Nincs kiút a pánikbetegségből

Téma címkék:
2011.11.07. 11:45

Én 2003 novemberében lettem beteg. 2005 óta vagyok munkaképesség csökkent, 45 %-on. Nagyon sok kórházi kezelés, rengeteg pszichiáter, pszichológus kezelt, 3 különböző kórházban. És persze azon kívül is. A kórházi kezeléseim 1-3 hónap között voltak. A családban senki nem fogadja el a betegségemet, Édesanyám volt az aki több orvossal is konzultált és utána olvasott, egyedül ő értett meg, de őt 2007-ben elveszítettem. Senki nincs aki mellettem álljon. Az összes gyógyszert kipróbálták már nálam, infúzió kúrát, sőt még elektrosokkot is alkalmaztak. A gyógyszerek általában fél-egy évig voltak hatásosak. Próbáltam 4 órában  dolgozni, hátha segít, de minidg rosszabbodás lett a vége. Megint nagyon rossz állapotban vagyok, az élni nem akarás jár állandóan a fejemben. Már kétszer próbáltam meg az öngyilkosságot, mind a kétszer sikertelenül. Most csak az tart egyenlőre vissza, hogy félek, ne a gyerekeim találjanak rám. Persze már ezt is ki tudnám védeni, de egyenlőre még tartom magam. A férjem nem ért meg, nem enged kórházba, mert azt mondja, hogy már mennyit voltam mégsem tudtak meggyógyítani. Nem tudom mi lesz a vége, de úgy érzem nincs kiút a számomra, nem tudnak meggyógyítani. A lakásból már nem mozdulok ki, mert az úttesten sem merek egyedül átmenni, mert akkor az autó alá kerülnék. Ha mégis ki kell mennem kisérő kell mellém, pl. ha orvoshoz megyek. A háztartást és magamat is elhanyagolom, nem érdekel senki és semmi. Szeretnék végre olyan emberről hallani, olvasni, aki meg tudott gyógyulni ebből a betegségből, ráadásul ennyi év után. A jelenlegi orvosom jó orvos, annyi időt szán rám, amennyit kell, meghallgat, nem siettet, persze mondja, hogy be kellene feküdnöm. De félek, hogy akkor a férjem elhagy, mert már egyszer nem bírta tovább és máshol keresett boldogságot magának.

#7581 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.12. 18:28

Szia ! Van egy barátom Angliában,20.-évig pánik beteg volt,
már nem az!!!!    kérek Skype elérhetőséget és összehozlak vele.
Biztosan segíteni fog.  gyógyulj meg te is!
Ferenc

#7580 vakutyi hozzászólása: 2011.11.08. 23:40

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat. Igen tuom én is, hogy menni kéne, csinálni kéne. De nem megy. Barátaim nincsenek, akikkel ki tudnék mozdulni, férjem korán elmegy itthonról dolgozni éés csak este jön haza, ráadásul még szombaton is. Vasárnap ő pihenni akar, nem tudtam rávenni, hogy menjünk el valahova, mert ki kell mozdulnom. Ma már nem is próbálkozom, mert indig vita, sírás a vége. Gyerekeim már nagyok, a saját barátaikkal vannak, nem az anyjukkal. Barátaim is azért nincsenek már, mert én mindig olyan típúsú ember voltam, hogy mindig azt kerestem, hogy a másiknak mi lenne a jó, aztán mikor nekem volt szükségem segítségre cserbenhagytak. Ha kórházba kerültem nem jöttek látogatni, ha hívtak valahova és én éppen nagyon nem voltam jól, nem tudtam elmenni, legközelebb már nem hívtak. A neten barátkoztam, különböző játékos oldalakon, a net az ami talán kicsit lefoglal, már ha lefoglal. Manapság már az sem érdekel. Erre az oldalra véletlenül találtam, gondoltam hátha tudnak segíteni, de sajnos azt én is tudom, hogy ki kéne mozdulni, csinálni valamit. De nincs kivel és most amúgy is megint nagyon magam alatt vagyok, megint kellene, hogy megváltozzon a “széljárás” nálam.

Inez
#7579 Inez hozzászólása: 2011.11.08. 11:27

Sziasztok,

memike, elektor: tetszik amket írtatok :) vakutyi: én is azt vettem magamon észre, hogy minnél többet fekszem és aludni kívánok annál rosszabb, egyre csak húz az ágy. Kicsi erőltetés után, mozgásra szerintem javul a helyzet, mert a mozgás=élet.

