A Terv – 26 nap

Téma címkék:
2012.02.20. 19:40

26 napot adtam magamnak az életből. Lehet durván hangzik, de elegem van. Nem kicsit. Március 18.-án mindent itt hagyok, addig miden nap írni fogok, hogy mi volt velem és, hogy hogy teltek a napjaim, hogy hogy érzek..mert le kell írnom valahova, ha már elmondani nem igazán tudom senkinek…ugyanis azt tervezem, hogy úgy csinálok mindenki előtt, mintha semmi bajom sem lenne. Ez a legjobb..így nem látok majd állandóan sajnálkozó arcokat és nem fognak kérdezgetni, hogy mi a bajom ..megint..ezt utálom. A legjobban azt utálom, hogy van olyan ember, aki szerint és sajnáltatom magam..jó vicc. Majd akkor érezzék azt, amit én és utána mondják azt, hogy sajnáltatom magam, miután átmentek mindenen az életben, amin keresztül mentem. Már többen rég megölték volna magukat. Nekem is rég meg kellett volna tennem..és úgy döntöttem, hogy itt az ideje..hogy miért pont 26 nap múlva, március 18.-án? Jó kérdés…kitűztem pénteken magam elé ezt a célt, február 18.-án. Ennyi időt adok magamnak még élni, addig talán(!!!) meggondolom magam…mondjuk meggondolhatom magam azért, mert valami jó történik majd velem, ami megváltoztatja a gondolkodásom és nem leszek többé depis és majd látom az élet szép oldalát is. Lehet, hogy ez nem történik meg és ugyanolyan depis maradok, mint évek óta.

A suli szar, a jegyeimet lerontottam, itthon is szar, egyáltalán nem érzem jól magam, a pánikok nem múlnak. Próbálok magamon segíteni, mint ahogy már ezerszer próbáltam, de midnig visszaesek, de utálom magam, utálom a hangulatingadozásaim..egyik percben még tök jó kedvem van, a másikban meg minusz ezer az életkedvem, ami fizikailag is teljesen leterhel. Próbálok jó kedvű lenni, de közben elnyomom magamban az igazi érzelmeimet, ami nagyon rossz. Egy idő után ezek a kis érzelmek felhalmozódnak és kitörnek egy nagyként, aminek a vége még mélyebb depresszió, önmarcangolás, önbántás, teljes letargia és idegeség..nem mintha nem szoronganék és idegeskednék így is mindennap.

Voltam hangterápián, ami tök jó volt, jövő hónap elején is megyek majd. Hugomnak veszek egy gitárt a szülinapjára, ha már a család nem képes neki összedobni rá a pénzt..inkább többet dolgozom mostantól suli után és megadon neki, amire vágyik…egyébként nem is értem, nem drága egyáltalán (14e ft)…és erre nem képesek összedobni a pénzt..a saját családunk!! mondjuk már megszokhattuk volna..de mindegy, tőlem meg fogja kapni, mert megérdemli.

Már ott tartok, hogy nem érdekel semmi..nagy terveim voltak. Elegem lett, hogy mindenki a jövőről bezsél körülöttem és azt kérdezi mit akarok. Miért kll nekem midnen nap ezzel foglakoznoom, ezen gondolkodnom? épp elég tanulni valóm van most az érettségi miatt, elég lenne arra koncentrálnom..de nem, mellette még dolgozzak, hogy meglegyenek az alapvető dolgaim, tegyem a jókedvűt mindenkinek és csináljak úgy, mitn aki jól van..ha nem akkor meg sajnáltatom magam!!! na, ez van. Az emebrek borzalmasak. Nem ért meg senki..ezt érzem. Próbálok persze segítséget kérni beszélgetni, elmenni midnenfelé, hogy jobban érezzem magam, de valahogy mindig vissza esek egy idő után………..úgy gondolom erre nincs más megoldás. Sajnálom. Ez lesz a legjobb.

26 nap.

#8701 depisek hozzászólása: 2012.03.05. 12:28

Kedves Nikimano !

Nagyon szomorúan olvastam történeted.Kérlek próbáld összeszedni magadat és pozitivan gondolkodni.Tudom nagyon nehéz ebben a helyzetben ,de  igazából csak saját magadon tudsz segiteni.A gyógyszerek csak ideiglenes megoldás.Persze kell szedni, ha valaki már olyan állapotban van,de természetes módszereket is alkalmazhatsz.Te igy igazán jó és érzékeny lelkületű ember vagy.És hidd el ezt magadról.A hugod biztosan nagyon szeret téged és szüksége van rád.A szüleid is biztosan nagyon szeretnek téged, csak nagyon elfoglaltak.Próbáld nekik elmagyarázni, hogy most még nagyobb szükséged van rájuk, és hogy sokat beszélgessenek veled.

