Pánikbetegség?

Téma címkék:
2011.11.10. 13:07

Sziasztok körülbelül 3 hete kezdődött nálam ez a betegség. Egy este történt minden féle rosszullétek gyötörtek nem kaptam levegőt  nagyon szédültem és a szívem is hevesen vert. Azt hittem,hogy pár perc múlva mindez elmúlik de sajnos nem nálam 1-2 órán keresztül zajlott le. Azt hittem,hogy nyomban meghalok ki kellett mennem a levegőre,hogy jobban legyek. Sajnos a barátom sem tudta elképzelni,hogy mi lehet velem a baj. Aznap este nagyon sokáig fent voltam és a családom tagjait is megijesztettem. Utána valahogy egy kicsit lenyugodtam és a levegő jót tett. Másnap semmi problémám nem volt gondoltam,hogy ez csak egy múló rosszullét aminek vége szerencsére.

De sajnos tévedtem 2 nap múlva amikor néztem a kedvenc sorozatomat olyan nyugtalanság jött rám,hogy azt elmondani nem lehet. Heves szívdobogás, fulladás érzés és ehhez hasonlók. Utána már másnap is jelentkezett és ez már lassan 3 hete folyamatosan így megy. Fel akartam keresni egy orvost de akkor nálunk éppen nem volt ezért a közeli városba elmentünk a barátommal busszal és ott is nagyon rosszul lettem azt hittem,hogy itt a vég a buszsofőr hívott nekem egy mentőt mert látta rajtam,hogy milyen rosszul vagyok. Nagyon megijedtem levegő után kapkodtam és a barátom azt hitte,hogy nyomban meghalok. Utána a mentősök bevittek a kórházba és mondták,hogy nyugodjak meg mert látszik rajtam,hogy ideges vagyok és nyugtalan. Sajnos hiába mondták nekem nem ment. Megmérték a vérnyomásom ami egy kicsit magas volt a rosszullét miatt. Utána bevittek a sürgősségire és ott csináltak rajtam egy EKG vizsgálatot és adtak nekem 2 gyógyszert azt mondták egy fél órát várjak és ha elmúlik a rosszullét hazaengednek. Amikor kijöttem a rendelőből a doktornő azt mondta,hogy menjek el egy teljes labor vizsgálatra ahol mindent megnéznek . Azt mondta ha az eredményem negatív lesz akkor nekem pszichés eredetű a betegségem. Csodák csodájára fél óra múlva a gyógyszertől jobban lettem amit adtak az pedig egy nyugtató volt méghozzá a frontin és még egy másik fajta gyógyszer. Utána elmentem vérvételre aminek az eredménye már délutánra meg is lett elvittem a házi orvosomhoz és azt mondta,hogy nekem semmi testi problémám nincs azt  mutatták a labor eredmények. Amikor meghallottam nem tudtam mi tévő legyek gondoltam,hogy ezek a rosszullétek nem fognak elmúlani az életemet megkeserítették. Nagyon kétségbe voltam esve és nem tudtam kihez forduljak.

Az ismerőseim azt mondták,hogy lehet pajzsmirigy problémám van és az okozza ezeket a tüneteket de akkor a vérvételel eredménye miért nem mutatta ki? ezt az egyet nem értem. A barátom édesanyjának is elmondtam a problémáimat amit alig akart elhinni azt mondta nekem,hogy minél előbb keressek fel egy pszichiátert és az ír fel nekem gyógyszert mert magától ez a betegség nem fog elmúlni. Nagyon megörültem gondoltam kipróbálom erre a kedvem el is ment amikor a bátyám azt mondta nekem,hogy oda semmiképp ne menjek mert ezek az orvosok az embereken kísérleteznek mindenféle antidepresszánsokkal amiknek súlyos mellékhatásai vannak például öngyilkos gondolatok. Egyből bepánikoltam nem tudtam mit tegyek kétségbe voltam esve. Sajnos a bátyám is depresszióban szenvedett kb 4-5 évvel ezelőtt és ő is volt pszichiáternél aki olyan gyógyszert írt fel neki amitől majdnem megbolondult nagyon rossz állapotban volt. Utána nagyon tehetetlennek éreztem magam nem tudtam eldönteni,hogy mit tegyek.

