Nem hiszek a gyógyulásban

Téma címkék:
2012.02.12. 09:31

nem hiszek abban, hogy az ilyesmin orvos segíteni tud. az ember csak saját magán tud igazán segíteni. kivéve persze, ha gyógyszerezik. felnőtt ember vagyok, el tudnék menni magam is. csakhogy nem akarok. mert az újabb függést eredményezne. mi a megoldás? nem tudom. leírom ezt a vakvilágba, mert nincs senki, most épp nem létezik senki. csak az éter, amibe belegondolkodok és beszélek.. mert nincs más.

13 éves korom óta próbálok állandóan megfelelni mindenkinek de minden magamból indul ki. az, hogy arra gondolok, a buszon hogy látják a profilomat és vajon mit gondolnak, próbálok szembeállni az emberekkel, az előnyösebb oldalamat mutatni, és arra gondolni, másoknak mások az értékei, mint nekem, nem hibáztathatom őket, másoknak más a sértés, mások gesztusaik céljai. ha az élet nem ad segítséget, akkor nem tud másra koncentrálni. vannak fent-lent időszakok, de ki és mi befolyásolja ezeket? a környezetem vagy én magam? nem tudom, mit jelent szabadnak lenni, talán jobb, ha szabályoznak, akkor megadják a kereteket egy ponton belül.

sok mindent akarok csinálni és mégis úgy érzem, nem lehet, mert nem lennének partnereim, akik ugyanazt szeretnék, ők sem tudják elhinni, hogy valami lehetséges. a tanulás nem a világ, mégis ezt nyomatják mindenhol, és akkor boldog az ember, ha megdicsérik fáradozásait. . . ezt szánalmasnak tartom. biztos annak is köze van a dologhoz, hogy apukám meghalt, mikor 9 éves voltam és anyukámmal nőttem fel, aki sose volt otthon, még mindig munkamániás, 59 évesen és egy idegroncs – ha nem találja a kocsikulcsát, engem és azt a “***** számítógépet” hibáztatja, mondván, tönkreteszem őt, mert ha leülök az elé a gép elé, teljesen begolyózom. Nem tudja, hogy rajta vannak a barátaim, akiktől függök.

Mindennap megkérdezem magamtól és mindennap kételkedem bennük, és nem tudnak meggyőzni, hogy őnekik valóban fontos vagyok, egyszerűen nem tudom elhinni és tudom, hogy ez baromság, de közben mégsem tudok rajta változtatni. Nem sikerülnek a dolgok, és mivel sose voltam úgy igazán boldog, jobban szeretem a szenvedést és a reményt már átélni, hiszen nem tudom, mi is az, hogy elégedett, harmonikus gondolkodásmód. A paranoia hol elhatalmasodik rajtam, hol azt mondom mindenkinek, vége van és akkor tényleg úgy érzem, mintha vége lenne. A fejemben is mondom, hangosan is kimondom, hisz az az igazság, amit kimond, kigondol az ember, nem?! Ezért nem mondok ki sem a gondolataimban sem a számon se nem írok le olyat, ami bizonytalan. Mert tudom, hogy nem igaz, amit magamra erőltetek. És mégsem! Mégsem mondom már ki azt, hogy… mert rám szuggesszíven hatnak ezek a mondatok. Nem és nem és nem. De mikor jön el az idő, hogy nem hazudok magamnak?

Úgy érzem, a bensőm meghatározódik a megjelenésem által. Belül vagyok sorvadt de a külsőm miatt. Mindeközben tudom, hogy kell viselkednem és úgyis teszem, de a szemem mögött és mindennem mögött másik ember van. Meg kell ismerni egymás hibáit, erényeit és elfogadni, de van egy határ, és azon én majdnem mindkét lábammal átléptem. De időben visszafordultam. Legalábbis mások látszatára. Hogy ne veszítsem el őket.

