Kicsit kezd elegem lenni

Téma címkék:
2013.02.25. 15:15

A történet még az ” átkosban” 1987ben kezdődött, mikor is a honvédség egyik lőterén mindennemű védőfelszerelés nélkül kellett lőgyakorlatot végrehajtanunk. Kb 100-120 lőszert lőttek el tőlem 1m távolságra géppuskával. Ezt követően 3 napig semmit sem hallottam, majd a 4. napon bevitteek a katonai kórház fülészetére,ahol is néhány nap alatt vissza tért a hallásom. Viszont megmaradt egy fajta fülcsengés amit azóta is napi 24 órában hallok, érzékelek. Mostanra azonban már kezd egyre hangosabbá, ezáltal zavaróbbá válni. Kezdek egyre türelmetlenebbé válni, túl sok ez az elmúlt 26 év állandó csöngéssel a fejemben.

Segítséget szeretnék kérni!!!! Kihez, vagy hová fordulhatnék a problémámmal ? Van e valakinek bármi ötlete.

Üdv BGY

#11080 crossmax hozzászólása: 2013.03.02. 18:28

Szia!

 

14 éves korom óta zúg a fülem.

Most 37 vagyok..

Azóta eltelt xxx év és  egyre hangosabb.

És ahogy öregedni fogsz neked is hangosabb lessz.

És mivel neked a leírtak alapján zajártalom miatt van,öregkorodra halláskárosodásod is lessz.

Tanulj meg vele továbbra is együttélni.

Hidd el menni fog.

14 éves korom óta nincs olyan iskola amit nem tudtam volna miatta elvégezni.

Bele kell törődni.Legalábbis neked meg nekem, akinek ennyi ideje zúg már nincs mit tenni.Gyógyszertári szakasszisztensként dolgozom már évek óta,elmondhatom,hogy nincs semmi gyógyszer vagy csodaszer.

Alternatív gyógymódokat kipróbálhatsz,de csak pénzkidobás.Pl. hyperbár oxigénterápia másfélmillióért és hasonlók.

 

Ez van.

 

Crossmax

#11079 peekaboo hozzászólása: 2013.02.26. 13:58

BGY-nek

A stressz elkerülése vagy oldása is jelentősen csökkentheti a fülzúgást,nekem a nyugdíjazás hozta meg ezt a könnyebbséget,neked nyilván a saját körülményeidhez kell igazodnod.Láthatod, rengeteg oka lehet a zúgásnak, ezért is nehéz vele elbírni.Maga magán tapasztalhatja mindenki mi használ, milyen kombinációja az életmódnak,gyógymódnak.Jobbulást kívánok Neked is!

#11078 peekaboo hozzászólása: 2013.02.26. 13:54

BGY ,Kicsit kezd elegem lenni írásához.

Én is “elkéstem” az orvosi kezelést néhány hónappal és (az orvosok szerint) emiatt rögzült a zúgás. Amennyire Te elkéstél vele az nem semmi.Ajánlom , hogy neurológiai osztályon kezeltesd, ott infúziós oldattal értágítót juttathatnak a vérkeringésbe (Cavinton és társai) kúraszerűen.Egy egy kúra hosszú időre hozhat megkönnyebbülést, és mellette tabletták állandó szedését is előírhatják hasonló célzattal.

Személyesen tapasztaltam az csendben végzett ülő tevékenység komoly hátrányát a fülzúgásban.Ezért ha csak tehetem sokat teszek veszek szabadban és adok a hallóidegeknek ingert bőven. Nekem az időnkénti hangos zenehallgatás  is segít néha.Törekedni kell a vérkeringés serkentésére és a hajszálerek szükületének megakadályozására.(mozgás,táplálkozás)

 

Samuka
#11077 Samuka hozzászólása: 2013.02.25. 22:41

Én azóta jobban, sőt egészen jól viselem, amióta elolvastam a többi fülzúgós társam történetét. Nekem ez segített. Se fülészorvos, se rheumás, se pszichós, se természetgyógyász, se…. se…. se…. :(

Azért meg lehet próbálni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close