Elektor azzal is teljesen egyet értek, hogy ha valaki mondjuk eltöri a lábát egyből empátiát érzünk iránta, de ha valaki lelkibeteg akkor inkább elhúzódunk tőle, azt hisszük haragszik, van unjuk a “nyavalygását”…hülye emberi tulajdonság, de a gyengéket akik nem tudják kezelni az élet viharait megvetjük, gondolom az erősebb maradjon fenn elven.

memike8
#7578 memike8 hozzászólása: 2011.11.08. 09:29

Szia!

Én 6éve vagyok pánik beteg,és nekem is vannak mély pontjaim,legutóbb 2hónapig minden nap rajtam volt a roham.

Szerintem az nem jó dolog ha otthon ülsz és nem csinálsz semmit se,mert akkor csak magadat figyeled és azt hogy mit reagál a tested.Ezt a hibát már én is elkövettem és rájöttem hogy el kell foglalni magad,mindegy mivel de lehetőleg olyan dologgal amibe örömöd leled.Esetleg másnak okozol vele örömet.

Főzzél valami finomat a gyerekeidnek és férjednek.Takaríts ki.Meglátod utána jobb lesz,és jobban fogod magad érezni.Vegyél erőt magadon,tudom nehéz nagyon de muszály.És ne akarj öngyilkos lenni,mert azzal a szeretteidnek okozol fájdalmat.

Nálam volt olyan és sajnos elég sűrűn hogy úgy dolgoztam végig a anapomat hogy tele voltam nyugtatókkal mert rohamom volt,de nem hagyhatom el magam mert van egy édes kislányom akit egyedül nevelek.

Ha nem is fogok kigyógyulni ebből a betegségből,de tünetmentes mindenki lehet,de ehez kevés a gyógyszer ezt neked is akarnod kell és tenni érte!

Fel a fejjel!És ne hagyd el maga!

#7577 elektor hozzászólása: 2011.11.08. 08:43

Kedves vakutyi  a pánikbetegség általában depresszióval keverve van jelen,egyik hozza a másikat sajnos. Azt hiszem itt mindegyikünk megjárta a maga poklát és nyom nélkűl ritkán tünik el az emlékeinkből. Vannak olyan életciklusok mikor  járó és cselekvőképesek vagyunk míg a legkissebb inzultus vagy negatív benyomás hatására újra a földhöz szegez a betegség. 2 évig én is le voltam %-kolva és megjártam a kilinikát, A gyógyszereimet szedem Rivotril 0,5   és Citagen 20mg.-ost rendületlenűl. Havonta 1x elmegyek a gondozóba hogy felírják  igaz kisérő nélkűl /ma már/ de nem igen mozdulok ki itthonról. Nekem elfogadta a családom hogy ilyen vagyok,igaz nem kell gyermekekről gondoskodnom  és nyugodtan kijelenthetem hogy szépen takarékon de elvagyok. Talán sok év után megtanúltam ezzel a betegséggel élni mert kialakúlt bennem egy “akasztófa humor szinróma” hogy annyi féle embert megy, rohan, törtet akkor én nehogy már ne férjek el közöttük. Egy ütődöttel több vagy kevesebb nem oszt és nem szoroz/magamra értem/. Valami morbid vidámsággal szemlélem a világot mert ennyi év után is itt lötyögök a nyakán és még szeretnék is ameddig lehetséges.Nem én tehetek róla hogy a sántát látva átadják neki az ülőhelyet, a bekötözött kezüt megkérdik miként járt pórúl,de aki belül hordozza a sebét azon átlépnek s félretolnák hogy mit okvetetlenkedik s mit panaszkodik.Igaz a pánikbetegség nem gyógyítható de élhető! Itt az email címem ha érdekel szentgyörgyisne@t-online.hu   talán többen többre megyünk.

#7576 Dream-1 hozzászólása: 2011.11.08. 07:31

A pánikbetegség gyógyszeresen nem gyógyítható, csak a tünetek csökkenthetők ideig-óráig, míg a gyógyszerekhez hozzá nem szok, de van olyan gyógyszer is, ami függővé tesz, mint egy drogost, vagy alkoholistát..ha akarod, keress meg levélben..dremak@vipmail.hu

 

#7575 Gabo hozzászólása: 2011.11.07. 12:05

Szia! Én pánikbeteg és depressziós vagyok, én sem mondhatom magam gyógyultnak. Ha van kedved levelezni, írj az ifjuildi@indamail.hu e-mail címre.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close