Arcidegzsába

Téma címkék:
2011.11.03. 15:10

Az én történetem egy jó 10-éve kezdödöt állandóan fájt a fogam(akkor még azt hittem hogy az)elmentem fogorvoshoz és mindig talált valami csinálni valót és egy kis idöre mindig megszünt a probléma de egy jó másfél éve a panaszok sürüsödni keztek és most már a fejem is elkezdet fájni elmentem a háziorvoshoz hogy valami nem oké ő meg elküldött MR-re hátha kiderül mi a baj hát ki is derült hogy arcidegzsábám van ugyhogy nyomás szegedre ott elöször az arcideget roncsolták hátha ez elég lesz és megszünnek a panaszaim de sajnos nem igy lett ugyhogy egy hónap elteltével felvágták a fejemet és egy anyagott raktak be az ér és az ideg közé de sajnos 5-hónap elteltével a tünetek keztek visszajönni ugyhogy visszamentem szegedre de az orvosom közölte hogy az ő részükröl ennyi ők már nem tudnak velem mit kezdeni jó mi?!

Itt tartunk most most kerestem egy idegsebészt pesten ugyhogy hozzá fogok menni de mint kiderült nem a körzetünk budapesti korház ezért elöfordulhat hogy a vizsgálatnak valahány %-át nekem kell állni hát ez mélységesen felháboritott nem elég hogy az elözö mütétre kidobtam egy rakadt pénzt most még csak a vizsgálatért is több tíz ezer ft.fizessek hát ez a magyar egészségügy egy vicc!!!akinek nics egy kis pénze az forduljon fel!Ja és a gyógyszerek is egy vagyonba kerülnek amit felirtak  de a tb.ezt nem támogatja hát most itt tartok ki tudja hogy mi lesz de remélem hogy megszüntetik a problémám mert így nem lehet élni!ha valakinek van hasonló baja akkor kérlek ird meg

#28121 Elinda hozzászólása: 2019.03.10. 02:42

Lehet tudok segiteni.. A gyogyszert nem szabad elkezdeni hasznalni, mert idovel mindig erosebb es erosebb gyógyszerek kellenek,! Es a vegen nem marad csak az operacio. Nekem is idegzsabam van es hál istennek talaltam mas alternativ gyogyitasi modokat. De mar arra is rajottem, hogy lett ez nekem. Eloszor is irom a gyogyitasi lehetosegeket: akupunktúra! Nekem a 16 kezeles utan kezdett hasznalni. A mellette nagy dozisu C, A, Mg, Hal kapszula, granatkaoszula, ideg nyugtato teat ittam/hasznaltam. A masik megoldas a Szauna. Nekem ez is bevalt. Akkor kenocsok arra a helyre ahol faj. Bar arcra nagyon nem jo, mert nagy Eros. Viszont homlokra, es hatul a fejre nagyon is jo! A krem neve NATURLAND inno Rheuma krem forte. A masik, ha nincs baj a foggal, mert nekem sincs el kell gondolkodni, hogy egy fog faj, vagy tobb. En nekem a jobb hatso utolso fogam fajt. Es egeszseges, a röntgen is ezt mutatta. Igen de rajottem, hogy az utolso also fogammal almomban nyomom a felso utolso fogam. Es a neurologusom azt mondta, persze ez okozhat neurologiai probkemakat. Ja es az utolso a BEMER. utanna kell nezni a neten mert igy hosszu. Remelem tudtam segiteni. :)

#24323 sogam hozzászólása: 2017.01.01. 18:58

Rátaláltam erre a fórumra miután teljesen kétségbe esve szaladoztam orvostól- orvosig. Nekem egy hónapja a bal arcomon alul felül éles villámcsapás szerű fájdalmaim vannak. Voltam vérvételen ami teljesen rendben van. Elmentem neurológushoz aki atípusu arcideg gyulladást diagnosztizált. Persze elküldött mr vizsgálatra is. Mellesleg jól rám ijesztett, daganat ügyben. Most várom az mr eredményét és tegredolt szedek amitől kicsit jobb a helyzet.