Nem vagyok sehol sem otthon csak abban vagyok biztos, hogy nem szabad egyedül lennem többé. 8 évig voltam egyedül a lakásban minden áldott nap iskolából hazajövet. És szerettem egyedül lenni. Aztán egyetemre mentem és annyira más emberekkel találkoztam és jókkal, hogy ez megváltozott. Már velük akartam lenni. És itt jön az, hogy vajon nem unnak, vajon ha nem ír, miért nem ír, ha ezt mondja, miért és tudja-e, hogy megbánt, néma gyereknek anyja sem érti a szavát, képes-e úgy látni valaki a világot, mint én? És ha valaha úgy látta, hogy változott meg? Kellek én ezeknek? Ura voltam a helyzeteknek, amikor csak a fogyásra meg az edzésre összpontosítottam és örültem az apróságoknak? Mikor leszek elég jó és mégis mire? Sok barátom van és mégis a társaságukban egyedül érzem magam mintha lebegnék külön egy buborékban ők pedig kívül vannak és minden normális számukra és csak számomra különleges és szomorú. De nem szabad elmondanom nekik, mert azok a dolgok, amiket én csak hiszek (de nem tudok NEM rájuk gondolni), testet öltenek bennük és tényleg negatívan fognak látni. Tényleg úgy fogják gondolni, hogy én csak rontom a levegőt, plusz munkát jelentek nekik és szenvedek. És játszom a mártír szerepet amiből mindig ki akarok lépni és inkább erősebben szorítom a buszon a korlátot hosszú percekig, hogy aztán lassan elernyedjenek ujjaim és lenyugodjak, mint hirtelen felindulásomból hülyeséget csináljak másnak is, magamnak is. Tanulok a hibákból. Tanulok és tanítok, mert tanítanom kell, ha tanácsot és bátorítást várnak pont tőlem, de amit kapok és mondok, magam nem alkalmazom.

Valami ambíció kellene, azt mondták nekem, valami nagy siker, de ezt el kell érnem és gyorsan telik el az élet. De ez nem az élet, tudom én. Az élet az amikor gondtalanul rohan valaki pl. az IKEA-ban és utazik össze-vissza és beszélget és fut és nevet minden hülyeségen és nem akar hazamenni mert a ház körbefogja és kötelességekre kényszeríti. Az embereknek tanulniuk kell, munkát találni, pénzt keresni, család, gyerekek, és aztán paff, mi a szar ez, komolyan? Ez a norma? De közben lázadni is hülyeség? Ki volt ez az eszement, aki ezt kitalálta? Mi az ember egyáltalán, és ki találta ki? Isten? Evolúció? Nagy Bumm? Mi ez az egész, amiben mi benne vagyunk és a kémiai dolgok, a hormonjaink ilyen butaságokat váltanak ki? Hogy ha fájok, kisollót fogjak például?

Mindig is sokszor gondolkodtam ezen. Egészen kiskorom óta.

Ami van: zene, színház, film, ennivalók, lépcsők, állatok, természet, mozgás, színeslátás. Csodás dolgok ezek és mi mégis be vagyunk zárva valami őrültségbe és nem tudjuk élvezni. Annyi sok rosszabb dolog történik a világon és mi ennyire önzők lennénk, tényleg? Csak a pillanatban vagyunk.

life

#8615 Sasssa hozzászólása: 2012.03.14. 11:38

Szia! Együtt érzek Veled, velem is ez van.

#8614 tndora hozzászólása: 2012.02.14. 09:29

nagyonszépen köszönöm a hozzászólásaitokat. tudom, hogy változtatnom kell. sajnos csak most volt időm géphez jutni mivel elkezdődött a szorgalmi időszak és nagyon szívesen írnék de mindjárt indulnom kell csak azt kívánom hogy minden rendbe jöjjön mert az nem lehet hogy ennyire kiszúrjon az élet egyszer meggyógyulunk mindannyian! legyen szép napotok nektek is!!! és kitartás..

ezen kívül, köszönöm azt is, hogy rávilágítottatok arra, hogy magamban vannak a válaszok, ott kell keresni, és nagyon remélem, hogyha még hosszú idő múlva is, akármennyi idő múlva is, de remélem sikerül megtalálnom… mindig meg kell nyugtatnom magam, mert az élet nem áll meg, menni kell és csinálni..

