fülzúgás, szédülés

Téma címkék:
2013.04.01. 10:05

Kedves Mindenki!

Először is Kellemes Ünnepeket szeretnék kívánni!

Kérdés: A neurológusom javaslatára elkezdtem csinálni a Hallpike tornát. A gyakorlat elvégzése alatt még rosszabbul vagyok, mint úgy általában. Szemtekerezgés, hányinger, alig bírok felülni, felállni. Normális ez??????

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Zsuzska

Samuka
#11840 Samuka hozzászólása: 2013.04.03. 10:28

Szia Zsuzska!

Igazán nincs mit köszönnöd. Csak sajnos kevesen tudunk hozzászólni, mert nincs sok tapasztalatunk és az a kevés sem hozott eredményt. Engem még nem vizsgáltak Bppv-vel, nem jött szóba. Nekem csak 2x volt pár éve és egészen véletlenül jöttem rá, hogy ha egyik oldalamra fekszem, akkor azonnal elmúlik. Akkor jött elő, amikor nem aludtam ki magam, éjjel csak 2-3 órát aludtam összesen. No másnap jött a szédülés. Azóta egyszer sem, mert igyekszem kialudni magam.

El tudom képzelni, hogy lelki okai is lehetnek a fülzúgásnak, – ekkor segíthet a pszichoterápia, – de túl sok reményt a magam részéről nem fűzök hozzá. Ma még túl nagy falat ez az orvostudománynak.

Vigyázz magadra és továbbra is írj a fejleményekről. Nagyon drukkolok, hogy sikeres legyen a kezelésed. :)

 

#11839 zsuzska2928 hozzászólása: 2013.04.03. 08:54

Kedves Samuka!

Köszönöm a válaszod!

Hétfőn már annyira rosszul voltam, hogy húsvét ellenére felhívtam az orvosom, így vissza kellett mennem Debrecenbe. Ott konzíliumot ültek, vizsgálgattak jobbra-balra, aztán kiderült, hogy Bppv-m van. Megcsinálta 3 orvos ezt az Emply manővert, azóta nem akarom elszólni (le is kopogom: kopp-kopp-kopp) sokkal jobban vagyok. Pár napig nem mozgathatom a fejem, de ez a legkevesebb.

A fülzúgásom, mint kiderült 99%, hogy lelki eredetű. Sokminden összegyűlt az évek alatt-amire nem is gondoltam volna, hogy még mindig problémát okoz- és most kiütött, de rendesen.  Pszichoterápiára kell majd járnom, ha elmúlt teljesen a szédülés.

El nem tudom mondani, milyen jól esik, hogy így törődsz velem! Kevés ember van a világon aki így odafigyel, tanácsokkal lát el, aggódik, együttérez a másikkal minden ismeretség nélkül.

Hálás szívvel köszönöm !

Millió ölelés: Zsuzska

 

Samuka
#11838 Samuka hozzászólása: 2013.04.02. 12:15

Kedves Zsuzska!

Teljesen laikusként azt gondolom, hogy amig a dobhártya nem jön helyre, addig nem kellene semmivel próbálkozni. Előbb álljon vissza a régi, eredeti állapot, és az után lehet új módszerrel próbálkozni, fokozatosan. Ha valami nem esik jól, abba kell hagyni. Még rövid ideje szedet a gyógyszert, lehet annak a mellékhatása is. Lehet, hogy csökkenteni kell, ezt ki kell tapasztalni.  Nem biztos, hogy a torna okozza a problémát, de az ellenkezője is igaz lehet.

Jó lenne, ha valaki, – nálam tapasztaltabb – beszámolna erről a tornáról.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close