De a végén mégis elhatároztam magam és elmentem a pszichiáterhez aki felírt nekem egy gyógyszert aminek az a neve,hogy Sertralin Sandoz azt is mondta,hogy ezt a gyógyszert fél évig kell szednem,hogy elérjük a hatását. Én aznap ki is váltottam a gyógyszertárban és bevettem belőle egy felet. Amikor hazajöttem a bátyám egyből nekemtámadt de nem só szerint,hogy azt a gyógyszert amit felírtak be ne merjem venni dobjam a tűzbe ha nem akarok úgy járni ahogy ő. Azóta nem is vettem be a gyógyszert helyette frontint szedek amit a házi orvosom javasolt. Ez a betegség nagyon kikészített étvágyam nincs egész nap rosszullétek keringetnek valamikor nem csak rohamaim vannak hanem nem érzem egyszerűen jól magam erre nem tudok magyarázatot adni. Sőt lett egy rossz szokásom is az,hogy állandóan fel alá járkálok a szobámban és tiszta nyugtalan vagyok. Mindig a rosszulléteimre tudok csak koncentrálni. Állandóan a légzésemet figyelem a szívemet,hogy mikor ver hevesen és néha rángatózok is és bepánikolok ha például rosszul veszem a levegőt. Ezeket a rohamokat néha hasfájás is kíséri és egyszerűen nem érzem jól magam. Lehet,hogy nemcsak pánikbetegségben szenvedek? Mert néha olyan szorongás tör rám,hogy egyszerűen nem tudok megnyugodni. Nem tudom,hogy ezt a betegséget mi válthatta ki belőlem.

Emlékszem régen is voltak hasonló problémáim de csak éjszakánként és úgyanilyen rosszullétek gyötrötek engem amikor egy este alatt lezajlottak. Akkor kaptam a bátyámtól egy nyugtatót,hogy le tudjak nyugodni de akkor sem volt minden nap így nem úgy mint most az utóbbi időben. Szerintem ezt valami kiválthatta belőlem ugyanis régen nem voltam ilyen rosszul. Sajnos én gyanakodok valamire,hogy mégis mitől lehet ez egyszerű a válasz a sok idegeskedés miatt és a veszekedések miatt amit a barátommal folytatunk miden egyes nap. A kapcsolatunk amúgy sem volt valami fényes már a kezdetek óta mivel csak állandóan veszekedünk és kikészítjük egymást.

Én nem akarok ilyen gyógyszereket szedni amit a pszichiáter felírt mert nagyon félek a mellékhatásaitól. Esetleg valaki tudna valamilyen gyógymódot erre a betegsére ami nem gyógyszer? Szerinted a sok idegeskedés váltotta ki ezt belőlem? Lehet,hogy ideggyógyászatra kéne mennem evvel a problémával? Azt is hallottam,hogy az egyik legjobb modja ennek a betegségnek a gyógyításának egy pszichoterápiás kezelés? Ez valóban hatásos? És kik foglalkoznak ilyennel? Kell hozzá orvosi beutaló?

#7627 Marikath24 hozzászólása: 2012.02.28. 14:59

Sziasztok mostanában nem írtam a pánikbetegséggel kapcsolatban de azóta folyamatosan szedem a gyógyszert amit a pszichiáter felírt nekem és hát azt kell,hogy mondjam hogy azóta már nincsenek rohamaim és sokkal jobban vagyok. Már lassan 4 hónapja szedem a gyógyszert csak sajnos nem tudom,hogy mégis mikor kéne letennem mert örökké nem akarom szedni. Nem tudom,hogy miért de a betegségem óta érzékenyebb lettem mindenre az időjárás változást is megérzem és a fejem is mindig fáj meg persze nyomás érzek meg szédülést de ez már mindig előfordul nálam. Vajon mitől lehet ez? Talán még a betegség? vagy pedig a gyógyszer hatása miatt? A betegségem óta nem igazán bírok utazni sem még 10 km-re is nehezen megyek el mert állandóan szorongok és kapkodom a levegőt de nem tudom miért. Már sokkal jobban vagyok mint az elején de még mindig nem érzem magam olyan egészségesnek mint amilyen régen voltam. Ki lehet egyáltalán ebből a betegségből gyógyulni? A gyógyszert meddig szedjem? mit gondoltok?

