Fülzúgás

Téma címkék:
2013.03.05. 09:58

Sziasztok!

Örülök, hogy végre rátaláltam erre az oldalra!

Az én történetem a következő:

2012. januárjában kezdődött az egész. Egy nap úgy ébredtem fel, hogy szédültem, fülzúgás, fejfájás, rossz közérzet, hányinger, fülfájás. Ekkor azonnal orvoshoz is fordultam, de csak annyit mondott a Dr. Úr, hogy ilyen fiatalon nem lehet nekem semmi komoly bajom, ne hisztizzek, szedjek Aspirint és elmúlik… Egy hét múlva már teljesen kimerülve, ingerülten kerestem fel ismét, így neurológiai szakrendelésre, illetve fül-orr-gégészetre küldött, ahol ct , mr , nyaki duplex, audiológiai és otoneurológiai vizsgálatokat végeztek. Minden vizsgálati eredményem negatív lett. Az audiológiai vizsgálaton igazoltak idegi halláscsökkenést. A neurológiáról küldtek a fül-orr-gégészetre, a fül-orr-gégészetről a neurológiára. Ezt a kört több hónapon keresztül futottam, míg hajlandóak voltak gyógyszert felírni, illetve infúziós kezelést ajánlani… Ezen hónapok alatt mintegy 20 kg fogytam, aludni már nem tudtam. Szétcsúszott az egész addigi életem. Így a következő lépésként a pszichiátriára küldtek. Itt a Dr, Nő Frontint írt fel, hogy legalább este tudjak pihenni. Az infúziós kezelésen kétszer is voltam már, de csak annyi hatását éreztem, hogy a két lábam majd le szakadt. A fülcsengésemen semmit nem javított. Legutóbbi orvoslátogatásom alkalmával azt a jó tanácsot kaptam, hogy tanuljak meg a fülzúgással együtt élni! Megkérdeztem a Dr. Urat, hogy hogyan?- de válaszolni nem tudott rá.Megelégelve az egész herce-hurcát, orvost váltottam. Jelenleg Debrecenbe járok, ahol intratympanalis steroidos kezelést javasoltak. Ennek lényege, hogy a dobhártyán keresztül juttatnak a fülbe gyógyszert. Azt mondta a dr., hogy ez a legeredményesebben alkalmazott eljárás fülzúgásra,! 10 injekciót kell felvennem (5 jobb, 5 bal fül). Az első már megvolt.Javulást a 3. után szoktak érezni.

Volt már valaki ilyen kezelésen? Vélemény róla?

Köszönöm!

Samuka
#11402 Samuka hozzászólása: 2013.03.30. 19:51

Persze, hogy tartjuk. Szemem, fülem a neten  és a Várószobán is. Hátha benyit valaki a tuti tippel. :))) De én már annak is örülök, ha valakinek sikerül a gyógyulása.

Áldott ünnepeket és jobbulást kívánok! :)

#11401 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.03.30. 12:36

Kedves Samuka!

Igen! Ez így van. Sajnos manapság az ember már az orvosokban sem bízhat- tiszetelet a kivételeknek-.  Én mindig hittem nekik, soha nem kételkedtem semmiben amit mondtak, ezért nem is érdeklődtem soha semmi után. De mindenki a saját kárán tanul, én sem vagyok ezalól kivétel…

Köszönöm neked a bíztatást, nagyon jól esik! Így legalább nem érzem magam olyan egyedül ezzel a problémával.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Remélem azért még itt tartjuk a “kapcsolatot”? :-)

Üdvözlettel: Zsuzska

Samuka
#11400 Samuka hozzászólása: 2013.03.29. 19:40

Kedves Zsuzska!

Teljesen el vagyok képedve! Viszont adtál egy nagyon jó tanácsot. Az én MR felvételemet is csak a fülész látta. Ezek szerint érdemes vele felkeresni a neurológust, aki ért is az agyi felvételekhez.

Nagyon örülök, hogy elmentél a neurológiára, annak ellenére, hogy három hétre elküldtek. Az direkt jó, hogy másik orvos rendelt. Ez is egy nagy tanulság.

Remélem, hogy ezek után jó kezekben leszel és a fülcsengésed is normalizálódik, vagy megszűnik. Ha mégsem szünne meg, próbáld úgy felfogni, hogy ez a kisebbik rossz.

Ha egy kezelést ajánlanak, máskor jobban járd körül. Keress tapasztalatokat mástól, más orvostól stb. Azt sem árt tudni, hogy esetlegesen mi fordulhat elő mellékhatásként.

 

#11399 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.03.29. 18:38

Kedves Samuka!

