Elviselhetetlenség káosza

Téma címkék:
2011.11.21. 10:57

Más voltam és vagyok. Az őrület határán. Elviselhető? Aki benne van, az tudja, hogy a pokol igazából egy vonzó hely lehet. Itt álljon hát az én történetem. A címe a halál és szeretetlenség, avagy hogyan tesz tönkre mindent az emberi elme, a saját elmém… Szégyenkeznem kéne? Vagy fogjam rá a nyuszira? Igazából nem érdekel. Szabadulni akarok a belső pokolból. Irányíthatatlan, uralhatatlan. Csak a kívülállók gondolják, hogy képes vagyok rá. ” Szedd már össze magad!!! ”  – hangzik a parancs. Bár megtehetném… Érthetetlen. Miért nem értik, hogy nem megy?

Valahol gyermekként kezdődött. A család már akkor megpecsételt. Azt mondták érzékeny vagyok, aztán azt, hogy a sírással manipulálok. Fogalmuk sincs, hogy mi játszódott le bennem. Minden elutasítást, lecseszést vagy felemelt hangot elutasításként és a szeretetlenség megnyilvánulásaként kezeltem. Lehet, hogy hülyén hangzik, de már 8 évesen a halál megváltásán gondolkoztam. Nézegettem kifelé az ablakon, hogy biztosan meghalnék-e ha levetném magam, vagy nyomorékként kell leélnem az életem. Ha sírtam, akkor a poklok poklát éltem meg. Nem manipuláltam, ahogy ezt hitték. Csak egyszer érezték volna, amit én. Hideg, mindent felemésztő fájdalom, kibírhatatlan. Sokszor hittem és hiszem, hogy a lelki fájdalomba bele fogok halni és tennem sem kell semmit. Azt tudni kell rólam, hogy apám alkoholista volt, anyut verte. Anyám meg igazból nem törődött velem (a bátyámmal igen). Alá sem írta az ellenőrzőmet. Nem érdekelte, hogy piszkos vagy béna ruhába járok-e, hogy mi ér engem, vagy ki bánt. Egyszerűen felnőttem. Közben a bátyámat abajgatta. Egész nap vele volt elfoglalva. Most persze azt mondja azért, mert ő nem volt olyan talpraesett mint én. Erre csak annyit tudok mondani: haha, nagyon vicces. Bátyám meg egy hazudógép volt. Mindent rám fogott. Ezek meg elhitték, szóval én voltam a hibás még a legnyilvánvalóbb esetekben is. Reakció? Próbáltam lavírozni az élet nevű játékban. Nem kavartam fel az állóvizet. Nagyon jó kislány voltam. Mindenben szót fogadtam. Mindig igazat mondtam. Mindenben megfeleltem azért, hogy egy csepp szeretet legalább nekem is jusson. Igazi szolgává tettem magam. Gondoltam, ha mindenben megfelelek, akkor végre szerethető leszek. Ez mozgatja most is az életem. Folyamatosan próbáltam megfelelni, de közben így is folyamatosan szenvedtem és állandó igazságtalanságok értek. Akkor meg sírtam és meg akartam halni. Sokat gondoltam és gondolok arra, hogy bár meg se születtem volna. Nem értem és értettem, hogyha mindenben szuper jó vagyok, akkor miért nem szeretnek és miért bántanak mégis. Egyébként anyu azt is elmesélte, hogy nagyon nem akartak engem. Így apu volt, hogy terhesen hasba rúgta anyut. Anyu meg hónapokat a forró vízben ült, hogy elhajtson engem. Jobb lett volna, ha sikerül. Most nem lennék itt és nem írnám ezeket a sorokat. Az a furcsa, hogy nagyon irigyelhető lehettem volna, mert szépnek születtem, ráadásul matekzseni is voltam és a művészetek is közel állnak hozzám, igazi szuper gyereknek látszottam. Tanáraim pedig semmit nem sejtettek a háttérben zajló embertelen kis világomról, mondjuk nem igazán értették, hogy miért nem megy senki a szülői értekezletre soha. De nem forszírozta senki, mert nagyon jó tanuló voltam és nem volt velem semmi gond. Így aztán ők sem törődtek velem. Azért, hogy szeressenek igazi kis rabszolga lettem, akinek nagyon magas az önmagával szembeni elvárása és erkölcsi érzéke. Ez mozgat, erre kondicionált ez szar élet. Így leszünk szürke kis ponttá, akin mindenki átlép.

 

A lázadás, a hektikusság, a rapszodikusság kicsit később kezdődött. A csírája a kamaszkori szerelmekben gyökerezik. A jól begyakorolt sémáimat alkalmaztam ott is. Hű vagyok, kiszolgálom, mindent megteszek, nem hazudok, én vagyok a legjobb barát, a legsegítőbb társ, stb. Magamat tök elnyomva a másikat helyeztem előtérbe. Igazából nem a szerelmet, hanem a kiszámíthatóságot és biztonságot kerestem. Így az érzelmeket szépen elnyomtam, ha valaki tényleg tetszett, akkor nem álltam vele szóba, mert nem tudtam volna magamat irányítani. Nálam sokkal csúnyább pasikkal jártam. A szabályaimhoz tartottam magam. Mégis sokszor pórul jártam. Mert akit ki lehet használni, azt ki is használják. Megcsaltak, hazudtak. Ezeket iszonyatos tragédiaként éltem meg. Tudtam, hogy magamat teljesen feladtam a másikért, erre ez a hála. Semmibe vettek megint, ahogy mindig. Ilyenkor meg akartam halni. Felfoghatatlan volt, hogy miért teszik ezt. Ekkor még nem voltam a mostani értelemben beteg. Ugyan mindig kerestem új társat, mert képtelen voltam egyedül lenni, mert annyira szorongani kezdtem tőle. Így mindig voltam valakivel, aki igazából soha nem volt az igazi.

