Szédülés

Téma címkék:
2012.03.23. 19:04

Lassan 10 éve kaptam egy virusos betegséget akkor kezdődött a szédülésem voltam MRI-n CT-n röntgenen reumatológián szemészeten otoneurológián.Már csak a anyviz vétel lett volna hátra amibe nem mentem bele:(Kaptam Betasercet,Notropilt dr nem ért semmit.Azóta sem találják az okot.Én úgy gondolom, hogy ez a virus okozta.Azt mondták mivel nem hordok szemüveget azért szédülök.DE sokszor fekve szédülök akkor nincs köze a szemüveg viseléshez.Van, hogy csak úgy ülök és mintha megütöttek volna olyat érzek és elkezdek szédülni és elkezd dobogni a szivem és úgy érzem elájulok majd 1-2 perc után szép lassan elmúlik a szédülés.Ez olyan mint mikor kiszállsz a megprögetett hintából:((

Nem hiszem, hogy a stressz mert sokszor semmi bajom és csak úgy jön.De van olyan, hogy megyek az utcán és akkor jön rám meg kell állnom mert úgy érzem elesek ha megyek mert össze vissza jár alattam a talaj majd csak egy pontra tudok nézni és érzem, hogy jobb lesz de utána nagyon gyenge vagyok kimerült:((Ded volt , hogy evés közben jött elő meg kellett fognom az asztalt és csak akkor volt jó ha eltakartam egy kicsit a szemem a fény elől.Borzasztó érzés nem tudod mikor jön rád akár ha a szememmel oldalra nézek akkor is előjön.Biciklizni nem merek és nem is tudok a szédülés miatt.Igaz alacsony a vérnyomásom de nem hiszem , hogy attól lenne.Volt aki ilyeneket érzett már?OLyan mintha minden előttem mozogna.Volt, hogy éjszaka ahogy forogtsm az ágyban arra ébredtem, hogy szédülök .De volt olyan, hogy reggel felkeltem és akkor jött ez a szédülés és volt egyszer, hogy egész délig tartott csak forgott és forgott minden borzasztó:((((((((((((((((

Gral
#8954 Gral hozzászólása: 2012.03.26. 13:24

Nem , nem kell ezzel élni. A test-lélek-szellem egyensúlyra kell törekedni. A torna nagyon jó, de csak a testnek. A lelki méregtelenitést más módszerekkel kell elvégezni. Szivesen mutatok pár gyakorlatot. Leginkább a vezetett meditáció segit. Elérhetőségeim a profilomban. Sokan kigyógyultak már belőle. És “méregtelenités” után meg lehet tanulni kezelni a stresszt. Azonban a mélyen lévő, általában gyerekkorból hozott feltételes reflexeket át lehet forditani pozitiv érzésekké és a blokkokat oldani lehet.

#8953 Niki-a hozzászólása: 2012.03.26. 11:00

Köszönöm.Megnézem a neten ezt a tornát.

#8952 Reia71 hozzászólása: 2012.03.26. 07:14

Szia!

 

Én is éreztem és érzek ilyeneket, de ahogy már valaki írta is, a stressz sajnos nem mindig tettenérhető ám! Én pl. alapból szorongásos típus vagyok, észre sem veszem, de feszülnek a váll és nyakizmaim, oda “helyezem át” a stresszt. Közben meg azt hiszem, hu de vidám és gondtalan vagyok. A mélyben azért dolgoznak az érzelmek, indulatok…stb. Úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy nem stresszelsz, legfeljebb nem érzékeled. Alvás közben meg ugye pont, hogy felszabadul a tudatalatti, az én első szédülésem hajnalban ért, arra ébredtem, hogy forog az ágy, pedig hason feküdtem.

Sajnos ezzel valahogy együtt kell élni, mondjuk nekem a betahisztin segített, legalábbis gondolom, hogy az. És azóta beutaltak gerinctornára is, mert mindenem meszesedik és csontritkulásom is van. Ezen kívül hormonális változások is okozhatják és sajnos az alacsony vérnyomás sem épp előny. Szóval lehet, hogy több tényező együttese váltja ki, kinek melyiket veszik észre, veszik komolyan.

A torna tényleg jó, igaz, az elején kiválthatja a szédülést, de minél többször végzed, annál jobb lesz utána. Én már, amikor érzem, hogy kezdek vacakul lenni, inkább direkt kiváltom a szédelgést egy-egy felfelé nézéssel pl., mert akkor pár percig ugyan minden forog, de utána napokig nyugi van!

Kitartást neked azért, mert nem könnyű ezzel együttélni.

Gral
#8951 Gral hozzászólása: 2012.03.25. 16:03

Szia, sajnos a stressz nem úgy hat, hogy éppen van-e valami problémánk. Kisgyerekkortól kezdve dolgozik és blokkokat hoz létre. Ezeket a blokkokat könnyen lehet oldani, akár albana által emlitett tornagyakorlatokkal is. Ha nincs szervi oka, akkor érdemes egy szakemberrel a lelki okokat feltárni és különböző korrekciós gyakorlatokkal feloldani. Persze ez nem megy egy kezeléssel, és komoly együttmüködést igényel a klienstől.

#8950 albana hozzászólása: 2012.03.25. 14:27

Szia!

A kolléganőm is ettől szenvedett és szenved ma is. Egy vírusos megbetegedésből alakult ki nála ez a jóindulatú helyzeti szédülés. Budapesten van egy doktornő aki ennek a specialistája. Gyógyszer nincs rá, de kifejlesztett egy tornát, amivel enyhülnek a tünetek, el is múlnak, karban lehet tartani. A szédülés oka, hogy a fülben felborulnak az egyensúlyért felelős kristályok. a tornával kiegyenlíthetőek. Keres rá a neten.

Üdv: albana

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close