Alvászavar több mint 4 éve

Téma címkék:
2011.11.04. 07:26

Nem tudom az itt olvasók közül küzd e vagy küzdött e már valaki hasonló betegséggel.

De ez már szörnyű egyáltalán nem tudok elaludni talán sikerült az éjszaka 2 órát éber alvásban töltenem megint nagyon ki vagyok már merülve fizikailag-szellemileg egyaránt. Ami a másik rettentő feszült vagyok ideges-stresszes és ahogy jön az éjszaka mindig próbálok időben lefeküdni és csak várom az álmosságot, ami persze nem jön. Pár óra múlva már alig tudok megmozdulni az ágyban a fáradságtól de az álom még mindég nem ért utol. Közben fél óránként wc-re járok, egyszer melegem van egyszer fázok. Egyszerűen az agyam nem jut el az álmosság küszöbéig. 4 éve kiírták nekem a rivotrilt azt azóta szedem igaz az utóbbi időben már csak fél szemet az elmult hétben pedig már próbáltam elhagyni teljesen, de az 5. éjszaka után kénytelen voltam bevenni 1 szemet, mert már nem bírtam alvás nélkül. Egyszerűen nem tudom a gyógyszer mellékhatása ez, de biztosan közrejátszik bár én soha nem vettem be 2 szemnél többet. Több orvos azt mondta ettől a mennyiségtől nem lehet hozzászokni. Sajnos egyedűl kel megbírkoznom a betegségemmel mivel a családban mindenki úgy alszik mint a mormota felsem fogják a bajomat nem értik meg. Most visszamegyek a pszichiáterhez csak az a baj, hogy én gyógyszer nélkül szeretnék meggyógyúlni. Tudok egy lehetőséget csak a távolság miatt nem megoldható (SLEEP WELNES) tréning. Hogyha valaki ezt kipróbálta és segített neki az kérem írjon nekem ide, de szeretnék olyan emberekkel is véleményt tapasztalatot megosztani, akik küzdenek vagy már kigyógyúltak hasonló betegségből. Várom mindenki észrevételét-segítségét.

#7565 atlantiszi hozzászólása: 2011.12.17. 08:16

Kedves alvászavarral küzdők!

Az alvászavar fő oka, hogy az elme nem tud kikapcsolni,állandóan cikázik ide-oda egyik gondolattól a másikig, tulajdonképpen rátelepszik lelkünkre és nem hagy aludni.Plusz zavaró tényező még, ha földsugárzás közepén áll az ágyatok, egy keresztvízérben vagy magas feszültségű kábel közelében nem könnyű elaludni.Az egész megoldására van egy könnyen elsajátítható módszerem, amivel már segítettem jópár emberen aki hasonló gondokkal küzdőtt.Teljesen gyógyszermentes!

Ha valakit érdekel akkor a laszlo.thot@gmail.com-ra írjon és stresszmentesen élhet

a továbbiakban.

 

Üdvözlettel:

Tóth László pszichoterapeuta spec.tanácsadó(lelki segítő)

#7564 Kisprucsok hozzászólása: 2011.12.17. 08:07

Sziasztok!

Ha valaki szeretne egy hasonló problémával rendelkező lánnyal akkor jelezze.

 

#7563 Kisprucsok hozzászólása: 2011.12.17. 07:59

Szia Ági!

Sajnos én is alvászavar problémákkal küzdöm! Korábban is volt ilyen aztán elmúlt, de most egy ideje megint visszatért :(

 

#7562 Reia71 hozzászólása: 2011.11.08. 14:08

Nah, túl egy újabb réméjszakán újra írok:)