#7626 Marikath24 hozzászólása: 2011.11.16. 10:02

Hát sajnos nem tudom milyen megoldás lenne  jó a pánikbetegségre. Nekem olyan kell ami nem annyira költséges és ha lehet ne gyógyszeres kezelés legyen hanem valami más ami tényleg ki tud ebből a rohadt betegségből gyógyítani mert én így élni nem tudok. Minden nap rosszul vagyok émelygek a levegőt rosszul veszem és látszik rajtam,hogy nyugtalan vagyok. Arról nem is beszélve,hogy mellkasom is bizsereg néha olyan mintha hangyák mászkálnának bennem. Nemrég megint volt egy nagy rohamom és muszáj volt bevennem egy Frontint mert különben nem múlott volna el. Azt veszem észre magamon,hogy már depressziós is vagyok a házból alig mozdulok ki bár a betegségem előtt sem voltam valami járkálós típus. Elkezdtem fogyni is és étvágyam is alig van. Hogy lehet így élni? Valaki mondja már meg nekem én még nagyon fiatal vagyok ehhez a betegséghez sokszor úgy érzem az isten ver engem.

#7625 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.13. 11:32

Szia Marikath24!

Küldtem emailt,felajánlottam a segítségem!  Csak annyit kérek hogy jelezd vissza az imel megérkezett.   Nem foglak többet zavarni igérem.   Feri

#7624 19810915 hozzászólása: 2011.11.13. 11:25

Szia!

Azért lenne jó, ha felkeresnél egy pszichológust, mert ő az , aki megtudja állapítani, hogy mivel állsz szemben. Nem is biztos, hogy pánikbetegséged van, lehet valami más is.

Igen, a pánikbetegség is azért alakul ki, mert lelkileg valami nincs rendben.

Én pl. több, mint 8 évig azt hittem depressziós vagyok, elmentem a pszichológusomhoz, az pedig megállapította az agorafóbiát.

Szóval keress valakit, aki megállapítja, hogy mivel van dolgod, és ennek megfelelően kezelnek; feltárják a probléma gyökerét.

Eni

#7623 Marikath24 hozzászólása: 2011.11.13. 09:55

Szerintem ok nélkül ez a betegség nem jöhet elő. Az idegek okozzák? ez a betegség amúgy lelki eredetű?

#7622 Marikath24 hozzászólása: 2011.11.13. 09:52

Sziasztok azt szeretném megkérdezni,hogy az állandó légzési nehézségek és a mellkas bizsergése is a pánikbetegség tünetei? Mert nekem sajnos állandóan ilyen érzéseim vannak és ez nagyon rossz. Azért nem tudok néha aludni sem mert mindig a légzésem figyelem de állandóan és egyből nyugtalan leszek  ha sokáig nem tudok mély levegőt venni akkor kezd el verni a szívem hevesen és az nagyon rossz tud lenni. Arról nem is beszélve,hogy az egész hasamban nehezedést érzek de ha sikerül egy nagy mély levegőt vennem akkor jobban leszek.

#7621 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.12. 12:25

Szia Marika!

Nincs Gyógyszer!!!

Gyere az email fiókodba.

Feri

#7620 Marikath24 hozzászólása: 2011.11.12. 11:54

Kedves Ferenc engem nagyon érdekelne,hogy lehet ebből a betegségből meggyógyulni ezért itt az email címem: Marikath22@freemail.hu és ha lehet ez a segítség ne gyógyszerrel történjen.

#7619 Marikath24 hozzászólása: 2011.11.12. 11:52

Sajnos én már odáig fajultam,hogy csak erre a betegségre tudok koncentrálni minden időmet ez foglalja le. Nem tudok beletörődni,hogy pont én jártam így aki meg sem érdemli,hogy szenvedjen. Soha nem voltam elégedett ember mindig más voltam mint a többi fiatal lány és mindenkire csak irigykedtem,hogy nekik miért van meg minden nekem meg nincs. Tiszta boldogtalan vagyok és szerencsétlen az élet minden területén. Főleg a párkapcsolatomban mert amióta beteg lettem a barátom is állandóan engem szekál,hogy fogadjam meg az ő tanácsat mégpedig azt,hogy egy kis környezet változás jót tenne nekem és,hogy ne mindig erre a betegségre gondoljak de nekem ezt hiába mondja valahogy nem megy. Nem tudom magam összeszedni teljesen össze vagyok omolva. Nem tudom,hogy mitől jött elő ez a betegség de azt tudom,hogy én nem ezt érdemeltem a sorstól.

