Fülzugás

Téma címkék:
2013.03.04. 16:05

Kedves zugó fülüek, eddig én nem tudtam hogy a Tb.is tud segédezközt adni. Amikor panaszkodtam, hogy nagyon zúg a fülem, előszőr azt mondták, hogy majd megszokom!!!!! Aztán nagy nehezen notropilos infúzióra utaltak, de az halottnak a csók, semmit sem segitett. Most már hallókészülékem van, de attól meg szédelgek és felerősíti a zúgást, legtöbbször inkább nem is használom. Nagyon sokszor azt állítja az orvos, hogy biztos magas a vérnyomásom. Maksz 130/65. Ott a helyem a fülésznél, hogy próbáljanak segíteni.                                                                         Fandows

klmaan
#11393 klmaan hozzászólása: 2013.03.06. 10:21

Köszi Zsuzska a gyors és pontos választ!

Nagyon kiváncsi vagyok, de gondolom a többi Sorstárs is, hogy milyen eredményt érsz el. Várjuk a jelentkezésedet! Nekem már kavarog a fejem ettől a sok infótól, de csak kitisztul a kép! Ami ingyenes, meg olcsó, azt érdemes kipróbálni!

Egy másik ötlet! Most találtam egy régebbi zárójelentésen egy gyógyszert javaslatként, hogy próbáljam ki. A neve: Novokain. Ezt csak kórházi környezetben, vénásan adják, vagy adták. Ezért is maradt el, hogy kipróbáljam, mert halasztódott csak, mert 200km-re kellett volna elmennem befeküdni. Erről hallottatok? Kapott ilyent valaki közülünk? Kiváncsi vagyok, hogy erre mit írtok!?

Üdv Nektek: Klmáan

#11392 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.03.06. 10:00

Kedves Klmáan!

Ezt az injekciót az orvos adja be. Előtte érzésteleníti a dobhártyát, majd beadja a szurit. Megnéztem az ambuláns lapon, a gyógyszer neve: Dexa-methasone. 0,5ml kapok alkalmanként. Egyszerre csak az egyik oldalt – jelenleg a balt kezelik. Úgyhogy nem 5 hétig, hanem 10ig kell járnom heti 1 alkalommal. Eddig olyan nagyon különös nem történt. Azt mondta a doki, hogy 3. után szoktak javulást érezni. Most megyek pénteken a 2ra. Majd beszámolok a fejleményekről. Addig is mindenkinek jobbulást és kitartást kívánok!

Zsuzska

#11391 erabera hozzászólása: 2013.03.05. 18:16

Kedves Fandows!A hallókészülékhez folyamatosan lehet csak hozzászokni ,én  hetedikes koromban kaptam meg,és első nap csak fél órát, majd másnap egy órát,később többet ,igy haladtam a szokatással.Először nagyon furcsa volt a sok hang és ,én is szédültem tőle,nekem mind a két fülemen van,és digitális, ami jobb mint a sima tekerős,mert igy számítógéppel állítják azt a frekvenciát amit nem hallunk jól.És a digitálisnál az elem elég 10-12 napig,mig  a simánál 5 nap alatt lemerül.Ma már 40 éves leszek,azóta használom.Nekem 9 éve zug a fülem,mióta felszurták,és persze igy a zugás is hangosabb ha rajtam van a készülék,de én semmilyen kezelésre nem járok vele,nekem is azt mondták majd elmúlik ,hát azóta is igy maradt,csak csendesebb lett,egyébbként ha elkezd csengeni a fülem,és jobban hallok a kelleténél,akkor tuti,hogy eső jön,és meg lehet érezni a légnyomás változást, és ha jön a szél ,máshogy zug a fül.Most már megszokom,de én is belebetegedtem,másfél évembe telt .Segít a kaja ,sport,és a beszélgetés,társaság,a munka ,inkább zugjon a fülünk,legyen meg a kezünk,lábunk,és lássunk.A vakoknak sokkal rosszabb.Az én vérnyomásom is szokott ennyi lenni,ettől nem kell megijjedni,ez nem magas.A hallókészülék pedig jó,az ember nem zárhatja el magát a többiektől, a társaságtól,a beszélgetésektől.Remélem tudtam segíteni:)

klmaan
#11390 klmaan hozzászólása: 2013.03.05. 10:50

Sziasztok!

