Szédülés

Téma címkék:
2012.01.20. 09:36

Köszöntök mindenkit. 5 napja vettem észre, hogy szédülök. Úgy kezdődött, hogy fájt nagyon a tarkóm, nyakam recsegett, még a pulovertől is fájt a bőröm. A szédülés főleg lefekvéskor van, mikor a fejem a párnához nyomom, meg amikor fordulok a fejemmel.Reggel szintén szédülve ébredek. Nagyon félek. Voltam neurológusnál, jövő héten megyek nootropil infuzióra egy hétig. Február közepén koponya CT, májusban nyaki ultrahang. A neurológus agyi vérkeringési problémát gyanit. Én úgy gondolom, másról van szó. Elég sokszor cseng a fülem is. A fejbőrőmet, mintha csipkednék, valami borzongást érzek rajta. Szóval nagyon kellemetlen, már xanaxot is szedek. Akinek hasonló tünete van, irjon, hogy mi segitett neki.

Üdv.mindenkinek.

#8311 gyogyito hozzászólása: 2012.02.07. 19:04
#8310 ilona29 hozzászólása: 2012.01.27. 09:20

Valószinü igazad van.Tegnap hajnalban is előjött,egyik oldalamról a másikra fordultam és akkor.Tul vagyok az infuzión,majd jön a többi,koponya ct,rheuma,nyaki uh,majd meglátjuk.Majd fülészetre is bejelentkezek,mert attól is lehet.Neked milyen jellegü a szédülésed és mikor keletkezik,meddig tart?Milyen vizsgálataid voltak,mit mondtak stb.Szép napot:Ilonka

#8309 horimi hozzászólása: 2012.01.26. 15:42

Kedves Ilona!

Sajnos időközönként jelentkezni fog a szédülés,egyszerüen nem lehet elkerülni.

Sok minden befolyásolhatja,tényleg nem igazán tud segíteni az orvostudomány.

Amit írtál vizsgálatokat azt jó ha elvégzik, az infúzíó valami keveset segít.

Én,ha szédülök ami a közelmúltban volt, megvámolom a nejem xanaxát,pár napig többet pihenek és elmúlik.Egyszerűen jön és nem tudod mitől,lehet kimerültség,lehet keringési probléma,lehet idegrendszeri gond.Hókusz-pókuszokat elfogadhat bárki,de biztos vagyok benne,hogy egy idő után ismét fog szédülni és nem fogja visszakapni a ráfordított summákat.

Ha van valaki akinek bármi is segített úgy,hogy legalább 5 éven keresztűl a terápiától nem szédül,akkor mondja el nekem is,Meg vagyok győződve,hogy senki nem fog jelentkezni.Ajánlom,hogy olvasd el az össz levelek között az enyémet.

Üdv. horimi

#8308 ilona29 hozzászólása: 2012.01.23. 09:51

Szia Csilla! Megvolt az első infuzióm,nagyon féltem,tudod,még sosem volt,ilyenkor félve megy az ember,de kellemesen csalóúdtam.Nagyon barátságos nővér,aki adta,10 percig tartott,utána már ülhettem is a kocsiba.Remélem,jót fog tenni és a szédülésem is lassan elmulik.Szép napot!

#8307 topi90 hozzászólása: 2012.01.21. 12:08

Kedves Ilona!

Ennek nagyon örülök! Szerintem ez stressztől lehet, viszont ha ez hat, továbbra is masszírozd! A torna eddig eszembe sem jutott, de tényleg nem árt megmozgatni az izmokat, hátha tényleg le vannak tapadva! Kitartást hozzá! A vizsgálatokra azért menj el ennek ellenére is! További szép napot!

Üdv, Csilla

#8306 ilona29 hozzászólása: 2012.01.21. 11:08

Kedves Csilla! Képzeld este már nem szédültem,reggel egy kicsit,a nyakam se fáj annyira.Megnéztem a tenyér reflexológiát,és masziroztam a nyaki meg az idegi részt.Érdemes,nem is gondoltam volna,hogy tényleg hat.A nyak a nagyujj és m utatóujj közötti rész,azt massziroztam.A nyaki fájdalom beütöttem a gépbe és a Családi Lapba belementem és ott le van részletesen irva,mi okozza a nyaki fájdalmat és mellékelve torna is hozzá,nagyon jó és egyszerü.Szép napot:Ilonka

#8305 topi90 hozzászólása: 2012.01.21. 10:33

és elnézést a helyesírási hibákért, gyorsan gépeltem :)

#8304 topi90 hozzászólása: 2012.01.21. 10:33

Sajnos igen, ez a nyugati orvoslás ilyen. Kötelessgük lenne, hogy segítsenek az emebreken, meggyógyítság a betegséget, vagy jezeljék az okát , de nem teszik. De a kezünkben a sorsunk, ezért azt mondom, hogy ha már itt az internet, ahol rengeteg információ van, használjuk is ki, ha már az orvosok nem kezelnek megfelelően. Érdemes utánanézni pár dolognak, és a teákat pedig még mindig javaslom!
Az akupunktúrás pontokat is érdemes masszírozni, bár én ezt a verziót saját magamon még nem próbáltam.
Remélem minden megoldódik, jobbulást és kitartást !

