Szőlő gyógynövény?

Téma címkék:
2013.03.13. 21:50

 

Szervusztok sorstársak!

Nem adom fel, továbbra is keresem a “szövetségeseket” a mindennapi életből, akik segítenek a vírusok ellni küzdelemben. Szerintem a méz mellett a szőlő, vagy mazsola is csatasorba állítható. Mi a véleményetek?

Tápértéke:

A szőlő értéke az ásványi savak tartalmában van. A legtöbb benne a kálium, valamint jelentős mennyiségű szelén található. A szelénről tudjuk, hogy antioxidáns, nagymértékben befolyásolja a sejtek öregedése elleni küzdelmet.

Gyógyhatása:

Széleskörű használata a rák elleni küzdelemben van.A szőlőlé kúraszerű fogyasztása addig, amíg tart az idény azoknak a rákbetegeknek is ajánlatos, akik állapota súlyos szakaszban van. Tartalmaz továbbá fitoesztrogént is.

Hormonterápia:

Hormonterápiába akkor részesül a beteg, amikor a szervezetben csökken a természetes hormonellátás. Ez bekövetkezhet a máj munkájának hanyatlása következtében, vagy az idős korral. A mesterséges hormonnal való beavatkozás, nem a legjobb gyógymód, mint annyiszor bebizonyosodott. Ezért ma már sokan a természetes hormonokhoz folyamodnak, amelyeket egyes növények tartalmaznak. A szőlő és a vörösbor is tartalmaz fitoesztrogent, ami segíti helyrebillenteni a szervez megbomlott egyensúlyát.

Herpesz, vírusos:

A herpesz azok közé a betegségek közé tartozik, amely támad, de szinte semmit sem lehet tenni ellene, mert a hagyományos gyógyászatban nincs gyógyszer. A vírusok ellen csak a táplálékunkban találhatunk gyógyulást. A herpesz ellen jól bevált gyógyszer a szőlőlé, abból is a sötét színu. Nem kell sok belőle, naponta csupán egy pohárral, hogy megkezdődjön a gyógyulás. A szőlő olyan anyagot tartalmaz, amely muködés képtelenné teszi a vírusokat. A szőlőlével érdemes más, krónikus betegeknek is kísérletezni. Jó eredményt hozhat azok számára is, akik sugaras kezelést kapnak.

Krónikus fáradtság:

A krónikus fáradtság korunk betegsége. Sokan nem is tartják betegségnek, mert nem lehet a fájdalom helyét megállapítani és nincs rá meg a gyógyszer sem. A hajszoltság, az idegesség, a környezeti szennyeződés, a gyér táplálkozás, tehát egy egész sor ok válthatja ki a szervezet legyengülését. Ha nem teszünk ellene semmit, hamarosan valamilyen szervi elváltozássá fajulhat. A szőlőlével itt is érdemes kísérletezni néhány hétig.

Koleszterin csökkentő:

Kísérletek bebizonyították, hogy a szőlő jó hatással van az egészségre. A szőlő tartalmaz boront, P vitamint, bioflavonodokat stb. Hat a koleszterin csökkentésére, illetve emeli a HDL szintjét, ami jó hatással van a szív muködésére és az érrendszeri betegségekre.

Museto

 

#11537 A-17-nyar hozzászólása: 2013.06.12. 20:16

Museto!

Én irtam a lapjára is, hogy nem kaptam levelet tőle

Tulajdonképpen, amit reggel irtam ,azt akartam vele megbeszélni.

Jobb lett volna felvenni a kapcsolatot levélben.Én szerettem volna,Ez most igy alakult.

Szia!

museto
#11536 museto hozzászólása: 2013.06.12. 20:12

Szia!

Én sem kaptam semmit, pedig már kétszer is írtam számára. Nem tudom mt tegyek ezek után?!

Museto

#11535 A-17-nyar hozzászólása: 2013.06.12. 19:59

Szia! Én nem kaptam levelet Gotailtól.Hova irt?Az ő cimét nekem el Tudod küldeni?Niki

museto
#11534 museto hozzászólása: 2013.06.12. 19:49

Szisztok mégegyszer!

