Meniere vagy esetleg megsem?

2012.02.15. 20:54

Sziasztok!

A következö törtenetet szeretnem megosztani veletek es kivancsiam värom, hogy milyen meglätäsaitok vannak illetve kinek mennyire voltak/vannak hozzäm hasonlo tünetei. Nagyon erdekes szämomra, hogy egy betegsegröl/szindromärol beszelünk megis milyen sok különbözö tünete van.

Panaszaim 2003-ban kezdödtek, amikor 19 eves voltam. A teli idöszakban egy influenzät követöen arra lettem figyelmes, hogy a jobb fülemmel furän hallok. Nem tudtam mire gondolni, csak a nätha hatäsära, mivel sajnos nagyon erzekeny a fülem, es minden egyes megfäzäskor a mai napig, hosszu hetekig be van dugulva. Ez a halläscsökkenes nem akart elmulni es egyre jobban zavart. Pär nap elteltevel elkezdett zugni a jobb fülem, mint a tenger zugäsa, hol erösebben hol gyengebben. Ez az ällapot esetenkent 1-2 hetig tartott azutän elmult. Kis idö elteltevel megint elkezdtek jelentkezni ezek a panaszok es nagyon megkeseritettek az eletemet. Depresszios lettem.

A tünetek sokäig ebben az ällapotban maradtak: hallläscsökkenes majd ezt követö nehany napon belül fülzugäs, tehät mindig a halläscsökkenes jelentkezett elöbb es csak a jobb fülemben. Ebben az ällapotomban egy szep napon arra lettem figyelmes, hogy hirtelen elkezdtem szedülni, egyik pillanatrol a mäsikra es alig birtam menni. Ez hänyässal is pärosult, majd pär orän belül elmult es mäsnapra minden tünetem elmult meg a szedüles is, jol lettem. Ekkor megijedtem, es elkezdtem egy kivizsgäläsi sorozatot, hogy feny derüljön erre a problemära. Voltam: füll-orr-gegeszeten, neurologiän, audiologiän, halläsvizsgälaton, MRI vizsgälaton, de szervi elvältozäst, szervi bajt egyik helyen sem tudtak kimutatni. Arra gondoltunk, hogy ebben az esetben egy bizonyära lelki eredetü dolog lehet. Probältam magamban felretenni ezt a dolgot es elfelejteni. Ez annyira jol sikerült, hogy nagyjäbol egy evig teljesen tünetmentes voltam.

Ekkor elkezdödött ujra, hogy egy nap halläscsökkenest vettem eszre. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy amikor egy kicsit is felmerül bennem a halläscsökkenes gondolata, es ugy erzem, hogy egy kicsit is elöjött, abban a pillanatban pänikba esek, es egyszerüen nem tudok mäsra koncenträlni. Annyira erös ez a koncenträcio, hogy nehäny orän belül, de maximum mäsnapra mindig rosszabb lesz ez az ällapot es kezdödik a fülzugäs is. Attol függöen, hogy tudom elterelni a gondolataimat es valami mäsra koncenträlni, van, hogy 1 nap alatt elmulik minden, van hogy 2-3 nap, de van hogy 1 honapig is megmarad. Többször ugy szüntek meg a tünetek, hogy enyhe szedülest ereztem, de nem rohamszerüen mint koräbban. Az enyhe szedüles jelentkezesevel egyidejüleg elmultak a tünetek is. 2010 januärjäban nagyjäbol 1 honapja volt fülzugäsom es halläscsökkenesem, es lelkileg ugyancsak melypontra kerültem emiatt. Egy napon eppen autovezetes közben ütött be a dolog. Hazasiettem, ägy, hänyäs, 2-3 ora es jol lettem, elmult minden tünetem. Azota csak 2-3 napos halläscsökkeneseim voltak.

Tavaly novemberben kezdödtek megint sürübben a halläscsökkenesek, egeszen a mai napig küzdök vele. Az eletem nagyon stresszes es jomagam pedig nagyon ideges (nem adom ki a feszültseget, magamban tartom) tipus vagyok. Törtent ugyanis, hogy januärban az irodäban 1-2 orän belül ugy megszedültem, hogy nehezen tudtam csak hazatäntorogni. De ez nem a forgo jellegü szedüles volt, hanem a fejem huzot minden iränyba amelyikben forditottam, emelle enyhe halläscsökkenes tärsult. Mäsnapra elmult a halläscsökkenes de a huzo szedüles nem teljesen. 3 heten belül meg 2x volt ilyen tünetem es a mai napig sem erzem 100%-osnak magam. Erdekes tünet, hogy järäs közben egy kattogo hangot hallok a bal fülem täjekan, eddig sosem volt ilyen, nem tudom mi lehet. A lätäsom is fura, neha vibräl a kep es ha gyorsan mozgo dolgokat lätok, pl. TV, villamoson, szedüles erzesem lesz.

