Pánik, fibromyalgia, autoimmun vagy valami mas?

2011.11.27. 03:59

Sziasztok, szeretném elmesélni a betegségemet, hátha van köztetek, aki segíteni tudna. Már nagyon félek, állandóan a netet bújom, mert szeretném kideríteni mi lehet a problémám. Az orvosok nem valami segítőkészek.

A konkrét testi tünetek kb. 3,5 hónapja kezdődtek, egy influenza szerű megbetegedéssel párhuzamban. Talán éppen ezért az orvos a légúti és szívtáji dolgokra koncentrált.

Legelőször szegycsont fájdalom és mellkasi szúrás jelentkezett, ezért elvégeztek egy EKG vizsgálatot, ami jó lett. Ehhez társult még némi nehézlégzés, sóhajtozás. Még akkor észrevettem, augusztusban, hogy néha olyan, mintha lassabban nyelnék, mint szeretném, olyan erőltetett volt, de ez csak alkalmanként jelentkezett. Aztán elmúlni látszott, de két hét után ismét jelentkezett a nehézlégzés, sóhajtozás, ami feszültség hatására erősödött. Közben szinte minden nap szívdobbanás-érzésem is volt, a későbbiekben napi 20-30 is. Ismét antibiotikumot kaptam, ami sajnos nem segített. Szeptembertől viszont az egész hátamat érintő iszonyatos fájdalom jelentkezett, ami kisugárzott a jobb vállamba, lapockámba, előre a szegycsontomhoz, a mellkasomba is. Olyan volt, mintha valaki ülne a nyakamban. A sóhajtozás is egyre gyakoribbá vált, majd egy-két újabb tünet jelentkezett. Egyik reggel olyan érzés tört rám, mintha valaki szorítana, ölelne. Egyszerűen nem bírtam teleszívni a tüdőmet, a háti és bordaközi izmaim csak úgy feszültek. Amikor mégis sikerült, apró kattanásokat éreztem a gerincem mentén. Közben nagy nehezen, több heti betegség után készítettek vérvizsgálatot és tüdőszűrést, amik eredménye szintén negatív lett. A másik új tünet a nyelési probléma lett, mintha gombóc lenne a torkomban, vagy valami megakadt volna. Néha pedig csak kattan valami, ahogyan nyelek. Az orvos még egy vizsgálatot végez, a rheuma faktort vizsgálják a véremben. Ennek az eredménye jövő héten várható.

És most szeretnék a kedves pánikosokhoz szólni, segítsetek legyetek szívesek! Ugyanis nagyon sokat olvasgattam ebben a témában, és el is végeztem egy száz-valahány pontos tesztet, ahol kérdésekre kellett válaszolni. A teszt szerint a pánik összes lehetséges tünetének több, mint a felét produkálom, de nem rohamszerűen. Minden adott is volt hozzá, rettentő lelkiállapotban élek már jó ideje, iszonyatos feszültségben és rettegésben. Már odáig fajult a dolog, hogy abnormális dolgokat csinálok, és abnormálisan rettegek. Csak azt nem írják sehol, hogy ezek a tünetek a pánikrohamok között is fennállhatnak? Mert nekem konkrét pánikrohamom nem sokszor volt, és mivel elég enyhe volt, így nem is tudtam biztosan beazonosítani. Izzadt a tenyerem, ökölbe szorult a kezem, gyorsan vert a szívem, nehezen vettem a levegőt, és féltem. De olyan heves roham, amit máshol olvasok nem igazán jött rám. Viszont a pánik tünetei közül egyre több jelentkezik, pár napja pl. volt egy 10 perces, igen erős látászavarom a bal szememben.

Nagyon nehéz röviden elmondani, de igyekszem.

Szóval nem tudom eldönteni, hogy a testi dolgok miatt jön-e ez a szorongás, vagy a szorongás produkál testi tüneteket. Így állandóan az jár a fejemben, hogy valami súlyos betegség, és gyorsan ki kell deríteni az okát.

