BPPV avagy adjunk nevet a nem diagnosztizált szörnyűségnek…

Téma címkék:
2011.08.09. 10:09

Kedves sorstársaim! Mármint akik akaratukon kívül forognak… :) Aki sosem szédült el így, nem is érti, milyen SZÖRNYŰ!!!! Valaki azt kérdezte itt nemrég, van-e gyógyult köztünk. Néhány napja azt mondtam volna: igen. De tegnap megint beszédültem egy oldalirányú hajolástól… :(((((

Én egy év alatt normalizálódat az állítólagos BPPV után. Tavaly április környékén egy éjjel forgó szédülésre ébredtem, s olyan félelem lett úrrá rajtam, azt hittem, agyvérzésem van, vagy megőrültem. Hánytatott, bevittek a kórházba reggel, kaptam 5 napig a Notropil infúziót. Olyan voltam, mint egy zombi: lesápadva, imbolyogva, zavaros tekintettel… A neurológián nem tudtak mit mondani. Aztán elmentem magán MR-re (agy, nyaki gerinc). Apróbb eltérések vannak, de nem tudták ráhúzni a szédülés okát. A gerincem gyerekkortól rossz, kattog, fáj a fejem a nyakamtól, nagy gerincferdülésem van. Orvostól orvosig jártam, de nem volt válasz. A szédülésspecialista hónapokkal később 2 bagatell vizsgálat után borsos árért kijelentette, hogy BPPV. Addigra a neten már utánaolvastam én is. Azóta sem hiszek benne! Látta már valaki azokat az összetapadt kristályokat???? Szerintem nem. És miért éjszaka jön ki sokunknál? Na, erre sem kaptam választ. Mint sok másra sem. Elkezdtem magam keresni a megoldást, igaz, a gatyám is ráment a költségekre, utazásra (már amikor bírtam utazni).

Lassan javult, több fázisban:

néhány hónap nagyon kemény volt: hihetetlen szédülés, meglökés-érzetek, olyan elszáll az agyam érzés, félelem, pánik (Nem tudtam dolgozni, vezetni, egyedül közlekedni…)

- a második fázisban maradt egy erős bizonytalanságérzet és sok megszédülés (kb. 4 hónap)

- később már csak a fejfordításkor és hanyatt fekve jött elő a szemtekerezgés és a szédülés, ekkor már tudtam, meg kell várnom, míg elmúlik, aztán indulhatok tovább

Majd pont a héten dicsértem meg magam, hogy éljen, elmúlt!!! Korai volt… :(

Ami nekem nagyon használt:

- egy természetgyógyász Gyöngyösön

- kineziológiai oldások

- homeopátiás szerek: Cocculine, Vertigoheel (Akár többször is lehet bevenni, ha kell, és hat!!!!)

- Csaba gerinc-egyensúlytorna (A DVD-t a neten meg lehet rendelni, a 2. a jobb, lassú, Taj-chi alapú torna, nagyon jó, minden nap csinálom, fél óra)

- nyakmasszázs, talpmasszázs

- Bach- cseppek a pánik és félelem ellen!!! (Jobb sokkal, mint a Xanax)

Szóval egy év telt el, válasz semmire nincs azóta sem. Én azt mondom, valami a keringéssel van! Nekem logikus, hogy ha elfordítoma fejem, és rosszulleszek, akkor ott elnyomódik valami, ami ezt okozza… Az biztos, az orvosoknak fogalma sincs az okokról…

Mindenkinek kitartást! Szeretettel :Kendra

#6975 Judit57 hozzászólása: 2013.10.23. 11:47

Sziasztok szédültek!

 

Az én esetem is hasonló a tiétekhez, az első szédülés pont 10 évvel ezt előtt volt. Egy éjszaka arra ébredtem, hogy forog velem az egész szoba  a tárgyak körbe körbe, szörnyű volt, próbáltam felkelni olyan volt mintha be lettem volna rúgva, nem volt egyensúlyom. Következett a kálvária mindenféle kivizsgálás, semmi komoly, a neu. orvos szerint depresszió, házorvos szerint hülyeség ne szedjem a depressziós gyógyszert, mert csak rosszabb lesz, hát nem szedtem. eltelt egy hónap majd a panaszok maguktól kezdtek enyhülni. Az elmúlt tíz évben rendszeresen jártam masszőrhöz, hát és nyak valamint talp masszázs. A szédülés néha enyhe formában előjött, főleg reggel, ha felfelé vagy hírtelen lefelé néztem, de kezelhető volt. A múlt hét végén azonban teljesen váratlanul éjszaka újra a rettenetes szédülésre ébredtem, azóta nem tudok szinte semmilyen testhelyzetbe aludni, mert rögtön érzem a szédülést. Akkor ha fent vagyok még türhető kerülöm a hírtelen lehajolást és felnézést így elvagyok, de az éjszkáktól rettegek. Most nem tudom mi tévő legyek kezdjem újra az orvostól orvosig mászkálást eredménytelenűl, vagy próbáljam magam valami öngyógyító módszerrel kezelni?  Teljesen tanácstalan vagyok a neurológián decemberben tudnának fogadni.