#7618 19810915 hozzászólása: 2011.11.12. 11:42

Szia!

Igen, mindenki ír minden félét, mi is lenne a legjobb, mert nekik bevált, és segíteni akarnak. De a gyógyszert tényleg nem ajánlom. Szerintem hallgass a testvéredre, mert már ő is benne volt valamiben ami megkeserítette az életét. És ha valaki, hát ő biztos tudja min mész keresztül. Kérd meg hogy segítsen neked az első lépésekben, biztos szívesen segít.

Eni

 

#7617 Marikath24 hozzászólása: 2011.11.12. 10:13

Amit én most érzek úgy hívják,hogy tanácstalanság mert mindenki mást mond valaki azt mondja szedjem a gyógyszert valaki meg azt,hogy ne szedjem. Komolyan mondom nem tudom mit tehetnék. Már a körülöttem lévők is észrevették,hogy milyen rossz állapotban vagyok és nagyon sokat fogytam ezt a pánikbetegség váltotta ki belőlem? Nekem néha más tüneteim is vannak el kezd fájni a hasam néha nehezen veszem a levegőt a mellkasam bizsereg. Szerintetek egy lélekgyógyász tudna segíteni ezen a problémán vagy sem? A bátyám javasolta,hogy menjek el oda mert régen ő is depresszióban szenvedett és ez az ember segített neki. Én már voltam egy alkalommal de sajnos másnap újból rosszullétek gyötörtek engem. Lehet,hogy egy lélekgyógyász nem is tudna segíteni? Vagy tényleg keressek fel egy pszichológust?

#7616 19810915 hozzászólása: 2011.11.12. 08:42

Szia!

Szerintem se szedj gyógyszert, a tesódnak igaza van. Kilehet lábalni belőle gyógyszer nélkül. Sajnos a pszichiáter nem fogja feltárni a valódi okot, hogy miért is érzed magad rosszul, inkább egy pszichológust keress fel. Én is jártam pszichiáterhez 1 hónapig. Xanax SR0,5 mg, és Paretint szedtem, csak annyit fűznék hozzájuk, hogy sokkal rosszabbul lettem tőle. Ezért úgy döntöttem nem szedem tovább, a pszichiáterhez sem mentem vissza, csak a pszichológusomban bíztam meg. Ez pedig az egyik legfontosabb, hogy megbízz benne.

Agorafóbiám volt, 17 évesen kezdődött, most 30 vagyok, és nekem a legjobban bevált módszer, hogy megtanultam vele élni. Persze ez egy nagyon hosszú folyamat volt mire idáig eljutottam, szinte már megis feledkeztem, hogy ebben benne voltam. Én is állandóan járkáltam mikor jött a fóbia, órákig járkáltam körben a szobámban, s hogy tereljem a gondolataimat közben keresztrejtvényt fejtettem. Volt amikor este 2 körül tört rám a rosszullét, és csak reggelre jöttem helyre.

A pszichológusom megkért írjak pánik naplót. Már másoknak is ajánlottam, mert nekem bejött. Ennek az a lényege, hogy amikor érzed, hogy elfog a rosszullét, akkor beírod egy noteszbe, hogy hánykor kezdődött, valamint a dátumot. Leírod a tűneteid, és ami a legnehezebb szerintem, hogy miváltotta ki, mi volt az a gondolat amiért hirtelen rosszul lettél. Nálam volt olyan, hogy nem tudtam meghatározni, miért is lettem rosszul. És amikor kezdessz jobban lenni, ennek időpontját is írd le. Nekem a hímzés is sokat segített, nagyon szeretem a keresztszemes hímzéseket, és mikor jönnek az ünnepek a családtagjaimat meglepem egy szép terítővel. Nagyon örülnek neki, sokszor már alig várják, hogy mivel rukkolok elő karácsonyra. De megtanultam kötni is és sok más kézi munkával kötöm le magam. És képzeld, két jó dolgot köszönhetek a fóbiámnak. Furcsa ezt olvasni, igaz? Pedig így van. Megtanultam főzni, amit nagyon imádok, mert boldogsággal tölt, amikor jóízűen fogyasztják el a főztömet. És ennek köszönhetem a párom, akit nagyon, de nagyon szeretek:)))))))))))) Mert, ha nem tör rám a fóbia nem megyek el a pszichológusomhoz, akkor ő nem bíztat, hogy kezdjek el hastáncra járni – mindig is szerettem volna kipróbálni, és már 2 éve csinálom. Akkor nem ismerem meg a hastánctanáromat, aki végül összehozott az egyik kollégájával, igaz 1 évbe telt neki mire összejött az első randi.

