Valóban meniere?

2012.01.01. 14:06

Sziasztok!

Nekem 2007 november 27-én 23 évesen kezdődött először a bal fülem el kezdett zúgni és kicsit furán hallottam vele, de azt hittem mindjárt elmúlik, hiszen máskor is volt ilyen és én úgy tudom normális is, ha pár másodpercig tart. Azomban az én esetemben nem múlt el, már vagy egy órája tartott és nem tudtam mire vélni, aztán egyszercsak jött a borzalmas forgó szédülés ami tartott fél óráig aztán egy óra szünet után újra jelentkezett!

Ezek után már nem múlt el, elvittek az ügyletre, ahol azt mondták másnap jobban leszek, hittem nekik… Közben persze hányinger és hányás is társult… Vártuk, hogy jobb lesz, de nem lett, a fejemet a párnáról sem tudtam felemelni, de hányinger már nem volt. November 29-én a körzeti orvosom beutalt a kórházba, tehát 30-án reggel már ott voltam, kiderült, hogy nagyfokú halláscsökkenésem van a bal fülemre, de nyugtatgattak, hogy ez valami vírus és visszahozzák a hallásomat a keringésjavító infúzióval. De ez sem így lett:(  A hallásom azóta is pocsék és folyamatos a fülzúgás.

Voltam azóta mindenféle vizsgálaton, de egy valami fura volt, a nyaki ér uh-on bal oldalon lényegesen kisebb volt az áramlási sebesség, mint a bal oldalon, kardiológián viszont 24 h holter semmit sem mutatott, hogy a szívem miatt lenne. Ez így abba is maradt, nem foglalkoznak vele, engem viszont idegesít. Én betarevint szedek ill. szedtem, van egy másfél éves kisfiam, és most 21 hetes terhes vagyok, de pont tegnap volt egy kis szédüléses rohamom, de csak pár másodpercig, nem értettem, de nagyon megijedtem…

A párom meg szokott maszírozni és attól valamennyire jobban vagyok. Viszont olvastam olyanról, hogy ictus cochleovestibularis betegség ami valamilyen vérkeringési problémára utal, kérem, ha valakinek van valami tapasztalata erről a betegségről kérem írjon, és kinek milyen gyógymódok használtak, nem akarok életem végéig xanax-on élni!

Elnézést a hosszú levélért, de már nagyon el vagyok keseredve, csak a családom tartja bennem az erőt!

#8041 mbartus1956 hozzászólása: 2012.11.08. 10:16

Kedves Miskovicz Zsuzsa!

Szívesen olvasom hozzászólásait, mert nagyon sokat segítenek a meniere-szindrómával kapcsolatos tájékozódásban. 56 éves vagyok, sajnos a betegségem miatt nem tudtam ellátni a munkámat (nagyon sok stresszel járt), ezért jelenleg munkanélküli vagyok, a férjem tart el. Pszichésen nagyon megvisel, hogy nem tudok hasznos lenni, úgy érzem, nincs már szüksége a munka világának rám. Egy éve próbálok olyan munkát találni magamnak, ami nem jár azzal, hogy egész nap a számítógép előtt ülök (mert a nyakam meszes, és estére bemerevedik), illetve ahol nem kell sokat jobbra-balra hajlongani, mert ez szédülést okoz.

Nagyon szeretem a virágokat, kertes házban lakunk és nyáron ezzel el tudom foglalni magam. De mi lesz velem télen? Nagyon szeretnék összefogni valakivel és valamihez kezdeni. Diplomás vagyok, közgazdasági, felsőfokú munkaügyi végzettséggel.

Nagyon megköszönném, ha írna nekem az mbartus@freemail.hu címre.

Jó egészséget és hosszú, tartalmas életet kívánok!

#8040 david1 hozzászólása: 2012.04.12. 03:11

Szia Dory!

Mint igértem elküldöm neked a receptet de írj egy email cimet .

Ide nem tudom beilleszteni a filet ami tartalmazza  a leírást.

Én azóta kivagyok cserélve. Uh a baloldalon eltünt a meszes pakk.

damel@citromail.hu

#8039 zambanefm hozzászólása: 2012.04.11. 09:52

Sziasztok! Azt hiszem beléptem a táborotokba. Magdi vagyok. Zsuszikám, jól gondoltam, hogy valamikor együtt dolgoztunk? Ha nem bocs. SEGÍTSÉG KELLENE,ha van címetek Szédülés (egyensúly)Ambulanciára,írjátok meg .Köszönöm: Magdi