Egyre izgalmasabb ez a történet! A végén majd mi oldjuk meg azzal, hogy összeszedjük, csoportosítjuk, rendszerezzük az eseteket, és a gyógyítási módszereket.

Én is kiváncsi vagyok, hogy ez a dobhártyás-ügy, miként alakul? A gyógyszer nevét is tudod Zsuzska? Ezt Te teszed a füledbe, vagy az orvos? Ez nem mindegy! Ha beválik Nálad, megpróbálnám, de több száz Km-ről 5x elmenni nagy megterhelés és pénz! Csak azt nem értem, hogy ahol én voltam utoljára vizsgálaton, pedig az is egy klinika, miért nem tudnak erről, s legalább infó szinten, miért nem mondják el?! Vagy féltékeny egyik orvos a másik terápiájára? Az nem érdekli, hogy velünk mi van, mi lesz? Gondolják, ha nagyon akarjuk, ugyis kikutatjuk a lehetőségeket! A netes világban ez kicsit könnyebb, de akkor is!!! Egyenlőre elmegyek az itteni halláscentrumba, s megnézem, hogy Ők mit mondanak. Majd beszámolok.

Addig is üdv Nektek! Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#11389 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.03.05. 09:38

Sziasztok!
Örülök, hogy végre rátaláltam erre az oldalra!
Az én történetem a következő:
2012. januárjában kezdődött az egész. Egy nap úgy ébredtem fel, hogy szédültem, fülzúgás, fejfájás, rossz közérzet, hányinger, fülfájás. Ekkor azonnal orvoshoz is fordultam, de csak annyit mondott a Dr. Úr, hogy ilyen fiatalon nem lehet nekem semmi komoly bajom, ne hisztizzek, szedjek Aspirint és elmúlik… Egy hét múlva már teljesen kimerülve, ingerülten kerestem fel ismét, így neurológiai szakrendelésre, illetve fül-orr-gégészetre küldött, ahol ct , mr , nyaki duplex, audiológiai és otoneurológiai vizsgálatokat végeztek. Minden vizsgálati eredményem negatív lett. Az audiológiai vizsgálaton igazoltak idegi halláscsökkenést. A neurológiáról küldtek a fül-orr-gégészetre, a fül-orr-gégészetről a neurológiára. Ezt a kört több hónapon keresztül futottam, míg hajlandóak voltak gyógyszert felírni, illetve infúziós kezelést ajánlani… Ezen hónapok alatt mintegy 20 kg fogytam, aludni már nem tudtam. Szétcsúszott az egész addigi életem. Így a következő lépésként a pszichiátriára küldtek. Itt a Doktornő Frontint írt fel, hogy legalább este tudjak pihenni. Az infúziós kezelésen kétszer is voltam már, de csak annyi hatását éreztem, hogy a két lábam majd le szakadt. A fülcsengésemen semmit nem javított. Legutóbbi orvoslátogatásom alkalmával azt a jó tanácsot kaptam, hogy tanuljak meg a fülzúgással együtt élni! Megkérdeztem a Dr. Urat, hogy hogyan?- de válaszolni nem tudott rá. Megelégelve az egész herce-hurcát, orvost váltottam. Jelenleg Debrecenbe járok, ahol intratympanalis steroidos kezelést javasoltak. Ennek lényege, hogy a dobhártyán keresztül juttatnak a fülbe gyógyszert. Azt mondta a dr., hogy ez a legeredményesebben alkalmazott eljárás fülzúgásra,! 10 injekciót kell felvennem (5 jobb, 5 bal fül). Az első már megvolt. Javulást a 3. után szoktak érezni. Volt már valaki ilyen kezelésen? Vélemény róla? Köszönöm!

