Hiszek a gyógyulásban

Téma címkék:
2012.02.14. 11:17

Több mint egy éve kezdődött a fülzúgás a fülemben. Két hétig vártam, hogy magától elmúlik, azután orvoshoz fordultam. Szerencsére ritkán van erre szükségem, de azért tudtam, hogy az egészségügy állapota egyre romlik. Most ezt a saját bőrömön is megtapasztalhattam. A klinikán és a szakorvosi rendelőben is túlterhelt és/vagy érdektelen orvosokkal találkoztam. Hallásvizsgálatokat végeztek, ugyanolyan eredménnyel újra meg újra. Tájékoztatást nem adtak, csak annyit mondtak, “ezer oka lehet”. De egyet sem említettek konkrétan. Amikor azt mondtam az első, engem vizsgáló orvosnak, hogy tudtommal az Aszpirin is okozhat ilyet, akkor kinevetett. Egy másik orvos Betarevint írt fel, mondván “minden bajra, ami a fejben van, ezt adjuk”. Beszedtem egy dobozzal, lényegi változást enm tapasztaltam. Voltam magánrendelőben is, ott ugyan több időt fordított rám az orvos, de mindössze fokozott folyadékbevitelt javasolt (napi 4 liter) és felírt egy értágítót (Trental). Nehéz volt ennyi vizet meginnom, de egy ideig megtettem a javulás reményében. A gyógyszertől rosszul lettem, így a szedésével felhagytam. Hónapokkal később mégiscsak rászántam magam és beszedtem az előírt adagot, de nagyon kellemetlen mellékhatások léptek fel, a fülzúgás pedig maradt. Gingko készítmények szedésével is próbálkoztam. Közben persze jobb híján az interneten kutattam információ után. Magánrendelésen csináltattam ultrahangos keringésvizsgálatot, ami azt mutatta, hogy a keringésem rendben van. Nagy nehezen kicsikartam egy MRI-t, hogy a daganat lehetőségét kizárjuk. Ez is negatív lett. A fül-orr-gégészeti rendelők várójában sok olyan beteggel találkoztam, akik már régóta szenvednek fülzúgásban. Ebből is gondolom, hogy az orvosok nem tudnak ezen a problémán segíteni. Az itteni orvosokból már elegem lett, és persze a fülzúgásból is, nagyon. Hiszek benne, hogy van megoldás, mert amiket például Laci leírt, azok közül sokat még nem is próbáltam, és lám, neki segített. Részt vettem egy Bemer mágnesterápiával kombinált sonoterápiás kezelésen, amit szintén magam kerestem meg a neten. Állítólag érszűkületes betegeknél hatékony. Nálam nem igazán vált be, bár a kezelés alatt az általános közérzetem javult.

A fülzúgást főleg a jobb fülemben hallom, egyszerre két hangot is, de nem túl hangos. Néha csöng a másik fülem is, de itt ez nem állandósult. Háttérzajok elég jól elnyomják a zúgást, de azért nap közben is zavaró az éles kis sípolás. Lefekvéskor pedig én is jobban hallom.  Vannak napok, amikor szinte teljesen ki tudom zárni a gondolataimból. Jelenleg nem szedek semmilyen gyógyszert. Nagy kávéivó voltam, ezt erősen visszafogtam, helyette teát iszom. Egyébként igyekszem egészségesen táplálkozni és sokat sportolok. Nem csak a zúgás okoz gondot, hanem egy kicsit fájni is szokott a fülem. Emiatt szeretném kivizsgáltatni, hátha mégis szervi oka van, talán valami belsőfül probléma, esetleg arcüreg? Lelki oka biztosan van, mert amikor elkezdődött, nagyon stresszes volt az életem. Ma már nem az, legalábbis sokkal kevésbé. Ha bárki tud ajánlani olyan orvosi rendelőt, ahol komolyan vesznek és rendesen kivizsgálnak, azt szívből megköszönném.

Hiszek a gyógyulásban.

#8646 atlantiszi hozzászólása: 2012.02.17. 18:32

Kedves Moncsika!

