Történetem:) Kezdetektől, máig…

2012.03.06. 18:17

Üdvözlök mindenkit,

mint ahogyan már sokan meg tették, én is le írom a történetemet, hogyan is kezdődött, min mentem keresztül stb…

Először is, 3éve kezdődött a fülzúgásom. Angliába voltam, tanulni. Nem töltött el sajnos a boldogság, elég sűrűn unatkoztam is. Szinte minden napon úgy telt, hogy elmentem iskolába, elmentem gördeszkázni, majd visszamentem a családhoz ahol laktam, és beültem a laptop elé és chateltem, vagy pedig néztem egy filmet.

Még mindig emlékszem, az Aloknyat megnézése után kikapcsoltam a laptopom, és befeküdtem az ágyamba és próbáltam aludni. Egyszercsak fogta magát a fülem, és elkezdett sípolni nagyon hangosan. Ekkor nagyon megijedtem, és vártam, hogy elmúljon. Sokszor volt már ilyen, hogy sípolt és elcsendesült. Viszont ez most csak halkult – halkult, és egy bizonyos szinten megállt, és “zúgott” végig. Ekkor nem bírtam elaludni, és a fülhalgatót bedugtam a fülembe, és zenével aludtam el. Nagyon megijedtem mikor felkeltem, mert reggel is hallottam azt az idegesítő sípolást. Nem mentem orvoshoz, vártam, hogy elmúljon. Egy hét után, mikor már nagyon rossz volt a közérzetem, elmentem körzeti orvoshoz, aki felírt nekem valamilyen antibiotikumot. Sajnos nem segített, sőt még rosszabbodott az állapotom… Hangosabb lett.

Aludni nem bírtam, ezért felirattam magamnak altatót, annak segítségével aludtam el. El is zárkóztam a külvilágtól, nem jártam sehova, iskolába is csak ritkán! (Ez volt a legrosszabb dolog amit tettem). Egyre rosszabb lett a helyzetem, a hirtelen hangokra elkezdett kattogni a fülem. Szerencsére nem szédültem, ennek az egy dolognak örültem. A kattogás után nem bírtam már tovább, fogtam magam, vettem egy repülőjegyet és hazajöttem Magyarországra. Itt a MÁV kórházba mentem, és ott vizsgáltak meg. A kattogás, ahogy hazajöttem elmúlt! Azért, mert megnyugodtam, hogy itt a család, barátnő stb. A zúgás maradt, viszont sokkal elviselhetőbb volt, mert törődtek velem.

A kórházba kaptam 2hét infúziót, nootropil tablettát, betasercet, és bilobil forte-ot. Mondanom sem kell, egyik sem segített SEMMIT. Viszont ahogy múlt az idő, egyre jobban nem törődtem vele, elfoglaltam magamat valamivel: barátnőztem, deszkáztam, dolgoztam, családdal voltam. Ezek segítettek elfeledni a zúgást. KB. 2évig tartott, mire arra a szintre jutottam, hogy csak akkor hallottam, mikor nagyon koncentráltam rá és csak este hallottam. (orvosi beavatkozás nélkül, a MÁV kórházat otthagytam 3hét kivizsgálás után). Elmentem viszont egy diszkóba, és sajnos megint felerősödött, és kb 2hétig nagyon hangos volt megint, aztán lecsendesült, és újra szép halkan “zümmögött” és egyáltalán nem zavart.

Ezután eltelt 1 év, és most tartunk a jelenben. Most 3hete viszont elmentem megint egy diszkóba, és nagyon felerősödött, egész nap hallom… Megint próbálom magamat gyógyítani, nyugtatni stb. És megint kezd egyre jobb lenni. Megint voltam a MÁV kórházba, kaptam infúziót, tablettát is. Viszont nem segített sajnos egyik sem. Most annyira hangosan hallom, mint még ebben a 3évben soha! Sajnos nagyon zavaró, és a koncentrálásba zavar! (iskolában). Bízom benne, hogy megint le fog csendesülni, és tűrhető lesz:) egyébként hallásom tökéletes!