üdv. mindenkinek

#6974 Kendra hozzászólása: 2013.02.08. 13:50

Kedves Sorstársak!

Valaki írt nekem a honlapomon, de nem adott meg email-címet, sem más elérhetőséget, így nem tudok válaszolni. Kérem ezekkel együtt keressen újra, ha gondolja. Szép napot mindenkinek!

#6973 Kendra hozzászólása: 2013.02.05. 18:18

Kedves Sorstársaim!

Bizony, csak egymáson tudunk segíteni, hiszen én sem kaptam a mai napig választ az egész egy éves szédülős szenvedésemre, pedig sok-sok orvost bejártam. Az utolsó tünetem (jobbra forduláskor szédülés és szemforgás) egy kineziológiai oldás során szünt meg, ami számomra egyértelmű bizonyítéka volt annak, hogy a lelki oldalnak nagy szerepe van ebben az egészben. Korábban megírtam itt a teljes történetem. Nagyon ajánlom még a homeopátiás Vertigoheel cseppeket, ha kicsit is bizonytalan vagyok, máris veszem be. :)

Azóta elvégeztem a kineziológia néhány fontos szintjét, és azt is megtapasztaltam, hogy stresszhelyzetben a szervezetünk és az agyunk sokszor úgy reagál, hogy annak maradandó nyoma van az egészségünkben. Ha szeretne bárki beszélgetni a tapasztalataimról, segítséget kapni, a blokkpontokat kioldani önmagában, megtaláltok itt:

kineziologuslotte.hu

Szeretettel kívánok mindenkinek forgásmentes napokat! :) Aki ebben a “kórságban” benne volt, az tudja, ez a legjobb kívánság, amit adhatunk… :)

#6972 mmildi hozzászólása: 2012.07.24. 05:21

Én pár napja lettem ilyen éjszakai szédülös de olyan erős mintha elakarnék ájulni nagyon rossz érzés.Sürgösségin és  házi orvosnál a megállapított diagnozis vérnyomás kiugrás ,mert közben 180 lett a vérnyomásom,teljes vérnyomás gyógyszer csere lett ,de semmivel nem vagyok jobban.Nyaki gerinc kopások és nyaki gerinc kiegyenesedés van nálam is ,kérdezem én miért nem gondolnak erre az orvosok ,hogy esetleg ott a baj…..most én szóljak neki???? Mindenkinek jobbulást és örülök megtaláltam ezt az oldalt,mert teljesen magamra maradtam a betegségemmel úgy érzem.

#6971 szutra hozzászólása: 2011.12.27. 20:21

Érdekes, ez már nekem is eszembe jutott, hogy vajon tényleg az egyensúly-szervben összetapadt kristályok okozzák ezt a betegséget? Látta ezt már egy doki is? Vagy csak feltételezik?

Sok történetet elolvastam és elkezdtem kiírogatni,  kinél milyen előzmények után jelentkezett a BPPV. Semmi közös vonást nem tudtam felfedezni. Én pl. épp Indiában voltam, és valószínűleg nem ittam eleget. Legalábbis a helyi doki azt mondta, ki vagyok száradva, ettől szédülhetek. Nálam is éjjel jelentkezett, teljesen váratlanul, én is azt hittem, agyvérzésem van. Az, hogy Indiában voltam, még félelmetesebbé tette, hogy esetleg valami súlyos betegség tört rám…

Kösz a tippeket a homeopátiás szerekről, ki fogom próbálni.

A kinezológiai oldásoknak érezted a jó hatását a Bppv-re nézve, vagy csak általánosságban lett jobb a közérzeted?

