Hogyan kezeled az asztmád?

Téma címkék:
2012.03.22. 08:24

Gyermekkoromban gyakran mentettek fel tornaóra alól az asztmám miatt. A szüleim próbálták az orvosok akkori tanácsait követni az otthonunk és azon belül a szobám kialakításában, de az eredmény csak részben volt sikeres. Nem lehetett toll párnám pedig az a legkényelmesebb, helyette szivaccsal tömött volt. Nem lehetett virág a szobámban, pedig a jó közérzethez hozzájárul és természetes módon párásítja a levegőt. Nem lehetett volna szőnyeg sem a szobámban, helyette a pvc-t javasolták. Mindezt azért, hogy érezhetően csökkentsük a szoba levegőjének a por koncentrációját. Logikusnak tűnt.
Felnőtt koromra az asztmámat – ahogy az orvosok is jósolták – szépen lassan kinőttem. Legalábbis azt hittem! Éveken át tünetmentes voltam, csupán a légúti allergiám maradt meg. Tavaszi és nyári virágzások és persze a szobapor.
Amióta Budapesten dolgozom – ennek már lassan hét éve – az asztma jelei újra előjöttek. Újra kapcsolatba kerültem az orvosokkal és arcüreg műtét lett a vége. Átgondoltam mit tehetnék a gyógyszereken túl azért, hogy a légúti allergia tüneteit csökkentsem. 
Azóta kétgyermekes büszke apuka lettem és próbálok mindent megtenni a gyerekek védelmében, mert azt mondják, hogy az allergiára való hajlam öröklődik. Keresni kezdtem az okokat, mi az, ami az otthonunk levegőjét károsan befolyásolja. Végig gondoltam, hogyan védekezhetek az allergének ellen hatékonyan úgy, hogy ne változtassam meg gyökeresen a szokásainkat, ne kelljen kompromisszumot kötnünk komfort terén úgy, mint gyermekkoromban. 
Itt már nem csak az én egészségemről van szó, hanem a családoméról is. Ekkor pattant ki a fejemből az ötlet, hogy erre bizony másoknak is felhívom a figyelmét, ezért indítottam el a www.szobalevego.hu weboldalt.
Érdekes felfedezéseket tettem, ha érdekel milyeneket, akkor olvasd el legközelebb is a bejegyzésemet.
Várom a hozzászólásotokat és a történeteiteket. 
Kérlek lájkolj, ha hasznosnak találtad!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close