Milyen hallókészüléket ajánlotok?

Téma címkék:
2012.01.27. 10:42

Új vagyok a fedélzeten, tegnap diagnosztizáltak Meniere szindrómával. Megvolt minden tünet, rohamos szédülés, hányás (csak 2szer volt), halláscsökkenés a jobb fülben és állandó fülzúgás ugyanott.

Van egy két kérdésem felétek:

1. valóban javítja a helyzetet a hallókészülék (fülzúgást nem érzékeled illetve nem romlik olyan rohamosan a hallás)

2. beledugós, vagy fülmögöttit ajánlotok?

3. már nem olyan erősek a szédüléseim kb nyár óta. Lehet, hogy túl vagyok a nehezén?

4. a másik fülemmel egyenlőre semmi baj. Sokaknál van csak egyoldali panasz?

köszönettel egy reménykedő 43 éves aki azt hitte soha semmi baja nem lesz az életben

üdv

jobbfüles

 

klmaan
#8409 klmaan hozzászólása: 2013.11.18. 17:45

Szia Jobbfüles!

Én most járom a kivizsgálásokat, és elég sok ellentmondást hallok. A készülékről most hallottam egy logikusat. A zúgó fülre tinnitus hallókészülék való, ami külső mikrofonos, mert ha bedugod a füledet, akár csak az ujjaddal, jobban zúg. Na! Majd ha kipróbáltam, akkor jelentkezek a tapasztalattal.

Üdv és jobb hallást minden Sorstársnak! Szeretettel: Klári

#8408 benga hozzászólása: 2012.02.13. 15:21

sziasztok! Nekem 10 éve van Menierem, de csak 3 éve diagnosztizálták :). Durva csak pár hónapja lett, folyatosan szédülök, és minden hetesek a rohamok. Hétfőn megyek a SOTE-ra szteroidos kezelésre. Majd írok, hogy milyen hatása lesz. Dr. Szimrai Ágnest javaslom, hogy keresd fel. A szédülésre Vertigoheel-t szedek, és azóta csökkentek a napközbeni szédülések, de a rohamok nem, de ez is valami. A betasercet én nem bírom. A svéd cseppet én is olvastam, de még nem próbáltam. Majd kipróbálom. Kitartást és sok-sok erőt kívánok, mert ezt máshogyan nem lehet kibírni.

#8407 julika50 hozzászólása: 2012.02.11. 17:18

szia ez természetes hogy válaszolok   nagyon sok embernek probálok segiteni …és örömömre a töbségének teljesen javulást mondhatok hálisten…nekedis remélem segitek. továbi jo egészséget kivánok üdv julika

#8406 dory hozzászólása: 2012.02.11. 17:01

Szia Julika!

Nagyon kedves vagy, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, ki fogom próbálni úgy ahogy írtad! Majd írom, hogy milyen a hatás…

Üdv.

Dory

#8405 julika50 hozzászólása: 2012.02.10. 16:52

szia    igy igaz nem szabad belecsepenteni a fülben   csak borogatni   illetve  fülpszkáloval a hallojáratodat     ecseteld be    de tul mélyen nem szabad   naponta  kb 2-3  csináld meg illetve borogasd meglátod3-4 hét és semi bajod még valami inni igenis lehet  higitva …..sok sikert hozá és joegészséget üdv julika…

#8404 dory hozzászólása: 2012.02.10. 15:16

Üdv. Mindenkinek!

Elsősorban Julikához intézném a kérdésem: a svédcseppről én is hallottam, de erről van konkrét tapasztalatod? Bele kell cseppenteni a fülbe, vagy inni kell, vagy mit kell vele csinálni? Mert én mindenhol mást olvastam, valahol azt írták, hogy nem szabad a fülbe cseppenteni, sőt inni sem szabad csak hígított állapotban. Én is kész vagyok mindent kipróbálni, ha van rá egy kis esély, hogy jobb legyen…

Kedves Péter (tegezlek ha nem baj)! Hogy vagy azóta, egyébként nekem- mintmár írtam is- már több, mint 4 éve ugyanolyan a hallásom (igaz nagyon nagy fokú hallásromlásról van szó) tehát se nem lett jobb, se nem lett rosszabb, pedig én nem használok hallókészüléket, ha elkezded használni, és eltelik egy kis idő, remélem megírod nekem, hogy segített-e, javul-e esetleg tőle a hallás.

Előre is köszönöm!