Úgy látom ez alatt a történet alatt foglalkoztunk kajákkal is. Jön a nyár, és egy újabb kedvenc gyümölcsöm a görögdinnye. Erről találtam egy cikket, ajánlom figyelmetekbe, szerintem nekünk hepásoknak különösen hasznos gyümölcs.

http://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/a-nyar-egyik-legkedveltebb-gyumolcse-a-gorogdinnye

Museto

#11533 leander hozzászólása: 2013.03.15. 07:11

Tiszta hülye vagyok.A kovászról papóltam és azt le sem írtam ,hogy használom.Az alapanyagokhoz öntök kb 15-20dkg az üvegből,a többit lezárom és hütőbe teszem ,akkor veszem elő ha legközelebb csinálom a kenyeret.Pár óra alatt ugymond feléled a kovász és lehet használni,ha látod ,hogy fogyóban van ,megint teszel hozzá lisztet és vizet.Nem nagy dolog,olyan híg nokedli tészta szerű az ényém és ha büdös az nem rossz,mert az a kovász illata,szaga.

Üdv

#11532 leander hozzászólása: 2013.03.15. 07:00

Szia Museto

4 evőkanál liszt 4evőkanál víz jól összekeverve,ezt 4 napig ismételem,konyhában tartom,mert néha kifut az üvegből.5.nap kész a kovász.Kb 30dkg Bl 80 liszt ,15 gkg rozsliszt, kk só ,kk aszkorbinsav,pici cukor kézzel szórva,víz.Ez az alap,ehhez szoktam krumplit,magvakat ,kukorica lisztet,mikor mihez van kedvem.Este begyúrom ,kicsit lágyabb mint egy tészta,reggelig kel, hidegen,majd másnap sütöm.Nekem van pataki kenyérsütőm.Mi a kaszást nem vesszűk észre,bár két éve a férjemhez nagyon közel volt.39 évi házasságommal megelözlek.Kertem is van ,imádom a leandereket ,bele is bonyolódtam rendesen,mozdulni sem tudunk szimte tőlük.Na ,meg a 4 unokától,3 itt lakik velünk egy udvarban,a 4. meg hetente jön és minden szünetet itt tőlti.Most közlekedési tilalom van a városunkban,se ki,se be.

Leander-Klári

klmaan
#11531 klmaan hozzászólása: 2013.03.14. 22:11

Szia Museto!

Nagyon igazad van! Őrizzed és óvjad nagyon a házasságodat, a kapcsolatotokat! Gratulálok és egy kicsit (nagyon) irigykedek is! A jó házasság, a nyugodt, békés családi fészek a legnagyobb érték, a legnagyobb jó, ami egy Emberrel történhet! Ilyen háttérrel még a nehéz pillanatok is könnyebbek. A gyerekek kirepülnek, élik a saját életüket, de Ti megmaradtok egymásnak, és számíthattok a másikra. Ez így van jól, ez a normális, de nem mindenkinek adatik ez meg-sajnos! S amerre a világ halad, rossz felé, egyre inkább ez a hagyományos, konzervativ családi élet lesz a kuriózum. Ha pár évtizeddel előbb élek, biztos nem lennék elhagyott. Na!  Nem akarom tovább ragozni.

Más! Mi elsősorban a pesti, vagy közvetlen környéki Sorstársakra gondoltunk, hogy közülűk eljön valaki a találkozóra.

Minden jót Neked/Nektek Museto! Üdv szeretettel? Klári-klmáan

 

