Már megint Pánik?

Téma címkék:
2012.03.14. 19:38

Sziasztok!

Még soha nem írtam ilyesfajta fórumba hát gondoltam itt az ideje elkezdeni. A helyesírásra oda tudnék figyelni de remélem megbocsájtjátok ha nem ez lesz az elsődleges gondom. Igen én is pánikbetegséggel küzdök, immár 12 éve most 42 vagyok. Nem tartom különösebben érdekesnek a kezdetet erről esetleg máskor mesélnék. Ami nekem fontos az most van. Egy héttel ezelőtt volt egy igen erős hasmenésem ami kb. 2 órán át tartott. Már ekkor bepánikoltam, mert a városunkban meghalt egy fiatal nő hasmenés és hányás közben. Két napig nálam aludt a kolléganőm, mert a hét éves kislányommal egyedül vagyok itthon. Úgy emlékszem ekkor még nem voltak hasi panaszaim. Aztán azóta minél többet agyalok,hogy mitől volt hasmenésem annál jobban fáj a gyomrom. Pontosabban szólva: émelygek, teltségérzetem van, fura fájdalom, gyomorsav és a régi jó szédülés(ezzel kezdődött a pánikbetegségem). Természetesen voltam orvosnál hasi ultrahangot csináltak ma(negatív) székletminta elküldve. Az orvosom epe bántalmakra gondolt de semmit nem láttak az uh-n, így azt mondta biztos vírus. De milyen vírus okoz egyszeri hasmenést majd utána egy hete már tartó gyomorfájdalmat. Ugye nektek is megfordulna sok egyéb súlyos betegség a tünetek kapcsán? És megint ott tartok, hogy talán tudom hogy ez a fájdalom már az eredeti problémával már nincs is kapcsolatban, de mégis félek mi van, ha mégis.? Nem akarom újra mindenféle kellemetlen vizsgálatnak kitenni magam, úgy hogy ha valakinek van vagy volt hasonló tapasztalata kérem írja le!  Ugye ez csak szorongás és pánik?!  Üdv Nektek! És pánikmentes szép hosszú hétvégét!

#8874 Sziren1 hozzászólása: 2012.04.11. 19:14

Kedves Ildi!

Én tudok segíteni neked, sok embernek segítettem már, államvizsgával rendelkező természetgyógyász vagyok. Ha érdekel, írj a sairen@t-online.hu-ra. Szép napot!

#8873 19810915 hozzászólása: 2012.03.19. 14:15

Szia!

Szendi Gábornak van egy másik könyve is: Pánik címmel. Nekem sokat segített, bár nem pánikbetegséggel küszködtem, hanem agorafóbiával, de ez is részletesen le volt írva a könyvben – nem csoda, hogy megemlítette az agorafóbiát ebben a könyvben, mert sok a hasonlóság. A végén pedig levan írva néhány módszer, miként lehet enyhíteni a panaszokat. Nekem az a módszer vált be, amikor hagyom kialakulni a rosszullétet, majd hagyom, hogy elmúljon. A lényeg, hogy nyugodtnak kell lenni, ami nem is olyan könnyű.  Mert ha jön a rosszullét, akkor egyből jön az idegeskedés, hogy úristen most mi lesz. Csak ezzel tovább rontjuk a helyzetünket, mert egyre jobban belehergeljük magunkat. Viszont nyugodtabb állapotban hamarabb elmúlik. De szerintem olvasd el a könyvet, lehet találsz benne egy másik módszert, ami segíthet. Nekem ez vált be, lehet neked egy másik módszer lesz hatásos.

Egyébként tényleg sok múlik a táplálkozáson. Nekem anno a pszichológusom azt mondta, hogy a kevés folydék bevitel, valamint vitamin hiány is okozhatja.

Eni

 

#8872 ildiviragja hozzászólása: 2012.03.15. 20:01

Köszönöm Andreinának és naplementének megnyugtató hozzászólásaikat!

Nagyon sokat jelent nekem, hogy nem vagyok egyedül a gondjaimmal. A környezetemben sajnos senki nincs akivel meg tudnám úgy osztani a problémáimat, hogy ne csak meghalgassa, hanem meg is értse azokat. Tényleg furán néznek az emberre, ha elmondja a gondjait és csak legyintenek rá egyet. Pedig nekünk fontos lenne a megértés! Mégegyszer köszönöm! Üdv: ildivirágja

#8871 Andreina hozzászólása: 2012.03.15. 18:51

Kedves ildivirágja!

Nekem is hasonló tüneteim vannak, mint neked. Van időm az internetet bújni, és találtam egy oldalt. Ajánlom figyelmedbe!!! Szendi Gábor: Tények és tévhitek. / a könyveit le lehet tölteni a netről is, ha nem akarod megvenni. A pánikról is van könyve./
Így jöttem rá, sajnos nem az orvosok, pedig így visszagondolva, a sok tünetem egyértelmű volt, hogy én lisztérzékeny vagyok. Még csak 1 hete sütöm a kenyeret gluténmentes lisztből, de már nem volt hasmenésem, csak 1X. Az állandó hányingerem is kezd csillapodni. Éjszakánként nem ébredek fel a savtól sem.
Remélem, hogy gluténmentes étkezéssel a több mint 40 éve tartó problémáim megszünnek./44 éves vagyok/

Csináltass tesztet, vagy egyszerűen reformáld át az étkezésed. Ha nem is drasztikusan a paleora, de legalább gluténmentesre. A neten rengeteg jó recept kering.

Sok sikert!!! Üdv.: Andreina

#8870 naplemente hozzászólása: 2012.03.15. 05:12

Kedves ildivirágja!

Nem írom le a történetemet, mert hasonlít a Tiédhez, csak nekem 9 éve tart a szédülésem, pánikom, és csak 41 vagyok.

Amit írtál a gyomor fájdalomról, okozhatja “vírus”. 3 éve én is elkaptam. Hasmenéssel indult, majd két hétig fájt a gyomorszájamnál. Elvégeztettem az összes szükséges vizsgálatot, de negatív lett minden. Ekkor mondta az orvosom, hogy biztos vírus okozza. Ez a legegyszerűbb, ha nem találjuk valaminek az okát.

Lényeg az, hogy kb két hét után elmúlt a fájdalom. Ha sok a gyomorsavad, lehetőleg kerüld a savasító ételeket, és gyümölcsöket. Szerintem hamarosan el fog múlni.

Kitartást kívánok hozzá!

Üdv:

naplemente

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close