Szerintem csinálj olyan dolgokat, amit igazán szeretsz, és feltölt.Pl. beszélgetés egy kávé mellett egy kedves baráttal.Ha van kutyád sétálj vele egy jót.Vagy társasozzatok közösen a hugoddal és szüleiddel.De mindenképpen tartózkodj sokat a friss levegőn és a napon.Mert az nagyon sokat segit.És tűzz ki magadnak kis célokat, amiker próbálsz megvalósitani.Nem baj ha most lasabban megy.De csináld és utána dicsérd magad, hogy lám ezt is sikerült elérnem.Nem kell mindenkinek megfelelned, hisz tökéletes ember nincs a földön.Nézd meg itt a tavasz milyen szép lesz a természet!

Nagyon megsajnáltalak.Remélem picit tudtam segiteni.Amiket leirtam saját tapasztalatból irom.Én is voltam nagyon mélyen,de családi segitséggel, és azzal, hogy én is akartam, kijöttem a gödörből.Hidd el neked is sikerülni  fog, nagyon drukkolok.

És irj, hogy hogy vagy.Csak pozititivan!!

 

 

 

 

 

 

Szerintem

P

 

#8700 gregory hozzászólása: 2012.03.04. 18:16

horvathgregory@gmail.com Nagyon szurkolok neked, aggódom érted és szeretném, ha felvennéd a kapcsolatot velem! Geri.

#8699 nikimano hozzászólása: 2012.02.29. 23:10

köszönöm tényleg mindenkinek, aki írt nekem és próbál bíztatni.Én már elhatároztam magam. Nem lesz szebb jövőm..majd egy másik életben. Talán.

 

#8698 hold hozzászólása: 2012.02.29. 21:49

Kedves Nikimano!

Annyira kedves, jóindulatú, csupa szív ember vagy! Olyan mint egy kis virág aki várja a tavasz első Napsugarát hogy kinyílhasson! Képzeld csak! A Nap akkor is süt ránk amikor a felhőktől nem látjuk….

Hidd el van segítség annak aki kér, és te kértél! Szívből kívánom neked hogy kiegyensúlyozott, boldog életet élj!

holdacska

#8697 maci46 hozzászólása: 2012.02.22. 22:16

Itt vagyok én is ardf@citromail.hu      52 éves pánikbeteg,keress ha szükséged van pár bíztató szóra.

#8696 szabina84 hozzászólása: 2012.02.22. 14:50

Biztos látod hogy nagyon sokan aggódnak érted, köztük én is, és nagyon remélem hogy meggondolod magad. Most jelenleg lehet hogy így érzed, de kérlek halgass azokra, akik törődnek veled! Mert sok embernek vagy nagyon fontos!

#8695 dodi hozzászólása: 2012.02.22. 10:12

Szia!

Az szerintem jó ötlet, hogy írsz ide minden nap, az viszont nagy butaság, hogy adtál magadnak szűk egy hónapot arra, hogy kilábaljál a gödörből. Miért szeretnéd a jókedvűt adni, ha nem vagy az? Lehet, éppen ettől szorongsz, hogy meg akarsz felelni a környezetednek. Ne csinálj butaságot!

#8694 Noree hozzászólása: 2012.02.22. 09:37

Hidd el van kiút, én is éreztem már hasonlóan,mint te, de hidd el ez átmeneti és ne csinálj meggondolatlan dolgokat!

Szívesen beszélgetnék veled: nora.s@vipmail.hu

Írj!

#8693 Nyuszimusz13 hozzászólása: 2012.02.22. 09:24

Szia!

Na ezt a hülyeséget extra gyorsan felejtsd el!

Hidd el sosem vagy egyedül!Kérlek ezen az e-mail címen keress meg: nyuszimusz13@gmail.com!

#8692 atlantiszi hozzászólása: 2012.02.22. 08:10

Kedves Nikimanó!

Ugye ezt te sem gondolod komolyan, a lelked biztosan nem, hiszen a lelked tudja,hogy nem azért jött le erre a Földre, hogy dolgavégezetlenül az élettől megfutamodva odább álljon.Ezt csak az elme akarhatja,a lelked nem ezt szeretné, ha a belső hangodat megkérdeznéd megkapnád a választ, még oly fiatal vagy és a hangulatingadozásaid is könnyedén eltünhetnének, persze ehhez Te is kellesz.Az is, hogy elfogadd olyannak az életet amilyen, hogy észrevedd azokat a dolgokat amiket eddig nem láttál eddig az életben.Nagyon jó, hogy pl. erre az oldalra találtál, az itt megforduló emberi lelkek szerintem mindannyian segítenének Neked , hogy talpra állj.

Köztük én is szívesen segítek, szerintem rövid időn belül visszakapnád az életkedvedet és rájönnél, hogy az élet még el sem kezdődött, javulnának a jegyeid is és mások elvárásai sem terhelnének.Igazad van nem könnyű itt az élet, de ez szinte mindenkire igaz aki a fejlődésnek ezt a formáját választotta.

Az életben annyi csodálatos dolog létezik amiért érdemes élnünl,lélegeznünk, tanulnunk és megtartanunk. A terveket pedig felelőtlenség lenne eldobnod, mert azok azt bizonyítják, hogy nem elképzelés nélkül pottyantál le ide a Föld nevű bolygóra.

