Egyedül maradtam

Téma címkék:
2012.11.02. 02:35

Amikor kétségbe vagy esve, meggondolatlanná válsz. Amikor már nem marad semmi, bármit elfogadsz. Végül el is hiszed, hogy nem is járhat neked több. Így halmozol egyre könnyebben egyre több hibát egymásra. Végül olyan hibákat is, amelyeket nem csak visszafordítani nem lehet, de rendbe hozni sem, csak átlépni HA van rá képességed. Ha átléped, utána űr marad. Nem is az árulás és nem is a veszteség fáj az embereknek, hanem az utána támadt űr.

Ha összedől mindaz, amelyet annyira építgettél, te is összedőlsz. Van, amikor már csak egy új élet segíthet. Ez nehéz. Nem csupán a döntés az. Ebben a harcban a legtöbben magukra maradnak.

Aztán a sok magára maradt elkezd egymásért kiabálni. És elkiabálnak egymás mellett. Senki sem hiszi, hogy a másik valóban értheti.

Legyen ez másképp!

Legfőképp ne add fel, abban úgy sincs semmi izgi :)

To be contunied…

Bline

 

#10019 Bline hozzászólása: 2012.12.10. 18:57

Szia Aknalon!

Sajnálom, hogy alacsonyabbrendűnek érzed magad velem szemben – én egyáltalán nem érzékeltettem ilyet, szerintem az, hogy én túl vagyok egyes dolgokon, teljesen természetes folyamat és az élet része, nincs ebben semmi felsőbbrendű.

Kétlem, hogy bármiben is vitát indítottam volna, legfőképp nem vettem részt vitában, sajnálom, ha vitának érzékelted, de ez nem az én kosztom. Azt sem értem, miért borulsz ki egy ártatlan e-mail cím miatt. Felesleges ennyi felkiálltójel, az írás nem lesz hangosabb, értem a szavakból is, hogy besokalltál – csak azt nem értem, hogy mitől. Ráadásul már elnézést is kértem előző levelemben de talán te szereted sorakoztatni a dolgokat – én nem.

A többivel nem érdemes foglalkoznom, úgyhogy most inkább átlépem ezt, nem ér annyit az egész. Azt hittem tisztáztuk, hogy ott folytatjuk, ahol ‘kell’ de hát neked ez nem egészen megy, úgyhogy ismént ne haragudj, de most erre nincs mit írnom.

További szép estét!

Bline

#10018 Aknalon hozzászólása: 2012.12.10. 09:31

 

Szia Bline!

 

Már ne is haragudj,de te most itt eljátszod a felsőbbrendűt közben ugyan olyan vagy mint én! Csak mézes mázosan adod elő a dolgokat és bizonygatod,hogy te mennyivel fainabb vagy nálam! Mert te túlléptél ezeken! Jól tetted!!!! Nagyon ügyes vagy!!!!

 

Én nem gyűlölöm a cigányokat hanem utálom őket az nem ugyan az!! Persze egy olyan felsőbbrendű embernek mint te ezt nem kell elmagyaráznom! És bizonyára csak nyelvbotlás volt a részedről!

 

Ha nem vetted volna észre én mindig a teljes megjegyzéseidre reagáltam és nem csak az utolsó 2 szóra! De ha te ugyan arról írsz végig akkor én had ne találjam már ki,hogy mire gondolsz! Mert sajnos nem vagyok olyan fejlett erkölcsű és kultúrált ember mint te! És nem tudom a választ olyan kérdésre ami nincs odaírva!

 

Én nem bizonyítgatok semmit,de kérlek engedd már meg nekem,hogy leírjam a véleményem! Ha már felhozod és vtázol róla!(ezt sem az utolsó mondatokban írtad)

 

Már megint az email!!! Mondtam,hogy oké nem izgat erre most megint jól megírod,hogy miért nem adod meg!!! JÓL VAN FELFOGTAM ELSŐRE IS! Amúgy nem tudom mi olyan titkos 1 email címben.Ne! Nehogy elkezdj rákötni!!!!! Nem azért írtam! Amúgy azon az email címen amit adtam Jézus Krisztus néven futok! És Braziliából már vagy 5-en jelöltek be MSN-en!! :D

 

Ha vitázni akarnék vagy azt szeretném,hogy valaki jól megmondja nekem,hogy Ő mennyivel jobb nálam! Akkor lemennék a kocsmába az alkesz vesztesek közé!

 

A továbbiakban nem akarok veled kommunikálni! Úgyhogy had kívánjak neked ezúton is hosszú és eredményes életet!!!

 

Isten veled!

 

#10017 Bline hozzászólása: 2012.12.10. 00:08

 

Szia Aknalon!

Írásban nem állapítható meg 100%-an, hogy humor vagy sem, de ha közlöm, hogy nem veszem magamra és nem vagyok ilyen könnyen megsérthető, akkor az legyen már elfogadva – remélem, ez nem csak ideiglenesen történt meg.

A Jézusos viccet is értettem – épp azért írtam, hogy honnan szedsz ilyen ostobaságokat – úgy tűnik, te sem érted a viccet, pedig smilikkel / :D / is jeleztem. Szal egyőnk se érti a viccet – szerintem csak teljesen különbözünk, ettől még nem kell a viccnek gúnyosra sikerednie. Nem voltam flegma. Nem vagyok beszólogatós típus – inkább csak kimondom az igazat – amit szerintem nincs értelme megfűszereznem beszólással, mert anélkül is átmegy. A szó meg nem dőlhet belőlem folyamatosan – nekem sem ugyanolyanok a napjaim.

Én nem írtam olyat, hogy a youtubon nem tetszik a véleményed – azt írtam, „ nem nyűgözött le”, „meglepett”. Azt már te tetted hozzá, hogy csalódtam – de már tudod, nem csalódhatok olyanban, aki iránt nem táplálok semmit, hogy ezért csalódást tudjon okozni.

Mi van, mi az én hibám? No ezt nem vágom, szerintem nem hibáztam veled szemben semmiben. Még a végén kiderül, te vagy az érzékenyebb :D

Egyszerűen nem tartom jónak, ha olyan dolgok alapján ítél valaki, amely eleve kudarcra van ítélve. Amit én írtam ezen az oldalon, az én álláspontom és nincs köze hozzád, rólad semmit nem írtam, csak közöltem, nem értek veled egyet, ennyi. Nincs ebben semmi, nem érint milyen fajta vagy – az én szememben ugyanis nincsenek fajták. S az, hogy nem hagyod magad velem szemben – nos, ezt nem értem teljesen, ugyanis nem vettem észre, hogy lenne okod erre, de ha erre kívánod szánni az időt – hát csak tedd – ám erre többet nem kívánok reagálni, akkor sem, ha csak vicc, ezt már tisztáztuk, többet én nem szeretném erre szánni az időmet, ne haragudj. Zsengén fogalmazok és ez nem fog változni, egyrészt ez nem akkora ügy, másrészt felülemelkedni jobb és több, azon kívül így elégedettebb vagyok ;)

Én nem akarok veled sem kijönni, sem összeveszni – véleményeket kezdtünk cserélni és nem kívántam ezt átlépni, főképp nem pár véleménycsere után, ezért sem adtam meg az e-mailem. Nem zárkózom el a barátságok elől, de az nem 3 nap és nem árt némi közös egyezés, amely összetart, a végképp nem árt, ha ezek főágon futnak.

Hát én megkeményedtem – ez nem azt jelenti, hogy lépten és nyomon ezt nekem ki kell fejeznem. Az, hogy nem hiszel nekem, nem az én problémám. Attól, hogy kulturált maradok, még találkoztam mindenféle emberrel és történt már velem olyan is, ami lehetetlenné tette, hogy ne változzak meg, ne váljak erősebbé kívül-belül. Ha te megkérdőjelezed a szavaim, azt kell feltételeznem, hogy az mögé bújsz, hogy te frankón megmondod mi van – az nem is annyira őszinte ember – főképp, ha valaki tényleg őszinte, akkor minek bizonygatja, hogy az, főleg ekkora hangsúllyal? Bocs, tudom, ez az egyik érzékeny pontod – de nekem is – bölcsebb volna tehát ezt tiszteletben tartanunk.

Még mindig azt mondom: Na és? Adjam fel vagy mi? Lássam úgy a világot, hogy aki cigány az csak ** ember lehet, sőt, nem is ember csak mert cigány? Vagy, hogy a férfiaknak csak 20%-a kivétel talán a nőkkel együtt? Köszi de nem. Ennél én többre vagyok képes, ahogy mindenki más is, aki többre akar képesnek lenni. És ne sértődj meg, de már megírtam, hogy az ilyesmit nem itt kell bizonygatnod meg tisztáznod. Hogy ki igazmondó, ki simlis, szerintem ne legyen mutogatás kérdése köztünk, mert ha ez folytatódik, egyőnknek sem fog tetszeni.

Nyilván én sem véletlenül tanultam megvédeni magam – de úgy tűnik, nem figyelsz eléggé. Nem vagyok bizonygatós fajta.

Figyelj, szállj le ezekről a témákról, mert akkor tényleg nem fog ez az egész levelezés érdekelni, ha ezekben a témákban bizonygatsz – hidd el, nincs értelme, nem kapok rajta, nem érdekel, én ezeken a dolgokon már rég túl vagyok, gondolsz amit gondolsz, teszel amit teszel, én ettől se kevesebb, se több nem leszek, úgyhogy még egyszer kérem, ugorjuk át ezt a témát, mert nem ezért vagyok itt. Ha ezt nehéz megérteni és ha úgy sokalltál be ahogy tűnik, akkor nem kötelező írni. Azzal jössz ki, akivel akarsz.

S most visszatérek a fő szálra, azt remélve, legközelebb nem csak az utolsó 2 mondatban térsz vissza te is.

Szal, pl. ma milyen volt a napod a héthez képest?

Hogy vagyok? Mostanság eléggé változóan, de tartom magam. A 85 a 175 –höz úgy gondolom, nem is rossz arány. Voltam már a földön úgy, hogy nem tudtam felállni, 175 centi magas ember is elment mellettem, miközben segítségre volt szükségem. Ironikus az volt, hogy egy öreg néni állt meg csak megjegyezni, hogy legyen abbahagyva, ami folyik – de öreg volt és kicsi is, vékonyka is, tovább ballagott. 3-4 ember elsétált mellettem. Ezután a cigány még arcba is köpött. Ez mérhetetlen megalázó. Miután otthagyott, nem tudtam segítséget hívni – nem volt nálam telefon, nem tudtam felállni. Ez egy gyenge történet mindahhoz, amit még átéltem ifjú életem során. Mit is tudhatod te! Azért ez a történet is cudarul hatott rám. Na és? Ezt ismételgessem? Tudom, mi volna, ha most jönne velem szemben. Na és? Nem akarom úgy leélni az életem, hogy gyűlöletben éljek. Hogy megvessek mindenkit, aki cigány, mert nem 1x volt konfliktusom velük. Hogy gyűlöljem a világot, amiért olyan piszkos is tud lenni, olykor teljesen igazságtalan, és amiért olykor kegyetlen. Hogy néha úgy érzem, többet kaptam a sz@rból, mint amennyit érdemeltem. Átéltem a poklot és ezt nincs joga senkinek sem megkérdőjelezni csak azért, mert kulturált vagyok és erősségem mivoltából nem tőrnek ki belőlem obszcén szavak, s inkább azt mondom: na és? Mert na és? Most mégis mit tegyek? Gyűlöljek mindent, amely kapcsolatos mindazzal, ami bántott engem? Ítéljek el mindnekit, aki hasonló ahhoz, aki ártott nekem? Köszönöm, de nem, én már túl vagyok ezen és csak mindent nehezebbé tett, engem meg kevesebbé, és amit egyáltalán nem akarok az, hogy kevesebb legyek.