museto
#11530 museto hozzászólása: 2013.03.14. 21:38

Sziasztok,

Kedves leander-Klári, én elakadtam a kovásznál, a kenyereket és a mazsolás kalácsot is élesztővel készítem. A magokat, sikérpótlót, a szükséges spéci liszteket Natura boltban szerzem be, az aszkorbin savat (“C” vitamin) gyógyszertárban. Az alapliszt sima BL 55-ös és rétesliszt, majd ehhez adok kb 20% kukorica, vagy graham, vagy rozs lisztet. Az utolsó dagasztás előtt kb 8-10 dkg vegyes magvakat (fenyő, héjatlan szotyi és tökmag). Szeretnék simán kovászos kenyeret is sütni élesztő nélkül, ha erre van recepted, szívesen fogadnám. Egyébként kis pincénkben még most is van tavaly termelt répa, zöldség, zeller, krumpli, cékla, alma. Saját paprikából paprikakrém (édes,erős) lecsó néhány üveggel, sokféle savanyúság. Nejemmel nagyon szeretünk a kertben tevékenykedni, a gyerekek nem is értik, miért nem kirándulunk, csavargunk. Mindkettőnk munkahelye olyan, hogy sok emberrel kell dolgozni és örülünk, ha kettesben lehetünk. Pláne most, hogy a kaszás ha távolról is, de a “környéken” ólálkodik. 38 évi együttlét után még jobban ragaszkodunk egymáshoz!

Museto

#11529 malvin hozzászólása: 2013.03.14. 21:19

Sziasztok! Ma megint itt vagyok végre volt egy jobb napom. lolvastam a szölö gyogynövényröl. Ahogy az elözö történetemben irtam grapefruitot nem eszem, de szölöt azért néha igen. Elég sok csümölcsöt eszem ami jobban esik az ennivalótól. Sokszor volt úgy, hogy egésznap émelyegtem és nem tudtam leküzdeni egy falat enni valót sem viszont a gyümölcs az mindig jó volt. A fizikai erönlétemet probálom a magam modszerével fennt tartani. Például már évek ota szedem a spirulina alga tablettát ez jó az immunrendszerre. Gondolom azt mindenki tudja, ha az imunrendszered gyenge könnyebben megtámad minden betegség. Igy hát ezzel erösitem magam. Közben még iszogatok gyogynövény teákat ne gondoljatok semmi extrára csak kamilla  és csalán tea. Ezek a legösibb teák amit minden tea keverékben megtalálsz.. Igy ugy gondoltam ez soha nem árt egy egy pohár esténként.

Azért irom ezeket le mert szeretnék segiteni mindenkinek . Persze mindenki maga dönti el mivel probálkozik.  A világ piacon rengeteg mindent lehet kapni és méreg drágáért . Én sokszor félek is tölük inkább maradok a hagyományos dolgok mellett. Ezek eddig is beváltak és egészséges is vagyok azon kivül, hogy a virussal kuszködök meg egy kis Artrozával. De ez már jön a korral is mert én 56 éves vagyok és nagyon nehéz fizikai munkát végzek. Gondolkodom azon, ha vége a kezelésnek keresek valami könnyebb munkát ami nem terheli le ennyire a szervezetem. Valakinek olvastam a történetét és azt irta lehet , hogy azért nem sikerült neki a kezelés mert nem pihent soha hanem agyon dolgozta magát. Ez nagyon megdöbbentett és elgondolkoztam rajta lehet hogy igaza van attol kezdve mindig igyekszem pihenni amennyit csak lehet . Remélem találtatok irásomban uj információt. Igyekszem mindent megosztani veletek azért, hogy könnyebb legyen elviselni ezt a sok borzalmat ami ezzel jár. Szeretettel kivánok mindenkinek sok sikert és jobb egészséget.   KITARTÁS

Üdv MALVIN

#11528 leander hozzászólása: 2013.03.14. 21:00

Szia Museto.

Örülük,hogy jól veszed az akadályokat és ennyit foglalkozol a táplálkozással.A kenyeret én is magam sütöm, kovászosat. Alkalom adtán receptet légyszi leírni.Valamikor ittam szőlőmagport,ezüst colloidot,mindent amit a sorstársak leírtak,vagy jónak találták.Dec-jan-febr,hajnal 7cl zeller-fokhagyma lé,reggel diólevél tea,napközben,csalán tea.Gondoltam ezekután nagyon jók lesznek a laboreredményeim,hát nem voltam magammal megelégedve.Ha lehet magam készítem a kajákat,étvágyam mindíg is rendkívüli jó volt,rengeteget eszem.