vakondka
#11388 vakondka hozzászólása: 2013.03.05. 06:09

A fehérzaj generátort a TB is támogatja, hivatalos segédeszköz a tinnitus kezelésére. Olyan, mint egy kis fülhallgató, maszkolja a zúgást, a hangerő állítható, a hangerőt olyan erősségűre állítsuk, hogy a zúgást ne nyomja el teljesen, hanem még éppen hallható legyen! Állandó viselet ajánlott. Youtube-ról letölthető a Pink Noise file, így ideiglenes megoldásként számítógépen vagy mp3 lejátszón is hallgathatjuk a maszkoló hangot. A fehérzaj generátor hosszú távon nem csak maszkol, hanem a fülzúgás csökkenhet is tőle.
Fül orr gégész írhatja fel receptre:
http://sejk.oep.hu/?s=segedeszkoz&ttt=310054177&termek=hansaton-sanus-nois
er-mm2-mm3-mm4

klmaan
#11387 klmaan hozzászólása: 2013.03.04. 23:19

Sziasztok!

Köszi a sok infót! Nagyon sokat okosodtam! Tényleg, közgyógyra is adnak hallókészüléket? Nekem sajnos van közgyógyom!

Kellene majd összegezni az itt olvasottakat, mert nagyon hasznosak, s jó rendszerezve olvasni az összegyűjtött sok infót!

Üdv Nektek: Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#11386 hokedli hozzászólása: 2013.03.04. 21:12

Sziasztok!

Ne keserdj el. Nekem úgy tűnik az olvasottak alapján, hogy nem mindegy, hogy mitől zúg a füled. Ha ezt sikerülne megtudni valamilyen vizsgálat segítségével.akkor lehetne megkeresni a megfelelő kezelést. Csak úgy látom tényleg nagy a sötétben tapogatózás, vagy nem “éri” meg kivizsgálni a pácienst. (lehet nincs rá idő sem?) Nekem is azt mondták azért zúg a fülem mert magasabb a vérnyomásom és hallom az áramlást. Ha de jó.

Samuka
#11385 Samuka hozzászólása: 2013.03.04. 21:05

Szerintem nem tudatlanság az orvosok részéről, hanem tehetetlenség. :(

Óbudán, az SZTK-ban a fülészetről nyílik a GEERS cég irodája. Minden füllel kapcsolatos vizsgálatot elvégeznek, tehát nem kell messzire menni. Megnéztem a honlapjukat, egész jó kis hallásteszt van rajta.

Általában az sztk-s orvos beutalót ad egy ilyen hallásvizsgálatra, aztán eldöntik, hogy kell-e készülék, vagy nem kéri a beteg. Közgyógy igazolvánnyal ingyenes.

Nekem a féloldali fejzúgásomra orvos még nem ajánlott semmit. Még a hallásromlásra sem, bár az lehet, hogy még alig észrevehető. (No azért valamit mégis kaptam az elmúlt években: nootropil, betaserc, ami rózsavíz.)

Nekem van egy ki nem nőtt bölcsesség fogam azon az oldalon, de nem ajánlják, hogy kivetessem.

klmaan
#11384 klmaan hozzászólása: 2013.03.04. 20:31

Na! Most meg elkeserítesz, kedves Sorstárs-Fandows!

Azt hittem, hogy tényleg lehet valamit segíteni a halláson a készülékkel! Már teljesen meg vagyok zavarva! Ez elképesztő, hogy ebben a bajban ennyire nagy a tudatlanság az orvosok részéről! Az jó, hogy van ez a klub, s itt megoszthatjuk ezeket az infókat. Ha ez nincs, talán már meg is vettem volna az első készüléket, amit megmutattak s bánhatnám! Nagyon szeretném tudni, hogy Neked milyen fokú a halláscsökkenésed? Kell-e nekem is már a készülék? Nagyon örülnék, ha írnál a magánra, s akkor tudnánk személyesebben “eszmét” cserélni. dolgozznet@gmail.com

Üdv Mindenkinek:Klmáan

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close