Valdoxan pánikbetgségre?

Téma címkék:
2011.11.09. 15:14

Sziasztok!

Felfokozott szorongasos allapot es panikrohamok miatt kezdtem el pszichiaterhez jarni 3 hete. A tuneteim eleg durvak voltak – gondolom, ezeket nem kell lefestenem azoknak, akik tudjak, hogy milyen egy panikroham- komolyan azt hittem,hogy valamelyik szervemmel valami galiba van.

10 napot toltottem a belgyogyaszaton, ahol teljesen atvizsgaltak: gyomortukrozes, vastagbeltukrozes, kromoszomavizsgalat,tudorontgen, EKG, nogyogyaszat, koponya MR : es minden leletem negativ. Tehat hivatalosan semmi szervi bajom nincs. Am ahogy ott ereztem magam……. nem tudtam labra allni izomgyengeseg miatt, nem tudtam aludni, hanyingerem volt, szedultem, ment a hasam es allandoan a “nem en vagyok“,  “megorulok“ erzese, rettenetes hatfajas. Szoval 10 nap utan kiengedtek azzal, hogy minden tunetem psziches eredetu.

A pszichiaterem eloszor 30mg Remeront ( mirtazapine-t) es 200mg Nantaridot irt fel estere. Kiutni kiutottek, de az elso ket hetben olyan voltam minden nap, mint egy zombi: csak tamolyogtam es szedelegtem es meg voltam arrol gyozodve, hogy meglehetose rendellenes benyomast teszek a kornyezetemre. Kb. 5 napja el kellett hagynom az esti Remeron-t es kaptam helyette 25mg Valdoxant. Tehat igy estenkent 25 mg Valdoxant es 200 mg Nantaridot szedek. Kb. 2 napja a panikom hullamokban felfokozodott. Nem tudom, hogy ez a szokato fazisnak tudhato-e be?

Kulonben meg probalok aktiv maradni es minden kis eredmenyert megdicserni magam. Korabban pl. sohasem szedtem gyogyszert, de annyira szeretnek jobban lenni, hogy most ezt is bevallaltam. Mar le tudtam menni a boltba, elmentem egyedul a klinikara es ma mar egy allasinterjun is voltam. Igaz, utkozben szinte folyamatosan szedultem, be-bekalimpalt a szivem es remegett a labam, megis megcsinaltam.

Szeretnem megkerdezni, hogy van -e valakinek tapasztalata a Valdoxannal kapcsolatban?

Amugy meg jo egy ilyen kozossegi oldal. Ma pl. amikor alltam a penztarnal es kicsit megszedultem meg elegge izgatott lettem, neztem az elottem allo es fizeto bacsikat es azt gondoltam, hogy nem is tudja milyen szerencses, hogy nem ismeri a panikrohamot. Igyekszem pozitiv torteneteket olvasni es tenyleg az optimizmus meg a fokozatossag es a turelem nagyon fontos.

Elore is koszonom a valaszokat es a reakciokat.

Zsuzsi

#7608 gregory hozzászólása: 2011.12.29. 10:03

Ismerős az érzés, mikor nézem az embereket és arra gondolok, hogy milyen jó nekik, hogy normális életet élhetnek. Kitartást neked, és kellemes ünnepeket!

#7607 alkonyat74 hozzászólása: 2011.11.11. 12:14

Szia Zsuzsi!Én február óta mentem végig ezeken a vizsgálatokon,igaz én korházba nem feküdtem,de a sürgősségin nem egyszer jártam.Három gyermekem van,37 éves vagyok.Nekem a gyomor nyelőcső,torokra korlátozódnak leginkább a problémák,ezért volt már nekem is két gyomortükrözésem pééldául.Állandó halálfélelmeim vannak,szívdobogás,remegés,félelem stb.Nekem a gyógyszerek nem váltak be,mindig mást kaptam.Neked milyen tüneteid vannak?Tanácstalan vagyok,a dokinak mondtam biztos szervi,nem pszihés.A részletes leírásom:pánikbetegség?Légy jó,vigyázz magadra.Üdv:Betty

#7606 Gabo hozzászólása: 2011.11.09. 15:47

Szia Zsuzsi!

Én szedek valdoxant, este 0,25-öt. Nekem az elalvásban segít. Semmi negatív dolgot nem tapasztaltam a gyógyszerrel kapcsolatban. Igaz több gyógyszert is szedek, de egyiknél sem tapasztaltam mellékhatásokat. Elfogadtam, hogy szednem kell a gyógyszereimet mankónak, mert nélkülük csak romlana az állapotom. Januárban letettem a gyógyszereimet, de kórház lett a vége. Ha van kedved levelezni írj az ifjuildi@indamail.hu címre.

Szia

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close