 

A betegségem egy szerelemmel kapcsolt be. Egy szerelemmel, amibe fejest ugrottam, Most már tudom, hogy nem kellett volna. Pont azokat a húrokat pengette rajtam a srác, amik gyermekkorom legnagyobb fájdalmait hívták elő bennem. Elkezdődött a szeretlek – nem szeretlek játék. Magához húzott, aztán ellökött. Egyik pillanatban kedves volt, aztán olyan gyűlölködő és szorongó lett, hogy az egészbe bele lehetett őrülni. Saját fenntartásomat sem tudtam biztosítani, annyira felemésztett az egész. Iszonyatos, őrjöngő veszekedéseink voltak. Más lányokra izgult rá, nekem ezeket elmondta. A hátam mögött másokkal akart szexelni, közben állítólag szeretett. Azt mondta, hogy én nem izgatom fel annyira, mint egy másik lány. És így tovább. Gyakorlatilag az eddigi alacsony önértékelésem a nullával lett egyenlő. Minden veszekedésünk a „szeress már végre rendesen” téma körül mozgott. Volt, hogy megütött, de olyan is volt, hogy magamat bántottam veszekedés közben. Ütöttem és karmoltam magam. Volt, hogy az esőben álltam 3 fokban a csatorna alatt. Valahogy akartam, hogy szeressen. Nem tudtam szabadulni, állandóan öngyilkos akartam lenni. Függővé váltam, közben pedig darabjaira hullott az életem. Szégyelltem magam mindig, de nem tudtam szabadulni, sem pedig uralkodni az érzéseimen. Aztán egyik nap csókolt, a másik nap lelépett végleg, pedig nem is veszekedtünk akkor. Ezután pánikrohamaim voltak. Nem tudtam aludni hónapokig csak 1-2 órát, reszkettem, élőhalott lettem. Úgy fájt, ahogy életemben semmi, pedig tudom, hogy minden borzalmas volt együtt. Azóta félek esténként egyedül. Ilyenkor reszketek, és alig bírok magammal.

 

Azóta van újabb kapcsolatom, de sajnos vele is folytatódik az őrület. Ha lehet még magasabb szinten. Ő gyakorlatilag tényleg egy szolgát akar magának, ha bármiben ellentmondok, akkor ezért szeretetmegvonás és üvöltés jár. Most nagyon rosszul érzem magam, de megint nem tudok szabadulni. Itt is akarom, hogy szeressen, de nyilván itt sem fog menni. Szerintem ő is borderline-os. Csak ő akkor hiszi hogy akkor nem szeretem, ha nem hódolok be maximálisan vagy kritizálom. Én meg ugye akkor, ha valaki hazudik nekem, megbánt, nem kellek neki az ágyban, meg hasonlók. Sajnos pont ezt teszi, és az az elvárása, h én meg nyeljem be. Közben beleőrülök. Úgy érzem, hogy gúzsba köt. Állandóan szakít velem mindenért. Állandóan azt mondja hisztizek, pedig ennek aztán semmi köze a hisztihez. Ez maga a pusztító halál. Megint ez a szeretlek – nem szeretlek játék. Én meg lassan elfogyok, közben próbálok maximálisan megfelelni, ami lehetetlen.

 

#7708 adidaszdk hozzászólása: 2011.12.27. 13:08

bassszus írtam egy hosszú levelet, erre kitörölte:SS na jó nem írom le megint!

a lényeg ennyi: irigyellek h te tudsz járni az emberekkel, nekem nincs ilyen szerencsém! rám abszolút igaz a se veled se nélküled állapot! szóval abba is beledöglök ha járok valakivel és abba is ha szakítunk!!

neked azt tanácsolom: tudatosan menj szembe az érzelmeiddel. Próbálj nem behódolni a férfiaknak és kicsit éreztesd h neked is van beleszólásod a kapcsolatotokba! szóval néha fejezd ki nem tetszésedet stb… hidd el rohadtul nem jó ha egy férfi érzi h nyeregben van! nem jó ha mindent ő irányít sé tudja h bármit megtehet mert úgyis rá vagy szorulva!

persze tudom ez neked nyílván rohadt nehéz… de ha már az érzelmeid ebbe az irányba terelnek akkor ésszel próbálj a másik irányba evezni! (még akkor is ha közben nagyon szarul érzed magad!)

am mit érzel miért kell behódolnod a másiknak???

#7707 titi hozzászólása: 2011.12.27. 08:17

Tényleg nem vagyok szenvedés függő. Ha valaki nagyon szeret feltétel nélkül, akkor maga vagyok a kiegyensúlyozott boldogság. A hullámzás nálam pont ebben nyilvánul meg. Ha a párom szeret és ez látszik is rajta, akkor olyan vagyok, mint egy doromboló kiscica, vagy egy boldog kiskutya. Aztán ha fordul a kocka, pl. rajtam tölti ki a problémáit, vagy egyszerűen sok leszek neki, akkor meg belehalok. Akkor válik minden egy pillanat alatt pokollá. Hol menyország, hol pokol. De a pokol olyan mély és sötét tud lenni, hogy a menyországbeli időt is törli. Ha mérlegre tenném a kettőt akkor a pokol miatt inkább kiszállnék ebből az élet nevű akármiből, amit játéknak véletlenül sem neveznék. Egyébként még mindig mondogatom magamnak, hogy szerethető vagyok. A legtöbbször persze nem hiszem el, de azért napi rendszerességgel próbálom magam megváltoztatni ezzel a szöveggel. Meg rengeteg magas epa tartalmú halolaj (omega3) kapszulát eszek (napi 2 g epa bevitellel) Szendi Gábor nyomán. Erről több könyvében olvastam, és idegen nyelven is sok jót lehet olvasni róla depresszió, skizofrénia és egyéb mentális betegségek kezelése kapcsán. Nekem nagyon bevált. Sokkal kevésbé szorongok. Egy hét szedés után kb. 80 százalékot esett vissza a szorongás. Ha van kedvetek, akkor próbáljátok ki. A citom ízű desztillált változat nem büdös annyira. Egészen elviselhető és tényleg használ.

#7706 adidaszdk hozzászólása: 2011.12.26. 22:57

csak 1 kérdésem van: ha téged valaki feltétel nélkül szeretne, akkor te tudnád őt szeretni???

#7705 Bobe86 hozzászólása: 2011.12.23. 17:14

Amúgy Desdi én nem nézlek hülyének, csak elkeseredettnek és kicsit hiszékenynek. De valahol megértelek.

Nekem gyerekkoromban zsebistenem volt.

Van, amikor az ember már nem bír magával, annyira fáj, felvágná az ereit, bármi, csak szabaduljon a fájdalomtól.

Hozzátenném, hogy soha nem vágtam fel az ereimet…

De voltam ilyen helyzetben, és itt mindenki.

De sokmindent bebeszélhet magának az ember.

#7704 Bobe86 hozzászólása: 2011.12.23. 17:10

Sziasztok!

Nem tudom, hogy láttatok e részeket a Tabu című sorozatból, ami a Nationalen Geographic Chanel-en. Ma láttam épp egy részt, ahol szó volt az ördögűzésről. Ebben teljesen elítélik ezt, én is ezzel az álláspontal értek egyet, hogy ez bizony elítélendő. De természetesen tiszteletben tartom a te álláspontodat is. A filmben azt mondták, hogy akkor fordulnak ilyen lehetőséghez a páciensek, amikor már nem látnak más reményt.

Szerintem az egész babonás hitnek az alapja valójában az, hogy az ember szeretne hinni valamiben, képtelen elfogadni a lélek halálát és azt, hogy már semmiben sem hisz, hogy semmi értelme sincs az életének. Pedig semmi értelme az életnek és a lélek halála pedig roppantul tud fájni, a hangulatingadozások borzalmasak. De ha valaki elhiszi, hogy az ördögűzés segíthet, akkor akár még javulhat is az állapota, ahogyan mondták ott is. De ez placebó hatás, ahogyan fogalmaz, vagy egyáltalán nins hatása. Szóval, lehet reménykedni, hogy hatni fog. De ez az én véleményem mindösszesen.