 

Aki lettem, mindannak ellenére lettem, ami történt, s nem azért, mert mindaz, ami történt, megtörtént. Ez köztünk a különbség és ezért nem is fogunk egyet érteni a főágakban. Mert te azért vagy olyan, amilyen, mert mindaz megtörtént veled, ami. Ettől még nem kell megkérdőjelezned azt, ami nem olyan, mint te, aki nem úgy reagál arra, hogy megverték, megalázták, ahogy te, s akkor a másik tuti nem is élte át szlogen. Én büszke vagyok arra, hogy mindannak ellenére, ami történt velem, sikerült ilyennek lennem. Már csak jöjjön a lelkem helyre, azért, mert jó, hogy ilyen s az ilyen léleknek élni kell, mert nem érdemel halált. Már csak az kell, hogy akarjak élni véglegesen, szívből-lélekből, s akkor kerek leszek. Főképp, ha eztán kialakul egy olyan kapcsolat, amelyben kölcsönös az osztozás. Gondoltam ezt leírom, ez igencsak kapcsolódik ehhez az oldalhoz. Hogy ki milyen, csak választás. Hozzáállás ahhoz a jövőhöz, amelyet egy kudarccal teli, megalázott élet előzött meg. Én ebben hiszek és ez a vélemény az, amely életben tartott engem.

 

Válassz jól és szebb napokat!

 

Bline

 

#10016 Aknalon hozzászólása: 2012.12.09. 21:17

 

Szia Bline!

 

Jól van na felfogtam!!! A Jézusos “gondolat” is egy vicc volt! Azt mondtad tetszik a humorom mégsem érted egyiket se O.o WTF? :D Valóban teljesen mások vagyunk! De ez nem rossz dolog! Legalább találkozhatsz egy szögesen ellentétes “gondolat” menettel!

 

Na végre beszóltál valamit! Habár egészen zsengén fogalmaztál most is! De legalább haladunk! Már azt hittem,hogy te nem is vagy rá képes!

 

Azért gondoltam,hogy mindent komolyan veszel,mert olyan komolyan írod és nem tudom megállapítani,hogy mire gondolsz! Mivel írásban társalgunk és az íráshoz hangulatot próbálok társítani vagy érzelmeket! A megsértődést onnan vettem,hogy hirtelen olyan flegma lett a hangviteled és már nem dőlt belőled a szó úgyhogy autómatikusan erre következtettem!

 

Én nem csalódtam egy nőben sem! Ugyanis semmi elvárásom nem volt velük szemben! Hiszed vagy sem! Csak van szemem és minden nap van “szerencsém” megtapasztalni,hogy mi is folyik a “háttérben”! És ha esetleg nem emlékeznél te hoztad fel,hogy nem tetszik a véleményem a youtube-on! Tehát az egész a te hibád! És én nem az a fajta vagyok aki ül és kussol a sarokban! Szóval nem magyarázkodok,de ha már felhoztad nem hagyom magamat és kitartok a véleményem mellett! Most utoljára fejtettem ki a véleményem ezzel kapcsolatban!

 

 

Amúgy én mindig megmondom amit gondolok ha tetszik ha nem! Legalább mindenki biztos lehet afelől,hogy nem csinálom azt,hogy az arcába vigyorgok és a háta mögött leköpöm! Ezt mindenkinek így kéne! És ha vissza olvasol én már az elején figyelmeztettelek,hogy velem nem könnyű kijönni! Tehát a pulttól való távozás után panasznak helye nincs! :D Ha pedig elégedetlen vagy velem csak mond ki a varázsszót: “Nem vagyok rád kíváncsi húzz a picsába!”

 

Jól van én elhiszem,hogy te éltél kemény világban. Bár szerintem aki onnan jött az megismeri a másikat! És nem mellesleg aki ott élt az megkeményedik!!

 

“Találkoztam “vad” cigánnyal, találkoztam “vad” magyarral is. Na és?” NA ÉS? Öhm na innen tudom,hogy nem találkoztál te senkivel! Ha félholtra vernének vagy megerőszakolnának mondjuk 1000Ft-ért vagy még jobb ha csak úgy viccből! Akkor te nem azt mondanád,hogy: NA ÉS? Amúgy engem nem erőszakoltak meg csak éppen megrugdostak 1 kicsit csak úgy az íze kedvéért! És nem cigányok hanem tetves “vad” kopasz impotens magyarok voltak! Akkor döntöttem úgy,hogy abba hagyom a piálást leteszem a cigit(Mivel,hogy a gyáva tetvek csak akkor mertek megtámadni mikor szokás szerint segg atom részeg voltam) és agresszívan elkezdtem edzeni! 4 év alatt kigyúrtam magam 85 kilósra a 175 cm-hez (Mindenféle szar cucc nélkül ami impotensé és beteggé tesz) És megtanultam megvédeni magam! És ha valakit érdekel a kopasz kamu gyúrós kamu agresszív magyart éppen úgy utálom mint az ugyanilyen cigányt!

 

Igen igazad van nem lehet folyton viccelődni csak elszaladt velem a ló! Mert a depi legjobb ellenszere a poén! Évek óta alkalmazom és már hozzám nőtt!

 

Szóval térjünk vissza a fő szálra: Hogy vagy mostanság? Erről nem írsz semmit! Szóval nem is igazán volt mire reagálnom!

 

Peace!

Én! :D

 

#10015 Bline hozzászólása: 2012.12.09. 19:41

Szia Aknalon!

:D Micsoda ostoba gondolat, hogy olyan vagyok mint Jézus, csak nőben :D:D Honnan szedsz ilyen ostoba gondolatokat? :D

Mért csalódtam volna benned? Hisz nem is ismerlek, de biztos, hogy nagyon különbözünk, teljesen más az erkölcsünk, nyílván az Istenes hasonlat is ehhez társítható.

Ha mindent komolyan vennék, amit írsz, akár gyökérségből írod, akár viccből: tényleg nem volnék 100. Nem tudom miért aggódsz mindig azért, hogy komolyan veszem minden butaságod, már többször megírtam, hogy nem veszem komolyan és 1x sem játszottam el a sértetett – nem értem, miért nem vágod. Sebaj – viszont én nem játszani jöttem ide fel, úgyhogy ne haragudj, de nem mondok igent a játékodra, nem látom értelmét.

Túl sok mindenről hiszed, hogy magamra veszem. Nincs kedvem erre mindig reagálni – legyen már elég, hogy 1x le lett szögezve és ennyi, nem kell ezen lovagolni. Nem kell ennyit aggódni ezen, erre sem kívánok visszatérni.

Lehet, nagy a csalódásod a nőkben és amit 1-2 tett, mindre irányítod – ez mért sértés nekem? Mi közöm nekem ehhez? Szal tojok rá, hogy kivel mit csinálsz és mi a véleményed, amíg az nem rólam szól. Ezt is értsd meg végre és zárjuk már le mert már nagyon el van húzva a sok magyarázkodással és nem látom mi szükség rá, engem ugyanis nem érdekel az életed ezen része. Egyáltalán nem érdekel a nőkről alkotott véleményed, mint már írtam, nem azért vagyok itt, hogy a te dolgaid mérlegelgessem.

Attól, hogy különbözöm, még nem vagyok fura – de mielőtt megint viccesen aggódnál, hogy magamra vettem: egyáltalán nem zavar, hogy furának tartasz. Miből gondold, hogy szimpatizálok mindenkivel? Nem is ismersz. Azért, mert nem ítélek faj szerint? Szerintem ez normális. Találkoztam “vad” cigánnyal, találkoztam “vad” magyarral is. Na és? A kegyetlenség bárkiben ott lehet, mindegy milyen származású – ez nem újdonság.

S ha nem baj, szeretnék azzal foglalkozni, amiért ide feljöttem. A faji és egyéb kérdéseket kétlem, hogy itt kell kitárgyalni – ha erre volna szükségem, nem ide írogatnék. Tisztában vagyok az értékekkel és az erkölccsel, éltem kegyetlen világban bármennyire is nehezedre esik ezt elfogadni azért, mert szerinted túl szép a dolgokról való elképzelésem. Nem lennék itt, ha nem jártam volna meg a poklot – szerintem ez is egyértelmű.

Szóval, ettől az egésztől most én elkanyarodom, s bocs, hogy nem voltam humoros, de ez nem is olyan oldal, hogy állandóan humoros kedvemben legyek – ez is nyilvánvaló szerintem.

Remélem, most egészen egyértelmű voltam.

Bye!

Bline

 

#10014 Aknalon hozzászólása: 2012.12.09. 17:21

 

Szia Bline!

 

Áhá,hogy erről a hozzászólásról van szó! Hát én már frankón megfeledkeztem róla! Az évekig tartó masszív italozás ezért is veszélyes gyerekek :D

Te most komolyan azt hitted,hogy az volt a GONOSZ tervem,hogy majd jól letagadom előtted ezt a megnyilvánulást? :D Amúgy mi az ,hogy így akartam helyre hozni? De micsodát? Azt,hogy csalódtál bennem! Nem is ismerlek! És ha ismernél tudhatnád,hogy nem adok mások véleményére! Ezt ne vedd magadra! Természetesen meghallgatok másokat és néha hajlandó vagyok behódolni az akaratuknak! Mint pl. neked! Láthatod,hogy nem káromkodom! :D

 

Én teljes mértékben tartom magam a youtubeos állításomhoz!!! A nők 80%-a egy hatalmas qrva! :D Ezt lehet szépíteni meg megmagyarázni ettől még így van! Persze a fiúk is fajtalankodnak bárkivel aki hajlandóságot mutat erre! Szal kettőn áll a vásár! Azaz az emberek 80%-a qrva !!! :D (Ez egy vicc volt ha nem ismerted volna fel! Még hozzá elég ütős ha engem kérdezel! :D)

Amúgy nem tudom mit sértődtél be ezen! :O Lehet te a 20%-ba tartozol! De persze az,hogy így magadra vetted talán jelent valamit! (Na most megnézném a búrádat mikor ezt olvasod! :D )

Ifjú koromban én magam is elvittem bármilyen kis csajt aki velem tartott! (Nem tagadom és nem is szégyenlem :D ) És hiszem,hogy ma nem lenék az aki vagyok ha ezek a dolgok nem estek volna meg velem! Persze ma már megválogatom,hogy kivel állok össze! Talán azért,mert megöregedtem vagy mert rádöbbentem,hogy 10-es vagyok :D Ha már youtube akkor van 1 szám amiben a csávó frankón elmeséli ezt a dolgot: http://www.youtube.com/watch?v=BBSah-zSg3s :D Vicces és milyen igaz!

 

Amúgy te igen fura vagy! Olyan vagy mint Jézus csak nőben! Tényleg így szimpatizálsz mindenkivel? Szerintem ha találkoztál volna igazi vad cigányokkal akkor nem lennél ilyen pajkos! Amúgy nekem nem volt semmi gondom velük,de attól még látni látok! Talán fel kéne nézned Miskolcra és sétálgatnod 1 kicsit éjszaka a jobb környékeken! Kíváncsi vagyok,hogy a véleményed ugyan ilyen maradna e! Amúgy ismerek cigányokat és van amelyik elviselhető,de a legtöbb az brutális! Én nem vagyok rasszista,de ami egyértelmű az egyértelmű! Engem nem érdekel,hogy te milyen kasztba

tartozol mivel semmi közöm hozzád! Amúgy elbeszélgetek bárkivel akivel ellehet! És vagy mutatkozok is vele az utcán vagy bárhol!

 

Ebben a szövegben is rengeted humort alkalmaztam,de már nem írkálom oda mindenhova,hogy melyik a vicc és melyik nem! Legyen ez egy játék! A “te kis gyökér” is csak 1 vicc volt,de úgy látom veled nem lehet bírni! :D Mert mindent komolyan veszel! El kéne lazulnod egy kicsit!

 

Na Csumpi!

 

#10013 Bline hozzászólása: 2012.12.09. 13:28

 

Szia Aknalon!