Szerintem keress fel egy pszichológust, aki a lelkeddel foglalkozik, és keress egy jó kis hobbit magadnak. Ez is sokat segíthet. A gyógyszerek csak a tűneteket oldják fel, és csak pár órára. Esély van a gyógyszerfüggőség kialakulására, volt  is a családomban egy csúnya eset. A lelkedet kell rendbe hozni, ezen pedig a gyógyszerek nem segítenek.

Egyébként Magyarországon kb. az emberek 50%-a szenved stressztől, pánikbetegségtől, depressziótól vagy valamilyen fóbiától. És nyugodj meg, mert nincs semmilyen szervi bajod.

Eni

 

#7615 angyalka hozzászólása: 2011.11.11. 17:02

Én nem bátorítani szeretnélek a gyógyszerekkel kapcsolatban de én 14 éve szedem az antideprenszánsokat.Most 42 éves vagyok.Eddig nem volt semmi bajom tőle.Évek alatt hozzászokott a szervezetem akkor váltottunk gyógyszet az orvossal.Még mellette szedem még a nyugtatókat is.Azóta szültem is.Én jól vagyok a gyógyszerektől.Sok kitartást és próbály meg valahogy talpra állni..JOBBULÁST!!

 

Inez
#7614 Inez hozzászólása: 2011.11.11. 12:29

Kedves Zsuzsi!

Ezek szerint a pszichiáter nem mondta el neked, hogy a probléma gyökerét kell feltárni, és nem elég gyógyszereket bekapkodni. A gyógyszer csak egy mankó – akkor amikor már olyan mélyre süllyedtél lelkileg, hogy egyedül nem tudsz kimászni – , az nem oldja meg az igazi problémákat… sztem.

Én már 2-szer megpróbáltam leállni a gyógyszerről, de nagyon durva tünetek jöttek, így sajnos nem sikerült. Minden alkalommal amikor utazom az útlevél mellett a második legfontosabb amit vinnem kell az a gyógyszerem, mert anélkül nem merek elindulni. Ezt nem kívánom másnak…

#7613 Zsuzsi1 hozzászólása: 2011.11.11. 12:17

Szia!

Figyelj, en csak azt tudom tanacsolni, hogy minel hamarabb keress egy pszichiatert es igenis szedd be a gyogyszereket, amiket adnak.

Ezt azert irom le, mert nalam kb. 7 eve ugyanigy jelentkeztek az elso rohamok. Akkor ugy voltam vele, hogy megoldom en ezt egyedul, de nalam is annyira elhatalmasodtak, hogy az ejszakai rosszulletek naponta ( otthon, boltban stb. ) jelentkeztek. Am meg akkor is azt hittem, hogy osszeszedem magam es menni fog.

Masfel honapja olyan rosszul lettem ( remalmok, izomgyengeseg – jarni sem tudtam- hidegrazas, szedules, hanyinger, folytonos izgatottsag es felelem, hatfajas, hasmenes, szivdobogas ), hogy surgossegivel bekerultem a belgyogyaszatra. Ott 10 nap alatt mindenfele vizsgalatot elvegeztek: gyomortukrozes, vastagbeltukrozes, hasi ultrahang, nogyogyaszat, pajzsmirigyteszt,koponya MR, vizelet-szekletvizsgalat, labor, tudorontgen, rendszeres EKG – es semmilyen szervi bajt nem tudtak kimutatni.

Onnan atkerultem 1 napra a pszichiatriara, ahol felallitottak a diagnozist: fokozott szorongas / panikroham. Hetente egyszer jarok pszichiaterhez es 3 fele gyogyszert szedek: Frontin, Nantaridot es Valdoxant. En, aki azelott meg egy C-vitamint se vett be! Hidd el, en is feltem a mellekhatasoktol! Am a gyogyszerek mindenkire maskent hatnak es persze nem art informalodni, de indulj ki abbol, hogy felirtak, szedd be es ha valami nem stimmel,akkor azt ugyis eszreveszed. Nem kell elore raparazni dolgokra.