Szerintem az a helyzet, hogy el kell fogadni, hogy semmi értelme az én életemnek,soha nem leszek boldog és hogy sokszor leszek rosszul lélekben, és fizikailag is akár. Soha nem lesz megnyugvásom,és hogy az igazi vigaszt a halál jelenti majd. Amúgy nem vagyok diagnosztizálva, de nagyon hasonlóak a tüneteim ugye a borderline-ra és a poszttraumás stresszre is. Nem tudtam feldolgozni, hogy a szerelmem csak játszott velem. Amúgy ez roppant nevetségesnek tűnik,de emiatt nem lesz párom, boldogtalan leszek és miegymás.

Természetesen lehet azt mondani, hogy fiatal vagyok, de valójában mivel nem tudtam feldolgozni a fiú elvesztését, amiatt úgysem lenne soha semmi normális kapcsolatom. Hiszen azt a fiút szeretem, úgy érzem, hogy ő volt nekem az igai, persze ez ostobaságnak tűnik, de én így érzek.

Lehet, hogy lesz később kapcsolatom, társam, családom. De most úgy érzem,hogy nemigen lesz, hiába ismerkedem, és hogy egyedül élem le az életem reménytelenül. Az emiatti fájdalom tényleg nagyon rossz, rossz így élni. De ugyanakkor én a beletörődéssel értem el a legtöbbet, és ha rosszul érzem magam, beveszek valamilyen természetes nyugtatót, vagy homeopátiásat. Ez legalább lenyugtat annyira, hogy békében tűrjem a szenvedést.

De az igaz, hogy én még nem régóta csinálom ezt. Biztosan hosszú távon még sokkal borzalmasabb minden.

Kitartás kell, és az is sokszor kevés.

#7703 Desdi hozzászólása: 2011.12.01. 00:09

Van még  valami  amiről  nagyon félek itt írni,de tényleg.Nem rég  beszéltem egy felszentelt pappal (kérlek titeket ne nézzetek hülyének)aki távgyógyítást végzett rajtam.Most figyeljetek:Leszedett rólam két szellemet.Most nem azt mondom ezzel h minden bordison van szellem és ha leszedik meggyógyulunk.Nem ezt mondom.Csak azt mondom:Mi van ha?

Az  az igazság  h  azért még  kételkedem benne h  tényleg  volt  rajtam valami vagy nem nem tudom de az biztos tény h könnyebbséget éreztem magamon a szertartás után.Csak azt szeretném írni  h  lehet h ilyen területen is lehet keresni a problémát ,tehát h ezt az altarnatívát se zárjuk ki szrintem nem tudom biztosan ,és most nehogy azt higyjétek h :Úristen most mit csináljak rajtam szellem van!

Isten ments !Nem akarok senkit megijeszteni.Lehet h csak rajtam volt,nem tudom vagy rajtam sem volt,de mindenesetre ezt sem kell kizárni azt gondolom.Ha esetleg valaki úgy gondolná h megnézeti magát ilyen szempontból azt javaslom mindenféleképpen beszéljen a pszichiáterével és beszélje meg erre az időre a gyógyszerezését .Jobb véleményem szerint  ha ilyenkor gyógyszert szed az illető mert kisebb lesz a pánik érzése rajta már ha van rajta valami.A pszichiáter jóváhagyása nélkül nem ajánlok ilyen akciókat  semmiképp.Bocsi most biztos hülyének néztek ,újra nem akartam ezzel senkit megbántani.Csak segíteni próbálok amiket  hallok innen-onnan  vagy tapasztalok.Puszi:Gabi

#7702 Desdi hozzászólása: 2011.11.30. 23:54

Szia Tibetti  és  mindenki.A gyógyszerszedéssel kapcsolatban  azt  írnám  h  tényleg  vannak időszakok amikor  bizony szügség  van  az antidepikre,de amikor  már az orvos azt  mondja h  elég akkor  abba kell hagyni szerintem.Szóval a véleményem a gyógyszerekről  az  h szedni  kell,de abba is kell tudni  hagyni  őket tdővel.Ami a legjobb az a homeopátiás kezelés szerintem.Nekem is volt olyan kezelésem és segített is, most éppen gyógyszert szedek de hát istenem van ilyen.Puszilok és tiszta szívemből szeretk mindenkit.pusziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!Gabriella

#7701 zpinter hozzászólása: 2011.11.30. 17:01

Kedves Titi, és Mindenki, aki elolvassa!…

Az a helyzet, hogy ez éppen az a betegség, amelynél kevesebb ellentmondásosabb dolog van a világon. Mert pont az élet lényegi részét modellálja: rámutat, hogy ugyan mindenki a halál felé tart, de mégis az élet egy pillanatra is teljes lehet, tehát mindig van remény a “teljes” életre, akkor is, ha pont az a probléma, hogy a szenvedések kilátástalansága miatt épp cseppnyi remény sem látszik. A borderline-os fő tünete az “Élj a Napnak!” című bölcsesség negatív vetülete, tehát valóban a napnak él, de nem felszabadultságában, hanem leterheltségében. Aki kritizálja egy “panaszkodó” borderline-os világlátását, annak fogalma sincs az egészről, mert átmeneti depressziók, pánikrohamok, vagy csak időszakos “mély” problémák nem hasonlíthatóak a borderline-beteg folyamatos kétségbeeséséhez. Az önmarcangolás a borderline esetében “természetes” tünet, mivel a borderline nem hordoz téves tudattartalmakat, tehát nem egy skizoid állapotról van szó, így az önkritika (ha determinált is) de jogosnak tűnik, mivel pont az a fő probléma, hogy minden a negatívjára fordul, és minden, ami jó lehetne (tehetségek, képességek, empatikus érzékenység) rossznak mutatkozik, és az életet kihasználatlannak, elcseszettnek, kudarcnak minősíti. Mégis a kis lépések filozófiája érvényesülhet csak: a stresszhelyzet ugyanis nem szűnik meg ezen betegségnél akkor, ha magát a stressz-szituációt el is kerüli a “beteg”. Mert ez betegség, ami lelki vérzékenysége miatt legriasztóbb. Sebezhetősége miatt az erkölcsileg tisztán látó borderline-os érthetően érzi magát áldozatnak, és érthetően érzi valami gonosz átoknak bénultságát, még akkor is, ha semmi misztikusságot nem akar belekeverni a dolgaiba.