Azért írtam le ezt nektek ilyen részletesen, hogy lássátok, mi is kell ahhoz, hogy meggyógyuljatok, illetve el lehessen viselni ezt a “tünetet”. Bízni kell abban, hogy meggyógyultok, és nem szabad beleőrülni, esetleg feladni a dolgot! Csak magatokat tudjátok meggyógyítani, az orvosok pedig segítséget tudnak adni ebben. Nagyon fontos, hogy ne úgy álljatok a dolgokhoz, hogy úgyse fog elmúlni, mert a doki is azt mondta! Ez hülyeség, nekem is azt mondta, hogy elkell viselnem, szokjak hozzá, éljek vele stb… Én pontosan ezt tettem, viszont ez is gyógyított ki belőle, egy ideig, amíg én hülye el nem mentem bulizni.

Jah és ne gondoljatok arra, hogy nekem azért van a zúgásom, mert minden péntekemet egy diszkóban töltöm!! Életemben 4x voltam diszkóban! Ebből 2x erősödött a zúgás, 2x pedig még egyáltalán nem volt, csak olyan ami reggelre elmúlt alvás után.

Ezeken kívül, még saját tapasztalataim vannak:

A magas frekvenciás hangokra rá áll a fülem, például nagyon hangosan hallom a régi TVnek a zúgását, valamint a vonaton a lámpa zúgását. Ezt az egy hangot amit ezek a dolgok kiadnak, és idegesítettek egy darabig, de utána hozzászoktam és minden rendben volt ezekkel is!

Egyébként nemsokára 21 éves leszek, és sajnos már ilyen fiatalon (18évesen) kijött rajtam ez a dolog! Szerintem idegeskedés, magányérzet miatt.

Remélem tudtam segíteni valakinek az én történetemmel!:)

Jobbulást mindenkinek!

#8812 19580902 hozzászólása: 2012.05.13. 16:05

Nagyon sajnálom,hogy ilyen fiatalon megtapasztaltad ezeket  a kellemetlen hangokat.En is igyekeztem,és sikerult is eggyutt élni vele,de mára már annyira felerosodott,hogy zavar az alvásban.53 vagyok,3Ovoltam mikor kezdodott.Udv..Katalin..

#8811 Moncsika hozzászólása: 2012.03.12. 09:19

Nagyon jó füldugókat lehet ma már kapni, egy fülzúgósnak ezek sokat segítenek abban, hogy a túl hangos környezet ne rontson az állapotunkon.

Nekem ez vált be: http://www.fuldugo.hu/Fuldugok/Alpine-MotoSafe-Szuros-fuldugo-motorosoknak

Kényelmes viselet és a beszédhangokat meg lehet mellette hallani. Drága, de szerintem a minősége miatt megéri. Állítólag lehet csináltatni olyan füldugót is, amit méretre készítenek, de sajnos nem találtam meg, hogy hol. Egy ismerősöm kisfiának a gyerekklinikán csinálták, mert az úszástól állandóan begyulladt a füle. Végigjártam az orvosi műszerboltokat, stb. de sehol sem tudtak segíteni. Végül ezt a motoros füldugót vettem meg. Persze nem állandóan kell használni, csak ha tényleg nagyon zajos helyen vagy. Egyébként készítenek direkt DJ-knek is.

Fiatal vagy, szerintem nem kell lemondanod a diszkóról vagy koncertről, csak vigyázz a füledre.

#8810 tapaszterapia hozzászólása: 2012.03.08. 18:35

Kedves Timóca !Valószínű kicsit idősebb vagyok Nálad,de én hiszek a természetes gyógymódokban ,mivel hosszú ideig gyógyszereken éltem amelyek nem segítettek csak minden nap rosszabbul éreztem magam.Tíz éve ,hogy az étrendkiegészítők hozták meg az életembe a változást.Ma már étrendkiegészítőt sem szedek mivel egészséges vagyok.Egy éve találkoztam egy különös tapasszal amelyet a meridián pontokra kell felhelyezni,így az energia folyamatosan tovább áramolhat ezáltal csökkenhetnek a panaszok.Természetesen étrendkiegészítő sem ártana.Ismerőseim között vannak hasonló problámákkal küzdők,ha gondolod szívesen összeismertetlek benneteket.Jobbulást kívánok:Kaposvárról

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close