#8303 ilona29 hozzászólása: 2012.01.20. 12:14

Kedves Csilla! Az a probléma,hogy az egészségügy olyan,amilyen.V éleményem szerint ha valakinek valamilyen betegsége van,akkor nem kellene hónapokat várni,hanem mondjuk az én bajom a szédülés,akkor másnap koponya ct,nyaki röntgen,másnap nyaki ultrahang,reuma és kiderithető a baj.De ha hónapokat kell várni és részletekbe csinálni,az nem jó.Sokkal többe kerül az egészségügynek,mert rosszabbodhat a helyzet.Sajnos a stresszes állapot megvan,ami kb két éve van,azt csoda,hogy igy is kibirtam.A férjem mellett mindig ott kell lenni,hogy mit csinál,pl.nyitva hagyja a vizet,gázcsapot,stb.Sajnos már ez két éve tart.Most  reflexológiát néztem a neten,próbálom a nyaki,meg az idegi pontokat masszirozni kézen,majd lábon is.Vettem be mydetont,most is hogy irok,borsozik a fejem,mintha csipkednék,nagyon rossz érzés.Ha tul leszek és tudok,valamit irok.puszi Ilonka

#8302 topi90 hozzászólása: 2012.01.20. 11:42

Kedves Ilona!

Utánanéztem, Hatvanban tudtommal nincs központ, a legközelebbi központ Gödöllőn van sajnos. Szerintem a nyaki ultrahang az egész nyaki területet vizsgálja, ha valami elváltozás van, azt kimutatja, bár tényleg nem tudom mert nem vagyok orvos. Így látatlanban nehéz megmondani, de tényleg lehet hogy idegi alapon van. Gondolj vissza az előző időszakodra, hogy sokat stresszeltél e mert írtad hogy ideges vagy. De ez folyamatos ? Mert ezek a nyaki problémák meg 5 napja vannak nálad. Ha esetleg dolgozol, akkor lehet a fáradtság, de ha nem, akkor is lehet idegi kimerültség. A februári kivizsgálásig is még van 1 hónap kb., addig nézz utána ezeknek a teáknak, amiket írtam. Meg pihenj sokat. Esetleg ha megoldható a Gödöllőre bejárás, én javaslom. Nekem a közérzetem már 1-2 használat után jó lett, de ez problémától is függ, meg rengeteg mindentől, szerintem kortól is. A cickafark teát is olvastam, hogy szédülésre jó. Annyi, hogy azt tehrhesség ideje alattnem lehet inni. Egy Herbáriában be lehet ezeket szerezni, vagy más gyógynövényboltban, sőt, meg is lehet kérdezni hogy mennyi kell fogyasztani naponta. Én reggel és este szoktam iszogatni, felkeléskor éhgyomorra, este lefekvés előtt pedig a levendula, citromfű, orbánc.. ezek a teák elalvást is elősegítik, stresszmentesítenek. De azért néz utána ezeknek a teáknak is, meg  a hatásuknak, a neten sok anyag van róla!
Én csak azt tudom ajánlani, hogy a tünetek helyett az okot kell kezelni. Tehát az okát kell kideríteni hogy mitől vannak ezek a problémák, és ami kiváltja, azt kezelni. Ha stressz az ok, akkor a stresszt kell legyőzni. És akko a tünetek is megszűnnek, Megoldható, kitartás kérdése! Úgyhogy sok sikert és kevesebb idegeskedést kívánok!
Azért az eredmények majd mindent elárulnak, de bízom benne, hogy semi komoly probléma nem lesz. Jobbulást!