#8613 gejza hozzászólása: 2012.02.14. 09:09

Többször elolvastam a bejegyzésedet és annak idején én is elvesztetem az édesapámat 14 évesen és akkor sokkot kaptam és ez egéssz életemet végigkisérte!!! Az éter nagyon sokat segit de csak egy darabig !!!  A megfelelés és kötelesség tudat jó dolog de feltétlenül találnod kell egy olyan elfoglaltságot ,amikor felhötlenül boldog vagy mert mire idős ember leszel akkorra egy megkeseredett életunt ember leszel és menetközben jönnek a testi problémák is ,mert a lélek és a test egyensujba van !!!! Sajnos én már testi problémákkal küzdök,és elég sokkal ami a lelki gondjaimra vezethető vissza .Nagyon sokat vétettem magam ellen az évek során a megfelelés miatt ,és sorozatba rossz döntéseket hosztam,és mostanra megbosszulta magát,gyógyszerek, kórház , mütétek,stb, stb.A legnagyobb hibám az volt hogy egéssz éetembe az anyámmal éltem -még a családot is a szülöi házba alapítottam!! Javaslom mindenkinek hogy időben el kell hagyni a családi fészket mert akkor lehet az ember igazán önmaga és önnáló !!! Nem vagyunk a szüleink klónjai,és minden ember más ,csak bizonyos jó,és rossz tulajdonságokat örököltünk az ösöktöl!! Ha külön élnél akár egyedül is , bármilyen puritán körülmények között,és senki nem szólna bele hogy mikor mit csinálsz,és hogyan, akkor sokkal boldogabb lennél,és az önnáló élettel járó problémák elvonnák a gondolataidat,önmagadról!!! De addiog is az eggyik legjobb kikapcsolódás a  sütés, főzés -fözéskor nagyonsok a sikerélmény ,persze van kudarc is ,és legjobb a társaságban történő fözés ,föleg ha számunkra kedves emberekkel vagyunk körülvéve!! Az étel után és közbe kiváló borokat lehet kóstolni ,és a borok sokaságával ismerkedni ,és a borfogyasztás mellet lehet és kell ismereteket szerezni a termőhelyről ,és a készitőjéről . Minden borász elsősorban megszállott ember ,és csak utánna jön az üzlett!! Számodra is van bizonyára olyan dolog amit megszállottan tudnál végezni csak eddig valamilyen megfelelési szenpontból elfolytotad magadba, KI KELL BONTANI BÁRMI LEGYEN AZ!! Sajnos nekem most rövidesen kórházba kell mennem ,és nem tudom mikor kerülök internet közelébe de he még ma vagy holap tudnád velem a kapcsolatot felvenni akkor szivesen elmélkednék  veled az élet dolgairól és a megszült gondolatokról, ha ugy gondolod!!! email cimem Kfecske @ freemail .hu Te  egy NAGYON ÉRTÉKES EMBER vagy és az értékeinket nem szabad  elkotyavetélni,főleg ha az a mienk!!!