Ez az “állapot” csupa ellentmondás, a jót rosszá teszi, de a rosszat is képes jóvá tenni, de csak kis lépésekkel, lassú épüléssel. Mivel ritka betegség, nem nagyon lehet számítani a “többség” megértésére, pedig a megértés fontossága kiemelt. Én magam igen lassú folyamatként érzékeltem az apró javulásokat, pedig több, mint tíz éve lettem diagnosztizálva, és 36 éves koromra a szenvedések alig enyhültek. Az is igaz, hogy a betegek 4/5-e hölgy a szakértők szerint, és persze ez nem mindegy: mások lehetnek a kivezető, vagy építkező utak.

Terápiát kell keresni a gyógyszer mellé, akkor is, ha drága. Nem lehet sajnos egy ennyire deprimált országban “fentről” anyagilag arányos ellátást igényelni, nem olyan a helyzet – annál sajnos sokkal durvább, a szó minden értelmében…

#7700 titi hozzászólása: 2011.11.30. 10:53

Kedves Desdi!

Tudjuk ám, hogy nem utálod őt, de azt is, hogy rengeteget szenvedtél miatta. Ha jelenleg ugyanúgy élnétek mint régen, akkor most is halálosan szenvednél tőle. Szerintem nem kell bocsánatot kérned, sőt megváltoztatni sem szükséges, amit leírtál. Őszinte érzések munkáltak benned. Ez a szeret – nem szeret játék tesz minket azzá, ahol most tartunk.

Kedves Mindenki!

Én is hittem egy darabig, hogy az érzékenység egy különleges képesség. Sajnos nem tudok kamatoztatni belőle semmit, sőt leginkább szörnyű szenvedést okoz. Persze tök jó, hogy hamar látjuk másokon, hogy mit éreznek, de amíg minden negatív kicsengést magunkra veszünk, addig ez csak egy átok. Sajnos annyi rossz történt velem az elmúlt évekeben (szeretteim halála, szakítás, rákos közvetlen csaláldtag stb) hogy elvesztettem a hitem. És nemcsak magamban, hanem mindenben. Hittem én már istenben, aztán az ezotériában, meg a buddhizmusban is. De eddig minden elbukott. Rájöttem, hogy magam vagyok, aki sajnos a sok szenvedés miatt iszonyat rosszul viseli a jelenlegi szívtelen, érzéketlen világot, ahol sem tisztesség, sem igaz szeretet nincs. Minden érzést, fájdalmat, félelmet, haragot az agyam kreál a korábban megszerzett tapasztalatok alapján. Amik nagyon rosszak voltak, én meg nem dolgoztam fel, vagy nagyon rosszul dolgoztam fel. Gondolom ti is így vagytok ezzel. Tudom, ha képes lennék letenni a múltam, akkor nagyon sokra vihetném és gyakran érzem is magamban ezt hihetetlen erőt, ami bármire képessé tenne. Aztán jön egy rossz tapasztalat és a földön találom magam. Az egyetlen megoldás az, hogy nem vesszük magunkra a bántást. Receptem nincs. Próbálkozásaim vannak, a gyógyszerek meg csak szépen elnyomják azt, akik vagyunk. Szóval nem az igazi. Most kitaláltam valamit. Tudom, hogy semmi önbizalmam nincs. Gondolom ez nálatok is így van. Sőt még utálom is magam. Szóval naponta többször elmondom magamnak (este és reggel legalább) hogy mennyire szerethető vagyok, meg szép, meg okos, nagy az önbizalmam és a magamba vetett hitem. Mintha valami mozdulna. Szóval próbáljátok ki! Tök örülök ám nektek! :) Ha van ötletetek, akkor írjátok bátran.

Mégvalami. Szerintem azokat a hozzászólásokat figyelembe se vegyük, akik bántani akarnak minket.

 

#7699 Desdi hozzászólása: 2011.11.28. 22:10

Sziasztok  szeretnék  változtatni  az  előző   bejegyzésemen.Az  anyukámmal   kapcsolatban  írtam,hogy  utálom   őt.Nos  ez  nem  teljesen  igaz.Nem   utálom  őt,mert  most  már  megértem  h  mit  miért  tett.Neki  sem   lehetett  könnyű annak  idején.Ma már  megértem  az   ő   fájdalmát  is .Szörnyű  volt  akkor   de   fel   is   nézek  rá,mert  valahogy   fölnevelt  minket  ,  és  én  ezért   tisztelem  őt.Ma már   nem  olyan   rossz a kapcsolatunk.Köszönöm  h   ezt  leírhattam.