#6970 Reia71 hozzászólása: 2011.10.26. 18:07

Anita, én sajnos nem tudok segíteni egyelőre, magam is sötétben tapogatódzom, de úgy tűnik, itt mindenki magán segít, ahogy tud. Gondolom, ha már kórházban is jártál, akkor túl vagy a betahisztin kúrákon, nekem most azt hiszem, az enyhít valamennyit. Nem tökéletes a hatás, de legalább forgás nincs, csak egyéb tünetek.A reggelek a legrosszabbak, kell vagy másfél óra, mire megtalálom a fejem, a vérnyomásom és már nem akarok lehányni senkit:(

Kendra, igen, az a születési dátumom:) Mondjuk nekem a szülinapomon volt valami vírusom, nemrég szerintem, mert alig bírtam aznap felkelni, de 2 nap alatt elmúlt az a valami…és egy hétre rá jött ez a vertigo, életemben először!A fülem amúgy egyre rosszabb, röcsög, zúg…a házidoki ma torokgyulladást és hurutot is megállapított, és elküldött fülészetre,közben az egyik gyerekem is csutka beteg lett, éjjel ügyeleten voltunk ( érdekes, 2 óra alvás után rohamszerűen ébresztett és teljesen jól voltam!!!! )

Neked van családod? Amúgy már megadtam a címem itt, de egyelőre senki sem írt. Újra megadom, és priviben is levelezhetünk: aakovacs71@gmail.com. Ma amúgy voltam egy neurológusnál, de csak januárra kaptam mri időpontot, most próbál anyukám szerezni hamarabbit. A neur. amúgy nem talált eltéréseket, még szemtekeizém sincs, de ő is azt mondta, menjek fülészhez, aki megvizsgálja a szédülésem is. Csak dolgozni ne kéne, mert így egyre nehezebben megy!Itthon ha épp kivagyok, leülök kicsit, akkor eszek, mikor épp tudok és nem kellúgy viselkednem, mintha jól lennék!

#6969 anita1 hozzászólása: 2011.10.26. 09:28

12 éves korom otta szédülők és nem tudom mi okozza.HETENTE KORHÁZBAN JÁRTAM  ÉS FEKÜDTEM ÉS NEM TUDTÁK MEGÁLLAPITANI MI OKOZA ÉS MÉG MAI NAPIG IS SZÉDÜLŐK.SZERTNÉM SEGTSÉGÜKET KÉRNI HÁT HA MAGUK TUDNAK SEGITENNI.

#6968 Kendra hozzászólása: 2011.10.25. 20:23

Kedves Reia! Ma is szédültem… :( De tény, hogy az a régebbi brutális volt ehhez képest. Ha a 71 a születésed, még egyidősek is vagyunk… :) Én azóta is keresem a válaszokat, a homeós szerek nagyon jók, próbáld ki a Vertigoheel-t!!!! És tornázni kell a nyaki gerinccel sokat… Kitartás, javulni fogsz! Jó ez a hely itt, hogy legalább reményt adunk egymásnak, megosztjuk a tapasztalatokat, mert a gyógyászatot nem nagyon érdekeljük, az biztos! :((((

#6967 Reia71 hozzászólása: 2011.10.25. 07:57

Szia Kendra!

Nem tudom olvasod-e még ezt a topikot és hogy hogy vagy mostanában.Én csak annyit szeretnék írni, új szédelgőként, hogy jó, hogy megírtad, hogy neked is ilyen sokáig tartott felépülni, mert én is kínlódok, igaz, még csak egy hete, de a reményem kezdett elhagyni már, hogy ez valaha teljesen jó lesz, lehet!Én is ilyen nyakbajos vagyok, bár gerintferdülésem tudtommal nincs, viszont volt valami kiegyenesedés a nyaki részen, ami miatt tinikoromban sokat fájt a fejem. Most ugyan ez senkit sem érdekel a dokik közül, meg sem nézték még, de lehet, akkor én utánajárok, hátha…

Köszi a történeted és remélem, jól vagy!

#6966 tativa hozzászólása: 2011.08.09. 11:31

Kedves Kendra!

Azt hiszem, iazad lehet, ha  nyaknál keresed a probléma forrását, mert én már írtam korábban, hogy a szédülés mindíg akkor jelentkezett, ha hidegfront jött, stresszes volt az életem, ráadásul 9 éve sérv miatt megműtötték a nyakam, 6 csavarral egy fémlap van beépítve a nyakcsigolyám helyére, és ha lehajolok valamiért, és megfeszülnek a nyakizmaim, máris jön a szédülés-közeli állapot. Nekem a masszázs,és az izomlazítók tettek jót igazán, mert minden reggel, mielőtt felemelem a fejem a párnáról, pánikban vagyok, mire kelek fel…Vettem.egy “szédülés elleni” karkötőt, nem érdekel hogy tudományos-e, vagy sem, a lényeg az, hogy hasson!

Sok sikert a gyógyuláshoz,

 

Tativa

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close