En pl. 1 honapja meg a furdoszobaig sem tudtam elmenni, most pedig jarok bevasarolni, allasinterjun is voltam es hellyel-kozzel jol alszom es kezdek hasonlitani regi onmagamhoz. Hiszen ha belegondolsz, hogy a panik mennyi minden szep- es ertekes dologtol megfoszt…..azt hiszem, ezt nem kell magyaraznom.

Roviden: keress egy jo pszichiatert, merd elkezdeni a gyogyszeres kezelest, bizzal a szakemberekben es onmagadban. En Debrecenben vagyok es ott tudok ajanlani jo pszichiatert. A kapcsolatodba pedig nem akarok beleszolni, de 4 even nalam ugyanez volt a helyzet es miert maradnal egy olyan kapcsolatban, ami nem tamogat es nem tesz boldogga. Ezt persze Neked kell eldontened.

Ha van kedved, irj nyugodtan: z.beres@kpnplanet.nl

Ja, azon pedig nem erdemes ragodni, hogy vajon mi valtotta ki a panikrohamokat. Most vannak, ez a helyzet es a celod pedig az,hogy jobban legy.Ez az egyetlen,ami szamit. Es talan az sem mellekes, hogy nem Te vagy az egyetlen, akinek ilyen problemaja van es milyen hasznos egy ilyen kozosseg, ahol az emberek ertik, hogy mirol van szo. Merj kerni es elfogadni segitseget, ok?

Udvozlettel:

Zsuzsi

#7612 Marikath24 hozzászólása: 2011.11.11. 11:44

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszolt nekem. Amióta ezek a rosszullétek rám jöttek azóta teljesen elhanyagoltam magam és nincs semmihez kedvem. Rossz a közérzetem is az első hétben azt hittem,hogy meg fogok halni és valami szervi bajom van. De egyet viszont tudok,hogy ezt a betegséget valami kiváltotta belőlem méghozzá a sok idegeskedés és feszültség amiben élek a barátommal.

Inez
#7611 Inez hozzászólása: 2011.11.11. 09:28

Kedves Marikath24!

Először is az a legfontosabb, hogy kicsit próbáld nem belelovalni magad a tünetekbe. A pánikrohamokat gyakoribbá teszi és erősíti, ha folyton rettegsz és magadat figyeled. Inkább el kéne róla terelni a figyelmedet amíg nem beszélsz pl egy pszichológussal. Valószínüleg felhalmozódtak benned a rossz érzések. Én több, mint 10 éve szedek gyógyszert, és sajnos nem tudok leállni róla, így nem ajánlom senki olyannak, aki nincs annyira mélyen, és még meg tudja csípni az elején a bajt. Szóval beszéld ki magadból a problémákat egy idegennek, vagy ismerősnek aki megért, és ha lehet halgass a bátyádra annyiban, hogy ha nem muszály ne nyúlj mindjárt orvossághoz. Nem félj, ha nem találtak a szíveddel kapcsolatos problémát és a családban is volt hasonló eset, akkor nagy a valószínűsége, hogy idegi eredetű és a rohamok alatt nem fogsz meghalni. Ha kielemzed magadban a problémák forrását (mint írtam, ha kell segítséggel) akkor a tünetek is múlni fognak, csak légy magadhoz türelmes.

Sok sikert :)

#7610 Dream-1 hozzászólása: 2011.11.11. 09:03

A pánik betegségek gyógyszeresen nem gyógyíthatók, csak a betegségek tüneteit lehet velük csökkenteni, de a szervezet hajlamos ezeket a gyógyszereket megszokni, ezért cserélgetni szokták őket időnként..A pszichoterápiás kezelés hatékony, a hipnózis néhány “űlés” után végleges gyógyulást is hozhat..

#7609 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.11. 07:17

Angliában él egy barátom! Küldött nekem információt,miszerint másfél hét alatt kigyógyult a Pánik betegségéből! Ha kerested volna már a kapcsolatot velem,akkor összehoztalak volna Skypen,és sokkal jobban éreznéd magad.

Itt elérsz engem:   fmatkovics@gmail.com       Skype:  ferenc553

Szia!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close