinek! Pizsu vagyok. 2011.07.01.-jén írtam meg a történetem “Forgó világ” címmel ide a bppv közösségbe. Azóta sok minden történt velem. Jelentem jobban vagyok! Több mint valószínű, a tünetek is erre utalnak, hogy nekem nem bppv betegségem van, bár a jelenség ami lejátszódott, hasonló. Körzeti tanácsára Xanaxot kezdtem szedni, abból is a kis dózisút. Estére a nyugodt alvás miatt egy egészet, reggel pedig egy fél adagot. 3 heti szedés után most kezdtem elhagyni, az estit megfeleztem, reggel pedig csak akkor veszek be, ha szükségét érzem. Úgy tapasztalom, lassan megleszek nélküle, bár a kezdetkor nagyon jó szolgálatot tett, főleg este, elalvás előtt. A szédüléseim elmúltak, de le is kopogom, nehogy elkiabáljam a dolgot. Bár néha fáradtabbnak érzem magam az indokoltnál, és jobban össze kell kapni magam, ha oda kell figyelnem a dolgokra. Azt viszont én is megfigyeltem, ha hidegfront jön, kicsit szédelgősebb vagyok, és nyaktól lefelé mintha lemerevednék, ásítozom, bár a vérnyomásom rendben van. De legalább már nem olyan durva a szédülés, amit hányás követ. Ilyenkor megkérem valamelyik családtagot, kicsit masszírozzanak át, ez átmeneti enyhülést hoz. Sokat pihenek, bár járok dolgozni is. Szóval biztos a stressz verte ki nálam a biztosítékot, csak ezt nehéz tudomásul venni, jobb lenne valami szervi dologra fogni, ha rosszul vagyok. De én még azt mondom szerencsés vagyok, ebből talán ki lehet lábalni. Meg kicsit tanulságos is, megtanulja az ember, hogy nem zsigerelheti ki magát, mert nem lesz jó vége. Csak azért írtam, hogy hátha másokba is reményt tudok tölteni a történetemmel, akinek hasonlóak a tünetei. Jobbulást és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Pizsu

#6922 tundeanna1 hozzászólása: 2011.12.01. 13:14

Szia Pizsu!

Köszönöm, hogy írtál.Adtál egy kis reményt, hogy létezik olyan ember, akinek elmúlt a fülzúgása.

Én egyébként 44 éves BPPV-s vagyok, jobban is lettem az epley-ktől,már 2 hónapja volt a forgásom.Maradt persze kóválygás, szédelgés, hányinger,de ez a fülzúgás a semmiből jött egy éjjel a bal fülembe, majd pár nap után egy sípolás a másikba és ott is elindult.Most sípolnak és valahol hátul van egy morajlás.Se tv ,se rádió nem jó rá, még rosszabb, nem nyomják el.Legjobb kinn sétálni,de azt nem lehet mindig.Holnap megyek újra orvoshoz, hátha kitalál vmit, vagy legalább ad vmit, ami csökkenti bennem a feszültséget.

örülök, hogy te már jól vagy és remélem így is marad!!!!

#6921 Pizsu hozzászólása: 2011.11.30. 18:46

Szia tundeanna!

Februárban lesz egy éve, hogy történt velem ez a dolog. Mostanra mondhatom, hogy elmúlt a fülzúgásom. Pár hónappal ezelőttig még jelentkezett a tünet, de nem olyan ilyesztő mértékben, mint a kezdetkor. Szép lassan tompult, majd eltűnt idővel. Elismerem én is megijedtem tőle, de ez is egy jelzés, a szervezeted küldi, hogy valami nem ok. A nyugtatót már nem szedem, de ott van a táskámban biztosítéknak, hátha… De szerencsére még nem kellett használnom. Neked mik az alaptüneteid? Voltál már orvosnál, van valami diagnózisod?

Remélem, tudtam segíteni. Ne stresszelj, csak rosszabb lesz.  Idővel ki fog derülni, mi okozza a problémádat. Tudom, ez nem vigasztal most, mikor olyan rosszul érzed magad a tünetektől, én is benne voltam, nem tudtam elhinni, hogy lesz ez jobb is.

Fel a fejjel, írj, hogy alakul az egészséged!

Szeretettel: Pizsu

#6920 tundeanna1 hozzászólása: 2011.11.30. 11:54

Szia Pizsu!

Neked elmúlt a fülzúgásod?ha igen, mennyi idő után?én most ettől stresszelek már egy hete.

#6919 kig121 hozzászólása: 2011.08.02. 06:24

Köszönjük hogy megosztottad velünk a történetedet.

Reméljük valóban nem BPPV-ről van szó és tényleg csak átmeneti dolog volt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close