Az Ön problémájának is lelki oka van, orvosi rendeléseken csak tüneti kezelést kaphat.Nem csak az okát lehet elengedni, de magát a betegséget is,ha igazán hisz a gyógyulásában, az is Önben van. A betegséget is saját maga teremtette, az Öngyógyítás is magában van,de a lélek kizárása nélkül a betegség nem tölti be szerepét.Ha érdekli a megoldás szívesen segítek abban, hogy fülzúgásmentesen élhessen.Skype-on vagy telefonon  is elérhet.

Üdvözlettel:Tóth László lelki segítő (pszichoterapeuta speciális tanácsadó)

e-mail:laszlo.thot@gmail.com

skype:toth.aron8

mobil:70-238-2089

#8645 crossmax hozzászólása: 2012.02.17. 16:19

crossmax!

 

Érdekes,hogy neked kellett elérni hogy csináljanak egy MR.t.Most ha te nem erőlteted,és kiderül hogy bármilyen agyi daganat van,akkor hagynak meghalni.

Hát igen,ez a magyar egészségügy.

Én is rendszeresen sportolok.És ha nagyon meghajtom magam akkor általában azon az éjjel kicsit jobban zúg,mert beáll a nyakam.

Ha pesti vagy környéki vagy,van esélyed a gyógyulásra.Én vidéki veszprémi,és mivel itt nincs semmi sem,Pest meg messze és anyagilag elérhetetlen az ottani bármilyen kezelésre vagy vizsgálásra való rendszeres felmenetel a sok utazás és időhiány miatt.Orvos akivel eddig én találkoztam  nem tudott hozzászólni.Elvileg tudják ám,hogy mi az az ezer dolog amitől zúghat,csak azt nem ,hogy az adott egyénnek éppen melyik az az egy vagy kettő ami kiváltja.És a legnagyobb baj,hogy csupa olyan kór és tünet ami nem gyógyítható.Pl nekem közrejátszik a nyakacsigolyameszesedés,és az ebből adodó kapilláris érelhalás a fül környékén.Na most ezzel mit tudnak tenni.Semmit.De nem csak ettől zúg,ott a nagy stressz.

Én kipróbáltam a bemmert nem használt,voltam biorezonancián,az sem használt.Szedtem az aerucont én nekem nem segített.Meg még ezer dolgot.És a legrosszabb,hogy amiről az hiszem hogy használna azt nem tudom megfizetni.És  ha a  nyugodt stresszmentes anyagilag kiegyensúlyozott életmódot meg tudnám teremteni akkor talán hosszú évek alatt kicsit alábbhagyna a zúgás.

A sport nagyon fontos,hogy a zúgás miatti stressz egy részét le tud vezetni.

 

Crossmax

#8644 bako-ferencz hozzászólása: 2012.02.17. 14:52

Nekem a fülzugás pár éves de már vele élek ha nem zug az már zavar.Valaki azt monta nekem amitöl elkezdet zugni aattol majd elmulik.Hát én ezért nyugotan várok.Az orvosok sokat nemtudnak arrol hogy mitöl lehet megszüntetni.Jo gyogyulást mindenkinek,

vakondka
#8643 vakondka hozzászólása: 2012.02.17. 13:27

Szia Moncsika,

Nekem az első hónapokban rettenetesen hangos volt a fülzúgásom, nem nyomta el semmi, nem ettem, nem aludtam, stb…
Kb 1000 dolgot kipróbáltam már de úgy érzem legtöbbet a profi pszichiáter segített nekem és a zajgenerátor.

Én ide járok Nagy Enikő doktornőhöz:

Belvárosi Egészség Centrum
Cím: 1136 Budapest, Visegrádi utca 15.

Tel: (+36)-1-236-0755

Készítettem egy weboldalt is direkt nekünk fülzúgósoknak: http://fulzugasinfo.hu/

Illetve Boglárka létrehozott egy Facebook oldalt is, ide is lehet csatlakozni:
https://www.facebook.com/groups/223977801027031/

Ha támogatjuk egymást, megosztjuk gondolatainkat, könnyebb a gyógyulás is,
jómagam is nagyon sokat javultam.
Remélem Te is hamarosan jobban leszel!

üdv:Laci

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close