#8612 zetor hozzászólása: 2012.02.13. 14:00

Kedves Posztíró!  Már ezer éve nem kommentáltam senki történetét, mert én is border-gyanús vagyok és már qvára nem érdekel ez a betegség mert egy évet elpocsékoltam az életemből, hogy mindent elolvastam erről a betegségről, amit csak találtam és pszichológushoz jártam ez ügyben, ittam és magamat sajnáltattam.  De ebből elég volt.  Még most is írok egy mazochista blogot, amire már nem vagyok annyira büszke, mint egy éve, de az is én vagyok, még szükségem van rá.  Annyi köztünk így a történetből kisilabizálva a különbség, hogy nekem már családom van, illetve hogy nekem meg a férjemen kívül nem létezik egyetlen barátom sem. Virtuális sem. Ennyire beteg és lúzer vagyok.  Pont ma elkezdtem járni egy közösségbe, de azt is csak a gyerekeim miatt. De egyébként nagyon ismerős az, amit leírsz.  Hogy jól esik szenvedni, hogy én is azt hiszem, hogy mindenki csúnyának tart és viszolyognak tőlem az emberek.  Meg nem is tudom. Ez az értelmetlenség-érzés is olyan ismerős. És én is szeretem, ha kiosztják a feladataimat, ha magammal maradok feladatok nélkül, egy idő után elkezdenek csapongani a gondolataim , vagy elkezdek szorongani  . És nem akarok antidepresszáns szedni. Mert tudom, hogy mindez az extrém ingerszegény és túlféltett gyerekkorom miatt van. Újra kell strukrurálni a személyiségemet. Ezt pszichológus mondta rólam. Nagyon nehéz meló. Barátok nélkül pláne.

#8611 szazsu hozzászólása: 2012.02.13. 10:13

Szia!

Csak annyit tudok neked mondani hogy ismerősek a soraid.A válaszokat én sem tudom a kérdésekre csak azt tudom hogy vannak tanulható tulajdonságok amikkel ezeken a kételyes kérdéseken tul lehet lenni.Én is 25 évesen kezdtem tanulni őket és még nagyon nagyon távol vagyok az elfogadható szinttől,de egyet ne felejts el ne másoknak akarj megfelelni hanem saját magadnak,ezzel a gondolattal játszottam évekig én is hol ment hol nem hol lázadtam hol elfogadtam egy nagyon nagy küzdelem de megéri hidd el nekem,saját magdban keresd a válaszokat és hidd el nem kell elmenni érte a világ végére,benned vannak a válaszok,csak valami oknál fogva elnyomod őket és nem kerülnek a felszinre.Nekem évekig tartó munka volt mire megkaptam a válaszokat néhány kérdésemre,de mint ahogy irtam közel sincs vége,ez csak egy állomás.Ahhoz hogy ilyen állomások vannak az nem csak a bordik életében vannak ,csak szerintem mi sokkal durvábban éljük meg mert hiányoznak azok a tanult tulajdonságaink,amellyeket mások már sokkal hamarabb el kezdtek tanulni,nekem ez a véleményem.

“A belső erő szegény alacsony származású, gazdag és hatalmas számára egyaránt hozzáférhető. Minden helyesen gondolkodó embernek a birtokában van. Ám senki nem hozhatja működésbe helyetted, csak te magad.”

további szép napot!

#8610 gejza hozzászólása: 2012.02.13. 09:37

Tndorának !!!!!! TE EGY ÉRTÉKES EMBER VAGY !!!!!!!!!!!!!!!!!!! MIELŐBB ALAKITSD KI AZ ÖNÁLÓ ÉLETEDET!! Magam is elvesztettem a papámat 14 éves koromban és a szülői házban alapitottam családot ,és eggyüt laktunk a mamámmal,és az eredmény egy rák,és számos testi és lelki betegségek !! A tökéletes kieggyensujozottsághoz szükség van az önáló életre ,és le kell mondani a kényelmetlenségekröl is ,mert mi nem vagyunk a szüleink klónjai!!! Ha szeretnéd megosztani a gondjaidat akkor várom jelentkezésedet még két napig,a kfecske@freemail.hu email cimen.sajnos holnap déltől  mennem kell korházba ,és nem  tudom mikor leszek ujra internet közelbe!! Talán addig el látogatol ide!!! Találnod kell egy olyan ténykedést amit megszállottan tudol csinálni ,mert mire idős leszel olyan leszel mint a mamád,vagy még roszabb -bisztos van olyan dolog ami igazán érdekel,fogjál bele ,és még a magad kifogásait se ved figyelembe ,hanem lépjél tul rajta és csináljad!!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close