Mért befolyásolja az életet egy betegség?

Téma címkék:
2011.08.27. 21:27

Üdv mindenkinek. Asszem elég nagy problémában vagyok, 36 évesen II-es tipusú cukorbetegségem van.14-éves koromban derült ki, tönkretéve a fiatalságomat. Most eljutottam arra a szintre hogy elvesztettem a 6éve tartó kapcsolatom, melyben szerintem ezis közrejátszott. A kérdésem, eddig mindég észleltem a hipoglikémia hatását, de ez az utóbbi időben elmarad. legutólsó esetemnél pl: labor vérvétel utám kimentem a kórházból, beültem az autómba és hazamentem minden gond probléma nélkül. viszont a napokban mikor ellenőrzésen voltam és rákérdeztek nem éreztem-e rosszul magam labor után, akkor nyugottan feleltem hogy nem, miért? és akkor lepett meg a válasz. A cukrom 1.8 as volt. mit tudok tenni hogy ezt érzékelhessem? már féltem a jogsim is. igaz 12 éve vezetek, bármiennemü baleset vagy sérülés nélkül. nem szeretnék mindent elveszteni. a párom miatt idegileg kivagyok, a cukrom nem tudom rendeltetés szerűen kezelni, az anyagiaim, hmmm, inkább nem is emlitem. szerintem ezt a részt mindenki ismeri. ha valaki tudna tanácsot adni azt nagyon megköszönném. Tisztelettel: “Csaba”

#7167 Gerald5 hozzászólása: 2013.08.04. 15:32

Ha sokszor lemegy a vércukorszint akkor hozzászokik a szervezet, ez szerepet játszik a hipo érzékelésben.

 

#7166 Raffika1 hozzászólása: 2013.01.21. 12:21

Kedves Anika!

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a II-es tipusú cukorbetegség nem vissza fordíthatatlan betegség! Minden hónapban 1x van van egy kis eü előadás a különböző betegségek gyógyításával, azok kezelésével kapcsolatban a 17. kerületben( nem tudom kiírhatom e hol) ott hallottam először erről és ennek altarnatív kezelési módjáról. Ha meg adhatok elérhetőséget kérem írjon ezen az oldalon vissza! Üdvözlöm Raffika1

#7165 medium hozzászólása: 2012.06.14. 08:57

Kedves Csaba ls mindenki!

Sajnos itt nem oszthatok meg linket, de egy 50 perces orvosi videóban a válasz megtalálható! Küldöm azoknak akik kérik! Üdvözlettel medium

#7164 plangarandrasne hozzászólása: 2011.11.14. 15:54

Kedves Csaba!

Ne legyen úgy maga alatt,mert az sem fog használni a szervezetének. Mi az hogy 1.8? nem 18? nem tudom ezt hogy értelmezi ,mert a 18 az ténleg sok.Az 1.8-at nem tudom értelmezni.DE!!! 1) soha ne egyen jóllakásig!Tapasztalja ki melyik gyógyszer használ ,és azt szedje csak!Nekem a Meforál 500mg. nagyon meg felel.3)Ne gondoljon mindég a cukorra és ne idegeskedjen! Tudom hogy  nehéz betartani az utolsó ajánlatom,de mindég arra gondoljon,hogyaz idegesség a stressz a leg főbb oka a cukorbetegségnek. Vigyázzon Magára! Sok sikert és Üvözlöm!!! Zsóka mama.

 

 

#7163 s-peter hozzászólása: 2011.11.12. 20:10

Annika jótanácsán túl, ami vérvételnél jó megoldás: sajnos én is egyre többet olvasok a hipó érzékelési problémákról. Angolul “hypoglycemia unawarness”-nek hivják. Egy-két hétig kicsit föntebb kell tartani az átlagos vércukor szintet, és akkor rendeződhet a hipóérzékelés. Persze, ahogy a többiek is tanácsolják sűrűn kell mérni. Mérési könyvet vezess.

Vezetés előtti vércukor mérést javasolnak. Alacsony vércukornál ne indulj el. Gondolom szőlöcukor mindig van nálad.Snacket is tartogass.

Hipót gyógyszer is okozhat 2-es diabeteszesnél (sulfonylureas -glyburide és glipizide  tartalmú gyógyszerek). Kezelőorvosodtól kérj tanácsot.

Mielőbbi magadra találást. Somogyi Péter

#7162 Moncsi2011 hozzászólása: 2011.11.11. 08:55

Kedves Csaba!

