Mi a teendő első pánik roham után?

Téma címkék:
2011.08.10. 13:34

Szia Raul .
Nem csöktél meg csak kicsit két oldalról égetted magad.Azt tanácsolom,hogy sürgősen keress fel egy jó kinezólógust és támogasd meg a tudatodat azzal az egyszerü mondattal hogy (megtudom csinálni)  ÉN VAGYOK A GONDOLATAIM URA.Nagyon fontos mert amikor jönnek a rosz érzések (pánik) akkor az agyad még jobban behergeli magát  és kész a gyomor görcs,nem tudod használni a lábaidat mert,bár a rosszullét előtt minden végtagod normálisan müködött akkor úgy érzed minden eröd elhagy,szédelegsz,zavart vagy.Ha el kell hagynod a lakást inkább remegsz és mindent kitalálsz csak ne ki a házból.Próbálj most sokat aludni ,de ne altatóval mert a nyugtató+ altató nagyon káros.Amennyiben sportoltál most az is nagyon sokat segit főleg a reggeli lendületes kéz láb lendités, futás v.kocogás,bicsikli túra, de ne egyedül. Te még nagyon fiatal vagy és gyorsan kihevered ,ha jó kezekbe kerülsz. Eszedbe ne jússon begubózni, de ne felejtsd el csak te tudsz segíteni magadon.Mégegyszer olvasd el amit egy gyógyult sorstársad ( Fighter) leirt.Sajnos én már idős vagyok  a( nagymamád) lehetnék sok féle bogyóval megetettek, de mineggyiktől még mélyebbre sülyedtem. Nagyon sok könyv is segitséget tud adni ami ezzel a problémával foglalkozik,Talám  neked is segít .Ha érdekel szivesen megadom az E-mail cimemet.Egyébként én 2 évvel ez előtt kezdtem úgy érezni hogy valami nem stimmel mert előszőr, csak nem volt kedvem elmenni  sehová, de itthon sem találtam a helyem aztán már különbözö dolgokat találtam ki miért nem akarok elmenni itthonról csak kisérettel.Akkor még eszembe sem jutott,hogy ez betegség azt hittem kedvetlen vagyok majd elmúlik.Sajnos nem,  aztán jöttek az általad is leirtak minden szépségével  eggyütt.Gondolom a családod nálatok is ki van borulva mert az egyik fele azt mondja ilyen nincs !!!!! Szedd össze magad!!!! a másik meg nem tudja, hogy  segitsen. Az  édesanyádat nagyon sajnálom mert nem érti mi  történt veled.Rendbe fogsz jönni.csak BIZZÁL MAGADBA:A szanaxal csak az a baj, hogy hamar hozzá szokik az ember és, hogy el érd a hatást mindig emelned kell mennyiséget, én csak akkor veszek egy 0,25 ös-nek a felét ha már nagyon görcsbe van a gyomrom.Leginkább a légzés technikát alkalmazom azt látni kéne amikór az unokám utánoz és a végén nevetésbe fullad az egész.Igen sok olyan filmet nézz ami felviditt és önfeledten tudsz nevetni akár a barátaiddal vagy a szereteiddel,ez nagyon oldja a feszültséget.Fel a fejjel és találd meg azt az embert aki rá vezet a helyes és pozitiv gondolkodásra.Nehéz lesz de csodás ha túl leszel rajta.Aztán egy teljesen más emberré válsz.Rá jössz a fontossági sorrendre.AZ ELSŐ ÉS LEGBECSESEBB AZ( EGÉSZ  SÉG).Mert amikor fiatal az ember egy lépést sem tesz az egészsége érdekéb,de amikor megöregszik elmenne világ vágére is érte.Ha küzdesz veszithetsz,ha nem küzdesz veszitettél.
Fandow

#7019 elektor hozzászólása: 2011.08.11. 16:18

Kedves Fandows! Raulnak igaza van szerintem is ez az egyetlen mód amit én is ismerek hogy kilábolj lassan belőle. A fél Pestet képes voltam megkerűlni a metró mozgólépcsője miatt,de ez csak egy lett volna a sok közűl.Minden problémát jelentett,a síma egyszínű kerítés mellett menni a zebrán özönlő tögeggel átérni,hagy ne soroljam. Mindenhová elkisért a nejem és nem tolakodóan de odafigyelt rám. Kimentem először egedűl a kisközértig kenyérért,megdicsért,elmentem a gyógyszerem megíratni 3 buszmegálló. Eredmény  és így lassan -lassan valamit tágítanom sikerűlt a beszűkült mozgáskörömön.2010-ben úgy adódott hogy valaki lemondta az Ausztriai nyaralását de elvitt bennünket kocsival és értünk is jött. Elmentünk,fogtam a gyógyszereimet és arra gondoltam hogy mindegy hogy itthon veszem be vagy ott. Nem bántam meg. A környezetváltozás is még erősített rajtam. Nálad a munkahely talán negatív élményeket idézett fel tudat alatt. Elég egy illat egy szín egy zörej,bármi kiválhatja.

#7018 artur hozzászólása: 2011.08.11. 15:04

Fandows én egyet tudok tanácsolni ez nekem is bejött és egy másik embernek is akivel teljesen más okból (lumbagó) voltunk eggyüt korházban. Én is valamikor kausztrofóbiában szenvedtem, én ugy csináltam,hogy direkt mindig olyan helyre mentem ahol ez eló szokott jöni, és elmult. ő nem akart liftezni, majd a rábeszélésemre egyre többször beszált, én észre sem vettem egy idö után neki is tők természetes lett a liftezés. én azt mondom eröltetni kell tudom nehéz de csak az ember fejében döl el minden. üdv Artur

#7017 Raul hozzászólása: 2011.08.11. 08:02

Köszönöm a reakcióját!

Az a baj, hogy szokatlan számomra, hogy bajom van és hogy nem csinálhatom azt és akkor amit én akarok. Próbálok alkalmazkodni és a megfelelő megoldást megtalálni. Tegnap már sokkal aktívabb voltam mint előtte, ma is elkísértem páromat a munkahelyre. Sőt megpróbáltam bemenni a saját munkahelyemre is hogy lássák a kollégák, hogy megmaradok, de mivel ott ért a roham ezért most is elég rosszul lettem. Össze nem estem de kb 5 perc után el kellett jönnöm. Szóval nem volt meg az áttörés amit várok.csalódott voltam. Jövő hét keddre kaptam időpontot egy jónak tartott pszicho dokihoz, remélem ő tud utat mutatni, mert tudom hogy nekem kell egyedül végig menni rajta.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close