Dory

 

#8403 jobbfules hozzászólása: 2012.02.07. 10:49

Kedves Ibolya és Julika

Köszi a tapasztalataitokat. Valóban dönteni fogok kb egy olyan tb-s támogatás utáni 60 ezres lesz a limit amit elérek. A cél az, hogy ne, vagy lassabban romoljon a hallás. A svédcseppet is kipróbálom, remélem nem kell benne hinni is.

Köszi mindkettőtöknek

jobbfüles Péter

#8402 julika50 hozzászólása: 2012.02.06. 21:10

szia  a  svéd csep nagyon hatásosrá  drogériában kapsz

#8401 szaboibolya hozzászólása: 2012.02.05. 15:17

Szia Jobbfüles!

Én 37 éves vagyok és több mint 10 éve szenvedek Menier-ben. Nekem is csak a jobb fülem beteg. Most a héten jött el az, hogy hallókészüléket írtak fel. Az, hogy melyik a legjobb csak a pénztárcádon múlik. A tb támogatott készülékek 60-400 ezer ft között vannak. Az a legjobb amelyiket meg tudod fizetni. Sajnos nem tudom nekem miből lesz. A minimál béres fizetésemből biztosan nem. A dokinő szerint a szociális határon van a hallásom. Észrevettem. Döbbenetetsen süket vagyok. Kaptam keringés javítót a fülemre(betarevin 24mg). Nagyon vacakul vagyok tőle pedig életem végéig szednem kéne. A Hallókészülék lassítja a hallás romlását. Szóval segít. 10 évvel ezelőtt még tökéletes volt a hallásom. Akkor diagnosztizálták a betegséget. Ha teheted vedd meg a készüléket. Több félét is kipróbálhatsz. És tudod a remény hal meg utoljára!

Üdv:Ibolya

#8400 jobbfules hozzászólása: 2012.02.01. 11:15

Kedves Dory

Köszi az együttérző szavakat, ténylegesen éreztette velem e fórumnak a célját (és a csatlakozásom célját egyben), hogy nem vagyok egyedül és a sorstársaktól számíthatok támogatásra, figyelemre.

Bátorítani még a hallókészülékre nem tudom, hiszen még én sem határoztam el sem a fajtáját, sőt még igazából a megvásárlását sem.

Tényleg borzasztó, hogy mennyire sötétben tapogatózik mindenki meniere ügyben. Személy szerint remélem a legjobbakat.

Még egyszer köszönet

jobbfüles

Ui. a szülésre áldott felkészülést és panaszmentes időszakot kívánok

#8399 dory hozzászólása: 2012.01.29. 17:51

Üdvözlet!

Mélyen együttérzek, nekem már lassan 5. éve keseríti meg a mindennapjaimat a fülzúgás és a bizonytalanság érzés az egyensúlyban. Nekem is meniere-szindrómát igazoltak, bár az én tüneteim nem voltak olyan típusosak. Én csak egyszer hánytam, és egy hétig szédültem folyamatosan ugyanúgy és csak az infúziós kezeléstől lettem jobban, de sajna a hallásom, a fülzúgás(bal oldal) rossz maradt, és maradt az egyensúlyban is hiba. A hallókészülékban nem tudok nyilatkozni, mert én még ki sem mertem próbálni, pedig lehet, hogy jó lenne, aki használja az nekem is segítene, ha leírná, hogy milyen. Hogy Ön túl van-e a nehezén azt senki sem tudja, még az orvosok sem, nekem azóta nem volt olyan intenzív szédülésem, csak kisebb pár másodperces megszédülések, az egyoldali panasz az emberek 70-80%-nál fordul elő, a többi kétoldali, legalábbis a statisztikák szerint. Nekem a Betarevint írták fel, és minden évben ajánlott a keringésjavító kezelés. Most amit olvastam legújabban az a Ganoderma gyógygomba, érdemes ezt is megpróbálni, persze csak a gyógyszer mellé kiegészítésképpen. Nyugodt, stresszmentes élet (manapság szinte kivitelezhetetlen), de meg kell próbálni, relaxáció, pozitív gondolkodás. Tudom, hogy nehéz, mert nekem is az így 27 évesen, sőt van egy másfél éves kisfiam és idén májusban születik a testvére, dehát az élet nem állhat meg…

Remélem segítettem, mielőbbi gyógyulást kívánok és sok erőt hozzá!

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close