Gondolatok megosztása

Téma címkék:
2013.02.05. 13:40

Kedves Klubtagok!

Az én történetem 1 hónapja kezdődött. Éjjel 4-kor fel kellett kelnem, és úgy éreztem, hogy kimegy a lábam alól a talaj. A lakásban faltól-falig dülöngélve, kapaszkodva jutattam el a mosdóba. Amilyen gyorsan csak tudtam visszafeküdtem, gondalva hogy alvással majd csak elmúlik ez a valami. Sajnos nem így lett. 1 óra múlva már hánytam is. Ez így ment két napig. A háziorvosom nagyon szakszerűen azonnal a fülészetre irányított, a doktornő azonnal a fülészeti klinikára küldött vizsgálatra. Ott hideg-meleg levegőt fúvattak a fülembe, miközben eletrodákkal figyelték a reakciómat. Itt derült ki hogy neurológiai probléma nincs, csak BPPV. Nekem ez teljesen kínai volt, eddigi 43 évem alatt nem volt semmiféle komoly betegségem. Az orvosok megnyugtattak, hogy ez sem komoly, nem is kell vele foglalkozni, néha szédelgek, esetleg elesek, a szék mellé ülök stb. CSak hát az ember így nem kelhet-fekhet minden nap, hogy azt várja mikor jön megint a rosszúllét. Betarevin tablettát írtak fel, ami tüneti kezelésre jó. Szedtem én becsületesen, de az állandó lappangó szédelgés csak nem akart elmúlni. Úgy közlekedtem mint egy alvajáró holdkóros. A családban mindenki sajnált, együttérzem velem, kivéve a nagyfiam, és ez volt a szerencsém. Ő mondta azt nekem, hogy ne sajnáltassam magam, hanem vegyen fel a kesztyűt a betegséggel. Elkezdtem gondolkodni, hogy mi is válthatta ki ezt az állapotot. Mert ugye ezek a kristályok sem csak úgy kezdenek el egyszer csak vándorolni, csak hogy nekem a konfortérzetem rosszabb legyen. Arra jöttem rá, hogy bizonyos érzelmi változás, túlfeszítettség, idegfeszültség vezetett ide, aminek eddig nem tulajdonítottam jelentőséget. Gondosan átértékeltem azokat a dolgokat amiken az utóbbi időben állandóan lelkiztem. Megpróbáltam lezárni őket. És ez úgy látszik sikerült is, már 1 hete tünetmentes vagyok. Persze ehhez kellett még a Szabó Gyuri bácsi füveskönyve, ami útmutatása alapján minden este megiszok egy orbáncfű teát. Az éjszakákat nyugodtam végig alszom, reggel lassan, gondosan kelek fel, és nem is gondolok arra hogy ez lehetne másként is. Remélem tudtam jó gondolatokat adni másoknak is, és bízok abban, hogy igen, le lehet győzni a BPPV-t, csak akarni kell. Kívánom, hogy legyen ez a felfogás segítségetekre: “napról napra minden szempontból egyre jobban, joban és jobban érzem magam”!

#10742 Kendra hozzászólása: 2013.02.05. 18:15

Kedves Sorstársaim!

Bizony, csak egymáson tudunk segíteni, hiszen én sem kaptam a mai napig választ az egész egyéves szédülős szenvedésemre, pedig sok-sok orvost bejártam. Az utolsó tünetem (jobbra forduláskor szédülés és szemforgás) egy kineziológiai oldás során szűnt meg, ami számomra egyértelmű bizonyítéka volt annak, hogy a lelki oldalnak nagy szerepe van ebben az egészben. Korábban megírtam itt a teljes történetem. Nagyon ajánlom még a homeopátiás Vertigoheel cseppeket, ha kicsit is bizonytalan vagyok, máris veszem be. :)

Azóta elvégeztem a kineziológia néhány fontos szintjét, és azt is megtapasztaltam, hogy stresszhelyzetben a szervezetünk és az agyunk sokszor úgy reagál, hogy annak maradandó nyoma van az egészségünkben. Ha szeretne bárki beszélgetni a tapasztalataimról, segítséget kapni, a blokkpontokat kioldani önmagában, megtaláltok itt:

kineziologuslotte.hu

Szeretettel kívánok mindenkinek forgásmentes napokat! :) Aki ebben a “kórságban” benne volt, az tudja, ez a legjobb kívánság, amit adhatunk… :)

#10741 matild hozzászólása: 2013.02.05. 17:19

Öcsisajt: “Pár hónapja lettem tünetmentes, tulajdonképpen akkor jöttem rá, hogy évekig éltem együtt a tünetekkel. Pl. egyik oldalamon évekig nem tudtam aludni. Most ez teljesen elmúlt, de tudom, hogy vissza fog majd jönni.” Mitől múlt el? Mi volt az, amitől azt érezted, vége? Nálam is így volt, csak azért. Legutóbb majd egy évig éltem vele együtt, volt, hogy 1-2 hónapig nem szédültem, aztán rám tört akár a mozdulatlan fekvés során is. Krisztina: szerintem is oka van annak, hogy elmozdulnak a kristályok. Hihetetlen, hogy nem tudják, miért. Meglazulnak a szövetek, vagy mi? ÉS a pszichés háttérben is biztos vagyok.

 

#10740 ocsisajt hozzászólása: 2013.02.05. 17:08

Szerintem senkinek sincs fogalma, mi váltja ki a BPPV-t. És nem akarlak elkeseríteni, egy hét tünetmentesség nem jelent semmit. Nekem tíz éve volt először, akkor egy-két éven át rendszeresen visszajött, aztán hosszú évekre elmúlt. Három éve kezdődött újra. A rohamokkal teli időszakok egy-két hétig tartottak, de teljesen tünetmentes nem voltam éveken át, bizonyos mozdulatokra ha nem is forgószerűen, de jöttek a szédülések. Leginkább olyan volt, mintha valami lé lenne a fejemben, ami “átkotyog” egyik oldalról a másikra.Pár hónapja lettem tünetmentes, tulajdonképpen akkor jöttem rá, hogy évekig éltem együtt a tünetekkel. Pl. egyik oldalamon évekig nem tudtam aludni. Most ez teljesen elmúlt, de tudom, hogy vissza fog majd jönni. Csak remélni merem, hogy megint egy pár év nyugi jön.

Az orbáncfű biztos nyugtató hatású, ezért segíthet. Nekem az egyetlen segítség a nyugtató volt, Frontint szedtem, amikor nagyon erősek voltak a rohamok. Jelentősen csökkentette a szédülés érzetét. Ezt valamiért nem tudják az orvosok. Persze mindenféle mellékhatása van, tehát csak akkor ajánlom, ha nagyon erős a szédülés. De akkor elképesztően nagy segítség.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close