időskori szédülés

2013.03.18. 14:15

Az én történetem szerencsésen végződött.

Édesanyámnál jelentkezett forgó szédülés, hányinger, s az azután következő általános gyengeség stb.

A legroszabb az volt, hogy váratlanul, gyakorlatilag előjel nélkül jelentkezett, s akkor összeesett édesanyám, bárhol volt. Sajnos előfordult a zebrán, a piacon, a buszon. A jelentkező tünetek, illetve akkor 66 éves korára tekintettel,érszűkülettel kezelték éveken keresztül, értégító gyógyszerek, ” ezzel együtt kell élni” élte életét. Sajnos egyre gyakrabban jelentkezett ez a rosszullét, s nagyon elkeseredtünk, hogy így nem tud egyedül élni, hisz bármikor előfordulhat az összeesés, illetve a depresszió is kezdett úrrá lenni rajta érthetően.A kórházban tanúja voltam, mikor azt mondta a nővér, ne forgassa a fejét olyan hirtelen ha nem akar szédülni. Tehetetlennek éreztem magam, szörnyű 6 év volt. Az állandó aggodalom, félelem. Akkor elhatároztam, keresek az interneten magánorvost, s mint utolsó esélyt megpróbálunk valami más utat.

Találtam Szegeden egy magánklinikát, elmentünk. Egyhétig volt bent édesanyám, kapott egy újfajta gyógyszert, napi 2-szer 1/2 szem. És csoda történt. Eltelt 3 év, és egy roham sem volt. A kórházba 6 orvos is kezelte éveken keresztül semmi eredménnyel. Évente 2-szer volt infúziós kezelésen egy hétig kórházban. Azóta ezzel a problémával nem volt kórházban.  Én csak biztatni tudok mindenkit, hogy érdemes próbálkozni.

#11609 Catline hozzászólása: 2013.03.26. 16:20

Üdvözlők mindenkit! Az én történetem 1 hónappal ezelött kezdödött elkeptam egy vírust és sajnos ez a szővödménye. Sajnos én folyamatosan szédülök és zúg a fülem is hányinger is kerülget. Mindenhol voltam már füllészeten neurológusnál és szemészeten is. Jellenleg Betahisztint és Nootropilt szedek de semmi javulás nincs. Javasolták a tornát nekem is, de nagyon szédülök és sajnos el is estem már. 4 hete vagyok táppénzen a munkámat féltem. Van egy 3 éves kisfiam és a háztartást sem tudom rendesen elvégezni órákba telik míg elmosogatok. Van egy specialista a Szigony utcai klinikán aki ennek a specialistája, de juniús 06 ra kaptam időpontot, de az még nagyon sok idő. Azt hittem már hogy paranoiás vagyok jó olvasni ,hogy másnak is van sajnos ilyen próblémája. A specialistának a neve hátha másnak is kell DR. Szirmai Ágnes. Kívánom mindenkinek hogy gyógyuljon meg végleg mert borzalmas ez az állapot ezt csak az tudja milyen aki benne van.

 

#11608 Steasy hozzászólása: 2013.03.19. 15:12

Kedves Tünde!

Elárulnád a szegedi magánklinika elérhetőségét, illetve az orvos nevét. Eltenném a jövőre nézve. Köszönöm és örülök, hogy jól van édesanyád :)

üdv.

#11607 tunde2 hozzászólása: 2013.03.19. 14:53

Sziasztok!

Örülök az érdeklődésnek és szívesen válaszolok.Az édesanyámnak nem Menier betegsége van, bár én is gyanakodtam erre, ezért el is mentünk egy speciálisan erre végzett vizsgálatra, s az egyértelműen kimutatta nem erről van szó. A Tegretol nevű gyógyszert kapta.Más kezelést nem is kapott, a gyógyszer szedése óta semmilyen tünet nincs.Tünde

 

#11606 ildiko710713 hozzászólása: 2013.03.19. 07:26

Kedves Tünde!

Elárulnád annak a gyógyszernek a nevét amit kapott az anyukád?Abból amit leírtál arra következtetek,hogy anyukádnak Meniereje volt ugyanis a BPPV leginkább éjjel jön alvás közben mikor az ember úgy fordul.Ugyanis van több olyan ismerősöm akik Menierevel küzdenek elég komolyan már és hátha lehetne nekik is segíteni vele.Én BPPV vagyok de hála istennek már több mint 4 éve nem volt semmi.Előre is köszi.Ildi.

#11605 Timka hozzászólása: 2013.03.18. 20:17

Kedves Tünde! Mire és mivel kezelték édesanyádat? Egyedül forgó szédülésre? Üdv: Timka

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close