Hát, méltányosabb lett volna, ha elismered a véleményed, ha már egyszer hangoztattad azt. Nem értem, miért volna fontos most letagadni – nem így szokás a dolgokat ‘helyrehozni’. Többet ért volna, ha valami mást írsz, ha vállalod a szavaid ‘következményét’. Igen, lefixáltad azt is, hogy neked nem tetszenek a cigánylányok, még inkább hozzád tartozik a Youtubon az a véleménynyilvánítás, amelyről szó van.

Elnézést kérek tőled is és Tirextől is, amiért beillesztettem a beszélgetésetek – de így legalább már egyértelmű, hogy ki kinek is írt, hogy melyik hozzászólás kié, s hogy még viccből sem vagyok gyökér. Többet ért volna, ha vállalod a dolgot ha már eleresztetted a nagyvilágnak, ez csupán az én véleményem.

Mivel ennek az egésznek semmi köze ehhez az oldalhoz, természetesen erkölcsi okokból is, idővel törölni fogom ezt a hozzászólást.

100% -ban magyar termék vagy? Miért kéne nekem erre biztosíték? Én nem különböztetek meg senkit sem faj, sem nem, sem hovatartozás, vallás, szexuális beállítottság – sem egyéb jellemző miatt. Sajnálom, hogy ebben nem értünk egyet! Nekem nincs bajom az indiaiakkal, akármire is célzol az indiai kifejezéssel. Emberek vagyunk.

Az indiai kicsi kezdőbetű, az India kezdődik naggyal, tanulj meg írni, lám én megtanultam olvasni :D (válasz a viccedre, nem kell megsértődni )

Mi van, ha én indiai vagyok? Honnan tudod, hogy milyen a származásom? Nah, mindegy, kétlem, hogy ez alapján kell besorolni az embereket a kedvelem és kerülöm kategóriába. Nekem legalábbis ez a véleményem.

 

Tirex3680 1 hónappal ezelőtt

Ezt hagyjuk inkább, Isten tudja hol laksz, lehet “bivabasznádon”, ott meg a kukoricásban nem is csodálom, hogy nem látsz szép cigány lányt!:DDD A másik az, hogy szerinted a pornófilmekben csak szép nők vannak? Vagy beteges szado-mazo filmekben szólj ha látsz cigány lányt, igaz én nem nézek beteges filmeket, de fogadnék bármibe, hogy cigány lány nem szerepel benne, de abba fogadnék, hogy a magyar lányoknak 20 ezer forintért belefosnak a szájukba!:DDDD Na erre legyetek büszkék!

válasz a következőre: AknalonAknalon

 

 

Aknalon 1 hónappal ezelőtt

Hát én nem lakom putriban,de attól még remélem kijelenthetem,hogy nekem nem tetszenek a cigány lányok! Ja és már láttam néhány cigány csajt pornóban pl.: a Baszások Köztben :D Nem vicc a Nórát egyértelműen egy cigány csaj “játssza”! :D Ja és én egyáltalán nem vagyok büszke a magyar lányokra azaz pont leszarom őket!! :D És abban mind egyetérthetünk ha félretesszük a kamu gyűlölködést,hogy a legtöbb lány egy baszott nagy kurva,de hé nézzétek a pozitív oldalát legalább jut elég pina mindenkinek :D

válasz a következőre: Tirex3680” *Youtub bejegyzés

Gondoltam, én meg ezt közlöm :)
Szia!

 

#10012 Aknalon hozzászólása: 2012.12.08. 10:56

Hali Bline!

Azt hiszem rájöttem,hogy mi volt a problémád a youtube-on! A profilnál a megjegyzések fülnél NEM AZ ÉN MEGJEGYZÉSEIM VANNAK te kis gyökér :D Hanem azoknak a hozzászólásai akik az én megjegyzéseimhez hozzá szóltak! Úgyhogy tanulj meg olvasni :P :D (csak vicceltem mielőtt megint vérig sértődnél :D )

Amúgy biztosíthatlak,hogy 100%-ban magyar termék vagyok! És semmi közöm az Indiaiakhoz! (Tehát nem vagyok cigány) :D Amúgy a bőröm olyan fehér,hogy ha közvetlenül érintenék a nap sugarai akkor úgy felerősítené azokat,hogy azon nyomban porrá égne minden körülöttem :D (Na jó nem igaz! Nem vagyok annyira fehér! :D )

Na csak ezt szerettem volna közölni!

Szia!

#10011 Aknalon hozzászólása: 2012.12.06. 23:16

 

Szia Bline!

 

A kémkedős storyt csak poénból írtam! Am nem igazán értem,hogy mire gondolsz mit írtam a nőkről youtube-ra? :O Frankón nem vágom O.o Annyit karcoltam oda,hogy nem tetszenek a cigány csajok amúgy semmi sértő nem volt ebben! (Szerintem!)

 

Oké ha nem hát nem! Talán egyszer majd meggondolod magad és megadod az emailed! Én nem erőltetek semmit! Tudod hol találsz! :)

 

Az én anyám a legjobb fej volt a világon!!!!! És egy percig se bánnám ha ÉN vagy BÁRKI MÁS halt volna meg helyette az ismeretségi körömből! Nekem csak a nevelő anyám az ellenszenves! És nekem nincs és nem is volt szükségem senkire helyette!

 

A haragról való véleményünkről meg annyit,hogy mások vagyunk és a véleményünk is különbözhet! Én hasznosnak találtam!

 

Azért majd figyelek a beszéd stílusomra! Ja és megpróbálok nem halálra fagyni :)

Most igen szűkszavú voltál ön ön magadhoz képest! Csak nincs valami baj?

Jah azt elfelejtettem írni,hogy töröltem az email címem a hsz.-ből a felesleges zaklatások elkerülése érdekében!(ezt csak úgy írtam)

Szia!

U.I.:Hopp most látom,hogy már nekem is van kitüntetésem!!! bybyby :D

#10010 Bline hozzászólása: 2012.12.06. 21:00

 

Szia Aknalon!

Valóban hideg van. Nem kémkedek a Youtubon, nem szokásom a kémkedés. Te vetetted fel, hát megnéztem. Azért jelentettem be – mert én is nő vagyok – nőként nem nyűgözött le amit oda írtál a nőkről, meglepett. Természetesen nem az én dolgom és nem kell ebből gondolnom semmit, véleményeznem sem.

Az e-mail címem ne haragudj, de nem osztom meg. Értékelem, hogy neked szándékodban állt, de vélem, előző hozzászólásom nyilvánvalóan közli az ehhez fűződő dolgokat. Természetesen nem ellened szól, egyszerűen ilyen vagyok, ennyi.

Szerintem a harag csak rombol és ez ésszerű, független attól, hogy nemes a lelkem vagy sem. Nem tudom, hogy nemes lelkű vagyok-e, abban vagyok biztos, hogy igyekszem. :)

Viszont nem vagyok annyira kedves, mint amennyire tudnék.

A 11 év az elég rég volt. Én elviseltem volna egy nevelőanyát – ha nem csövörből – vödörbe sors jár vele.

Szerintem, ha valaki nem akar félni, ne támaszkodjon senkire, mert egyedül rettegni fog. De poénos a tipped.

Hát, meglátjuk meddig bírod obszcén kifejezések nélkül :D

Elvárások veled szemben? Nekem nincsenek veled szemben elvárásaim, hiszen nem is ismerlek és nem is bízom benned. Az obszcén kifejezés hanyagolását nem várhatom el – csak megírtam, hogy az ebben kiélt kifejezést nem értékelem s feleslegesnek tartom. Bírtam az ez kapcsán zárásnak írt poént. Én sem szeretem az ünnepeket – egy cseppet sem.

Azért ne fagyj halálra ;), öltözz rétegesen!

 

Bline

 

#10009 Aknalon hozzászólása: 2012.12.06. 20:25

 

 

Szia Bline!

Olyan hideg van ma,hogy egyből előjöttek a primitív ösztöneim és legszívesebben visszavonulnék a “barlangomba”,hogy tavaszig aludjak :D Ma már írni akartam csak közben fel vágódtam Pestre,mert….csak! :D

 

Áhááá szóval kémkedsz utánam a Youtubon? :D Vagy minek jelentetted be,hogy megfigyelted a tevékenységem? :)

“Biztosan az ország másik felén élek – ez így szokott lenni ;)” Ha erre az email címre megírod,hogy hol laksz akkor utána járhatunk ennek az elméletednek! Vagy küld el a saját email címed és megírom én! Ha úgy jobban tetszik! …. (Nem! Nem nézek meséket csak egy poénból jött ez az emailnév. Meg a többi jó név már mind foglalt volt! :) )

 

Bírod a humorom? Hát az klassz! Ugyanis az én “egyedi,kifinomult” humoromat nem sokan értékelik ( Csak a jobbak ;) )

Hát ez nagyon nemes gondolat tőled,hogy nem tudnál teljesen hátat fordítani a rokonaidnak? Én tuti el is felejteném,hogy léteznek!

Én amondó vagyok,hogy a harag az jó dolog és,hogy ha megfelelően felhasználjuk sok helyzetben segíthet! Mert tapasztalataim szerint ezen a világon csak az juthat előre aki “gonosz és könyörtelen”! Ettől függetlenül én nem vagyok ilyen csak úgy írtam! Te egy nagyon nemes lelkű és kedves ember vagy ha ezeket tényleg így gondolod! Legalábbis szerintem.

 

Amúgy engem sem támogat senki! Anyám meghalt 11 éve! maradt az “apám” aki megörvendeztetett a drága jó nevelő anyámmal! (hogy sorvadjon el) :D

Amúgy van 1 bátyám is vele egész jól elvagyok,de csak néha,mert máskor meg az agyamra megy!! Ő is az a típus amit írtál,hogy csak pofázik pofázik és nem hagy békén! Persze ha sokat csinálja elküldöm napozni melegebb éghajlatra! :D És legalább hallgat a szóra! De van hogy csak akkor ha már kellőképpen vörös a fejem!

 

Az hogy félsz csakis az önbizalom hiányával magyarázható! Ha esetleg olyan ellenszenves alakokkal mutatkozol mint jómagam! Úgy abban az esetben már nem nagyon kell félned :D

 

Amúgy vágtam a poénodat! Jó volt ;)

Hát szerintem az aki a végletekig felzaklat! Igazán megérdemelné,hogy a kis nyakacskáját valaki jó alaposan megmaszírozza! És a jövőben eszébe se jusson hozzád szólni! Ezt így elég szépen fogalmaztam meg? :P

Egyébként én legtöbbször eléggé vulgáris vagyok! Köszönhetően iskolázatlanságomnak és csak úgy simán annak,hogy egy bunkó paraszt vagyok! :D

És hogy mindez jól is esik az már csak hab a tortán :P De ha nagyon akarok vagy rá kényszerítenek tudok én kifinomultan és udvariasan is társalogni! A te kedvedért vissza fogom magam! (De azért ne szokd meg,hogy mindig az van amit te akarsz!!! :D )

 

Amúgy jól teszed,hogy nem bízol bennem! Mondtam,hogy senkiben sem lehet! Például ha egyedül maradok az utolsó csokis sütivel egy szobában! Annak tuti lába kél valamilyen úton módon! :D De most komolyan én mondtam már az elején,hogy ne vidd túlzásba az elvárásaidat velem szemben! Amúgy ha “olyan” kedvemben vagyok tudok én ritka köcsög…vagyis rendkívül indiszkrét vagy esetleg kellemetlen alak is lenni :D

 

És én magam is szoktam sasolni,hogy írtál e valamit!! :D

 

Boldog Mikulást neked is!

Habár én nem ünneplek semmi ilyesmit és kiba… azaz rendkívüli módon nem tudnak érdekelni az “ünnepek”!!!!

 

Szia és vigyázz magadra! (csúsznak a járdák) :D

 

 

 

#10008 Bline hozzászólása: 2012.12.05. 23:34

Aknalon, megnéztem a Yutube oldalad, olvastam a hozzászólásaid.