Üdv Leander Klári

#11527 Andris hozzászólása: 2013.03.14. 18:33

Kedves Museto! Ezüst colloidot ajánlok Neked jó minőséget használj csak, mert veszélyes is lehet.Én Crystal Silver készítményt használtam Grapefruitmag kivonatot is tartalmaz.Flavin termék.2800000 vírusszám egy hónap után 1500000 re csökkent .Feltétlenül keress forgalmazót és beszélj szaktanácsadóval az adagolásról.

Sikereket!!!

 

museto
#11526 museto hozzászólása: 2013.03.14. 18:31

Szia Klmáan-klári, Anamary!

Szerintem nem a ti hibátok, ha nem jött össze a találka, sajna szana-szét vagyunk az országban és nem olyan egyszerű elindulni sem anyagi, sem egészségügyi okból. Én pl ma elautóztam a lányomékhoz (oda-vissza 130 km) és hazafelé az utolsó kilóméterek nagyon nehezek voltak, pedig “egészségesnek” érzem magam. Ha lesz VIMOR összejövetel az biztos hétvégén lesz és ha máshogy nem, de elvitetem magam. Egyébként az alkoholra rendesen rá lett húzva a vizeslepedő és nem minden esetben alaptalanul. De gondoljatok a mértéktelen csoki nassolókra, a kávé vedelőkre, vagy akár a cukrot helyettesítő aszpargán tartalmú löttyök fogyasztóira. De nézzétek meg az élelmiszerek csomagolásán feltűntetett “E” komponensek számát! Végül egy titkot hadd osszak meg veletek. Régóta saját sütésű kenyeret eszik családunk. Szeretjük e kukoricás, magos, burgonyás, graham stb kenyereket. 400 Ft-nál kevesebből nem tudok kihozni egy 75 dkg-os kenyeret természetes alapanyagokból és adalékokból. Szerintetek milyen szutyokhalmazt vetetnek meg a vásárlókkal a nagyáruházak, mikor 130-250 Ft között adják felfújt és “E”- kkel telített termékeiket??? Mit árthat ezekhez képest vacsora után egy dl, tőkén termett minőségi bor elfogyasztása?!

Museto

klmaan
#11525 klmaan hozzászólása: 2013.03.14. 11:00

Szia Museto!

Üdv Mindenkinek!

Ezek szerint jól Vagy! OK!

Hát?! Bor ívás? Annyira tiltják a hepatologusok az alkoholt! Jó lenne tisztán látni ebben! Már kémia professzortól is hallottam, hogy egy dl tiszta vörösbor még a májnak is kell a méregtelenítéshez. Lehet, hogy azért tiltják globálisan, mert így az egyszerűbb? Mert szerintem kölönbséget kellene tenni ívás, meg ívás között! Alkohol, meg alkohol között! Nem akarok itt példákat sorolni, értitek, gondolom! A HCV még mindig új betegség. Ki tudja megmondani, hogy hosszabb távon mi rosszabb a májnak, a szervezetnek? Ilyen témakor eszembe jut a VIMOR első elnöke. Ő negatív lett a kezeléstől, aztán meghalt szivinfarktusban. Ki tudja, ha…? Nem régen az egyersületi elnökünk (az itthoni), küldött körbe egy cikket, hogy melyik italnak mi a jótékony hatása? Nevettem is ezen. Abban a cikkben nagyon magasztalták a sört is. Állítólag Lengyelo-ban felírja az orvos a mellrákosoknak. Hallottátok ezt? Esetleg van valakinek ismerőse, aki ezt kipróbálta? Éppen egy Barátnőm most szenved ebben.

Hát akkor?! Egészségetekre! Gondoljatok a pohárba valamit!

Sajnáltuk Anamaryval, hogy nem jött el más a találkozóra! Mi finomat ettünk és beszélgettünk, de ha többen vagyunk, még jobb lett volna! Azt hittem, hogy most megismerkedhetünk egymással, olyanokkal is, akikkel itt írogatunk, akár évek óta, de nem volt eddig személyes kapcsolat! Na! Ez van! Majd legközelebb! Lehet, hogy dolgozóknak nem volt praktikus az időpont?! A következőt majd másként szervezzük!

Üdv Mindenkinek: Klmáan-klári

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close