#7698 Desdi hozzászólása: 2011.11.27. 13:07

Sziasztok   most  elolvastam  mindet.Arra  gondoltam   mostanában  h   nem   lehet  h   ez  a   betegség   nem   is   betegség?Vagyis  biztosan   hallottatok  az   indigó   vagy   kristály  gyerekekről  .Azért   egy   kis   ízelítőt   adnék   abból   nehogy  azt   higgyjétek   h   alaptalanul   beszélek.19   évig   éltem   úgymond   a   sötétségben.Anyukám   állandóan   a  változó   hangulatainak   tett ki   mind  a   négyünket.Egyszer   nagyon   kedves  volt   aztán   mint  egy   szörnyeteg   megváltozott .Lelki  terrorban   tartott   minket   pedig   tanár  volt   és   értelmiségi   ember   .Én  rettegtem   tőle   de   komolyan   ,  mindíg   az   ő   hangulataihoz   kellett  alkalmazkodnom  19   éven   keresztül   .  Állandóan  magában   beszélt   a   konyhában  még   ma  is   hallom   amikor   átmegyek   hozzá.Aztán   19   éves   koromban   amikor  meg   akart   pofozni   újra  (h   bizonyítsa   ő   az   erősebb  elkaptam  a   kezét   és   visszaadtam   neki   a    pofont   )Ekkor   nagyon  megijedtem  mert   ekkor   mertem   kiállni   magamért   előszőr   .Ha  kisgyerekkorunkban  a   tesóimmal  kimondtunk  valami   olyat   ami   anyunak   nem  tettszett  rögtön   kaptunk  egy   pofont  vagy  hatalmas   félelemkeltő   ordítást   kaptunk.És  amikor  jöttem   haza   az  iskolából   mindíg   figyeltem   h   anyu   otthon  van   e   mert   amikor  otthon   volt  mindíg   előkellett  vennem  a   szorongás   ézésemet   .Úgymond   szerintem  ki   nyitottam   a   harmadik  szememet  h   érezzem   amit   ő   érez   h   mindíg   tudjam   mikor   kell   félni   tőle   és  mikor  tiszta  a   levegő.Most  sírok  .íiszonyat.Volt  olyan  amikor   rugdosott  a   földön   és   közben   azt  kianbálta:Alázkodj   meg   előttem.Iszonyat   volt.Emlékszem  nem   is   éreztem  a   fizikai   fájdalmat  mert   annyira   nagy   lelki   fájdalom   volt.Mi   mondtuk   h   menjen   el  pszichológushoz  amkor   mertük   de   ő   azt  mondta   neki   nincs   semmi   baja.Mind   a  3  férjét   tönkre   tettte. Utálom.gyűlölöm.Tényleg.De   komolyan.Az   egyik   részem   szereti   a   másik  utálja   őt…És Apuval  is  így   vagyok.Ő  is   beteg   szerintem.  De  komolyan.Nagyon   utálom   és   a  két   tesóm   még   mindíg   anyámmal  élnek   és   féltem   őket   nagyon.6 évig   jártam   pszichológushoz.Szedtem   homeopátiás  szereket  majd   gyógyszereket  is.Nagyon   sokat   szendvettem   önmagamtól.Amikor  19   éves  voltam  akkor  jött  egy  ember  aki  észrevette  h  valami  nem   stimmel .Egyszer   sírok   aztán   hirtelen   nevetek.Ez   nem   épp   normális.De  ez  kellett  akkor   épp   a  túlélésemhez.Szerintem   kifejlesztettem  magamban  egy   olyan   túlérzékenységet   h   a  pszichémet   beállítsam  arra  h   anyunak  most  jó   aztán   hirtelen  anyunak   nem jó.Ezt   ösztönösen   fejlesztettem ki  magamban   úgy   8  9   éves   koromban.Szóval   időugrás:Amikor   19   vesen  eljöttem   ott  tartottunk  h   egy   barátomhoz   költöztem   és  akkor   fél   évig  ott   laktam   vele.Együtt   szendvettünk  komolyan.Imádom  őt   a mai   napig   ő   volt  a   megmentőm.aztán  onnan  elkerültem   és  albérletbe  mentem.Ezt   apu   fizette   mert   nem   tudtam   elmenni   dolgozni.Féltem   az   emberektől   pedig   nem  is    tőlük   féltem   igazán   hanem   a  kiprojektált(kivetített)anyámtól   az  emberekre.Aztán  megint   apámhoz   kerültem   vele   is   nagyon   nehéz   de   már  nem  vagyok  hajlandó   az   ő   érzelmi   rezgésaire   odafigyelni   nem   akarom   magam   már  tönkre   tenni jobban.Aztán   egy   fiúval   költöztem   össze.Az   sem  volt   jó   pedig   ő   nagyon   megértő   volt   de   komolyan.Egyszer   sírtam  ott  is   aztán   nevettem.Ne  nézzetek  hülyének  de   úgy   érzem   anyám   lelke  van   bennem.Bocs  most  biztos   azt   gondoljátok   meghibbantam  .Csak  azért   szeretném   belevonni  ebbe   az  egészbe   az  ezotériát  mert  elvégeztem   a  mantra   szabadegyetemet   és   ott  is   már   többen   mondták   h   extraszensz  vagyok.És   szerintem   ti  is   azok   vagytok   mind.Egy   kicsit   érzékenyebbek   az evilági  vagy   a   túlvilági   dolgokra.Plussz  gyerekkorotokban  ezt   a   képességet   a   szüleitek   nem   ismerték   fel   vagy  nem   törődtek   vele.Az  ilyen   embereknek  mint   mi   érzelmi biztonság  kell nagy   fokú   érzelmi   biztonság,mert   csodálatos   képességekkel   rendelkezünk  csak  ezt   gyerekkorunkban   nem   értékelték   és  állandóan   csak   belénk   rúgtak.és   ebből   már   kialakulhatott  igen   egy szindróma   és  ennek   a   világi   megnevezése:Borderline.Ez   a   pszichiáterek   által   elfogadott   megnevezése ennek   a betegségnek.Vagy  inkább  állapotnak.Ami   például   az  ezoterikusok   szerint   csAk   túlérzékenység   az   egész   világra.Gondoljatok   bele  h  mennyi   embernek   tudnánk  segíteni  ha   ezt  az   állapotot  nem   a   pszichiátriai   megnevezés   áldozataként  élnénk  meg   hanem   akként   h   csodálatos   képességeknek   vagyunk   a  birtokában  amelyek  nem   evilágiak.Persze   a   szocializálódást   meg   kell  tanulnunk   ez   nem  vitás   .Valamennyire   meg   kell  tanulnunk  alkalmazkodni .Sokmindent   belekavartam  most   ebbe  az   egészbe  bocsánatot   kérek,   és   azért  is   bocsánatot   kérek   mert   nem  a   pszichiátereket  akarom  ezzel   most  lenézni   meg   elitélni   egy   az   h   nincs  hozzá   jogom,   a   kettő  az   hogy azért  a   gyógyszerek   segítenek   tényleg  bevallom   és   is   most   is   járok   pszichiáterhez   és   segít   nekem   a   gyógyszerekkel   és   szedem  is őket.Csak  azt   a   lehetőséget   próbálom   felvetni  h  lehet   h   nem   az  egész  szindróma   betegség  (van   benne   az  is)van   olyan   része  amelyik   képesség.Húha  most  sokat   írtam.Bocsaánat   ha   valakit   megsértettem   va  gy    megbántottam   nem   akartam.Szeretlek   titeket  sziasztok   kitartás.

#7697 zpinter hozzászólása: 2011.11.27. 01:54

Elnézést, csak a verssel szerettem volna kommunikálni a kommunikáció fontosságát. Az öndefiníciót másként értettem kicsit: stabilitás-keresésnek, folyamatnak, nem valami végleges önmeghatározásként.

A sok krikszkrakszot a kompjúter küldte, bocsánat értük!…

Az írásból történetet “gyártottam” Fura vers címmel, innen törlöm…

#7696 Desdi hozzászólása: 2011.11.26. 21:13

Sziasztok   amúgy  olyan  jó  esküszöm  h   megtaláltam  ezt   a   fórumot   de  tényleg  komolyan.El   fogom   olvasni  az   összes   bejegyzést   csak   most  nincs  ídőm   és csak  egyet   tudtam  elolvasni  ,na jó  bevallom  meg  fáradt  is  vagyok.Jó  érzés  h   tartozhatok   valahova.Amúgy  a  http://www.házipatika.hu oldalon  is  van  egy ilyen  közösség  ha  van   kedvetek   nézzétek   meg   azt   is.Puszillak   titeket   ,   ne  agyjátok   fel   soha   mert  mind  csodálatosak  vagytok  :Gabriella

#7695 Desdi hozzászólása: 2011.11.26. 21:00

Szia  titi  én  neked  írok  most  .Valóban  nagy  fájdalmaid  lehetnek  pontosan  tudom  én  is   borderlinos  v-ok.Azon  szoktam  gondolkodni  mi   vajon  mire  vagyunk  jók?

