Pánikbetegség?

Téma címkék:
2011.11.11. 10:05

Sziasztok!Én már írtam erre az oldalra,de azóta is tanácstalan vagyok,és egyre rosszabbul érzem magam,úgyhogy megint itt vagyok.Február óta állandó rosszullétek gyötörnek.Leginkább orr,és gyomor között jelentkeznek a problémák.Alap,hogy az étkezések alatt féj,nyom a torkomtól a nyelőcsövemen át a gyomromig.Nem sokkal utána még rosszabb ez az áőllapot,fuldoklás,öklendezés,bal oldali szegycsont fájdalom.Felfujódás,büfögés.Torok fájás,amikor nyelek,mintha lenne valami a torkomba,ugyan ezt érzem a nyelőcsövemben végig.Ekkor kezdődik a pánik,halálfélelem.Kivizsgálás hegyeken vagyok túl.Két gyomortükrözésem volt,márciusban,májusban,gégészek,nyelésröntgen,pajzsmirigy,hasi ultrahang,mellkas rööntgen,laborok,nyaki lágyrész,nyaki gerinc MRI,orr és gégészeti endoszkópos vizsgálat.Mindezek negatív,kivéve a refluxot.A gyomrom,mintha nem emésztene,az ételt darabokban érzem a gyomromtól a nyelőcsövembe.Már azt gondolom valami szervi eredetü dolog,csak nem vették észre,vagy közben alakult ki.37 éves vagyok,a párom több mint egy éve csal,és itt vannak a gyerekek,akiket féltek mi lesz,ha velem történik valami,csak a legkisebb közös.Kérlek segitsetek,ha valakinek hasonló tünetei vannak,mivel magyarázzák,vagy lehet tényleg beteg vagyok?Félek.

#7645 alkonyat74 hozzászólása: 2011.11.14. 18:13

barbigirl22 Az emeil címem:alkonyat74@gmail.com.Puszi:Betty

#7644 barbigirl22 hozzászólása: 2011.11.14. 15:16

Noree.Köldtem neked üzit. Üdv: Barbi

#7643 Noree hozzászólása: 2011.11.14. 11:32

barbigirl22-nek: Szia! Én pont ugyan ezzel a problémával küzdködtem, de szerencsére mára már megszünt. Ennek fő oka, hogy valószínű maga az alvásod sem túl pihentető, én tudnék ebben neked segíteni,amennyiben érdekel írj nekem: nora.s@vipmail.hu

#7642 barbigirl22 hozzászólása: 2011.11.14. 11:09

Sziasztok! Ez nem pont ideillik,de szeretném megkérdezni,hogy van e közöttetek oylan,aki egész nap rosszul van,ha nem alszik jól,illetve korán kel.Mert nálam ez a felállás.Pánikbeteg vagyok,de ha pl 8kor kelek fel 9 helyett akkor egész nap rosszul vagyok.Nem kapok levegőt,heves szívdobogásom van,és hőhullámaim vannak..Nemrég volt az esküvőm,aznap mondhatni hamarabb keltem fel mint általában(8:15) Amikor még a fodrász csinálta a hajamat,akkor éreztem hogy rosszul vagyok,és a szokásos tüneteket produkálom,ami a koránkeléskor szokott lenni. De amikor már megérkeztek a vendégek,onnantól kezdve jól voltam,nem éreztem magam rosszul.Meg régebben ilyenkor segített a 0,25-ös frontin,de ma már az orvosom felemelte 0,5-re,amit csak este elalvás előtt veszek be. Küszködik más is ilyen problémával? Remélem nem vagyok egyedül ezzel a tünettel.Már annyira rá vagyok kattanva,hogy meddig alszok,hogy ha kinyitom a szemem egyből lesem az órát,és ha már 9 óra körül jár az idő,akkor meg vagyok nyugodva…régen 3 műszakba jártam dolgozni és ott is valamikor hajnalban kellett kelni,és nem volt bajom..ez az állapot kb 1-2 éve alakult ki nálam.Szerintetek pszihés eredetű? Várom a hozzászólásokat. Jah és mégvalami.Ilyen rosszul régen csak akkor voltam,hogy ha alkoholt fogyasztottam..de lehet akkor is azért voltam rosszul,mert éppen nem pihentem ki magam..nemtudom.

#7641 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.14. 08:22

 

Kedves Zsuzsi!

Ez az email nem működik!!!

bereszus@kpnplanet.nl

Feri

#7640 ferenc57 hozzászólása: 2011.11.14. 08:11

Szia!  Van egy információ a Pánikbetegség gyógyításárol.  Keress meg itt!  fmatkovics@gmail.com        Skype:   ferenc553

Aki olvassa ezt az információt,őket is  sgítő szándékkal várom.

Feri

#7639 Noree hozzászólása: 2011.11.13. 23:23

Szia!

Az elme nagyon sok megmagyarázhatatlan dologra képes, sajnos ez nálam is éppen így volt. 3 év alatt sikerült szinte mindent kipróbálnom, a gyógyszerektől elzárkóztam, mert azok nem segítenek, csak elnyomják a tüneteket így sosem oldódik meg a probléma.

Nekem 1 valami segített, egy terápia, ha érdekel szívesen beszélek neked róla! A címem: nora.s@vipmail.hu

#7638 Zsuzsi1 hozzászólása: 2011.11.11. 12:28

Szia!

Ha semmi szervi elterest nem talaltak az orvosok a vizsgalatok kapcsan, akkor el kell hinned – akarmilyen fura es bizar is -, hogy a tuneteidet a psziched produkalja.

Tudom, mirol beszelek, mert nekem is egy listanyi durva tunetem volt es alig hittem az orvosoknak meg a szememnek, amikor minden letezo leletem negativ lett. Szoval szervileg teljesen egeszseges vagyok es az evek alatt felgyulemlett szorongas – amit sokszor nem is erzekeltem szorongaskent, de a testem igen – az oka mindennek.

Amit a csaladi hatteredrol irsz, az alapjan nem meglepo, hogy a tudatalattid tiltakozik valami ellen. Nekem is voltak nyelesi problemaim es altalaban mar annak a gondolatatol is halalfelelem tort ram es sirogorcsot kaptam, ha egy pohar kavet kellett meginnom. Betegesen kerultem minden olyan helyzetet, ahol enni vagy inni kellett es ez ugy elhatalmasodott, hogy otthon is csak tobbszori nekifutasra, lesz-ami-lesz nekiindulassal szivoszallal valamit magamba tudtam eroltetni.Aztan rajottem, hogy tul sokat dolgozom es mindenki mindent ram rak a munkahelyen es valojaban es szimbolikusan is ezt mar nem tudtam lenyelni. Felmondtam a munkahelyemen es a problemam egyik naprol a masikra elmult. El sem tudom neked mondani, hogy milyen boldogsag volt megint normalisan enni es inni!

Azt tanacsolom Neked, hogy keress egy franko pszichiatert. Az enyem amellett, hogy gyogyszeres kezelest ad, arrol is beszel, hogy minden panasznak es tunetnek szimbolikaja van. Erdekes es ez megtanit arra, hogy maskeppen kezeld a tuneteidet.

Ha van kedved levelezni, akkor nyugodtan irj!

cimem: bereszus@kpnplanet.nl

Bizz Magadban, hidd el, minden rendb jon!

Udvozlettel:

Zsuzsi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close