Bline

#10007 Bline hozzászólása: 2012.12.05. 23:10

 

Szia Aknalon!

Tényleg ezüst – nem is figyeltem :D

Én is fent vagyok Youtube-on :) Tetszik a név, amit kitaláltál.

Biztosan az ország másik felén élek – ez így szokott lenni ;)

Nagyon nagy darab emberekkel is edzettem már – de nem a méregetésről szól, viszont poénnak jó :)

Tetszett ez a kocsi-ló szisztéma :D Amúgy nem bírom a kocsikat – buszokat.

Tudod, nem valami fair gondolat, de néha elképzelem, hogy befutok, és ők lesznek azok, akik hasonló cipőbe kerülnek, mint én. Ám nem tudom, mit tennék. Nem menteném meg őket – ebben biztos vagyok (bár tudom, ez nem helyes gondolat, tényleg nem az, több lennék, ha ezt elvetném), a sorsukra hagynám őket ahogy ők engem, oldják meg maguk, de teljes hátat képtelen vagyok fordítani, mert az jobban jellemezne engem a kelleténél – bár mostanában kissé talán, … legalábbis velük, elérzéktelenedtem.   De én még a ~vívódom önmagammal és a valósággal~ résznél tartok.

De hogy senki sem támogat a környezetemben, az nagyon rossz nekem. Vélem, bárkinek az lenne. Nem lehet azért elviselhetőbb, hogy húúú, majd megbosszulod.

Rendben, legyen a „véres rongy” egy mondás ;) Én akkor is el tudok róla filozofálni :D:D

Kóstolgatás? Edzésen is mindig én vívtam ki, hogy a nagyobbak reagáljanak a pattogásomra :D Sosem szeretem az azonos súlycsoportot, ha csak nem sokkal jobb nálam. Szóóóval te csak ne mondd meg nekem, hogy kit ne kóstolgassak mert azt én döntöm el :D (A biztonságom érdekében véletlenül feltüntetem: ez poénkodás akar lenni :D)

Őszinteségre – őszinteség a nagy nyíltság ellenére :) Ha én dührohamot kapok, nem tudom elfojtani túl jól. Szerencsére fél évben 2x ha kapok dührohamot – azt is azért, mert nincs engedve, hogy elkerüljem. Szóval valaki kihozza belőlem, kérem, hogy hagyjon, nem teszi – kimegyek és utánam jön s csak folytatja a beszédét bármennyire nem akarom. Már kiabálok, hogy hallgasson már, hagyjon magamra, s a kiabálás ordibálássá válik, mert nem teszi s ezen a ponton dührohamot kapok. Olyankor otthagy azzal, hogy jesszus, meghibbantam. Én meg nem tudok állva maradni, leguggolok, átkarolom magam és bőgök, miközben reszketek. Iszonyatos fájdalommal jár. Miért bőgök? Mert helyettesítek. Ha nem bőgnék, akkor csapkodnék, törnék és zúznék elég hatásosan – de ezt nem akarom, ezért a bőgés, az uralhatatlan reszketés pedig azért, mert elnyomom a dühöm és az elkeseredettségem. Ez egész jól állás, mert régen ez másképpen volt és többször.

Meglehet, értékelnem kéne, hogy ’ így ’ is ’ észrevettél ’. Egyszer ezt megtettem és nem lehet kitörölni a következményeit – szó szerint. Akkor azt hittem, annak ellenére lettem észrevéve, hogy azon időszakban ez nem történtehett volna meg. Most már tudom, hogy pont azért lettem észrevéve. Játék lettem és későn ismertem fel. Már alig voltam egyben ezelőtt, s amikor az észrevétel lezajlott s reagáltam rá (értékeltem), akkor én már félig nem éltem. Így a játék után nem maradt már semmim és nem voltam már semmi, így ezt követte a második ’ próbálkozásom ’, amely után úgy tűnik, nem lesz több. Bár nem ebben az értelemben mutattam meg magam – ahogy most teszem, így még sosem tettem azt hiszem – nem tudom, nem emlékszem. Ettől még nem más.

Úgyhogy nem tudom, hogy pozitív-e vagy sem az, hogy valaki (éppen te) mindannak ellenére is barátkozni akar velem, hogy éppen az vagyok, ami/aki. Ne vedd, kérlek, sértésnek, ez nem szól ellened, csak egy igazság, amely hozzám tartozik, nem hozzád. Mielőtt felelnéd: nem arról van szó, hogy sablonná vált, hogy félek az ismétléstől, ezért lemaradok az újdonságokról – ha értesz, ez eszedbe sem jut. Különben is, eddig csak írásban sikerült önmagam vállalnom – azt hiszem. Az íráson túl mindig elbukom, mert azt sem tudom, ki vagyok, hogy milyen vagyok. Írásban mindig ugyan olyan vagyok, ugyan az. Talán ezért vagyok bő író? – vagy csak azért, mert az írás nem csak a hobbim? Nem is tudom. Gyerek még ahhoz az idő, hogy tudd, valóban észrevettél-e – erről szól és nem a „sablonról”. Ne haragudj, kérlek, de én ezt nem értékelhetem és nem is teszem.

Azt értékelem, hogy írsz, hogy van reakciód arra, amit én írtam s értékelem, ha valamiben őszinte és nyílt vagy – úgy tűnik eddig, hogy felvállalod azt is, amit a sokaság nem. Értékelem az igyekezetet az embertől, aki bátorítani igyekszik. /Ám az elején mindig így van – mert az ember igyekszik az ember előtt- és én ezt jól tudom. / Értékelem, ha sikerül megnevettetnem ezt az embert és ezt érzékelteti, s ha nem titkolja, hogy a ’fősztöm ’ pocsék (átvitt értelem) – hogyha nem dicséri meg a ’frizurám’ csak azért mert megkérdeztem milyen, hanem azt hangoztatja, ami valóban a véleménye, de ezt nem érzéketlenül teszi, vagy minimum valamit mellé fűz ennek jeléül. S a toleranciát. Eddig ezt értékelem benned/tőled. De nem szállok el, mert egyrészt tudom, minden barátság így indul az elején, s hogy erre alapban képesnek kell lenni, a kérdés ennek megtartása és mindaz, ami ezeknek az okozója, amire mindez épül.

Azt nem értékelem, hogy feleslegesen obszcénul fogalmazod meg a mondandód, mert értem úgy is, ha ezt nem teszed :) Ha kib@szottul esetleg elb@szottul sz@r valami, értem én, ha úgy fejezed ki netán, hogy kíméletlenül pocsék, jól tudom milyen az, ha valami pocsékul kíméletlen. Azt is tudom, hogy mennyire fáj, ha valami iszonyú, mennyire nagy, ha olthatatlan vagy bírhatatlan, mennyire igazságtalan, ha elképzelhetetlen, mennyire nehéz ha bírhatatlan és elviselhetetlen és egyebek.

Némely este ide ülök és megnézem, érkezett-e válasz, s ha igen, azt pozitívként érzékelem, kicsit jó, hogy van valaki a világ másik oldalán is és szól is hozzád :)

 

Boldog Mikulást!

Bline

 

#10006 Aknalon hozzászólása: 2012.12.04. 23:11

 

Szia Bline!

 

Íjjjaaaaa látom már ezüst kitüntetésed is van! Nagyon tudsz! Ha így folytatod hamarosan Dandár tábornok leszel! :D

 

Az Aknalon nevet én magam találtam ki! Ezen a néven futok a Youtube-on! :)

 

Ma már próbáltam egyszer írni csak ugye esett 3 mm hó és elment az áram! Szóval az a két oldal amit írtam elillant az ismeretlenbe! :D

 

Szóval csak úgy filozofálgatsz? Én már azt hittem ilyen badarságokon jár az eszed! Kész szerencse!! Ugyanis ilyen hidegben nem szívesen kelnék útra,hogy szétrúgjam a segged! Egyébként amit mondtál azt kihívásnak vettem! :) Szóval majd egyszer lecsekkoljuk,hogy a harci tudásod valóban elegendő az én izomzatommal szemben! :P Legrosszabb esetben tanulok valami újat! Amúgy én elmennék veled moziba,de van 1 olyan érzésem,hogy az ország másik felén laksz! És mióta megdöglött a lovam vagyis a kocsim( És még a bicskám sem volt nálam,hogy legalább a bőrét lenyúzhattam volna :D ) Szóval azóta nem nagyon mozgolódok ezen a zombitanyán kívül ahol lakom!

 

Az hogy nem támogat senki sem a környezettedből szerintem nem olyan rossz! Mert ha majd befutsz (én hiszek benne,hogy képes vagy rá ha kellő képen elszánt vagy) és előkerülnek kuncsorogva ezek a formák! Akkor vigyorogva vághatod a pofájukba az ajtót!! :D

 

Amúgy nem tudom mit szólod le magad,hogy szétesett ember vagy aki nem haverkodhat! Meg ki akar így haverkodni veled? Amúgy ha nem tűnt volna fel! Én így ebben az “állapotodban” is rád találtam és hajlandó vagyok barátkozni veled ;)

 

A “véres rongy” pedig akkor is egy mondás még ha te nem is hallottál róla! :D

Egyébként kikérem magamnak a kóstolgatást: “Ugatsz vagy harapsz is?”

Én rendkívül sokáig tűrtem a “fenyítést” és ,hogy ezek a tetvek(főképp a kedves édesapám) lehúzzon. Szóval én csak 1 szer húztam fel magamat és akkor voltam olyan jófej,hogy figyelmeztettem,hogy jobb ha nem zargat,mert megcsapom! Persze a szó nem nagyon használ az ilyen értelmileg visszamaradott embereknek! Vagy csak nem hitt nekem! Esetleg elfelejtette a dolgot és a lényeg,hogy pár hónappal később ismét folytatta kedvenc tevékenységét! Csak hát rábaszott,mert az ígéretemhez méltóm(mindig megtartom a szavam :D ) megcsaptam és pikk pakk megfeküdt! Csak ezt nem akartam így kitálalni nyilvánosan! Amúgy én sosem veszekszem vagy kiabálok(még ha dührohamom van akkor sem! inkább magamban tartom! A múltkor mikor rohamom volt úgy szorítottam a fogam,hogy a rágófogamból letört egy darab!) Szóval a lényeg,hogy én csak harapok de nem ugatok! De ok nélkül még sosem támadtam meg senkit!!!(Egyébként nem sértődtem meg a kérdésen! :) )

 

Jobbulást szia!!!

 

#10005 Bline hozzászólása: 2012.12.04. 01:29

 

Amúgy Aknalon, érdemként könyvelem el, hogy éltetni tudod még a pozitívumot magadban, sőt, ezt másoknak is ajánlod. Könyveld el érdemként te is! Értékes, hogy nem adod fel, bármilyen jól tudod, hogy milyen sz@r tud lenni, s hogy amikor tart, akkor szinte haldokolsz. Úgy tűnik, megtanultad, hogy egyszer fent, máskor lent és hogy melyik meddig tart, azt befolyásolni vagy képes néha; ahogy más is; és az a ‘néha’ jelentőséggel bír. De azt főképp te döntöd el, hogy élsz vagy halsz. S te úgy tűnik élni akarsz még úgy is, hogy tudod, többször fogsz még ‘ fuldokolni ‘, vár még rád ideiglenes haldoklás, mégis vállalod az életet. Szívesen bátorítalak viszonozva bátorításodat, mert úgy látom, hogy van értelme. Remélem, küzdelmeid egyre eredményesebbekké válnak és egyre inkább nem lesz rájuk szükség! Gondoltam ezt még megírom.

Bline

 

#10004 Bline hozzászólása: 2012.12.03. 22:34

 

Szia Aknalon!

Bírom a neved – honnan?

Nem, nem, az miatt ne aggódjon senki sem, hogy feladom, eszem ágában sincs! Félreértettél, de ez írásban könnyen megeshet.