Most ott járok, hogy a több hónapig fennálló bordaközi, háti, mellkasi, válli izomfájdalmak, merevség; a nehézlégzés, a gombócérzés, szívdobogás az utóbbi 2-3 hétben elmúlt (éppen a boldog jövőt terveztük a párommal), majd ma ismét jelentkezett. Jelen pillanatban is fáj mindenem, nyelni nehezen tudok, krákogok és izzad a tenyerem már órák óta. Tudat alatt azt várom, hogy mikor kell mentőt hívni hozzám. Bár a doki is felvetette a pánikot, én mégsem vagyok biztos benne, mert néhány tünet hosszú hetek óta minden nap végigkísér, nem rohamszerűen.

Esetleg felismeri valaki a tüneteket? Tudna valaki ötletet adni, hogy mi lehet ez? Én már Candidára is gondoltam, sőt rákra és egyebekre is.

(talán nincs összefüggésben, ezért írom zárójelbe, de van még hideg- és fémallergiám, és 10 évvel ezelőtt volt egy bakteriális ételmérgezésem is)

Nagyon szépen köszönöm, ha elolvastad, nekem már ez is segítség, hogy megoszthatom!

Szép napot és jobbulást mindenkinek!

Beka

(34 éves nő)

#7756 szkronika hozzászólása: 2013.03.17. 13:21

Kedves Beka!

Most talaltam ra erre az oldalra es olvasva a leveledet nagyon kivancsi lennek mi is lett az eredmeny .En az olvasottak alpjan panik es ha a testi fajdalom meg mindig megvan es minden eredmeny negativ es a lyme kizarva akkor fibromyalgiara gondolok vagy az volt akkoriban kialakuloban ami eddigre (majd 2 ev) utan is allando fajdalommal jar a testben (hasonlo mondjuk mint amikor izomlazad van csak nem mullik el ) szeretnem ha irnal egy par sort ha nem baj.

Koszonettel.C

(amugy van egy oldal a FB-on sok informaciot megtudhatsz errol a kronikus betegsegrol. https://www.facebook.com/kronikus.fajdalomfibromyalgia)

#7755 Estal hozzászólása: 2013.03.06. 11:31

Kedves Beka!

Szerintem neked hisztamin intoleranciád van. Ha megemlíted az orvosnak, akkor lehet, hogy kinevet, mivel szerinte ilyen betegség nincs is.

Keress rá a neten: hisztamin intolerancia, vagy histamine intolerance.

 

#7754 anette hozzászólása: 2012.11.19. 09:08

Kedves Beka!

Nem is olyan bonyolult ez a dolog ahogy gondolod!semmiféle betegséged nincs amire gondolsz vagy amit mások írnak,hidd el ha komoly fizikai betegséged lenne az már rég kiderült volna!ez egy olyan lelki probléma ami fizikai uton mutatkozik!borzasztó állapot,mert az agyad nemtudja felfogni mi történik és nemtudsz rajta uralkodni és ekkor szükséges a nyugtató meg az ehhez hasonló dolgok!sajnos de az elején nemtudsz mivel védekezni nem leszel képes leküzdeni megkell nyugodnod!nézz mélyen magadba és gondold végig milyen emberek vesznek körül,nézd meg a párkapcsolatodat,ha van, mi az ami fullaszt benne, mi az amit már nemtudsz lenyelni mintha szorítanák a mellkhasod mi az amivel rád nehezedik?vizsgáld meg ezeket a pontokat mert mindnek megvan az oka!ha ezeket feltárod és megpróbálod elfogadni saját magadon is tudsz majd segíteni meglátod4ha bármi kérdésed van írj bátran hidd el sokat tudok segíteni!én egyedül küzdöttem le!  üdv:anette

#7753 hege hozzászólása: 2012.07.05. 17:27

En 10 ev utan rajottem hogy liszt allergiam van a panik rohamok csak az utobbi 1 evben kezdodtek mivel valami nem szokasos testi reakcio ment vegbe a szervezetemben es valoszinuleg ezert az ember bepanikol.A tunetek szinte ugyanazok mint nalad csak nincsenek fajdalmaim.Ha gyulladasod van valahol csak nem tudsz rola akkor igyal ezust kolloidot szinte minden bio boltban lehet kapni ra van irva a hasznalati utasitas.Nem roncsolja a testedet es minden bakteriumot vagy fertozest megsemmisit.Egy atlag antibiotikum kb 12 kepes elpusztitani a kolloid kb 650 et.Nem veszelyes ha leirasnak megfeleloen csinalod.Fontos a dieta nagyon semmi olyat nem szabad inni vagy enni ami befolyasolja az anyagcseredet egy jo ideig.Szedjel magneziumot es omega 3at meg valami gyogynoveny alapu antidepresszanst.A nagy adag c vitamin is jobb kedvre derit az fontos mert egyre jobban beforditod magad a betegseg miatt.Valamit tanulni kell,ami erdekel.En nyelvet tanultam.Es meg fontos a mozgas egy kis minimalis futas vagy biciklizes uszas nem megerolteto es nyugtato.Ha ezek megvannak akkor hamarabb meggyogyulsz mint gondolnad.Nalam bevalt en is azt hittem hogy nincs kiut de hidd el hogy megis van.

