Fülzúgás

Téma címkék:
2011.12.09. 18:52

Sziasztok!

Ti még hisztek a szubjektív tipusú fülzúgás gyógyításában.Nincs semmilyen gyógymód ,gyógyszer ,terápia amivel az gyógyítható vagy csökkenthető lenne.Én már el sem olvasok semmi olyan cikket ami azt taglalja,hogy milyen technikával és hogyan tenné,természtesen horror áron a javulást..14 éves korom óta zúg minkét fülem egyfolytában azonos frekvencián és erősségel.Most 36 vagyok.Nincs olyan vizsgálat kórházi körülmények között amin nem lettem volna.Persze,nekem is van  nyakcsigolyakopásom,meg gerincelváltozásom,meg rossz fogam is meg lessz is,meg egy csomó olyan problémám a kor előrehaladtával,amitől lehet fülzúgás.De nem 14 évesen, amikor kialakult.17 éves korom óta versenyszintem sportolok kerékpározom,meg hosszútávot futok.Jó mindennem vér ,cukor ,súly, koleszterin,enzimek, hormonok,sav-lúg bázisegyensúly,ionkeringés,ozmotikus nyomás,vérkeringés,vér PH acidózis-alkalózis szint stb.Ja,és süket sem vagyok.Most voltam terheléses teszten sportorvosnál olyan szívem és vérkeringésem van hogy 120 évig fogok élni.Nincs pia, drog, cigi, csoki, semmi koffein meg károsszenvedély csak egészséges étrend.Anyagi helyzetem sem rossz,nemigen stresszelem magam.Az oxigénterápiát leszámítva mindent kipróbáltam,ami kézzel fogható belátható anyagi és időbeni korlátok figyelembevételével,kivéve pszichológus meg lelkisegélyszolgálat meg ilyenek,mert ezekben nemigen hiszek,Na,és még mindig ott tartunk,hogy nem is tudják,hogy mitől van,mert minden lelet negatív.Na,és mégis zúg 22 éve.

Várom válaszotokat segítségeteket hozzászólásaitokat stb…

#7824 rozsa632 hozzászólása: 2011.12.11. 11:04

Kedves! Én is szenvedttem sokáig vele de ezt egy belső fülben lévő  ideg okozza .Mióta  a depressziómra kapom a gyógyszereket azóta megszünt a rendszeres zúgás. Néha  frontoknál és csak ritkán zúg. Tanácsolnám ,hogy ezen  a vonalon próbákozz lehet, hogy nálad is ideg alapon van. üdvözlettel:)rozsa632 Julika. Ui.Néz meg a történetem!!!!!!!!!!!

vakondka
#7823 vakondka hozzászólása: 2011.12.11. 09:03

Szia,
Nekem májusban kezdődött, szóval “csak” pár hónapja.
Nem tudom más hogy van vele, hiszen ez szubjektív de az első 3 hónapban majd megőrültem, több mint 10 kilót fogytam a 70-ből és majdnem öngyilkos is lettem, mert már nem bírtam tovább. Nem tudtam leszarni, mert akkora hangerővel szólt az agyamban a hang mintha két diszkó hangfalat nyomtak volna rá full hangerővel.

Aztán egy jóbarátom szólt hogy van egy új gyógynövényes valami, próbáljam ki azt is.
Úgy gondoltam végülis nincs vesztenivalóm…miért ne…
Augusztus 26-tól szedem az Aurecon Ring Stop nevű készítményt és azóta is javulok,
már alig hallok egy halk ciripelést azt is csak csendes szobában!
Kicsit furcsán működik, az első hetekben szinte semmi javulás nem volt, utána viszont beindult. Javulás után minndig volt egy kis visszaesés, de utána újabb javulás jött és azóta is így van, folyamatosan csökken a hangereje és ami még furcsább változik a jellege és egyre magasabb hang is, de már szinte egyáltalán nem zavaró.
Bár az utóbbi pár hónapban használom a TB által támogatott rózsazaj generátort is ami fülzúgás ellen van, szépen leszoktatja az agyat erről a hangról.

Mnden jót!
Laci

#7822 nimrod hozzászólása: 2011.12.10. 22:28

Én úgy tudom, hogy ez idegsejtelhalás. Tehát nincs gyógymód. A csigában az idegsejtek nem kaptak meglelelő mennyiségű vizet, tápanyagot és ezért elhaltak. Ez okozza, hogy téves hangok jutnak az agyunkba. Nekem nagyjából két éve zúg a fülem, biztos vagyok benne, hogy a gyerekeim születésekor a sok éjszakázás, kávézás, kimerültség okozta. Időnként mintha kicsit jobb lenne, nem tudom mitől függ, hogy kevésbé zúg, máskor megőrülök, nyomást is érzek a fülemben és a fejemben. Igen, mintha az ember fejéből belülről jönne.

Egy dologban hiszek, amit az orvos mond.  “le kell szarni” szó szerint ezt mondta, mert minél jobban gondolunk rá, annál inkább bepörög az agy. Ha elég mozgalmas a napom, akkor kevesbbet gondolok rá és csak este hallom jobban. Kérem, ha van itt fülész a közösségünkben, reagáljon. Cáfoljon, vagy helyeslejen, hátha segít néhány embernek. Közsönöm a magam és mások nevében is.

#7821 mozsu hozzászólása: 2011.12.10. 12:44

Kedves…

Tényleg nem lehet ebből kimászni, próbáld megkeresni az akupresszurás pontokat egy könyvből, vagy a netről és kezelgesd. S ami a legjobb de annyira egyszerű, hogy nem is hiszed: szívj be egy mély levegőt, tartsad és közben a 2 kisujjadat egyszerre dugd  a füledbe, mozgasd meg és rántds ki hirtelen. Ezt 3szor ismételd és egy ideig csend lesz, kitisztul a hallásod is. Aztán  persze megint jön a “zenebona”.

Fogyassz Gongko bilobát, az nem árthat, vagy próbáld a Preductal tablettát.

Ami segíthet: nem foglalkozol vele, kikapcsolod amennyire lehet. De gondolom eddig is így léteztél.

ÜDw.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close