Szerintem  lehet  h  egyszerűen  csak  hiperszenzitívek  vagyunk  .Indigó  gyerekek  felnőtt  módra.Akik  érzik  az  energiákat.A  szüleink  nem   tudtak  minket  megfelelően  kezelni  mert nem  értenek  hozzánk.  Van  egy  kérdésem?:Istenben  hiszel?Mert  ez  a   kulcs   az  elme  egészségessé  tételéhez.Szerintem  bizonyos  időszakokban  a  gyógyszer  is  hasznos  lehet  :én  most  pl  szedek.Csak arra  vigyázz ha  szedsz  gyógyszert  ne  válj  a  gyógyszer  rabszolgájává  mindíg  a  te  kezedben  legyen  a   gyeplő.A gyógyszer  segít  neked  bizonyos  időszakokban  ,de  azokat  idővel  el  kell  tudnod  hagyni.Bár  én  beszélek  én  sem   hagytam  még  el  de  szerintem  okos  voltam  mert  olyan  időszakot  élek   át   hogy  ez   most  sokat  segít.Szerintem   a   buddhizmus  a  mi  utunk   de  nem  tudom  biztosan  ezek csak  feltételezések.Írtad  h   mindent  megteszel  h  szeressen  de  szerinted  nem  fog  menni.Lehet  h   most   fog  menni ,  honnan  tudod  .Szokták  azt  mondani  h   te   még  hiszel   a   csodákban?És   én  szoktam  válaszolni   ilyenkor  :Hogy  képzeld  én  még   hiszek!És  igen   is   büszke   vagyok   arra  h   hiszek  még   benne.Mert   neked  is  írom  most   vannak   még   csodák   és   ha   hiszed   ha  nem  te  egy   fantasztikus   ember  vagy   fantasztikus   képességekkel   és  ne  hagyd   hogy   bárki  lehúzzon  vagy  elvegye   az   önbizalmadat  mert  te   csodálatos  vagy   én   boztos  vagyok   benne,  és  nagyon   sok  szép  év   áll  még  előtted   és  soha  ne   add fel   mert   én   hiszem  h   nekünk  akiknek  ez  van   küldetésünk  van   ,   h    egyszer   valami   nagy   dolgot   kell   tennünk   azért   szenvedünk   ennyit.Még   nem  tudom  h  mi  az  de   majd  kiderül.Amúgy  én beszélek  nekem  is   egy csomó  ilyen  problémám  van  csak  most  téged  is  és  magamat  is  próbálom  feldobni  egyaránt.Ne  feledd h   csodálatos  ember  vagy  mégegyszer.Puszillak   szeretlek   nagyon   így   látatlanba  is Ha szeretnél  beszélgetni  ,  rám  is   rám   fér:70  261  8995  :Gabriella

#7694 Bobe86 hozzászólása: 2011.11.26. 14:58

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen sokan írnak ide. Szóval kedves Hajnallánya, bocsánat, ha nem így írod, akkor te nem diagnosztizált borderline-os vagy. Hm. Akkor gondolom, hogy a te helyezeted is hasonlít a borderline-osokéra, csak nem mentél orvoshoz. Ha jó értem. Tulajdonképpen velem is ez a helyzet.

Tibettinek: látom, hogy valóban támogatod a gyógyszereket. Én a gyógyszerek túlzott támogatásával meg pont nem értek egyet :S , dehát ebben én más vagyok. Sokat néztem videókat a youtube-on a psychiatric drugs-okról, mondjuk az amerikai példáról, és arról, hogy amerikában milyen céllal is tették általánosan használhatóvá őket. Szóval én nem értek egyet a szedésükkel, ha nem feltétlen elkerülhető. Természetesen megragadt a dolog lényegét, mert két út van: vagy pszichiátriai drogoktól létrehozott mesterséges boldogságot választod, vagy végigszenvedsz egy életet, ami nemigen lesz hosszú. Szóval  ha valaki boldog akar még egyáltalán lenni és szeretné megélni az ötödik x-et, akkor lehet, hogy megéri. Szerintem nem gyógyítható ugyanis, mert ez nem olyan mint egy megfázás, hogy holnapra kipihened. Épp ma gondoltam ki, hogy mi is történik ilyenkor: kinyitod a kilencedik ajtót, ami mögött a halál és a pokol vár, méghozzá a legmélyebb pokol és a végső halál. Hiába csukod be valahogy az ajtót, igazából úgyis tudod, hogy ott van amögött az ajtó mögött a pokol, tehát végeredményben mindegy, hogy mit teszel, úgysem nyugszol sohasem, mert tudod, hogy bármikor újra kinyílhat az ajtó.

Nem tudom, hogy én is mennyire bírom majd egyedül, de igazából kötöttem magammal egy kompromisszumot. Megígértem magamnak, hogy még öt évet kibírok, és cserébe nyugodt tudok maradni és el tudom fogadni, hogy egyedül leszek. Egyedül én sem tudnék megöregedni, és nem tudnék hosszú évtizedeket leélni ilyen fájdalommal. Tehát én is így ilyen kompromisszumok árán bírom természetes nyugtatókkal, vagyis a nervenpflege-vel és most megint elkezdtem szedni a sedatif pc-t.

De egyvalami feltűnt az írásodból, hogy te is hármévente újra szeded. És mégvalami: hogy romlik az állapotod. Erről már hallottam, hogy nem jön helyre a dolog. De te jól érzed magad. Ez csoda, és ennek örülök. Valahogyan még vagy képes örülni az életnek, ez meg is lep. Nem nagyon hallottam még senkitől se, hogy így nyilatkozott volna, hogy ez jó lenne.

#7693 hajnallanya hozzászólása: 2011.11.26. 13:42

Szia Titi!