Azt a harcról szóló bejegyzést úgy írtam, mint filozófiai boncolatot egy hipotézisről, amely felvetődött bennem: 2 harc van, az egyik, amelynek feladás a vége, mivel az ember egy dolgot képtelen elviselni, azt, hogy elnyomásban éljen. A másik, hogy elbuksz, de felállsz és folyton elölről kezded addig, amíg nem sikerül győznöd, mégpedig szintén azért, mert képtelen az ember elnyomásban élni. Csak mindezt regényesen fogalmaztam. Azt alátámasztani, hogy bármire képes az ember, de arra nem, hogy elnyomásban éljen. Egyik mellett sem foglaltam állást, a ’ címmel ’ is erre utaltam. Ez nem badarság, csak filozófiai felvetés, hipotézis. Csak ennyi, nincs köze hozzám :) Én nem adom fel, képtelen vagyok rá. Kétszer már megtettem és a második túl ’ jól sikerült ’. Olyan jól, hogy harmadikra képtelen vagyok azért, mert – ez bonyolult.

Nem tartok rossz irányba hidd el, épp ellenkezőleg – véleményem szerint, eddig is írtam, hogy mennyi mindent megpróbálok, s hogy erősítgetem és dicsérgetem magam, táplálom a pozitív dolgokat és rombolom a negatívakat, sok könyvet olvasok és taktikákat alkalmazok – amelyeket meg is kívánok osztani, mert nekem ez meg az segít, beválik. Most először hiszek magamban és javulást látok, és hosszú idő után vannak terveim és végre csinálgatok is valamit annak ellenére, hogy egyáltalán nem támogat senki sem, nem dicsér meg senki és nem buzdít és sajnos nem oszthatom meg senkivel.

Ám köszönöm a bíztatást és az amolyan aggódást, azt is, hogy (úgy tűnik) megpróbáltál megérteni, de legalábbis reagálni arra, amit írok, amit úgy értelmeztél, hogy fel akarom adni. Nem adom fel, ettől igaz, nincs jobb dolgom, de nagy a jelentősége, mert még szétrúgod a hátsó felem, én meg aztán azt igencsak féltem :D ;) /Megjegyzem, harcművészetet tanulok és e szempontból lényegtelen milyen nagydarab vagy :D Komolyam :) Bár jó ideje nem járok már edzésre sajnos, nem tudok pár hónap óta emberek közt megmaradni. Azért van, hogy engedni kell és jó, hogy a másik szétrúgja a hátsód, mert jó, ha van olyan emberke is, aki fel akar ébreszteni, hogy rossz felé haladsz és úgy vélem, ez fontos is. Nekem pont ilyen emberkém nincs már túl régtől – ha lett volna, pár nehéz dolgot, néhány hibát megúsztam volna.)

Azt örömmel olvasom, hogy kezdesz kimászni, kívánom, hogy tartós legyen, de még inkább maradandó! :)

Nem is tudom, hogy manapság miből is merítek erőt. Csak az van jelenleg, hogy akarom a jövőm. Nem tudom, hogy érhetném el azt a jövőt, amelyet álmodok, messze vagyok még tőle. Mostanság nem tudom, minek a jövő, de bennem van a kíváncsiság, hogy vajon mire vagyok képes, hogy meddig tudok eljutni – ezt akarom tudni. Semmi más nem tart össze már jó ideje- kötve hiszem, hogy jó az, hogy csak ez van, de ez most életmentő.  Mögöttem/mellettem nem áll senki sem. Sem barát, sem családtag, sem ismerős. Lelkileg magamra maradtam.

Barátkoznék – de egy szétesett ember számára ez kivitelezhetetlen. Nem tudok összeszedni valakit, aki elszórakoztat és nem is akarok azért barátot szerezni, hogy ezt megkapjam – nem találom ezt jónak. Ami azt illeti, inkább undorítónak vélem. Taszít az ilyesmi és nem akarok önző dolgokat. Gyűlölöm az önzőséget. Nem akarok így, nem volna valóság. Ha valaki önmagamért felém fordul, azt nagyon jónak találom. De most senki sem fog, ahogy jó ideje így van, mivel nem lát és nem hall senki, hiszen sehova nem járok, nem barátkozom, és nem villantom fel magam. Amíg nem szedtem össze magam, addig ez nem megy. Fel kellett állítanom ezt a sorrendet. Már próbáltam azt, amit ajánlottál – nem vált be, egyrészt bűntudatom volt, másrészt nem éreztem ebben jól magam és az ilyesmi barátság és egyéb nem lehet hosszú távú. A szexuális cél pedig egyáltalán nem jöhet szóba, nem is akarok hallani erről, kérlek, ilyesmit ne hozz fel! Hát, én nehezen készítek magamnak programokat, valamiért nem megy, mindig könnyedén futamodok meg előlük, ha arról van szó, hogy ahhoz emberek közé kell mennem. Nem akarok emberek közé menni. Nem állok készen erre. Ezt muszáj volt elismernem s még inkább elfogadnom s nem volt könnyű. Amúgy sem voltam soha nagy társasági ember – ez nem egészségtelen, van kinek ilyen, van kinek olyan a jelleme, az életstílus pedig jelleméhez simul jó esetben. Bár remete azért sosem voltam.. most eléggé az vagyok.

Nem vagyok jó passzban :( Ez a fajta magány bárkit megölne. Így a mellé társuló unalom kínszenvedés, nagyon gyötör, s ha eszembe is jut valami, amit tehetnék, egyszerűen nincsen hozzá energiám.

Emberek közé mentem és megfeleltem. Ez rontott a helyzetemen és nem javított, sosem tudtam önmagam lenni előttük, csak mosolyogni és mindenről eljátszani, hogy nem fáj és pozitív. Szívesen kifilozofálnám magam valakivel, talán a filozófia lesz a munkám, de senkivel sem tudom gyakorolni. Próbáltam a neten barátokat szerezni, de el kellett fogadnom, hogy barátok csak véletlenül akadnak utunkba és érlelődés folytán válnak baráttá.

Köszönöm a tippeket, de nekem most valami másra van szükségem. Talán tényleg csak jó volna valakivel filozofálgatni, elmenni moziba. Azt tudom, hogy leginkább szeretném megosztani az örömöm-bánatom és szeretném, ha megosztaná más is velem az örömét-bánatát és véleményeznénk dolgokat, egymást, én is támogathatnék, ő is, de mindehhez összeszokottság kell. Egy jól ismert személy, akink alkalmas vagyok a bizalmasa lenni és aki szintén alkalmas, akit érdekel az,ami engem, és engem is ami őt, közös ügyek. De ilyen most nincs és én nem vagyok alkalmas ilyet kialakítani most, várni és tanakodni, tudni hogy valóban igaz-e amit mutat, annyi idő eltelik és nekem most nincs időm mert mihamarabb szükségem van erre ezért ez most nem lehetséges. Különben is, olyan szakaszban járok, hogy jól tudom, nem tudok helyesen megítélni másokat, önmagam is épp elég megérteni és kézben tartani.  Utóbb durván ráfáztam. Azóta rettegek. Nem akarok bántva lenni, még cseppet sem állok erre készen.

Túl sokat pajkoskodtam már. Nem akarok pajkoskodni, valóságot akarok. Csak valóságot, semmi mást.

A véres rongy az nem mondás. A koszos rongy a mondás. Véres melléknévvel illetve sosem hallottam még.

Nem ismerlek, de még mindig úgy gondolom, hogy nem néznek téged annyian pszichopatának, mint amennyire látod – és az is jelent valamit, hogy szerinted csak a pasik látnak többnyire annak, a nők nem. Talán apukád kapcsán indul ki a tudatalattid.
Nos, a nők pedig érzékenyek, kényesek az ilyesmire. Noha köztudott és jómagam is aláírom, valamiért a megtévedt lelkek magabiztosabban, könnyebben hálózzák be a nőket, árad belőlük valami, ami a jófiúkból nem, s ettől úgy tűnnek, mintha nem volnának átlagosak, hanem mások lennének – ezért kapnak könnyen nőt. Valóban azok, mások, de nem pozitív módon. Átlagban egy nő – főképp, ha olyan szakaszban tipeg – könnyen kapja fel a fejét arra, ami másmilyen, mert szomjazza főképp ebben a modern világban, és csak utóbb fogja fel, hogy az jó vagy sem. Nem azért, mert butuska volna, cseppet sem az. Csak elragadják az érzelmei, a nőnek pedig fontos az érzelem, épít rá, valóságként éli meg. Csak azután lát hacsak nem tapasztalt már.

De legalább úgy véled, a nők kapnak rád, azt hiszem ez azért ad némi magabiztosságot és önértéket.

Ellentmondó – tényleg nehéz kihozni a sodrodból? Kezdesz megrémíteni :D Az otthoni kiosztásod és a mellé fűzött nagy darab fenyegetésed – szal csak ugatsz vagy harapsz is? :D

Tetszik a lávalámpa! Nekem is kell egy ilyen.

 

További kitartást!

Bline

 

#10003 Aknalon hozzászólása: 2012.12.03. 16:40

Szia Bline!!

 

Én éppen most kezdek kimászni a gödörből,de látom te meg most csúszol lefelé! :( Számomra még mindig rendkívüli,hogy milyen jól kitudod fejezni az érzéseidet!! ;) És sajnos nem tudtam nem észre venni,hogy nagyon rossz irányba tartasz! És már kezdesz badarságokat beszélni(itt a harc feladásáról tett gondolataidra gondolok) Elhiszem,hogy fáradt vagy és már unod a folytonos küszködést! De azért jó lenne ha megpróbálnál valamiből erőt meríteni! Ha másért nem is legalább az én kedvemért! Még ha nem is ismersz! Mert attól tartok ha továbbra is ilyen gondolataid lesznek kénytelen leszek megkeresni és szétrúgni a segged :)

 

Hát igen a jó öreg unalom! Azt hiszem az ember az egyetlen állatfaj :D amely megengedheti magának,hogy néha szó szerint halálra unja magát valamilyen formában. Talán ha készítenél magadnak valamilyen programokat amit írtál is. Persze tudom milyen most neked sajnálatomra igen friss élményem van róla! De talán összeszedhetnél magad mellé valakit aki elszórakoztat és eltereli a gondolataidat.(Nem pont szexuális célra gondoltam) Nem kell országos cimbikben gondolkodni! Nekem néha jólesik ismeretlenekkel pajkoskodni és a kamu kis problémáikon elcsodálkozni!

 

Az a “Úgy néztek mint a véres rongyra” igazából csak egy mondás.Szóval csak úgy mondtam! Amúgy volt egy felmérés amiben pszichopatáknak mutattak emberekről fényképeket és kiderült,hogy ők azt is agresszívnak látják aki nem az! Én nem vagyok psziho de esküszöm,hogy rám mindig olyan sunyi gyökér fejjel lesnek az emberek (a nők nem! Nekik általában bejövök :D ) Hazudnék ha azt mondanám,hogy sosem gondolom jóval kevesebbnek magam mint ami vagyok! De nem jellemző rám,hogy nagyon sokszor lenézzem magam! Nekem is sokat mondogatták,hogy semmit sem érek.(Szintúgy a családtagjaim)De mai fejjel már tudom,hogy pont ezek a legszarabb és ellenszenvesebb “emberek”! És arra is rájöttem,hogy még annyit sem érnek mint a lábnyomom a hóban!! És mivel izmos nagydarab fiatalember vagyok és mert leírhatatlan módon utálom őket amit a tudtukra is adtam. És mert arra is figyelmeztettem őket,hogy a testi épségük megőrzése érdekében jobb ha soha többé nem mondanak rám semmi negatív dolgot! :) Szóval ezeknek köszönhetően hozzám se szólnak! Amúgy rólam tudni érdemes,hogy tőlem türelmesebb és jófejebb embert még nem hordott hátán a föld! (Igen! Ez a szerénység velem született adottság :D ) Eddigi tapasztalataim alapján csak néhány embernek van meg az a különleges képessége,hogy feltud húzni!

