CSak sötétben tapogatózás??

Téma címkék:
2012.03.13. 21:05

Sziasztok!

Sajnos nálam is most diagnosztizáltam BPPV-t. 34 éves vagyok, két gyermekkel. Az első szédüléses rohamom 4 évvel ezelőtt volt !! Óriási stresszhatás volt a kiváltó ok, ez kétségtelen számomra. Neurológussal kivizsgáltattam magam az ügyeleten, mert 2 napig egyfolytában nem tudtam kikelni az ágyból, annyira forgott velem minden. A neur. kivizsgált, koponya MR-re is elküldött, minden negatív volt, de nem mondta, hogy BPPV, csak annyit, hogy sok a stresszhatás, pihenjek, és szedjek gyógynövényes Valeriana comp.-ot! Ez valóban nagyon bevált!!   Azóta nem is jött elő a szédülés, 4 évig!! nem is foglalkoztam vele. Aztán édesapám édesapám meghalt hirtelen. Azonnal elkezdődött minden. És megint. És megint rá egy hónapra. És kéthónapra, és harmadik hónapra. És halálfélelmem lett. Elmentem a neurológushoz, (most már másikhoz mert elköltöztünk), és elzavart hogy biztos csak egy virusos agyidegegyulladás lehet, nem kell ezzel foglalkozni. Pihenjem ki magam. De újra előjött és újra. És mindig hazaküldött mindenféle válasz nélkül. Ekkor elmentem a fül-orr-gégészhez, na ő legalább kivizsgált normálisan: nyaki uh, nyaki gerinc röntgen, koponya MR, otoneurológiai vizsgált. Minden negatív, de a nyaki gerinc az nem, erős kopásom van a koromhoz képest. Igy a megoldás végül:  2 véle gyógynövényes tabletta beszedése (Tebofortan és Valeriana), valamint egyensúlyi tornagyakorlatokat kell végeznem.  Még valami:  a reumatológiára is el kell mennem, és ott is valamilyen tornagyakorlatokat fogok kapni , amiket alkalmazni kell.

Remélem, hogy azért gyógyulni fogok, !!! Igazából szerintem nem biztos hogy ezek a szédüléses akármik BPPV-k, csak nem tudnak mit mondani. Szerintem ez valami sötét folt még az orvostudományban. Nekem még “neuroti vestibularis”-t is megállapított az orvos.

Hát ennyi. Remélem hogy meggyógyulok, nem szeretnék semmi rosszra gondolni, én 60 évesen is aktív akarok lenni!

Egy utolsó megjegyzés: lehet,hogy mindenkinél a stressz váltja ki!! És elég lenne egy jó kis életmódváltoztatás!?

#8869 Andreina hozzászólása: 2012.03.15. 18:58

Sziasztok!

Mindenkinek javaslom, hogy nézessen lisztérzékenységi tesztet. 40 évig tartó tortúrám után a netről jöttem rá, hogy lisztérzékeny vagyok.

#8868 Betty hozzászólása: 2012.03.14. 15:29

Helló Mindenkinek!

Már egyszer leírtam a véleményemet erről a fajta szédülésekről, sajnos én is szenvedek tőle 11 éve. Most újra leírom, hátha valakinek ez fog segíteni. Nekem sokat javított az állapotomon, a további kezelések lehet, hogy teljesen rendbe hoznak. Vagyis akinek van bátorsága, és kellően elszánt menjen el egy jónevű csontkovácshoz. Már a második kezelés után jobban fogja érezni magát. Természetesen biztosan lesznek olyanok is, akiknek ez nem segít, de ha már néhány ember ettől jobban lesz, már megérte.

 

#8867 szutra hozzászólása: 2012.03.14. 09:21

Szerintem is sötét folt az orvostudomány számára ez a fajta szédülés. Amit a neurológus csinált veled, sajnos az is nagyon jellemző sok orvosra.

Azt határozottan állíthatom, hogy NEM mindenkinél a stressz váltja ki! Nagyon szép, nyugodt, felemelő utazás során jelentkezett nálam először. Ezért is gondolom, hogy az orvosok nagyon nem tudják, mi ez, hiszen az allopátiás orvoslás számára egyértelmú megbetegedési utak léteznek: van egy örökletes hiba, vagy egy baktérium, vírus, vagy sérülés, ami bizonyos betegséget okoz. Azonban a BPPV esetében tényleg semmit sem tudnak mondani.

#8866 mimic71 hozzászólása: 2012.03.14. 07:38

Szia! Egyetértek azzal hogy szerintem is “sötét folt”. Neked mindenképpen gyógyulást illetve jobbulást kívánok, az utolsó megjegyzéshez annyit, hogy nálam biztosan NEM a stressz váltja ki. Üdv.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close