Vannak borzalmas emberek, de vannak kedvesek és szerethetőek,mindez csak nézőpont kérdése, mindaz attól függ, hogy melyik oldalát használja az ember.Ne feledd, hogy akit megbélyegzünk ,hogy borzalmas ember valaki számára Ő is szerethető .Jó és rossz ezeket is az emberi elme állította elő számunkra, mindannyiunkban megtalálható mind a kettő oldal és a másik oldalt elfojtva nem lehet létezni.Az önmarcangolásod oka az elméd, amit jó útra is lehet állítani lelked szolgálatára.Mit kell ehhez tenned, nem is olyan sokat mint gondolnád , megtapasztalnod, hogy Te is a lélek vagy nem pedig az elme, a kabáttest.Lélegezni csak egy lélek tud, már a kifejezéséről híres nyelvünkben is benne van.

Lélegezz még nagyon sokáig és ha segíteni tudok megtalálsz és olyan útra találsz ami az életet nyitja meg számodra, félelmek, rossz érzések nélkül.

Ezer dolgot írhatnék,de abból regény lenne és én legfeljebb költő vagyok.Próbáld ki az életet, a belső utat és más szemmel fogod látni a létet.

Nem akartam ilyen hosszan írni,itt felsorolom elérhetőségeimet,Neked gyors segítségre van szükséged!

e-mail-: laszlo.thot@gmail.com

skype:toth.aron8

mobil:06-70-238-2089

Szeretettel várom a Veled való beszélgetést:

Tóth László lelki segítő(pszichoterapeuta speciális tanácsadó)

#8691 nikimano hozzászólása: 2012.02.21. 20:36

Kedves Szabina és Dudi!

Köszönöm, hogy írtatok és bíztattok az életre, de nekem elég volt 20 évnyi szenvedés és próbálkozás. Bőven. Örülök, ha a hugom örülni fog, de Ő egyedül is boldogulni fog az életben, elég erős és meg tudja magát védeni. Tudom, hogy sokan szeretnek…nagyon jól, de sajnos ez már kevés. Attól még nem látom a kiutat a saját helyzetemből. Ezernyi próbálkozás, hiába..visszaesek állandóan és borzalmas…borzalmas, amit érzek ilyenkor …

ma fájt a szivem és a karom is, elkéne mennem EKGra..a keresztanyám mindig mondja, hogy mennyek, de már feleslegesnek tartom, akármi van a szívemmel, de lehet, hogy csak pszichoszomatikus. Nagyon elegem van, elmondani nem tudom.

Sajnálom.

Nem tartom önző dolgonak még mindig azt, amit tenni fogok..szerintem az az önző, aki azt szeretné, hogy éljek, miközben szenvedek.

#8690 szabina84 hozzászólása: 2012.02.21. 12:15

Kedves Nikimano.

Teljesen egyet értek Dudival, nem érdemes ilyet tenni! Valami örömöt mindig lehet találni az életben, nem szabad hátat fordítani, mert úgy nem fogod észrevenni! Örülni kell az apró dolgoknak is. Csak sokszor nem olyan egyszerű és nem jön olyan egyszerűen. Igen, küzdeni kell! A hugod biztos nagyon fog örülni, és ha ő örül, akkor az neked is öröm. Igaz? Megértem hogy nagyon nehéz érettségi előtt tanulni, dolgozni meg minden egyéb. A hugod is biztos nagyon szeret és sokan mások. Biztos tudod, de nagyon sokan ezt nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem is tudják kimutatni! Örülj kérlek annak, hogy a családod törődik veled! Nagyon sok embernek ez sem adatik meg.

Hidd el, NEM EZ A MEGOLDÁS!!! Mindig van megoldás, nem szabad feladni!

#8689 Dudi1 hozzászólása: 2012.02.21. 09:29

kedves nikimano.szomorúan olvastam a bejegyzésed és nemértelek.nemértelek a végtelenségig.itt mindannyian igyvagyunk mint te.sőt.vannak olyan esetek akik nincsenek itt fent,mert gépet is félnek bekapcsolni,vagy éppen a pszihiátrián fekszenek..írod hogy ha valami jó dolog történik ebben az életben.hát látod TE VESZEL GITÁRT A HUGODNAK! ez mi ha nem szép és jó hogy TE SEGITHETSZ RAJTA.mert irod hogy a családod nem képes összedobni.látod ezután ha megesz a gitár ne adj isten kell még neki más!és azt is megveheted neki.TE!de ha nemleszel akkor ki veszi meg neki a hurt hozzá vagy a kottát?????????ki lesz neki ???????ne legyél önző.ottvagy neki te és neked is ő.nemszabad ilyen fiatalon ráadásul véget vetni az életednek!harcolj küzdj.muszáj.énis azt teszem meg a sorstársaim nap mint nap!mindennap meghalunk és ujjászületünk ugymond mi is!ne akarj meghalni!élni akarj!szépen kérlek és a társaid nevében is hogy ne csinálj butaságot! mivel lesz jobb?? mivel???

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close