 

Amúgy én nem akartam rád erőltetni semmit! És nem is azért írtam a faceról,hogy most rögtön regisztrálj!! :) Ha nem érdekel akkor nem érdekel! Én csak leírtam,hogy nekem miért hasznos! Ja és én sem szoktam minden héten “pláza cicáskodni” mert sajnos én sem úszkálok a pénzben úgy mint Dagobert bácsi!! :D Amúgy ilyen a lávalámpa: http://ginga.freeblog.hu/files/l%C3%A1val%C3%A1mpa.gif

 

Így végszónak csak annyit szeretnék mondani,hogy próbáld meg össze szedni magad! Mert szeretek veled kommunikálni és bizonyosan rosszul esne ha hiányolnom kéne a társaságodat!

 

Szia jobbulást! ;)

#10002 Bline hozzászólása: 2012.12.03. 00:23

Csak egy bejegyzés

Ez a második nap, hogy nem győzöm az unalmat. Fárasztó. Nincs erőm semmihez, felkelni is alig bírok. Nem akarok gondolkodni, mert fáj, szeretném kiüríteni az elmém, de minél inkább igyekszem, annál inkább nem megy ezúttal. Pedig hosszabb ideje már, hogy bírtam arra koncentrálni, ami táplál és rombolni azt, ami elvesz. Most nem sikerül 2 napja már. Nem, vagyok jól. Nem is tudom, jó ötlet-e feltenni ezt a hozzászólást, talán túlságosan nyílt. Nem is tudom. Utálok szomorú lenni. Utálok gyötrődni. Alig bírok elaludni. Még nem írtam össze a bűvös listát sem. Igen, ez lesz a címe. Nem tudom segít-e majd bárkinek is, de lehetséges. Nagyon sokat írtam. Nem viselem jól ezt a hosszú csendet.

Ma eszembe jutott valami, miközben néztem egy filmet. Az, hogy az ember bármit képes elviselni, igen kegyetlen dolgokat, amelyekkel képes tovább menni s akár fél lábbal is feljebb jutni annál, mint ahol azelőtt volt és több lenni. Szó szerint fél lábbal. (Nem, nem volt féllábú a filmben. Az éhezők viadalát néztem.) Szóval az ember mindent elvisel és bármibe képes beletörődni egyet kivéve. Képtelen elnyomásban élni. Inkább küzd az élete árán is és ha nem bír küzdeni, ha feladja, inkább meghal de képtelen elnyomásban élni. Aztán eszembe jutott még, hogy a lelki betegség is elnyomás. Nem tarthat életed végig, mert úgy sem bírnád ki. Mindenképp véget vetsz neki. A kérdés a mód. Harcolsz, amíg nem győzöl, vagy harcolsz amíg bele nem fáradsz s véget vetsz az egésznek máshogy – visszatörölhetetlenül. Nem mindegy, hogy osztod be az erőd, mire adsz, és mitől vonsz el, kit engedsz és kit tiltasz magadtól, mire fordítod figyelmed és minek hátat, minek adod át magad és mit tagadsz meg, hogy szólsz-e adott pillanatban vagy hallgatsz, mit hazudsz másnak és mit magadnak, használsz-e taktikát vagy csak érzékeid vezérelnek – hétköznapi, apró, mindennapi dolgok. Neked nem. Neked ez már kihívás és ettől harc és sok függ tőle. Jól kell csinálni és ettől olyan átkozott veszélyes. Azt hiszem ez a bejegyzés költőire sikeredett. Fáradt vagyok.

Bline

#10001 Bline hozzászólása: 2012.12.03. 00:21

 

Szia Aknalon!

Meglepve láttam, hogy van plecsnim :D

A dühroham kész kín.

Belőlem inkább történések hozzák ki, azok, amelyek elől megpróbálok elillanni, hogy ne kapjak dührohamot – de nincs hagyva, hogy kiszálljak belőle, mert a másik nem akarja lezárni. Miután vége a dührohamnak, csalódást érzek. Csalódást magamban.

Mindig elégedett vagyok – vagy igyekszem az lenni – amikor nekem sikerül győznöm és nem az állapotomnak – ezért ha az ellenkezője történik, csalódom. Sokat ’ hagytam ’ gyötörni magam, mire felismertem, hogy bolondabbnak ’ állít be, mint amilyen ’ bolond ’ vagyok. Sokszor bolondnak nevezett, pedig aki lelki bajokkal küzd vagy küszköd, az nem bolond csak másként lát és hall, másként kell élnie, mert nem tehet mást, de ki dönti el, hogy a másképp az minden esetben helytelen is? Általam önmagáról mindig lerázhatta a felelősséget.

Azt hiszem, ez gyakori az ’ állapotban ’ lévőknél. Sajnos. Bár ennek ellenkezője is előfordul, az, amikor sosem látja az ember a saját kegyetlenségét és abban a hitben él, hogy mindaz, amelyet az arcába vágnak, csak a vádolók tévedése, akármennyien is legyenek. Azt hiszem ebből nehezebb felébredni, szerencse az, hogy bennem az előbbi és nem ez utóbbi folyt le. Azért szerencse, mert ez utóbbiban biztos a totális öngyűlölet és abból igen nehéz kikecmeregni és az önbüntetés halálos is lehet, mégpedig könnyedén. Tudom, mert így is éppen elég kegyetlen volt az önbüntetés. Az önbüntetésről sokan elfelejtik, hogy nem mindig szándékos, van, hogy aki bünteti önmagát, az nem is fogja fel, hogy mit is tesz önmagával.

Velem sokáig el sikerült hitetni, hogy megbolondultam. Ettől teljesen elértéktelenedtem önmagam előtt, egy csomó dologra alkalmatlan lettem. Nem is gondoltam át, csak vakon hittem a szerettemnek, aki nem is szakértő, s akitől elég gyávaság, hogy segítség helyett büntetett, amíg tudott. Bár nem ismerem önmagam, de azt tudom, hogy amilyennek ő leír, olyan nem vagyok.

Amikor felébredtem, el kellett kezdenem megtanulni, hogy nem vagyok értéktelen. Elhinni képtelen voltam, bárhogy gyötörtem erre magam, akármennyire kényszerítettem magam. Hát igyekeznem kellett megtanulni. Mindent megteszek, hogy egyre közelebb kerüljek – de legalábbis egyre többet.

Amikor az ember kétségbeesik, olyanná válik, amilyennek sosem tudta azelőtt elképzelni magát, olyan helyzeteket vállal, amelyekről azt hitte azelőtt, hogy előbb halna meg átvitt értelemben. Remélem, mihamarabb eljön az, hogy ezekben az általa nyújtott helyzetekben is megőrzöm önmagam felett az uralmat. Ez nekem is fontos, ahogy neked is az. Ilyenkor én nem szeretem, ha bárki is meglát, nem is jó – nem kéne azt mérlegelned, hogy olyankor hogy és kik néznek rád – először is, nem bizonyos, hogy olyankor igazad van, hiszen tudod… másrészt csak neked fáj. Senki másnak nem fáj, ha azt látod, rongyként tekintenek rád. Nem vagy rongy, csak akkor éppen úgy érezted magad, ezért úgy ítéled meg, hogy annak is látnak – pedig az emberek alapban búvalbélelt ábrázattal mászkálnak. Főképp, ha felnőttek.

Bár én megtehetem, hogy nem megyek ki, ha nem akarok, de ha épp ki kell mennem, nem nézek az emberekre. Megcsodálom az épületeket, s mindig felfedezek valamit, amely alatt jó párszor elhaladtam már, de sosem láttam, hogy ott van. Fel-felfedezek egy motívumot, egy szobrocskát, falfirkát. Nézem a fákat, azt, ahogy él a természet, ahogy megkóstolja a dolgokat a szél, ahogy az eső különféleképpen koppan a különféle felszíneken, ahogy a hó ráterül a dolgokra. Ezekre kötettem a figyelmem, nem arra, hogyan mérlegelnek engem. Észreveszem ez által azt, amit sokan nem.

Különös, hogy a „rongy” elé a „véres” szót illesztetted – ez tudatalatti, ezen mélázz el és próbáld megválaszolni magadnak a miértjét. Általában a ’ koszos; rühes; utolsó ’ szóval szokás párosítani. Ha valaki szokatlant használ, az mindig jelent valamit.

Hidd el, nem kerültek ki látványosan csak úgy érezted és ezért úgy is láttad. Tudom, hogy nem voltam ott, mégis biztos vagyok ebben. Ettől még fogod ezt érezni újra és újra – de megpróbálhatod megmondani magadnak a frankót: azt, hogy tévedsz. Hogy csak azért látod úgy ahogy, mert úgy érzed magad. Remélem, jobban vagy!

Bennem nincs plázacica, sosem engedhettem meg magamnak. Az a gömb, amiről írsz, az szuper! Én is simán megvenném, holott nincsen szükségem rá. De nem felesleges. Mert jobb kedvre derít. Az ilyesmi kell. A szempilla göndörítő hasztalan – és nem hinném, hogy változtat a kedveden. Megtanultam, hogy ne sajnáld magadtól azt, amelyet feleslegesnek gondolsz, ellenben jólesik, kedvre derít. Nekem van egy ilyen .. hm hogy is írjam le lámpám: ’ horgász zsinórok ’ állnak ki belőle amelyeknek a vége világít színesen, ettől olyan, mintha az égbolt volna és szeretem nézni. Megnyugtat és jólesik. Én sem tudom a nevét :D Az a gömb is ilyen. Az alkalom adja, hogy éppen vicces vagy érzelmi töltetű. Szeretnék egy jósgolyót: több filmben láttam már, megrázzák és mutat 1 szót. Nem sajnálok arra költeni (ha van éppen arra is), ami körülvesz, bár nem tudom túlzásba vinni – túl komoly vagyok ebben, belém nevelték. Jó lehet az a gömb. Nem tudom mi az a lávalámpa, nem vagyok agglegény :D és egy agglegény sem súgta még meg, hogy kötelező tartozék :D

Továbbra sem szeretem a Facet. Ki mint, úgy.

Sok sikert!

 

Bline

 

#10000 Aknalon hozzászólása: 2012.12.01. 12:41

Szia Bline!

 

Látom már plecsnit is kaptál!! :D Mostanában sajnos nem voltam túl jól! Azaz az elmúlt 2 napban vagy 6-szor kaptam dührohamot!! Ami valószínűleg igencsak meglátszott rajtam,mert mindenki úgy bámult rám az utcán mint a véres rongyra és igen látványosan nagy ívben kerültek ki! De van ez így! Most viszonylag jól vagyok!

 

Igen olybá tűnik veled sikeresen feljavíthatom a kommunikációs képességem. “Nem áll távol tőled ,hogy megmond a frankót” Az nagyon helyes mert ki nem állhatom a simulókat! ;) Én magam is mindig hangot adok a véleményemnek aminek eddig mindig az lett a vége,hogy soha többé nem szóltak hozzám! :) És amúgy sem vagyok az a sértődős fajta! Szóval csak nyugodtan!

 

Én sem arra gondoltam,hogy soha semmilyen munkát nem csinálok. Csak az a szar nem fekszik nekem ami most van :D De már tudom,hogy mi az amit szeretnék és februártól azt is csinálhatom ha minden igaz!

 

Én szeretek mindenfélét vásárolni!!! Van bennem egy kis plázacica vér! :D Nem szoktam felesleges dolgokra költeni,de ha megtetszik valami simán megveszem pl.: van lávalámpám(Úgy tudom agglegényeknek kötelező tartozék :D ) meg olyan gömböm amiben az áram megy és ha ráteszed a kezed akkor ott cikázik az áram az ujjaidon(nem tudom mi a neve :D ) Ezek tök feleslegesek,de nekem nagyon tetszettek szóval egyből lecsaptam rájuk :D

 

Szerintem nem olyan badarság a face! Pl.:ott kezdtem el megint társalogni unokatesómmal aki igencsak messze lakik :( De itt legalább kommunikálhatok vele 1 hónapban legalább 1 szer!