Üdv,
Csilla

#8301 ilona29 hozzászólása: 2012.01.20. 10:39

Kedves Csilla! Én Csányban lakom Hatvan mellett.Pestről költöztünk ide 5 éve.Nem tudom,hogy Hatvanban van-e ilyen lehetőség.Most is,hogy rajtam van egy kardigán,ami a nyakamhoz ér,és zsibog tőle a fejem teteje is.Tehát.ha valami a nyakamhoz ér,nem jó.Én ideg témára gondolok.Ma bejelentkeztem a reumára is,febuár 17-re kaptam időpontot.Ők talán elküldenek n yaki röntgenre /talán/.A nyaki UH az csak az ereket vizsgálja? Üdv.Ilonka

#8300 topi90 hozzászólása: 2012.01.20. 10:20

A 120 az normális, az idegességtől viszont mehet feljebb. Nem tudom, merrefelé laksz, mert Pesten több központja is van, de fent vannak az interneten a központok. Én miskolci vagyok, itt is van központ. Hétköznaponként ki lehet próbálni, csak fehér lepedőt kell vinni és fehér cuccban lenni. És a kipróbálás ingyenes, korlátlanul. Kedvesek ott az emberek is, és segítőkészek. Bármi kérdésed van, válaszolnak. Én már ebben hiszek, és próbálok minél több embernek segíteni. Valaki él  a lehetőséggel, valaki nem.
Remélem megoldódik a te problémád is, de a vizsgálat után lehet csak biztosat mondani. A teákat próbáld ki, tényleg nem drágák, mert sokáig kitartanak, én is ezeket iszom. Sokáig stresszes voltam én is, bár én ilyen korban inkább tanulástól meg stb. És már olyan szinten, hogy ebből kifolyólag a gyomorpanaszaim miatt gyomortükrözésem is volt, mert nem tudták mi bajom.. 17 évesen! És a Ceragem sokat segített, emellett pedig iszom a teákat. Bár ez a nyakmerevség még megvan nekem is… de anno még nyaki ultrahangon voltam és nem mutattak ki semmit. És lazítás, nem könnyű, tudom, de nem szabad semmit bebeszélni! Szívesen segítek, ha gondolod, írj nyugodtan! Írd meg az eredményeket is!

Üdv,
Csilla

#8299 ilona29 hozzászólása: 2012.01.20. 10:07

Köszönöm Csilla a leveledet.Megnézem az interneten a Ceragemot.A vérnyomásom 115-120 körül van,de ha orvosnál vagyok,akkor 160-at mérnek.Pedig itthon  mérem rendszeresen és m indig alacsony.A stressz is lehet,két éve kapott a férjem agyinfaktust,gondolhatod,hogy milyen idegbe vagyok örökké.Üdv.Ilonka

#8298 topi90 hozzászólása: 2012.01.20. 10:01

Üdv!

Ez sokmindentől lehet, akár stressztől is, esetleg alacsony vérnyomás? Nekem is van nyakmerevségem és néha úgy érzem szédülök, de ilyen borzongást vagy hasonlókat nem érzek. Viszont lehet, hogy le vannak tapadva az izmok, azok is okozhatnak ilyen tüneteket (szerintem).

Én már egy jó ideje járok a Ceragem-be, keress rá az interneten, nagyon sokat segíthetne. Ez egy távol-keleti gyógyászat, egy akupresszúrás masszázságy, ami helyreállítja a csigolyákat, ezáltal az idegeket is rendberakja, és az egész szervi működést. Nagyon tudom ajánlani, sok tapasztalatot hallottam már és sok embert meggyógyított, cisztákat távolított el, szervi működések álltak helyre és cukorbetegségeket is elmúlasztott. Lehet, hogy a te problémádon is segítene, sőt, biztos vagyok benne.

Én még igaz, 20as éveim elején járok, viszont az én generációm is nagyon beteg sajnos, mindenki dohányzik, stresszes. És ez nem jó… a gyógyszerek is tönkreteszik az embert, tele vannak mellékhatással. Én kerülöm őket, és mindnekinemk csak azt tudom mondani, hogy kerülje, mert van más megoldás. Én még ideiglenesen tudom ajánlani a levendula, a citromfű és az orbáncfű teákat, hidd el, hatásosak, cska minden nap fogyasztani kell. Ezek nyugtató hatásúak, és mellékhatásod se lesz tőle, mint a Xanaxtól. Ami pedig ezeket a tüneteket illeti, sajnos nem vagyok orvos, hogy biztosra tudjam, mi a baj, de nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Vizsgáltasd ki magad, amúgy már eleve ez a szörnyű az egészben hogy májusra kaptál csak időpontot a nyaki ultrahangra. Ennyit és a orvosoknak az emberek egészsége… elég szomorú itt a helyzet.

És remélem nem haragszol, hogy írtam ide, mert kicsit eltértem a témától, viszont szeretnék segíteni! Ha bármi kérdésed van, írj!

Üdv, Csilla

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close