Teljesen ledöbbentett a történeted. Sajnos az én életem is így kezdődött. Bár apám anyámat nem verte, de a többi stimmelt. Nálunk is a báttyám volt favorizálva, na meg a nővérem. A családom szerint komoly kis hisztérika vagyok/voltam, pedig az igazság az, hogy csak a nekem járó figyelemért és szeretetért küzdöttem, ha kellett akár a földhöz vertem magam mint egy gyerek, felnőtt nő létemre.
Ebben a borderline-os állapotomban szinte lehetetlennek érezem a szerelmet mégis szükségem van rá mint a narkósnak a napi kokain adagjára. Titkon abban reménykedtem, hogy ha mindent beleadok szeretem, megbecsülöm, neki adok mindent talán én is szerethetőbbé válok. De sajnos nem így lett. Mint utóbb kiderült hogy már mindenki a hátam mögött egy utolsó r*****-nak tart. Hogy én így úgy megcsalom a párom, meg mennyire egy szemét vagyok. Nem azért, de azok után amit érte megtettem, és ahogy a családjának kívántam beny**ni, talán kissé túlzásnak érzem. Így aztán nem vagyok boldog. De ha újra szerelmes lennék, megbecsülnének, szeretnének akkor se lennék az. Ez a borderline átka, ha szabad így fogalmaznom.
És hogy élem az életem? Napról napra pirickelve. Koldulok a figyelemért, csicska mód a szeretetért. Ahogy Csernus Imre fogalmazna, saját magam b****m s*ggbe. Annak ellenére hogy tudom ez nem jó mégis képes vagyok magam húsát rágni. Még a lelkemet is eladnám csak egy pár év boldogságért. A szexel kapcsolatosan meg annyit, hogy hiába tudja az ember élvezni, a maximumot nyújtani elk***ulni, akkor se adja meg azt a megfelelő pluszt amit keresel.
Saját tapasztalatból tudom, hogy én mint orvosilag – még – nem diagnosztizált borderlineos, vonzó személyiség vagyok a külső rétegen, ám ha valaki azon túl jutt rájön hogy az alma bizony belül rohadt. Ilyenkor jön az hogy felhúzzák a nyúlcipőt és szevasz.
Milyen egy tartósabb kapcsolat velem? Tele van dühkitöréssel, elégedetlenséggel, bizonytalansággal, ugyanakkor ezek kompenzálására rendkívül közönséges vagyok és némiképp hedonista, pedig nincs mire. Még annak se bírok örülni hogy megkérték a kezem. A fő problémám első sorban az volt, hogy miért most, miért nem tudta előbb, ha már ennyire szerelmes. A második az a tudat, hogy tuti hogy elcseszném az életét örökre. Partnerem azt állítja hogy soha ennyire nem szeretet még senkit, soha ennyire nem vágyott óvni nőt, mégis egyszer kétszer eljárt a keze és bizony régi sebeket kezdett el sajátkézzel feltépdesni. Minek maradok ebbe a kapcsolatba? Mert társfüggő vagyok. Szükségem van a szeretet adagomra, akár annak árán is hogy a földi poklok legkeményebb bugyrait kell megjárjam.
Summa summarum, kedves Titi örök hála a történetedért, sok mindenre ráébresztett. Főleg arra, hogy többé nem kell egyedül éreznem magam, hisz sokaknak van hasonló vagy ugyan olyan problémája az életben!
Sok erőt, és egy boldogabb, nyugodt életet kívánok neked tele szerelemmel, örömmel amit tudom hogy egy nap meg fogsz érni! Kitartás!

#7692 Tibetti hozzászólása: 2011.11.26. 07:26

szerintem a kiút elsőnek a gyógyszerek… most sokan azt mondják, higy nem, meg hogy leszedálnk a mérgekkel, de ez nem igaz, legalább is az én tapasztalatom szerint. Hat évvel ezelőtt volt egy nagyon mély időszakom, akkor is és most is azt magyarázták, hogy egyszerűen az agy nem megfelelő egyensúlyban termelik a hormonokat és a gyógyszer segít “megtanítani az agynak” a helyes termelést… Hat évvel ezelőtt egy évig szedtem amit mondtak, három hónap után úgy éreztem, hogy sosem voltam rosszul,, egy év után két hónap alatt leszoktattak lassanként. Azóta 6 év tünetmentes, azaz inkáb kezelhető és viselhető időszak jött, majd most újból visszaestem, de most is szedem amit mondanak, mert tudom, hogy segít…. Kicsit más amostani, durvább és több tünettel jár, de most is érzem már a javulást 3 hónap gyógyszerezés után. Három hónappal ezelőtt dührohamaim, sírógörcseim és csak elkeseredés volt. Ma már végzem a dolgom… Azt szoktam mondani, hogy lehet, hogy káros a gyógyszer a szervezetemre, de az állapotom még inkább az volt… és ha az a pár szem bogyó kell a “boldogsághoz”, akkor miért ne tegyem azt amit mondanak. A veseelégtelen betegnek sosem mondanánk azt, hogy ne szedd a bogyókat. Szóval a kiút szerintem először a gyógyszerezés, ami segíti ezt a mély állapotot elhagyni. Utána tudatos tevékenységek a gyógyuláshoz: pszichoterápia, csoportos foglalkozás és az unos untalan duma: mozgás, egészséges ételek, stb….
Persze 2 hónappal ezelőtt elküldtem volna a …*csába, ha valaki ezeket mondja, de én már a parton innen hiszek ebben. Hozzáteszem, hogy tavasszal már elmentem dokihoz, aki szépen félrekezelt és nem a megfelelő gyógyszereket adta, de a környezetem egy idő után beavatkozott és elvittek másikhoz. Most a legjobb helyen vagyok, gyógyszerezésben 20 éves tapasztalattal bír az ember, a pszichoterápiát a megfelelő gyógyszerszint beállításáig szüneteltették. Szóval Titi kérlek vedd ezt komolyan…. ha akarod privátban találkozhatunk… ha azt gondolod, hogy egy vén, tapasztalt “beteg” segíthet az önmaga tapasztalásaival…. Jobbulást Mindenkinek!

 

#7691 titi hozzászólása: 2011.11.26. 00:29

Tibetinek: Igen nagyon rámférne hasonlók társasága. Kiút? és kihasználni ezt a betegséget? Hogyan? Olyan reménytelennek látom. :(

zpinternek: Nem tudom definiálni magam. Egyszerűen lehetetlen. Fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá. Egyedül olyan pánikban vagyok, hogy az megfogalmazhatatlan. Most meg kinyír a párkapcsolati szeretlek-nem szeretlek halál játék.:(

Böbe86nak: Nem is hinnéd, de tényleg nagyon jól esett, hogy leírtad nálad mi van. Én nem érzem ám magamban az erőt, inkább kiszolgáltatottan függök a helyzettől. Nem olyan rég térdenállva könyörögtem, hogy ne dobjon ki. Komolyan nem tudom hová süllyedhetek még. Jó hogy te bírod egyedül, szerintem erősebb vagy, mint én. És én sem tartom magam embernek, inkább valami utolsó lenézett kis senki vagyok. Valahogy ki akarok szakadni a függőség fájdalomból. Borzasztó lehetett neked is, ha ennyire átvágtak. És fogalmam sincs, hogy hogyan bírod egyedül.

alabamának: Sajnos a válasz a félelem az egyedülléttől, a szeretetlenségtől. Magamat meg sajnos halálosan gyűlölöm, ez amolyan borderline szitu. Bár vége lenne.

#7690 Bobe86 hozzászólása: 2011.11.25. 23:31

Tényleg nagyon hiteles a szöveged, engem magával ragadott, bocs a hosszú hozzászólást :S …. Elgondolkodtatóan őszinte vagy.

#7689 alabama hozzászólása: 2011.11.25. 23:11

Kedves Titi!

Kulonleges lany vagy, aki valos retegekkel rendelkezik. Egyszer ezt irtak nekem: “Szerinted mirol fogod megismerni a szerelmet? -Magamrol. A szerelem mindig magadhoz vezet.”