 

Minden jót neked is!! Szia!

#9999 Bline hozzászólása: 2012.11.29. 21:11

Szia Aknalon!

Részemről nincs gond a kifejezőkészségeddel és tőlem nem áll távol, hogy megmondjam a ‘frankót’ vagy tudassam, ha valamit úgy fogalmazol, hogy számomra nem teljesen érthető. Szerintem ez ésszerű. Amúgy egy ideje egész tartalmas társalgást folytatsz itt velem és nem látok okot a panaszra.

Az jó azért, ha van az embernek munkája. Sokan olyan dolgokat is megfizetnek, ami csak időfecsérlés vagy valójában nem is kell nekik.

Szerintem azért dolgozzon az ember, hogy megélhessen, legyen mit ennie, hol laknia, legyen mit elkölteni – azért, hogy élhess, más dolgokat szükséges tenned – méginkább megélned. Vélem, így értette az a híres építész is. Az ember boldogtalan, ha külső szükségleteit nem elégítheti ki – anyagi javak szükségesek ehhez.

Facen nem járok – nincsen, nem is akarok. Annak örülök, hogy az első vicc megnevetetett.

További minden jót!

Bline

#9998 Aknalon hozzászólása: 2012.11.27. 14:55

 

Szia Bline!

Távol állt tőlem,hogy beszóljak neked azért,mert ilyen jól kitudod fejteni a véleményed!Valóban úgy gondolom,hogy remek dolog ha az ember ilyen jól megtudja fogalmazni a véleményét,gondolatait.A regény írással csupán arra utaltam,hogy a saját gondolataimat nem volt kedvem kifejteni ami valószínűleg igen hosszadalmas lett volna.Ez bizonyára az én hibám és abból következtettél erre ahogy írtam. Elég nehezen fejezem ki magam.Talán mert ritkán társalgok.És akikkel beszélni szoktam vagy nem merik mondani,hogy: Figyelj már öreg egy kukkot sem értek abból amit mondasz! vagy csak nincs kedvük szarakodni azzal,hogy mindig felhívják rá a figyelmem,hogy nem tudok beszélni :D Esetleg szimplán megszokták.

Egyébként teljes mértékben egyetértek veled azokban a dolgokban amiket az unalom elleni harcról írtál.És azt hiszem ha szavazni kéne,hogy: Kitől áll a legmesszebb a gürcölés? Egyértelműen befutó lennék :D Egyszer egy híres építész mondta akinek nem emlékszem a nevére. :D Szóval azt mondta,hogy: “Nem azért kell élnünk,hogy dolgozunk! Hanem azért kell dolgoznunk,hogy élhessünk!” Ez megmaradt a fejemben,mert azaz építész jófejnek tűnt. És mivel idősebb volt így a kommunista időkben nőt fel és élte is szinte az egész életét. Mégsem azokat a perverz gusztustalan eszméket skandálta mint a sok birka öregember azokból az időkből,hogy:dolgozni,dolgozni,meghalni,dolgozni!!!! :D

A “szar” emberekről írt gondolataidhoz nem is nagyon tudnék hozzászólni remekül megfogalmaztad! Talán csak annyit,hogy véleményem szerint aki nem képes felfogni vagy nem akarja észrevenni,hogy a másik nem érzi jól magát és nekilát látványosan nem elrejtve vidámkodni az dögöljön meg! :D Szerintem ehhez is csak AGY kellene! Amit tapasztalataim szerint nem osztogattak bőkezűen!! És abban is respect amit az iskolázottságról írtál! Én magam is szembesültem ilyen emberekkel,hogy extra méreteket öltő orrlyuk nyílással mondták,hogy nekik 2 vagy 3 diplomájuk van és az arcukat csak akkor lehetett jól kivenni ha hátráltál 2-3 lépést! És mindeközben az élethez vagy az ezzel kapcsolatos alapvető dolgokhoz tök hülyék voltak! És az én véleményem is hasonló,hogy az ilyen badarságokat amiket tanítanak az iskolákban.Bárki megtudja tanulni ha érdekli vagy rá van kényszerítve(ismerek ilyet).

Hát az első vicced nagyot ütött! Itt fetrengtem rajta a gép előtt! :D A másodikat pedig én is ismertem azt hiszem a Face-n láttam vagy az újságban volt!

Na így hírtelen ennyi gondolat jutott eszembe! Úgyhogy búcsúzom mára! Jó legyél szia! Vagy éppen rossz is lehetsz ha az jobban esik! ;)

 

#9997 Bline hozzászólása: 2012.11.26. 22:58

 

Szia Aknalon!

Nem éppen regényesen értettem a kérdést – hogy az ember mit kezdjen magával. A regényes jelző itt most értem, hogy kissé gúnyos. Nem sértő, egy vélemény nem lehet az :)  Nem szerettem volna regényes lenni – én ilyen vagyok, így fejezem ki magam, valamiért nem megy másképp, csak ha koncentrálok rá, de az kényelmetlen nekem. Amúgy a regényes – az élet nagy kérdései adott pillanatban nem is olyan sznob és elfakult felvetések.

Ha az unalom annyira veszélyes – márpedig annyira az – akkor erre a ‘regényes’ kérdésre nem árt tudni a választ. Erre nem vélem, hogy a ‘gürcölj’ a válasz – szerintem az nem élet. Azt sem vélem, hogy a világ ezt várja el. Szerintem nem élet az, hogy felkelsz és miután rendbe szedted magad elmész, s azért kell elégedettnek lenned, mert dolgoztál s így hasznos vagy magadnak és a társadalom számára is. Ez még csak fél életet sem tesz ki.

A rosszkedv nem csak a „szar” embernek lehet fárasztó, inkább arról van szó, hogy egy „szar” ember másként reagálja ezt le, másként áll hozzá és ez a másképp hozzáállás az, ami „szar” emberré teszi és a másikban rosszallást, bánatot kelt. Egy nem “szar” ember sem állhat mindig napra készen arra, hogy energiatelten fogadja a másik rosszkedvét. De erőt vesz magán, míg a “szar” alak nem. És ez a bizonyos erőt vesz magán nagyon fontos igyekezet, osztozásról és kölcsönösségről.

Úgy gondolom, hogy az iskolázottság nem feltétele annak, hogy helytálló gondolataid legyenek a dolgok működéséről. Van egy barátnőm, szín 5 tanuló volt mindenből, de az életről mégsem tudott sokat – ez nem változott. Ha megpróbálsz vele olyan dolgokról beszélni, amelyek itt elhangzanak, akkor egyszerűen nem érti s mivel nem is ’ keresi ’ nem is hiányzik az életéből, hogy megértse, így azt sem tudja, mennyivel másképp lehetne. Történelmet tanítanak és ha gürcölsz, megtanulhatod a matekot is (hacsak nem épp az volt a kedvenced), de az nem tantárgy, hogyan állj a dolgokhoz, hogyan kezelj adott helyzeteket és stb. Nem árt tudni minimum a nyelvtant, de az előzők elsősorban sokkal fontosabbak. Különben mért vagyunk emberek? Másodsorban persze nem árt a tudást bővíteni alkalmanként.

Nem nézem le azt, aki nem úgy fogalmaz, mint én, ilyen fennkölten úgymond. Mindenki sajátosan teszi és ez izgalmas, színes és tanulságos. Nincs értelme bárkit is lenézni, hiszen mit tudhatod, miért van ott és úgy, hogy került oda és miért ilyen vagy olyan – ha gazdag, ha szegény, ha okos, ha bolond. Mindegyiknek van története és szerintem ez a lényeg. Különben is, az embert elsősorban a tettek teszik, én ebben hiszek, így gondolom. És van egy nagy igazság, mégpedig az, hogy az ostobát és az okost, a boldogot és a boldogtalant egyaránt éri napfény, ha süt, és egyaránt elázik mindkettő, ha esik. A lényeg a napfényhez és az esőhöz való hozzáállás. Persze igen, a tanultság és tanulatlanság be tudja jócskán folyásolni a gondolkodást – s a tanultság is befolyásolhat negatívként, attól függ, mire koncentrálódsz. Összvissz az a lényeg, hogy mikor mi mellett döntesz.

Amúgy, nagyon jól tudod, ha éppen nyersen fogalmazol, így tehát dönthetsz úgy, hogy nem teszed, de nem úgy döntöttél – tehát nem arról volt szó, hogy nincs meg a ’másképpre’ a képességed, csupán arról, hogy úgy döntöttél, nem élsz vele.

Igen, egyet értek, az unalom elkerülése is gyógymód, sőt, szerintem egy elsődleges gyógymód. Ügyesen kell felépíteni a kitartást, mert az elég nehéz ’olyankor’.

Ha ismerjük az ellenséget – na igen. Furcsa, de arra jöttem rá, ha könnyebben vagy hatásosabban akarok küzdeni, akkor önmagamat kell jobban megismernem. Rájöttem, hogy nem ismerem.

Tetszik a spontán vicced :D Elnevettem magam :D Hallottam a napokban 2 viccet, így szólnak: Mi az? Feldobod és nem látod többet? … A talpad.

A feleség szól a férjnek: Drágám, elromlott a mosógép. Mire az: Mi vagyok én, mosógépszerelő?

Később megint szól a feleség: Édesem, nem jó a vasaló. Mire a férj: Mi vagyok én, vasaló szerelő?

Megint később a feleség: Szívem, elromlott a csap. Mire a férj: Mi vagyok én, vízszerelő?

Másnap jön haza a munkából a férj, minden meg van csinálva, minden működik. Megkérdi a feleségét: Hívtál szerelőt? Mire a feleség: Nem, a szomszéd fiú megjavított mindent, azt mondta, cserébe vagy sütök valamit vagy lefekszem vele.

Megkérdi a férj: És mit sütöttél? Mire a feleség: Mi vagyok én, cukrász?

 

 

 

További kitartást és minél több sikert!

 

Bline

 

#9996 Aknalon hozzászólása: 2012.11.26. 16:04

Szia Bline!!

Nem az aktuális kedélyállapotomban írtam,hogy meghallgatnálak ha úgy gondolod,hogy szeretnél valakivel társalogni! Persze a jó öreg gyanakvás valóban sosem árt! Elvégre senkiben sem lehet megbízni! Egyébként a kitartásommal nincs gond.Ezt 3 távoltartási határozat is bizonyítja! :D (Csak vicceltem)

És hát ha valaki rosszkedvű az valóban “fárasztó” lehet,de csak annak aki egy szar ember!! És nem képes felfogni,hogy a másik nem érzi toppon magát testileg vagy lelkileg! Bocs a nyers “stílusért”,de attól tartok,hogy az iskolázatlanságom és a gondolatok kifinomultabb kinyilvánításához szükséges intelligencia hiánya nem teszi lehetővé,hogy olyan szépen megfogalmazzam a gondolataimat ahogy te teszed! :)

Nálam az ilyen fennkölt kérdések mint például:”Mit is kezdjek magammal?” meg “Mi az élet értelme?” (Azon kívül amit a mai társadalom elvár vagyis,hogy végig gürizd az életedet a semmiért! De ebbe most nem megyek bele,mert szerintem senkit nem izgat és,mert nem is vagyok regény írós hangulatban. És persze nem is akarok lehúzni senkit)Szóval a témához vissza kanyarodva észrevettem,hogy ezek a gondolatok és ezek okozója azaz a depi. Mindig az unalommal együtt érkeznek. Tehát az unalom elkerülése is egy “gyógymód” lehet! Persze ezt könnyű mondani mi? De ha ismerjük az ellenséget könnyebb is ellene küzdeni! :)

Na azt hiszem ez volt az összes gondolatom mára!!