Köszönöm a tanácsot! Tegnap este beültem a spájzba a hűtő mellé és valamivel jobb lett(legalábbis arra az időre míg ott voltam).  A férjemnek már pedzegettem a dolgot, hogy mi lenne, ha bevinnénk a hálószobába :-)

Egyébként ma reggel ismét szédülve ébredtem. Felmentem, inkább botorkáltam a neorológiára -nem volt a doki akihez szoktam járni, de lehet, hogy jobban is jártam- és érdekes dolgokat mondott a leleteim alapján. Például a tavalyi Mr-t megnézte és megkérdezte, hogy milyen kezelést kaptam az agyi infarktusra. Micsoda? Agyi infarktus? Nem is tudtam róla! Akkor azért fájt annyit-annyira a fejem?! És mindezt nem kezelték! Majdnem lefordultam a székről… A dr. csodálkozva nézett rám, hogy mi az, hogy nem tudok róla? Miért? Mert mindenki azt mondta, hogy negatív minden vizsgálati eredményem. Mert nem tájékoztattak róla! És én naiv elhittem mindent amit mondtak… Na ez a dr. megmutatta, hogy ott van az az MR eredményen és a felvételeken is tisztán látható a bevérzés. Írt egy csomó gyógyszert, véralvadásgátlót is.

Még most is remegek, ha belegondolok mi történhetett volna…

 

Samuka
#11398 Samuka hozzászólása: 2013.03.28. 19:45

Köszi a beszámolót. Nagyon hálás vagyok érte.

Nem örülök, hogy most három hétig magadra hagynak. Nem jól van ez így. :(

Együttérzek veled. Csak azt tudod tenni, ami nekem bevált.

Erősen koncentrálok arra, hogy a hűtőszekrényem zúg és nincs mit tenni. Kis szakaszokban tudatosul újra, de elfoglalom magam. TV, rádió stb.

#11397 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.03.28. 19:13

Kedves Sorstársaim!

Semmi jó hírrel nem szolgálhatok nektek! Sajnos múlt héten kórházba kerültem a steroidos kezelés miatt. Írtam, hogy a 3. után elég rosszul voltam. Na ez hétfőre már olyan szinten elviselhetetlenné vált, hogy a lábaimon is alig tudtam megállni. Szédültem, alig hallottam a fülcsengéstől, hányinger, hányás stb. Visszamentünk az orvoshoz, de már haza sem engedett. Azt mondta, hogy ez a steroidos kezelés mellékhatása, de ennél a kezelésnél még senkinek sem jött elő, én vagyok az első. Na, ezzel aztán máris jobban éreztem magam…Egész héten nyomatták az infúziót. Ettől elmúlt ugyan az a nagy imbolygás, de a fülem még jobban cseng, mint mielőtt megkezdtük volna a kezelést. Nagyon bíztam pedig ebben az egészben. 3 hét múlva kell visszamennem, addig ágynyugalom+gyógyszerek. Nem is vagyok normális, hogy én ebbe az egész dobhártyaszúrkálásba belementem. Csak annyira bizakodtam… Nem kellett volna :-(

Nem tud valaki valamit, ami enyhítené ezt a ricsajt????????????????????????

Mostmár úgy érzem, hogy megbolondulok tőle….

Zsuzska

Samuka
#11396 Samuka hozzászólása: 2013.03.16. 15:12

Az reménykeltő, hogy egyáltalán reagált rá a füled. Lehet, hogy csak így tiltakozik, mert nem akar elhallgatni a beidegződés. Nincs más hátra, türelem. :)

#11395 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.03.16. 12:42

Kedves Zúgó Fülű Társaim!

Nem feledkeztem meg rólatok!

 A 2.  szuri után kezdtem jobban érezni magam. Volt, hogy órákon át csendben voltak a füleim, teljesen visszatért az életkedvem is. Aztán szerdán ismét elkezdődött. Szédülés, émelygés, rossz közérzet és sajnos ismét felerősödött a susmorgás. Csütörtökön voltam vissza, beszámoltam a Dr. Úrnak ezekről. Továbbra is biztatott, hogy ne hagyjuk abba, mert  az eddigi eredmények azt mutatják, hogy javulás van, jó lesz. Valószínűleg a frontot érzem, az erősítette fel ismét a tüneteimet. Így megkaptam a 3. is. Pénteken egész nap az ágyat nyomtam, azt hittem megbolondulok ettől az érzéstől. Susogás, csengés, szédülés és ez csak egyre jobban fokozódott. Kivette az összes energiát belőlem, már sírtam, de ettől meg még rosszabb lett. Az estét Frontinnal vészeltem át. Ma reggelre valamivel jobb lett.

Háááááááát, nem tudom mi lesz ebből?! Nem tudom mit csináljak!!!

 Üdvözlettel: Zsuzska

Samuka
#11394 Samuka hozzászólása: 2013.03.15. 22:00

Ha ez a legeredményesebb kezelés, akkor a többi doki miért nem tud róla?! Sőt, még egy pácienstől sem hallottuk.

Nekem a szteroidokkal szemben fenntartásaim vannak, de nagyon kiváncsi lennék a hatására.

Kérlek Zsuzska ne feledkezz meg a kezelés befejeztével a beszámolóról, biztosan nagyon sokan várjuk.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close