Ha nem erzed komfortnak magad, miert erolteted? Annyi masra alkalmazhatnad az energiaidat – onpusztitas nelkul – ehelyett a fiu helyett. Legalabb magadban helyre tenni a dolgokat, magadat szeretni eloszor, ez pedig idovel bevonzana masok szeretetet is….es tudod, ez akkor jon, amikor legkevesbe harcolsz erte.

Nagyon sok pozitiv energiat kivanok neked!!!

#7688 Bobe86 hozzászólása: 2011.11.25. 19:22

Ja, és még annyit, hogy betegségtudatom nekem is azután lett, hogy szerelmes lettem… Igen, ez döbbentettt le a legjobban. Egyben mindig ezt szégyelltem a legjobban, és erről soha senkinek nem beszéltem, és így persze segíteni se tudtam magamon…. Miután szerelmes lettem, utána jöttek a különféle bajaim. Ugye a hormonzavar részben, mert érzékeny vagyok rá, ezt mondjuk csak sejtem, és a személyiségzavarom is ekkor súlyosbodott.

De én tényleg nem tudok ezen túllépni, azt hiszem, soha nem fogok tudni. Feldolgozhatatlan ez számomra, hogy ilyen helyzetbe kerültem, azok után, hogy emberként léptem ki a gyerekkorból…

Nincs erőm.

De hogy Neked van, ezért tényleg tisztellek. És köszönöm az írásod.

#7687 Bobe86 hozzászólása: 2011.11.25. 19:18

Szia!

Nagyon hasonlít a történeted az enyémhez :( . Csak az én gyerekkorom nem volt annyira rossz, mint a tietek, csak éppen túlérzékeny voltam. De egyébként nagyon hasonló az eseted az enyémhez. Igazából kicsit le is vagyok döbbenve, mert nem láttam még ennyire tisztán vissza olvasva a problémám. Ez kicsit tényleg ledöbbentett. Bár a részleteket tekintve én más vagyok. Ami nagyon érdekes, hogy nem értem, hogy azok után, amin mi átmegyünk, hogy tudtok továbblépni, és új szerelmet keresni? :S Szóval valahogy ez a része számomra megérthetetlen. Én egyszer voltam szerelmes, de piszkosul kihasználtak, és bántottak, bár már nem érdekel ez a dolog, és ezek után úgy döntöttem, hogy mégegyszer ezt a poklot nem csinálom végig, inkább haljak meg magányosan, és ne legyen családom. Aztán mondjuk szerintem én egy hormonra érzékeny vagyok :D , hát igen, ez már vicces, tényleg kicsit őrült vagyok :D, szóval egy hormonra, ami miatt migrénem lett valszeg a csokoládé miatt :D, és amikor szerelmes voltam, valószínűleg emiatt volt az, hogy rosszul voltam, mert a szerelem és a csokoládé hormonja hasonló :D. Szóval nekem megvan a biológiai alapja is annak, hogy nekem miért nem érdemes szerelmesnek lennem, ha nem szeretném végigjárni a legmélyebb földi és emberi pokol bugyrait :D, ja, hogy nevetek? :D Persze, én nevetek a legnagyobb bajokon is :D, rájöttem, hogy ezt meg pszichotikus regressziónak hívják :D, tudjátok egyvalamiben reménykedem már csak, hogy minél hamarabb megdöglök… Amúgy, hogy teljes legyen a szenvedésem :D, természetesen az amúgyis létező különféle személyiségzavaraim tovább romlottak amiatt, mert elutasítottak a szerelemben és kihasználtak :D, és amiatt, mert azt hittem, hogy milyen fene nagy beteg ember vagyok :D, hogy milyen szégyenletes teremtménye a világnak :D, mert beteg lettem, mikor szerelmes lettem :D. Lehet, hogy amúgy tévedek – most járkálok orvosokhoz. Szóval rájöttem, hogy én nem is emberként tekintek magamra :D már, hanem valamilyen aljas, nyomorult kis patkányra :D, aki még szerelmes se tudott lenni igazán :D, és aki úgyis csak a véget érdemli , semmi mást :D. Nő már régen nem vagyok :D, most már ember sem :D, szóval aljas kis nyomorult féregként, patkányként, valamilyen mindenesetre beazonosíthatatlan lényként fogok elpusztulni :D, fú de jó lesz, ha végre megdöglök :D.

Szóval ez az élniakarás, ami benned munkál, hát, le a kalappal előtte. Bennem már nincs élni akarás, csak aljas kis féreg mivoltomba szeretnék néminemű nyugalmat csempészni. És hát :D, ha nem tévedek:D , akkor a csokoládé, a férfiák és hát a boldogság megvonásával :D ez menni is fog.

De valahol jó is ez így, mert úgy érezte mindig, hogy az én életem nagy szerelme az a fiú volt :D, és úgysem tudnék mást így szeretni :D, sőt még csak meg sem tudnám csalni :D, dehát végülis, ha amúgyis érzékeny vagyok erre a hormonra :D, akkor már nem is kell ezen filóznom :D, mert úgy merjek mégegyszer férfira nézni, hogy tudom, mi vár rám, ha szerelmes leszek :D. Óhh, ha nem vagyok szerelmes, persze nincs gond, természetesen, de hogy mikor lesz az az ember, azt nem lehet tudni.

 

Szóval csodálom a kitartásod, és egyben tényleg részbenigleges önmagamat látom benned, csak hát, te még küzdesz, és erős vagy. Ennnek tényleg örülök :), és tényleg azt mondom, hogy nagyon, de nagyon csodálom a kitartásod :).

Üdv :)

#7686 Tibetti hozzászólása: 2011.11.25. 15:23

Ez igen, ezt kell tennünk…

#7685 zpinter hozzászólása: 2011.11.25. 15:11

Bár nem lehet és szabad tanácsot adni, mivel a recept egyéni, én “hím”-ként teljesen megértelek, és javaslom, ne párkapcsolaton keresztül definiáld magad, mert ilyen horrorhoz fog vezetni a dolog. Szép, őszinte írás, minden mondata tapasztalat, inkább csak elismerésem a szövegből áradó hitelességnek, mint bármi más…

Nem mondom, hogy kitartás, mert üres szó az ilyen esetekben. De mivel rólad van szó – tartsd meg magad, és lesz még jobb – csak ennyit írnék.

#7684 Tibetti hozzászólása: 2011.11.25. 14:47

Drága! Az én életem másolata vagy… gyerekkorban érzékeny, apa iszk, anyát veri…. szörnyű kapcsolatok, fejest ugrani, szerethető vagyok e… szeretethiányosság…  ez mind-mind rám is illik, igaz, hogy én is beteg vagyok, de van kiút és lehet ezt a betegséget kihasználni, és nem kell viselni :), kérlek higgyél benne… ha gondolod levelezhetnénk….

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close