#7559 Eva67 hozzászólása: 2013.10.09. 19:14

Az én történetem egy foghúzással kezdődött,ami után jelentkezett egy arcfeszülés,és egy kálvária ami azért folyt,hogy kiderítsük,hogy ez mitől van.A fogaimat több százezer Ft-ért rendberakták,pótolták,de a feszülés csak nem múlt el.Allergia vizsgálat,szájsebészet,és még reumatológia is volt,ahol kaptam a nyakamra egy ultrahangos kezelést is.Itt kezdődtek először az arcidegzsába tünetei előjönni.Iszonyatos fájdalom jött a bal arcomba,ami csak Cataflan szedése után enyhült.A fogorvos már nem tudott ezzel mit kezdeni,így kerültem egy olyan helyre aholl próbálták megtanítani,hogyan tudom úgy ellazítani az arcizmaimat,hogy ez a fájdalom elmúljon.Miután ez is sikertelen,volt itt modták ki először,hogy ez arcidegzsába és menjek neurológushoz.Elmentem, és felírta a Teperin nevű gyógyszert,ami egy darabig hatott aztán ez sem.El voltam keseredve,rettentő fájdalmai voltak.Ismerős által eljutottam az amerikai úti idegsebészetre,ahol felírták a Tegretolt.minden porcikám tiltakozott ez ellen a szörnyű betegségekre való gyógyszer ellen,főleg,hogy ez sem ért semmit, és még borzasztóan szédültem is tőle.A fádalmat egy időre az Algoflex forte szüntette,de nem sokáig.Október 22.-re lett volna MR.vizsgálatra időpontom,de egy kis segítséggel ezt előbb meg tudtam ejteni.2 napom volt rá,hogy megtudjam,hogyan kell érkezni egy ilyen vizsgálatra,mi is ez valójában.Az interneten olvastam,hogy le kell venni minden fémet magamról,így szót fogadtam és egy fájdalom közepén elkezdtem leszedni a gyűrűimet az ujjaimról,amik 20!!! éve nem voltak leszedve soha.A gyűrűk forogtak az ujjaimon így nem tűnt fel,hogy szinte ránőttek a kezemre.És itt jön a csoda,mert amint nagynehezen lejöttek a gyűrűk a fájdalmat azonnal elvágták!!!.és azóta sem tért vissza.Ez augusztusban volt,most pedig október van.Akinek elmodtam idágig,alig hitték el,hogy ez megtörtént,és hogy így mútl el az én “arcidegzsábám”.Kerestem a helyet,hogy hol mondhatnám ezt el,és remélem,hogy a történetemmel tudok másnak is segíteni megszabadulni ettől a rettenetes betegségtől.Ilyen “kis ” dolgokon múlnak a nagyok!!

#7558 tekirova hozzászólása: 2012.01.04. 18:21

Várom a fejleményeket. Kérlek írd meg mi történt.

Nekem is ez a betegségem 2007. junius óta. Hullámokban támad a fájdalom.

Kíváncsi vagyok mi lett Veled.Kevés az ilyen információ.Ki lett az orvosod?Jobbulást!!!

Marianna

#7557 kukk hozzászólása: 2011.12.10. 20:03

Szia! Én egy 38 éves családanya vagyok és én is arcidegzsábában szenvedek már 9 éve.2 hónapja volt koponya műtétem,sikertelenül.Már az összes lehetséges beavatkozást elvégezték,de a fájdalom megmaradt.Engem Pesten és Debrecenben műtöttek. Most valamilyen alternatív gyógymódot keresek.Az akupunktúrát láttam már több helyen említve,de tapasztalatokat még csak az alábbi hozzászólónál olvastam. Neked azóta sikerült találnod valamilyen gyógymódot? válaszodat előre is köszönöm .

#7556 Vicacica hozzászólása: 2011.11.06. 16:46

Szia!

Nekem is volt hasonló problémám két alkalommal is a fogaim csiszolása után. Jártam mindenféle orvoshoz, neurológushoz, stb. senki nem tudott rajtam segíteni. Aztán valaki ajánlotta az akupunktúrát, 8 alkalommal mentem kezelésre, de már a harmadik kezelés után sokkal elviselhetőbb lett a fájdalom, a 8.-ik után pedig teljesen megszünt. Két évvel később szintén előjött egy másik fogászati kezelés alkalmával és szintén csak az akupunktúra tudta megszüntetni.

Tudom ajánlani mert használ!

Üdv:Vica

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close