Hát, ha kivizsgáltak, akkor legalább az biztos, hogy szervi gondod nincs.Én bizony mostanában már beveszem a gyógyszert, amit adnak, épp az imént olvastam valahol, hogy a mai, modernebb altatók már nem okoznak hozzászokást ( legalábbis fizikait nem, max. pszichéset, szerintem ), igaz, én most azzal sem tudtam aludni rendesen. Szerintem akkor ebben több a lelki tényező, valahogy relaxálnod kellene rendszeresen, nem csak elalvás előtt.Nem tudom, mennyire vagy stresszes általában, én eléggé szorongó típus vagyok, csoda, hogy eddig bírtam aludni egyáltalán. Jah, és hormonális okok is lehetnek, ezt is megnézték? Az a baj, hogy ha mi magunk nem tesszük rendbe magunkat lelkileg, pszichésen, akkor az orvosok csakis gyógyszerrel tudnak segíteni, hiszen nem ringathatnak el minket esténként az ágyikónkban. Én azt is észrevettem amúgy, hogy ha van kihez odabújni, sokkal jobban laszok:)

#7561 agi74 hozzászólása: 2011.11.08. 12:41

Szia!

Köszönöm soraidat. Azaz igazság, hogy már elég sok vizsgálaton túl vagyok alváslaborban is voltam (honvéd korház), de ott sem tudtak segíteni, csak további gyógyszerekkel akartak adni, amit visszautasítottam. Elaludni egyáltalán nem tudok magamtól a mai napig már azt sem tudom mi az.?  A gyógyteák sem és a gyógynövényes dolgok sem segítenek már. Szinte teljesen áttanulmányoztam ezt a betegséget tudom mivel járnak és mit okoznak és azt is tudom mit kell ilyen esetben tenni, de szinte soha nem segítenek ezek sem hiába teszek úgy ahogyan javasolják. Elkezdem újra egy másik orvossal a kivizsgálásomat és megpróbálok küzdeni, mert ez így sokáig nem mehet….

#7560 Reia71 hozzászólása: 2011.11.06. 08:34

Szia!

Sajnos gyógymódot én sem tudok, de írok, hogy tudd, nem vagy egyedül. Én ugyan el tudok aludni, de 2 óránként felébredek, aztán még hosszasan kínlodok, forgolódok, mire sikerül újra elszunyokálnom….hogy aztán újabb 2 óra múlva ismét fent legyek. Ha ritkán lealszok 5 órát egyben, az már szenzáció. Úgyhogy megértelek, én is egyre kialvatlanabb, fáradtabb vagyok, ráadásul most egyéb tünetekkel is küzdök, amiknek akár ehhez is köze lehet.

Szerintem sok helyen van már az országban olyan labor, ahol az alvással foglalkoznak, beelektrodázzák az embert egy éjszakára és figyelik, mit művel. Voltál már ilyen helyen? Nem tudom, hogy gyógyszer nélkül mit lehet tenni, de az biztos, hogy ez is ördögi kör lesz egy idő után, hiszen már tudat alatt félünk az estétől, az alvástól, hogy megint nem sikerül. Öngerjesztő folyamat. Én próbáltam gyógyteákat, citromfű és társai, de nem bírta a gyomrom, vannak természetes hatású szerek is, azokat már kipróbáltad? Patikában tudnak neked segíteni. És persze jó lenne kevés stressz, főleg este, lefekvés előtt….nyugalmas olvasás, olyasmi, ami nem ingerli fel túlságosan az agyad ( ergo a tévé nem mindig jó ). Én gyakran zenét hallgatok, fülhallgatóval, vagy rádiót. Olyan unalmas műsorok tudnak lenni éjjel, hogy azon szinte mindenki elalszik szerintem:)

Én egyébként nem mindig voltam ilyen, sőt, 2 évvel ezelőtt még mormotaként lehúztam 8-9 órát egyben az ágyban, csak aztán jöttek kisebb egészségügyi gondok és onnantól nem megy az alvás.

A gyakori vécére járás nálad vajon pszichiszomatikus tünet, vagy túl sokat iszol lefekvés előtt vagy esetleg szervi oka lehet?Ilyesmik is megzavarhatják az alvást. Túl sok vacsora, túl sok folyadék, sport lefekvés előtt…stb.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close