Nehéz……..nagyon a pánikbetegséggel

Téma címkék:
2012.01.31. 22:04

Sziasztok!

Két évvel ezelőtt kezdődött.A munkahelyemen délelőtt alig kaptam levegőt,fájt a szívem,szorított,  féltem – nem tudom mitől.A munkatársaim ott voltak mellettem , segítettek túl lenni egy – ma már tudom – gyenge rohamon.A kolléganőm azonnal mondta, hogy mi ez . Ő is hasonlókat élt át.Orvostól orvosig jártam , a szokásos kivizsgálások.Fizikailag egészségesnek találtak.Közben a  rohamok jöttek-mentek. Ekkor jött a “lelki doki”.Diagnózis: ez bizony pánikbetegség.Sertralin Sandozt kellett szednem.A harmadik nap után kezdett hatni, onnantól kezdve semilyen tünetem nem volt.Közben eljártam kineziológushoz . Nem tudom 100%-ban  azt kijelenteni, hogy semmit sem használt.De amikor fizikailag “szenvedsz”, nem sokat ér.

Tavaly áprilisban úgy döntöttem elhagyom a “dilibogyómat”.Sikerült…..novemberig.A gyógyszermentes idő alatt két nagyobb idegi terhelés ért.A második után, amikor minden lenyugodott körülöttem, én is elengedtem magam – egy akkora rohamom volt, hogy……. A mellkasom elkezdett égni, majd lassan a végtagjaim és végül a hasam alja, reszkettem , féltem, kapkodtam a levegőt.Mentőt hívtunk, de nem jöttek ki, hiszen míg beszéltünk- Ők nagyon okosan- megnyugtattak.Elmagyarázta, hogy ez ennél a betegségnél ” természetes” jelenség….fejben dől el minden.

Próbáltam a meditációt , a relaxálást, a jógát.Biztosan kitartóbbnak kellene lennem, de nekem nem igazán használ-használt egyik sem.Most szedem a dilibogyómat illetve a B- vitamin komplexet.Ráadásként érzékeny lettem a frontokra, ami most még plussz kínoz.

Mindezekre biztosan van megoldás, keresem tovább.Olvaslak Titeket, de Ti tudjátok nehéz……nagyon.

Móni

#8434 atlantiszi hozzászólása: 2012.02.05. 11:31

Kedves pánikbetegek!

Az összes gyógyszer amit ajánlanak pánikbetegségre,depresszióra ,sajnos csak tüneti kezelés, a lelki okok kezelése nélkül hosszú távon ne,nem oldja meg a problémát.Mert a célja legfeljebb a hosszú távon betegen tartás.Lehet ez akár egy újonnan kifejlesztett orrspray,aminek még nem ismerik az öszes mellékhatását.A gyógyszeriparnak nyomós érdeke van a betegen tartásban,csak így fogynak a drágán kikísérletezett pirulák.A lelki okok feloldásával,a félelmek szorongások elengedésével az elme átprogramozásával(tudatalattinkba vitt üzenettel) valóban hatékonyan és mellékhatásmentesen lehet beindítani szervezetünkben a természetes gyógyítóerőt.Van megoldás.

Üdvözlettel:Tóth László lelki segítő

 

 

 

 

 

 

#8433 bmagdi hozzászólása: 2012.02.05. 10:35

Kedves Mónika !

Most találtam ezt a linket ami bemutat egy új kezelési módot a pánikbetegségre .

Ime itt van kattints rá , olvasd el . Hátha használ …::

http://www.egeszsegkalauz.hu/psziches-betegsegek/uj-kezelesi-mod-a-panikbetegeknek-110127.html

Jó egészséget , kitartást  kívánok neked és mindenkinek :

MAGDI

#8432 anyafej hozzászólása: 2012.02.03. 10:42

Szia Móni,

 

A pánikbetegségedre tudok egy jót, a kineziológiát. Nekem is voltak ilyan tüneteim, és gyógyszerek nélkül teljesen rendbejöttem, mert ez a tudat alatti miatt van. Most törnem fel a feldolgozatlan események, és ezek pánikban nyilvánulnak meg. Ha érdekel a kineziológusom száma, aki valóban JÓ akkor szívesen megadom.