#7752 Adahy hozzászólása: 2011.12.14. 13:20

Üdvözöllek

 

A tünetek előtti időszak érdekelne.

A következő címen elérhető vagyok. Ha gondolod írjál..

adahy7078@indamail.hu

 

#7751 beka hozzászólása: 2011.12.13. 00:29

Kedves Lyme!

Nagyon koszonom, hogy vetted a faradtsagot, es regisztraltal is, nagyon kedves Toled!

Bevallom, ahogy a soraidat olvastam, egybol elkezdett duborogni a szivem. Aztan utanaolvastam, es hat felelmetes… Annal is inkabb, mert eppen olyan helyen eltem fel evig, ahol ilyen kullancsok vannak (eszak-skociaban). Persze mashol is, de ez erosebben veszelyeztetett regio, sok a szarvas is, a kullancsok a verukkel taplalkoznak. Ha mindent osszevetek, meg az ellenanyag elteres is lehetne attol (sajnos nem tudom pontosan, hogy Lyme kor eseten melyik ellenanyagot vizsgaljak, de nalam is kimutathato egy sejtmagra iranyulo ellenanyag). Viszont egyaltalan nem emlekszem csipesre, pedig napi szinten vizsgaltam magam (bar ez nem 100%). Foltra meg plane. De az sem zarja ki. A verveteleim egyebkent tokeletesek lettek, tobbet is csinaltak, jo alaposan, ettol az egy elterestol eltekintve (de mint olvastam, nem is nagyon van hatassal a laborra a Lyme kor). A harmadik ok, amiert remenykedtem, az a ketszeres antibiotikum kura, amit augusztus-szeptemberben kaptam (eloszor Amoxicillin, aztan Doxiciclyn, de mindketto csak 1-1 hetig, es az nem eleg). Szoval ott vagyok, ahol a part szakad… :)

15-re van idopontom a haziorvoshoz, mindenkeppen elmondom neki ezeket. Sajnos az otthoni cimre meg nem tudok elmenni, mert kulfoldon elek, de januarban mindenkeppen, koszonom szepen!

Ugy tunt, hogy eleg sok mindent tudsz a betegsegrol (esetleg szenvedtel is benne?), remelem, hogy azert jol vagy! Az aggaszt meg, hogy mindenhol csak azt olvasom, hogy az elejen felfedezett betegseget antibiotikummal kezelik. Igen, de mi van a kesobbi stadiumokkal? Az mar nem kezelheto? Van valami nagyon veszelyes szovodmenye? Picit most felek… Annal is inkabb, mert mi van, ha babat varok? Az neki vegzetes lenne…
De orulok is az ujabb iranynak, amit az orvosomnak is elmondhatok.

Koszonom szepen ismet, legyen szep napod! :)

Beka

#24186 andi37 hozzászólása: 2016.11.25. 11:33

Kedves Beka!Hetek óta én is a netet bújom!Teljesen ugyan ilyen tünetekkel!Már teljesen ki vagyok!Dolgozni nem járok kb1hónapja!Nálam iş augusztusi hónapban kezdődött minden,3szor kaptam antibiotikumöt influenzaszerű tünetekre!Azóta jött a többi tünet amit Te is írtál!Kedden voltam teljes kivizsgáláson a hasi +nyaki uh negatív lett,gerinc nyaki és tüdőrtv-ment még nem tudom milyen lett,illetve nekem is néznek lyme kórt+még sok minden mást a vérvételből!Megkérdezhetem mi van veled??:-)Üdvözlettel:Andi

#7750 beka hozzászólása: 2011.12.13. 00:17

Kedves Adri!