Én hasonló helyzetben vagyok, bár a keményebb I. típusú. Meg még van mellette 2 féle autoimmun betegség. A társam, aki feleségül akart venni, 8 hónapig csinálta, utána a következőket közölte velem :

“Az egész életed, a szúrásból áll”

“Alkalmatlan vagy anyának”

Az utóbbit arra értette, hogy nem tudok gyereket szülni, mert az immunrendszer megöli a gyereket, utána engem. Képzelheted, a szerelmem, akiben bíztam, aki mellettem állt, ezt mondta. Azt hittem elájulok. Lelépett, egy szó nélkül. Képzelheted, 175 magas vagyok, 55 kiló voltam. Lassan másztam ki a gödörból, az edzésekkel. Először 5 perc, most már 1 óráig vagyok a konditeremben, futok, kondizok. Sokan dolgoznak rajtam, meditálok, és igyekszem pozitív emberek társaságát keresni.

DE EZT SOHASEM FELEJTEM EL, AMIT TETTEK VELEM. Erre a két mocskos mondatára, csak annyit tudtam válaszolni, hogy “ma én, holnap te”. Senki sem tudja, mikor kell fel 26-ös cukorra, mint én…”Mit mondd Jézus: ne cselekedjétek azt, amit nem akartok, hogy veletek cselekedjék…”

Ez az ember, mint engem NEM ÉRDEMELT MEG!

a CUKOR: Az elég nagy baj, ha nem érzed a hipoglikémiát. Én úgy tudom, hogy ilyenkor már átültetik a hasnyálmirigyet. Kérdezd meg az orvosodtól, mert igy nem maradhatsz. Én nem vezetek, pedig imádok. Nem merek. Volt már egy-két súlyos helyzet, nem biztos, ha rámjön nem e karamboloznék.

Üdvözöl, szeretettel:

Moncsi

#7161 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:30

Szia! Nekem van információm!!!   Keress meg légyszíves.

fmatkovics@gmail.com

Kösz.   Segítünk.

 

#7160 Moncsi2011 hozzászólása: 2011.09.01. 06:35

Kedves Csaba!

Én I. típus, tehát autoimmun cukorbeteg lettem, 41 évesen. Most 1 éve, én, az NBI-es kézilabdás, sportoló. Nem mondom, hónapokig teljesen ki voltam idegileg. 7!-szer szúrom magam. Mivel még mindig sportolok, ma úgy indultam a munkába, és szerencsére észrevettem otthon, hogy már zuhan a cukor 4,7 volt. Gyorsan kóla, utána kis pogácsa. Szerencsére én még érzékelek. Mindenképpen orvossal kellene konzultálni, miért nem érzi a hipoglikémiát. Mert ha nem, már csak egy marad, az átültetés. Nos a társról : Az én társam? aki úgy ismert meg már cukorbetegen, 8 hónapig csinálta velem a betegséget. Eddig tartott ki. Utána jött, hogy “az egész életed a szúrásból áll” Alkalmatlan vagy anyának” Most gondolja el mit éreztem, mit érzek….és ez az ember, azt mondta, hogy szeret engem!

Én nem vezetek, mert nem merek! Minden nap egy harc, hogy életben maradhassunk! Nézegesse a cukrát gyakran. Én három óránként.

Én biztos vagyok benne, hogy van egy társ valahol a világban, aki minket így elfogad…..

 

szeretettel:

 

Moncsi

#7159 plangarandrasne hozzászólása: 2011.08.31. 20:48

Kedves Csaba!

Ne legyen úgy elkeseredve valóban fiatal még a cukor betegséghez,de gondolom kapott rá gyógyszert ,és betudták állítani.Én is ez év tavaszán jöttemrá,hogy 2-es tipúsu cukorbeteg vagyok egy általános vizsgálaton,kaptam rá gyógyszert ,eleinte 3X2 -öt aztán 2X2-őt,most mivel Andalúziába unokázok csak egyet veszek be naponta. Szeptemberbe ha haza megyek majd újra megnézetem.Igaz én 69 éves vagyok ezt már időskori betegség de nem vagyok sem rosszúl pedig ittaztán ténleg meleg van.Vigyázzon az édességre a túlzott kenyér fogyasztásra de ne vonjon meg semmit magától,csak mértékkel.Ja és az idegességet kerűlje! Attól megy fel igazán a cukor.Mielőbbi gyógyulást,és ne csüggedjen el ,sokan élnek evvel a nép betegséggel 90 évig is. ! Üdvözlettel! Plangárné Zsóka mama.

#7158 Annika hozzászólása: 2011.08.29. 15:19

Ez a baj, hogy a cukrosoknak éhgyomorra kell menni vérvételre. Azt tudom csak tanácsolni, hogy sűrübben egyék. Mindig legyen szőlőcukor magánál. Ha kocsiba ül előtte feltétlenül egyen valamit. én úgy kerülöm el ezt, hogy vérvétel előtt is eszem. Mert nem akarok rosszul lenni. Jó egészséget: Anni

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close