Kezdet a bppv-el

Téma címkék:
2011.08.08. 11:28

Sziasztok! üdvözlök mindenkit!

Először is örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra.

32 éves, két gyermekes anyuka vagyok, aki még csak most kezdi a tortúrát és a harcot ezzel a betegséggel.6 évvel ezelőtt, amikor a kislányom 5 hónapos volt, először jelentkezett a szünni nem akaró szédülés és rosszul lét. Akkor vitaminhiányra és vérszegénységre gyanakodott az orvos, majd később már depressziósnak mondott. Majd visszamentem a dolgozni, és a tüneteim teljesen elmúltak. Egészen tegnapig, amikor is reggel megint nem tudtam kiszállni az ágyból, ami szinte olyan volt, mint egy centrifuga. Borzalmas érzés, ezt nektek már nem kell bizonygatnom. Jött az orvos, aki rávilágított erre a betegségre s közölte, mindenképpen kivizsgálást igényel. Bevallom rettegek egy újabb rosszulléttől, és borzalmas érzés, amikor nem tudok felkelni a gyerekeim mellett, hiszen őket el kell lássam. Na, de majd meglátuk, hogy mit mutatnak az eredmények.

Még egyszer nagyon örülök, hogy rátaláltam a várószobára és erőt meríthetek a ti tapasztalataitokból. Mindenkinek kívánok szédülésmentes napot!

#6965 Niki79 hozzászólása: 2011.08.09. 08:33

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Egyelőre ott tartok, hogy magnézium, kálcium pezsgőtabletta, valamint Sedatif PC Frontin helyett. Nekem bevállnak a homeopátiás szerek, és mivel a kisfiam most 5 hónapos és szoptatok, így sok minden nem jöhet szóba. A manőverről hallottam, sőt csináltam tegnap is, csak azt nem tudom, hogy ezt lehet folyamatosan, vagy csak akkor amikor jön a szédülés? Lehet napi rutin?

Köszi!

Üdv!

Niki

#6964 tativa hozzászólása: 2011.08.09. 08:25

Kedves Niki79!

Csak azért írok ilyen gyorsan, hogy megnyugtassalak, nem minden szédülés BPPV, még ha az orvosok most erre is fognak mindent. Tegnap markáns hidegfront volt, ami az izmokat épes görcsös állapotba hozni, és máris előáll az oxigénhiányos állapot. Nem vagyok orvos, csak egy olyan “beteg”, aki évek óta küszködik, és már meg tudja különböztetni a BPPV-t az agyi vérellátás zavara következtében beálló szédüléstől. Csak remélni tudom, hogy ezt az oldalt orvosok is olvassák, a betegek által leírt tünetekből, tapasztalatokból eredményes következtetést tudnának levonni. Addig is sok folyadék, a váll-hát-nyak masszírozása a görcsök oldása miatt, relaxáció, esetleg Frontin tbl., és ha nem múlik, akkor jöhet az Apply manőver. Jobbulást kívánok,

Tativa

#6963 magdi55 hozzászólása: 2011.08.09. 08:08

 

Sziasztok!

itt a neten a Dr Szirmai Ágnes,ő profi ebben..megmutatja az Apley/?/manővert..

ami az elszabadult kristályokat “lezázza” az egyensúlyszervről-ami téves infót küld az agynak/

A yutuben is fent van..napi 3x ismételni -Betaverin.Frontin,Notropil

nekem ez segített-aztán a labirint torna”

jobbulást!el fog múlni!!  /bár ha rosszul vagy ez hihetetlennek tűnik-erre jó a pici adag

Frontin-így nem szoksz hozzá-

Magdi    /ha még van kérdésed: mkantor@t-online.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close