Koszonom szepen a valaszodat! Nagyon kedves Toled! :) Sajnos kicsit keson vettem eszre, hogy irtal, de igy is nagyon jol jott! Mar meg is szereztem a konyvet, majdnem el is olvastam, es alig varom, hogy kiprobaljam! :)

Kozben annyi valtozas tortent, hogy talaltak a veremben egy kis elterest: gyenge homogen ANA 1/160 pozitivitast. Ez allitolag nem jo, de nem is kell vele foglalkozni, amig mas tunetek is lesznek (remelem nem lesznek :) Jelezhet autoimmunt, kronikus gyulladast, vagy fennmaradhatott a korabbi fertozestol is, sot, az egeszseges emberek kozt is kimutathato neha – tovabb kene vizsgalni, hogy kideruljon. Erre csak 3 honap mulva kerul sor elvileg, de en nem fogom megvarni, elmegyek majd maganorvoshoz inkabb. Mostanaban jobban vagyok, de azert meg mindig nem szazas…

Szoval koszonom megegyszer, legyen szep napod!Sokat segitettel ezzel a tanaccsal! :) Remelem, hogy jol vagy!

Beka

#7749 Lyme hozzászólása: 2011.12.12. 21:50

csak miattad regisztráltam. te leírtad a lyme-kór összes tünetét, de olyan sorrendben ahogy a nagykönyvben megvan írva! menj el az istenhegyi géndiagnosztikai központba, vérvételre, illetve keresd dr. esztó klárát. segít!

#7748 shelphie hozzászólása: 2011.12.02. 16:59

Szia Beka!

Én is hasonló problémákkal küzdöttem, ez a pánikbetegség. Nekem szívritmusszabályzót Lokrent írtam fel, és azt szedtem, segített, és megnyugtatott, de képzeld olyannyira, hogy már amikor a gyógyszert a számhoz emeltem, már semmi basjom nem volt, na akkor utána el is nevettem magam :D Találtam egy módszert, amivel gyógyszer nélkül is megnyugtathatom magam, ez az Érzelem Felszabadító Technika ÉFT. Keress rá a neten, az akupunktúra tudására épülő kopogtató módszerrel fel lehet dolgozni akár súlyos traumákat is. Ezzel a módszerrel volt háborúba harcolt katonák súlyos rémképeit is elmulasztották. Mert ezt úgy hívják amit itt elmondtál, hogy halálfélelem, de ettől sosem fogsz meghalni, és ezt a heves érzelmet el lehet tüntetni, próbáld ki, kívános hogy sikerüljön, nagyon szorítok neked :)

Üdv: Adri

#7747 beka hozzászólása: 2011.11.27. 14:24

Sziasztok, köszönöm szépen, hogy írtatok! Tényleg nagyon jól esik! :)

Olyan hihetetlen, hogy a lelki dolgok ennyire durva testi tüneteket produkálnak. Már nagyon régóta (évek óta) érzem, hogy valami nincs rendben a gondolkodásommal, problémakezelésemmel, az ‘én tudatommal’. Megpróbálok akkor tényleg eljutni egy szakemberhez, és kivizsgáltatom magam. Köszönöm a tanácsokat!

Legyen mindkettőtöknek tünetmentes, vidám napja!

#7746 tundeanna1 hozzászólása: 2011.11.27. 08:23

szia Beka!

köszönöm, hogy írtál nekem, te is tapasztalod, hogy minden jó szó és figyelem jólesik.nálam is kezd a pánik ráépülni az alapbetegségre, mindig új tünetek jönnek.Eddig akarattal és pozitív gondolkodással próbáltam úrrá lenni rajta, de lassan rászánom magam vmi enyhe nyugtatóra.

Szerintem Gabónak igaza van, pánikbetegség lehet a dologban, járj mielőbb a végére, hogy legalább az megnyugtasson, hogy tudod mi a baj.

jobbulást kívánok neked!

#7745 Gabo hozzászólása: 2011.11.27. 06:04

Szia!

Szerintem ez pánikbetegség, és a pánik okozza a testi tüneteket. Nagyon ismerősek a tüneteid nekem is vannak hasonlóak. Ha van kedved írjál az ifjuildi@indamail.hu-ra.

Szia

#7744 beka hozzászólása: 2011.11.27. 04:03

Nem tudom, mi ez a kód az elején, elnézést érte, Wordből másoltam, és rengeteget írtam.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close