További kitartást és szép napot!

#9995 Bline hozzászólása: 2012.11.25. 23:24

- Itthon tudják, amikor rosszabbul érzem magam, mint máskor s hogy egyedül vagyok a szobában ezzel. Szerencsére ilyen mélyre ritkábban esem, olyan mélyre, amikor ártanék magamnak. Nem kérek figyelmet és nem kérek vigaszt, nem zavarok vele senkit. Ezért vonulok el és olyankor szinte nem is látnak 2-3 napon át. A redőny lenn és csak nézem a filmeket az ágyból ki sem bújva. Ilyenkor senki sem nyit be, hogy szükségem van-e valamire, vagy csak kérdezni valamit. Akármit. Az én szememben nem normális, hogy ez nem történik meg. Ilyenkor lopakodva járok mosdóra – hogy meg ne lásson senki; azért van így, mert a konyhában hangosan nevetnek és jól érzik magukat, míg én a leírtak szerint s amikor kidugom a nózim, nem akarom látni, hogy úgy is boldogok és hahotáznak, hogy tudják mi van velem. Talán Aknalon is az ilyesmi boldogságra gondolt. Arra, hogy nem a más boldogsága fáj. Hanem a részvét, az együttérzés hiánya. Lehetnek boldogok a konyhában – de legalább lennének halkabbak, nem feledve engem, lehetne kacagási szünetük arra a 2-3 napra, amely félévben tán 2x megesik.

Bár könnyű lehet irigyelni mások boldogságát – de tudtommal nincsen olyan ember, aki egész életében boldog, csak olyan, akinek vannak boldog időszakai. Való igaz, azok a boldog időszakok is irigyelhetők – de az irigységet nem támogatom, mer nagyon romboló és értelmetlen, ráadásul olyan mag, amelyből könnyedén kel ki gyűlölet. Én irigység helyett inkább bánatot érzek. Amikor úgynevezett boldog emberkéket látok, akkor kívánom, hogy bár “csak én is az volnék” de azt nem, hogy mások boldogsága elmúljon. Az irigységben benne van az, hogy letörölné a vigyort az ember másokról – én is éreztem ilyet már, de nem akarnám, hogy ilyen történjen, elég lehangoló volna, ha szomorú emberek vennének körül valahányszor én is szomorú vagyok. A bánatos arc nem tesz jót, csak még inkább elszomorít. Emberséget viszont elvár’nék’.

Nem tudok kacagni úgy, hogy tudom, a közelemben valaki nagyon szomorú vagy nincsen jól. Én az ellenkezőjét nem tudom érteni pedig nem vagyok szent. Nem kell nekem is boldogtalannak lennem azért, mert az a valaki nincs jól, de groteszk és csúf dolog volna, ha olyankor is kifejezném, hogy majd kicsattanok. -

#9994 Bline hozzászólása: 2012.11.25. 22:52

 

Szia Aknalon, olyan hozzászólást írtál, ami pozitívan hat – majdnem hogy jólesik. Noha tudom, kedvfüggő itt, hogy ki mit ír – ezért törekszem csak a tényeket leírni. Ha barátságot lebegtetnek a szemem előtt, nem utasítom vissza. Ki tudja ki a fárasztóbb :D Eléggé bizalmatlan vagyok – úgy müködik az ilyesmi, hogy bizalmatlanságra bizalmatlanság a válasz. Viszont kitartást!

Szép estét! Van néhány taktikám, amelyek segítenek könnyíteni a túlélést – amikor rám tör a nem kívánatos korszak. Az a jó bennük, hogy akkor is segítenek, ha nem akarom – szerintem ez fontos, mivel amikor nem vagy jól, akkor úgy sem érdekel semmi, úgy sem hallgatsz a szép szóra, úgy sincs kedved semmihez. Tudom ezt jól – ezért olyan taktikákat alkalmazok, amelyek ekkor sem hagynak – de nem bírhatatlanul és nem idegesítően, nem választás elé állítva – csupán segítenek meghozni a kedvem ahhoz, hogy ismét közel engedjem magamhoz a pozitívot. Könnyebben megérteni, hogy jót tesz nekem, ha elkezdek hallgatni a pozitívra s nem ismételgetem a negatívat, s hogyha megteszem, utána jobb lesz. Amikor padlón vagy, hihetetlennek tűnik, hogy jót érezz és gondolj. Hiába tudod, hogy elmúlik – ettől nem könnyebb. Mindig elkezdeni a legnehezebb, így a taktikáim nem várnak túl sokat tőlem – nem is szabad – de fokozatosan többet hoznak ki belőlem. Elkezdtem őket ide leírni, de fáradt vagyok, így később fogom megtenni. Ezeket könnyű alkalmazni, nem telik sok időbe. Nem válik be mindegyik mindenkinek, ez nem jelenti azt, hogy biztosan egy sem válik be senkinek. Nem írok le olyat, ami nekem nem segített. Nagyon sok dolgot olvastam és kipróbáltam már. Minden hozzáállás kérdése és amikor egy kicsit észhez térek, ki szoktam dolgozni, hogyan segíthetek minél ésszerűbben, egyszerűbben és praktikusabban önmagamnak. Tanítom önmagam és igyekszem lerombolni a depressziót, a borderline, a kevert személyiségzavart. Tudom, hogy ezeknek mi az erősségük, ezért azokat igyekszem gyengíteni azáltal, hogy erősítgetem az ellenkezőjüket. Nem tudom, hogy ezt megfelelően érted-e (nem azért, mert nincs kellő intelligenciád, hanem mert szerintem megesik, hogy furcsán fejezem ki magam, de legalábbis a megszokottnál másképp), de meg fogod. Nagyon nehéz átvenni az irányítást mind önmagunk mind az életünk felett – amikor átveszed, menj minél biztosabbra = nekem ez azt jelenti, hogy dolgozzam ki, hogy felkészült legyek az ismét rám törő korszakra. Dolgozzam ki, hogyan tehetem a túlélést egyre könnyebbé de legalább praktikussá – ez utóbbi számít, mert ezekben az állapotokban az akarat a leggyengébb – tehát marad a taktika. Nekem a rosszabb időszakaim hosszabbak, mint a jó időszakaim – de nem ezen kell agyalnom, hanem azon, hogy cserélődhet meg a kettő hossza.

Pontokba szedem a saját túlélési taktikáim és megosztom veletek. Nem, nem kell alkohol és egyéb szerek. Semmi értelme olyan dolgokra adnom a fejem, amelyek elnyomják a nem kívánt korszakot, hogy aztán még lejjebb találjam magam. Vannak értelmetlen dolgok, amelyekkel élni kell, mert többé tesznek, de vannak hülyeségek, amelyek elveszik tőled a nagyszerűséged. Mert egyedi vagy, Te is egyedi vagy, ahogy én és bárki más. Ettől is csak értékesebb vagy. Soha nem fog hozzád hasonló születni és ezzel a lehetőséggel jó kezdeni valamit.

Na igen, elég nagy kérdés, hogy mit :)

Álmodj szépeket, ha most tévedtél erre, s legyen a napodban valami szép, amelynek örülj és hogy örömet okozott jegyezd meg jól, raktározd jól el, ha már elmúlt ez az éjjel.

sziasztok!

Bline

 

#9993 Aknalon hozzászólása: 2012.11.15. 14:21

Hali! Ja csak most láttam,hogy a nicked Én-ek nem My VV site :D Bocsi,de tudjátok a fogyatékosságom néha (szinte minden nap) vicces helyzeteket teremt! :D

Bline hát az,hogy nincsenek barátaid az igazán szomorú! :( De jó ha tudod,hogy én hajlandóvagyok lefárasztani téged a hülyeségeimmel akár minden nap! Ha gondolod! ;) És habár legjobb barátnak aligha vagyok alkalmas legalább sokat lehet rajtam nevetni! És hát igen a szomorkodás és a depi én magam is sokszor szembesülök velük! De azért mindig kijövök belőle és az is igaz,hogy most is elég kaksi a hangulatom. De mostanában inkább mindenen csak nevetek és sz@rok bele az egészbe! De nektek titokban bevallom “néha” (ez ugye nálam tudjuk mit jelent? :D ) elátkozom azokat akik feltűnően jólérzik magukat és ezt valamilyen oknál fogva nem restelnek az orromalá dörgölni :D Na jók legyetek és fel a fejjel mindig van kiút csak túlkell élni az aktuális lehangoltságot!!! És tise legyetek restek a vidámkodó dalolászó emberek pofályába mondani,hogy ez nektek nem tetszik!!! :D Sziasztok!!!

#9992 Bline hozzászólása: 2012.11.09. 16:55

Konabanwa Aknalon, s neketek is jó estét!

A site roppant egyedi, az biztos.

Eszter 27, szinte mindenki ugyan azt keresi, amit Te. Én is. Azért regeltem, hogy úgymond hasonlókat találjak. Egyébként a gyógyulás mindnekinek másmilyen folyamat, nem bizonyos, hogy ami A-nak beválik, B-nek is jó. Ettől még én is akarom tudni. Szintén 27 vagyok, barátok nélkül s az orvos léte nem elég, nem csak rajta múlik az eredmény. Te legalább nem vagy egyedül, s nagyon fontos tényező, hogy barátaiddal kölcsönös felismeréseitek vannak – én úgy gondolom, hogy ez jó, hiszen a borderile személyiségnek fontos a visszajelzés s az, ne maradjon magára.

Szerettem volna valamit írni ma erre az oldalra, de megtanultam, hogy ne fejezzek ki semmit, ha eluralnak az érzelmek, mert akkor elvakultan nyilatkozom és az nem volna igaz. Magyarán, ha mélyponton vagyok. Ilyenkor mindig csak az aktuális az igaz – és tudom, hogy az átmeneti igazságot nem érdemes megosztani, mert az nem valódi igazság, tehát nem az, amit én keresek és csak tönkreteszek vele dolgokat, cseppet nem használ. Csupán a saját átmeneti igazságom, amelyeket én érzek és átélek bármennyire nem akarom. Azt hiszem, hogy ez nagyon fontos felismerés és igyekszem ehhez tartani magam, bármilyen nehéz is – mert a borderline személynek ez nehéz. Évek teltek el, mire ez leesett nekem – hihetetlen. Azért van így, mert én nem kapok visszajelzést – egyáltalán. Szóval, a visszajelzés valóban fontos – egyik eleme a gyógyulásnak, a terápia is erre épül egyrészt. De a gyógyulás módja változatos, mivel ez az állapot maga is titokzatos. E változatosság más dolgokban bók – de a lelki dolgokban ádáz. Azt hiszem, most csak ennyit tudok írni. Örülök, hogy hárman is írtatok.

Bline

EN-ek
#9991 EN-ek hozzászólása: 2012.11.06. 16:19

Kösz:) Sztem TESE panaszkodhacc!:P

 

Én.

 

My VV site

 

WAO! Most látom kaptam vmi KItüntetés plecsnit is!:O – KIRÁJ..:D

#9990 Aknalon hozzászólása: 2012.11.04. 15:03

My VV site Nagy arc vagy!!! :D Konicsivá Bline !

 

EN-ek
#9989 EN-ek hozzászólása: 2012.11.03. 18:13

Mért is ne :)  Здравствуйте!

 

My VV site

#9988 Eszter27 hozzászólása: 2012.11.02. 11:40

Sziasztok!Én egy 27 éves budapesti lány vagyok, aki kétségbe van esve.Orvosokkal,barátokkal kölcsönös felismeréseként,próbálom feldolgozni ,megérteni,meggyógyítani önnmagam.Szeretném felvenni a kapcsolatot olyan hozzám hasonló emberekkel,akik hasonlóan átéltek, túléltek már hasonlókat,és már vagy meggyógyultak, vagy erősen érzik, tudják,értik a gyógyulás felé vezető utat,és talán tudnának nekem is segíteni egy picit.Köszönöm

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close