üdv, Kati

#8431 Noree hozzászólása: 2012.02.02. 17:25

A gyógyszerekkel csak az a baj, h nem gyógyítanak, hanem elnyomják azt a problémát, amit egyébként megkellene oldani. Ezért van az, hogy abbahagyod és kezdődik minden előről! Én szinte mindent kipróbáltam, nekem a Bemer-terápia segített, ezzel kapcsolatban tudok segíteni, ha gondolod! nora.s@vipmail.hu

#8430 Zsuzsi1 hozzászólása: 2012.02.02. 09:05

Szia Moni!

En oktoberben fel honapig fekudtem korhazban, mert ami testi fajdalmat es gyengeseget lehetett erezni, az nekem mind megvolt: vegtaggyengeseg, remeges, szedules, halalfelelem, hasmenes, szivdobogas, rosszul latas, hasmenes,hanyinger, almatlansag, hallucinalas, hidegrazas vagy eppen hohullamok.

Minden elvegezheto vizsgalatot elvegeztek rajtam es gondolom sejted, hogy minden leletem negativ lett. Pszihoterapiat javasoltak es oktober vege ota szedek gyogyszereket is : Ketileptet es Valdoxant. Komolyan mondom, hogy nem hittem az egeszben, mert fizikailag annyira ramatyul ereztem magam. Ha valaki akkor azt mondja – es mondtak – hogy ez csak panikbetegseg es felfokozott szorongas es minden rendbe jon……

A gyogyszereknek eleinte nalam eleg durva mellekhatasai voltak, de egy ido utan jobban lettem. A pszichiater a kis lepesekkel elore modszer hive.Minden kis elorelepes legyen sikerelmeny es kozben gondolj arra, hogy fizikailag egeszseges vagy es tudom, hogy elcsepelt, de a tobbi fejben dol el.

Most, harom honappal kesobb sokkal jobban erzem magam. Van amikor reggelente meg gyenge a labam es idegesebb vagyok, na de ki nem? Mindnyajuknak vannak “rosszabb napjai“. Dolgozom, el tudok menni a boltba, a gyogyszertarba, voltam szilveszterkor bulizni es megjartam repulogeppel Hollandiat is. Mint mondtam, egy par honapja el sem tudtam volna kepzelni, hogy erre valaha meg kepes leszek.

Azt tudom tanacsolni, hogy szedd a gyogyszereket, jarj terapiara es gondolj arra, hogy nem vagy beteg. Egyszeruen csak erzekenyebb vagy, mint az atlag, de nem vagy kevesebb, mint barki mas. Emberek ezrei elnek epilepsziaval, bipolaris zavarral vagy eppen rokkantak es a lenyeg az, hogy ne haragudj magadra az “allapotodert“, hanem minden napbol es minden helyzetbol hozd ki a maximumot.

Legy turelmes es bizz magadban!
Hidd el, menni fog

Udv:

Zsuzsi

#8429 gyomorfekely hozzászólása: 2012.02.02. 08:42

Kedves Mónika!

Jómagam nem vagyok pánikbeteg, csak egyszer éltem át, amit Te, vagy talán kétszer. El tudom képzelni. Nem tudom, mert engem akkor hipnotizáltak, a skizofréneket nem szabad, talán az volt a baj. Na, de a Te bajod más. Ez most tisztán zagyvalék, értsd jól. A gyógyszert csak javasolni tudom, hogy szedd. Talán a légzésgyakorlat segít, ritkán én is hiperventillálok. Gondolom, nálatok ez nem újdonság. Koncentráció kérdése talán. Ne haragudj, nem értek hozzá.

Gyógyulást kívánok!

e.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close