Mindket oldali ällkapcsom nagyon fäj, recseg, ropog. Erdekes, de a januäri szedüles ota föleg eves közben/utän erzem ezt a bizonytalansägerzest. Nagyon färadekony vagyok mostanäban, levert es rosszkedvü!

Minden vizsgälatot vegigjärtam. Nyakgerinc röntgen, Koponya- es ällkapocs MRI, fog panoräma röntgen, EEG vizsgälat, szedülesambulancia, vervetel, labor, szemeszet. SEHOL SEMMIT SEM TALÄLTAK!! Egy bp-i orvos mondta ki most elöször hogy meniere szindroma gyanus, de nem zärhato ki az autoimmun sem es a pszihikai okok sem. Jelenleg betasercet szedek nagy dozisban es eletmodot vältoztattam (no alkohol, kave, sos etelek). Sajät gyogymodom, hogyha sikerül kikapcsolnom az agyam es nem a halläscsökkenesre koncenträlni, akkor magätol minden gond nelkül elmulik, csak sajnos ez nem mindig sikerül.

Kerlek ha valaki tud tanäcsot adni vagy segiteni, irjon. Toväbbä mindenkinek jobbuläst es mielöbbi gyogyuläst kivänok!

elzablues
#29546 elzablues hozzászólása: 2021.02.10. 14:22

Kedves Lenovo!

Megtennéd, hogy írsz nekem az alábbi email-címre? Hasonló állapottal küzdök jelenleg, több hónapja, és érdekelne, mi történt nálad azóta. Köszönöm.

afuggony@gmail.com

#8665 sunshine hozzászólása: 2013.04.07. 12:40

Szia,

Email címem: kinguh@freemail.hu

Köszönöm.

#8664 Lenovo1 hozzászólása: 2013.04.06. 21:21

Szia Sunshine, ha megadod az email cimed irok neked bovebben. Udv, M.

#8663 sunshine hozzászólása: 2013.04.06. 19:35

Szia,

Szeretnék érdeklődni, hogy hogy vagy?

Nekem is hasonló jellegű peoblémám van, nagyon ijesztő ez az egész, szeretnék valamibe kapaszkodni, hogy van remény a gyógyulásra, vagy a tünetmentességre.

Remélem írsz.

Minden jót.

#8662 jobbfules hozzászólása: 2012.03.07. 13:07

a doki Pesten nem dr Péter Róbert volt? Csak kíváncsiság…

#8661 gyogyito1 hozzászólása: 2012.02.21. 19:14

Kedves Lenovo!

Olvastam a problémádról és én tudnék segíteni. Gyógyítással foglalkozom, de nem vagyok orvos. Kézrátétellel kezelek és az sem  probléma, hogy Ausztriában élsz, mert az osztrák határ közelében élek. Ha érdekel a lehetőség, válaszolj.

#8660 Lenovo1 hozzászólása: 2012.02.20. 20:44

Köszi a välaszokat. Sajnos nem Magyarorszägon elek, ezert bonyolult megoldanom a vizsgälatokat. Tudtok esetleg Ausztriäban szakertöt?

Köszönöm!

#8659 benga hozzászólása: 2012.02.18. 14:56

Nekem nem tűnik meniernek. Javaslom, hogy keresd fel Szirmai Ágnes doktornőt (SOTE), mert ő ennek a betegségnek az egyik hazai ismerője.

#8658 atlantiszi hozzászólása: 2012.02.16. 08:00

Kedves Lenovo!

A problémájának nyilván lelki okai vannak,amit eddig valószínűleg nem vizsgáltak és nem probáltak a probléma gyökeréhez férkőzni.A testi-lelki-szellemi egyensúly felállításával, a lelki okok feltárásával és elengedésével túl juthat a problémáján.

Egy napi kb. negyedórás speciális gyakorlattal pedig a stresszes helyzetekben sem fogja megérinteni a stressz.Ha érdekli a megoldás elérhetőségeim:

e-mail:laszlo.thot@gmail.com

skype:toth.aron8

Mobil:70-238-2089

Üdvözlettel:Tóth László

pszichoterapeuta speciális tanácsadó (lelki segítő)

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close