Reflux-fogyás

Téma címkék:
2013.03.19. 13:33

Üdvözlök Mindenkit!

Egy alkalommal már írtam az e-cigivel kapcsolatos tapasztalataimról.Most egy másik sokkal nyomasztóbb problámámról szólnék. Sok emberrel ellentétben én nem az elhízás, hanem a fogyás ellen küzdök. Sok éve tart ez a folyamat, de amióta a refluxom “kiteljesedett”-illetve diagnosztizálták-néha erőteljesebb. Átestem kivizsgálásokon, ittam gyógytápszereket- ez 2-3 kilót segített- aztán újra visszaestem. 50 kg környékén minden számít.Érdemi eredményeket eddig senki nem tudott felmutatni, hiszen a főbb vizsgálatok negatívak. Sokak szerint több kalória, zsír, cukor, de ez ugye ellentmond a refluxos életmóddal. Úgy érzem, a 22-es csapdájába kerültem.

Ha valaki hasonló problémákkal küzd, vagy tud olyan étrendet esetleg vizsgálati módszert, ami feltárhatja az okokat, kérem írjon!

További jó diétázást!

#11639 trombita hozzászólása: 2013.11.17. 21:31

Kedves Barbej!

Hasonló cipőben bukdácsolunk…korlátozott az ehető ételek száma, közben viszont hízni is kellene…nehéz kenyér!

A minap meglátogattam egy más gasztroentelógust (több szem többet lát alapon), mivel a panaszaim nem igazán múltakel a gyógyszer szedés ellenére sem. Nos, más készítményeket kaptam kipróbálásra illetve szigorú diéta betartást. Ez a következő: nincs csoki, kávé, cukrászsütemények, egy hónapon keresztül. De egy kocka sem! Minden akadályoztató tényező kizárva. Nehéz lesz a hátralévő 3 hét, de most vagy soha.

Írtál a tabletta és a testsúly összefüggéséről. Ezt nem értem: ha szeded a szert, akkor nem fogysz, ha kimarad, akkor mennek a kilók? Persze nem vagyunk egyformák, de ilyenről még nem hallottam.

Ha bármi bejön Neked amitől lehet hízni és nem savasít, akkor jelezd kérlek! Én folyamatosan tapogatózom, de még nem találtam meg a CSODASZERT.

Üdvözlettel: trombita

 

#11638 Barbej hozzászólása: 2013.11.04. 22:01

Szia!
Én is hasonló problémával küzdök…. napi szinten küzdök a fogyás ellen…és eléggé elkeserít.
Tavaly óriási rossz irányú változás történt az életemben ami lelkileg nagyon megviselt. 1 hét alatt, úgy hogy még a tea is kijött belőlem fogytam 6 kilót… és igen akkor jöttem rá 50 kilónál minden iszonyatosan meglátszik. Tehát 1 hét alatt 50-ről 44-re fogytam. Előtte diagnosztizálták laktózintoleranciámat, ami szintén elég súlyos… majd ezután a hírtelen fogyás után elmentem gyomor tükrözésre, ott állapították meg hogy súlyos refluxom van, és adtak gyógyszert… Azóta szedem szinte folyamatosan, a tüneteim megszűntek, ha rendesen szadem. Majdnem 1 év kellett de sikerült a gyógyszerrel meghíznom újra 50 kilóra…. sokat szenvedtem érte, és nagyon boldog voltam hogy végre nem néznek meg mindenhol… Most 4 napja elfogyott a gyógyszerem, és fogytam másfél kilót, a tünetek visszajöttek, étvágytalanság, fáradtság, kedvtelenség, és a pánik…hogy az amiért ennyit dolgoztam elveszett megint. Felmerült ezek után bennem a kérdés, hogy tényleg egész életemen át szednem kell ezt a gyógyszert azért, hogy tartani tudjam a súlyom, azért hogy jól legyek??? ördögi kör, és lehetetlen egy helyzet, és így 21 évesen  nem igazán tudom hogy mi tévő legyek… :(

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close