Mik a tapasztalatok az Atarax nevű gyógyszerről?

Téma címkék:
2011.08.13. 08:55

Sziasztok.Néhány hete voltam a pszichiáternél,és emelte a frontin adagomat(0,25-ről 0,5-re),plusz mellé írt fel Ataraxot.Eddig még nem mertem bevenni Ataraxot,mert a gyógyszertárban a gyógyszerész azt mondta,hogy a két gyógyszert nem lehet egyszerre használni.(ill.csak a gép hozta ki neki ezt az információt).Csak arra lennék kíváncsi,hogy van e közöttetek valaki,aki szedte (szedi) az ataraxot,vagy a két gyógyszert együtt.

Holdsugar
#29959 Holdsugar hozzászólása: 2022.07.05. 08:27

Orvosokra nem jellemző, hogy olyan gyógyszereket írnak fel, ami ütközik.

Szív panaszra azért írják merz sokszor pszichés ok miatt magas a pulzus. Erre nem feltétlen szívgyógyszer kell, elég lehet a szorongást csökkenteni.

Holdsugar
#29958 Holdsugar hozzászólása: 2022.07.05. 08:23

Tudom, régi a poszt, de azért írok, hátha egy érdeklődő idetéved.
Frontinnal/Xanaxszal lehet együtt szedni. Én 1,5 mg Xanax mellé kapom. Xanaxot lassan majd le kell építenem nullára. De nem az Atarax miatt, hanem azért mert függőséget okoz és rövidíti a mélyalvást, ami fontos.
Az Atarax nem okoz függòséget, ezért jobb annak, akinek elég hatékony. Szorongáscsökkentő hatása gyenge, de elég lehet annak, aki 0,25 mg felét, 0,25 mg–ot vagy 0,5 mg-ot szed. De mellette is lehet szedni hosszútávon is.
Mivel álmosít, alvászavarra is jó. Este kapok 25 mg-ot. Éjszakai ébredéskor újra vehetek be. Nappal nem kell szednem. Az alvással van gondom.

#28988 Wanda hozzászólása: 2019.11.22. 14:05

Sziasztok!
17 éves vagyok és pánikbeteg ami mellé kapcsolódik szorongás alvászavar és dühkezelési probléma. A lelki gondok miatt mar fizikai szervi tüneteim is vannak mint a migrén a vegetatív labilitás és a raynaud szindróma.
Ma beszéltem a pszihiáteremmek és Ataraxot ajánlott
Mi a véleményetek, mennyit segít ez a gyógyszer az alvászavaron és a pánikbetegségen?
Érdemes szedni vagy inkább hagyjam és próbáljak valami más megoldást keresni?
By:Wanda

#7028 Dudi1 hozzászólása: 2011.08.28. 21:22

szia Fandows. 25 öset szedek 3 szor egyet egy nap.hát ugy hogy mikor rosszil kezdek lenni,mondogatom magamnak,hogy kemeny vagyok,nicns ellenfelem,nicns semmi szervi bajom! egészséges vagyok!! nyugtatom magam. nehéz,mert nehéz.de remélem menni fog.mert igy ez nemélet! 20 évesen meg főleg!!!

#7027 barbigirl22 hozzászólása: 2011.08.24. 08:12

Én 0.25-ös frontint szedek,és abból is napközbe csak egy felet,ha rosszul vagyok.Estére szoktam bevenni egészet belőle.Amúgy érdekes,hogy ha van ez a nagy hőség akkor 1000x rosszabbul vagyok.Ti,hogy vagytok vele?

Amúgy itt is fel szeretném tenni azt a kérdést,hogy ven e köztetetek olyan,aki ha nem piheni ki magát,akkor egész nap rosszul van.Hőhullám,nehéz légzés.(de ez egész nap)Régebben segített egy frontin,de ma már nem :(

Üdv: Barbi

#7026 Fandows hozzászólása: 2011.08.24. 06:45

Kedves Dudi .

Nagyon szurkolok a döntésedhez  sajnos én kisérleteztem és az óta  sem tud rendbe jőnni a gyomrom.A dokiknak semmi sem drága.Ilyen hülye szőveg hogy te álitsd be a bogyókat.Meg, hogy majd három hét múlva megszokja a szervezet , hogy folyton szédelegsz Sajnos én azt vettem észre minél több vacakot irnak fel mindig rosszabbol vagyok.Holnap megyek a dokihoz  v. nem de az lesz a véleménye hogy az agyam nem engedi hogy hasson a bogyó.Vajon mennyi az a kis xanax amitől reméled a talpra állást + a 100% akaraterő.Mert Ez is egy alattomos bogyó nefelejtsd.

 

Fandows

#7025 barbigirl22 hozzászólása: 2011.08.22. 13:49

Sziasztok.Mivel eddig mindenki azt mondta,hogy az ataraxot nem ajánlja,ezért úgy döntöttem,hogy nem fogom szedni.:) Maradok a frontinnál.Az eddig bevált :) Legyen szép napotok!!

#7024 Fandows hozzászólása: 2011.08.22. 07:07

Kedves barbigirl22

A tapasztalataim nem igazán megnyerőek de minden szervezet másképpen reagál egy egy gyógyszere.Sajnos nekem gyógyszerfóbiám van.MIvel sem a xanax sem a rivotril sem a rudotel.nem vált be.Az egyiktől állandóan sirtam a másiktól olyan agressziv letem hogy a családommal folyton harcban álltam a harmadiktól még idegesebb lettem.A dilidóki úgy döntött ha nekem nem jó semelyik akkor majd három hét után meglátjuk mit segít az atarax,Mert csak három hét után szokja meg a szervezet.Szóval nem akarok senkit meg ijeszteni de már a második nap begörcsölt az epém,ugy gondoltam majd elmúlik biztos nem a bogyótól van.Öt napig ettem de csak a megadott adag felét egyre rosszabbul éreztem magam, amugy sem vagyok nagy étkü, de amikor már semmit sem kivántam az erős fájdamaktól Kénytelen voltam abba hagyni.Már egy hete hogy abba hagytam nagyon lassan jövök helyre holnap megyek  hasi ultrahangra és beigéte az orvosom a gyomor tükrözést is.Biztos hogy ettől volt mert a vérnyomás gyógyszeremet már hosszú ideje szedem és semi mást nem használok.Még egyszer mondom mindenki másképp reagál az orvósságokra.Sajnos én még a xanaxtól is még sokal idegesebb lettem más meg évtizedek óta szedi és elvan vele.

Remélem nem ijesztettelek meg  ja igen az első két nap nagyon jól aludtam tőle. Adoki ugy is azt mondja hogy ez nem igaz csak az agy szüleménye.Az epe görcsöt senki sem akarja magának és ha igen akkor az hülye.

Fandows

#7023 Dudi1 hozzászólása: 2011.08.13. 10:16

szia,nekem is irt fel háziorvos,de ,mivel ő aztmondta,idézem:ez egy nagyon ügyes kis gyógyszer,a szivorvosok irják fel előszeretettel,”..hát én meg nem váltom ki merteaztmondták,hogy a szivemnek semmi baja:) meg hogy nyugtatoval példának okáért,nálam xanaxal együtt nem hasznos szedni,és vagy hagyjam el a xanaxot ha ezt szedem,vagy magamnak állítsam be,én pedig nemvagyok aza fajta aki kísérletezik magán.én tegnap elszántam magam,megszorzom 100 al az akaraterőmet és talpraállok magamtól egy kis xanax segítségével.szép napot nektek

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close