#8038 dory hozzászólása: 2012.01.02. 12:11

Köszönöm a válaszokat, nagyon kíváncsi vagyok mi ez az új gyógymód! A betarevint csak azért nem szedem, mert most 21 hetes terhes vagyok, és igazából nem tudják, hogy van- e valamiféle negatív hatása a gyógyszernek magzatra, inkább nem kísérletezek! Én próbálom elfogadni ezt a betegséget, de nem mindig megy, főleg, hogy én is megérzem a frontokat és olyankor még rosszabb a fülzúgás és a bizonytalan érzés is. Elég társasági ember vagyok (voltam) és nagyon szerettem szórakozni is, persze most ez a gyermekeim miatt amúgy sem lényeges, most ők mindennél fontosabbak nekem, de azért bánt, hogy egy szórakozó helyre nem mehetek el a hangosság miatt, pedig imádtam táncolni:( De a férjem mellett nagyon jó, ő mindenben támogat és folyamatosan tartja bennem a lelket, ha elkeseredni lát… Még az első levelemhez annyit tennék hozzá, hogy a vérképemmel sem stimmelt valami akkor, erősen vírusos vagy bakteriális fertőzést, gyulladást mutatott (limfocita jóval több, neutrofil kevés)  de ezzel sem nagyon foglalkoztak, nem jött helyre a hallásom és rávágták, meniere. A szédülés ugyan több napon keresztül tartott és az infúzió hatására némileg elmúlt, de a bizonytalan érzés (én csak lift-érzésnek nevezem) sokáig fennált. Aztán mindig egy kicsit jobb lett, de vannak azóta is ilyen másodperces szédülések. Nem értem az egészet! Én is együttérzek mindenkivel aki hasonló tünetekkel küzd, akkor kíváncsian várom kedves Dávid, hogy önnek, mennyire segít a terápia amin részt vesz, kívánok mielőbbi gyógyulást minden kedves betegnek!

#8037 david1 hozzászólása: 2012.01.02. 10:43

Egyetértek az előttem hozzászólóval.Igen sajnos ez a betegség egyre több embernél előfordul,de valamit igérhetek “doryˇ” most tesztelek egy fajta gyogymodot nagyon igéretes és valoszinüleg egy évtizedig nem lesz vele problémám.A teszt végén ugy március tájékán már eredménynek kell mutatkoznia az ultrahang vizsgálatnál és ha így  lesz elsőnek írom le önnek a terápiát.Megjegyzem egy honapja  megy és máris jobban érzrm magam.Üdv:david

#8036 miskovicz-zsuzsa hozzászólása: 2012.01.01. 22:18

Öszintén együttérzek, főleg egy fiatal, kisgyermekes Anyuka került ebbe a helyzetbe.

Én 68 éves vagyok, a konkrét diagnozist, sok kaland után 6 éve állapították meg.Elötte úgy 10 éve már volt nagyotthallás, lehajoláskor szédülés ( mindig megkértem valakit , vedd már elő a konyhaszekrény aljából azt az edényt!), aztán jött a következő fokozat: hajnalban forgott az ágy, mintha berugtam volna. Aztán egy verőfényes nyári vasárnap délután, felmértem egy telket, tervezési munka, elindult a riglispil! Gyorsan elköszöntem megbízóimtól, beültem a kocsiba, Úristen a világ tovább forgott! A közelben volt a lakóhelyemhez tartozó kistérségi rendelő, legurultam, berohantam, odakiáltva: hipertóniás vagyok! aztán mindenütt, alul-felül jött belőlem annak aminek kell. Gyomorrontás. Három nap múlva MEGINT ROHAM,telehold. (az orvosok mondták!). Négy öt, mindig súlyosabb rosszullét után bevitt a mentő. A belgyógyászatra. Magasvérnyomás. Könnyű diagnosztizálni egy gondozott betegnél! De aztán a Főorvos, áldom a mai napig, diagnosztizálta a meniere szindromát,

Van.

Jó a Betaserc ( drága), jó a betahisztin ( olcsó) talán Betarevint is adtak már, de a gyógyszert SZEDNI KELL! Nekem nagyon meszes a nyaki ( a többi is ) csigolyám, a fejembe menő artériákban king king van . Jó kis kanyarulatok, amik megtörnek ha le, vagy fel nézek. Én vagyok a családi barométer. Időjárás változás, megfigyelésem szerint a meleg hat rám, pedig szeretem a nyarat.Tapasztalatom szerint jó a nagyon erős meleget kerülni.

Ha jön a szédülés, sötét szobában fekszem mozdulatlanul. Persze nekem már könnyű! Négy lányom már felnőtt!

Ha tanácsolhatom, torna, úszás, nyaki masszázs, és a GYÓGYSZER SZEDÉS! NEM SZABAD ELHAGYNI!

Mivel ilyen fiatal, én az Ön helyében elmennék a Városmajori Érsebészetre egy konzultáció erejéig. A keringési zavar okozza a fülben lévő egyensúly szerv helytelen működését.

Nézze meg a Wikipédián mi az Limbikus rendszer a fülben. A rossz input ott alakul ki, a rossz kerigés miatt, hibás jelet adva a közti agynak.

Én úgy is szoktam mondani: Tengeri beteg vagyok tenger nélkül. Vagyis aki a tengeren képtelen a hullámzást elviselni, hasonló dolog játszódik le a fülében, mint ami a mi bal( nekem is a bal fülem hibádzik ) fülünkben a rossz vérkerigés miatt.

Ha elfogadja ezt az állapotot, lehetőleg nem foglalkozik vele, a gyógyszere mellett talán, egy jó férj segítsége mellett együtt lehet élni ezzel a betegséggel.

Persze nem tudhatom, illetve tudom egy fiatalasszonyt milyen teher nyom, mi lenne velem ha nem lennék szabad, időben, munkában, gyerek ellátásban.

Nagyon sok erőt kívánok és Boldog Új Évet!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close