Refluxosok figyelem

Téma címkék:
2013.05.05. 10:14

Nálam tavaly kezdödött, egy megfázással indult. Végigszedtem 3 féle antibiotikumot mire aztán elküldtek gyomortükrözésre és megállapitották az epés refluxot. A torkomban lévő fájdalomtól nem tudtam szabadulni, teljesen kivoltam, kaptam gyógyszert, semmit nem ért. Ittam salvus vizet, az se igazán használt, aztán úgy döntöttem nem szedem a gyógyszert és jól döntöttem. Olvastam a kálmosgyökér használatárol, hogy bevált valakinek, kiprobáltam én is. 4 kiskanállal forrásban lévő vízbe dobjuk normál teaföző edénybe aztán 6-7 percig forraljuk, leszürjük 2 dunsztosüvegbe, én nem izesitettem, pár korty reggel délután kb fél bögre, 4-5 napig elég.  Folyamatosan iszogatom, persze csak módjával ahogy irtam, és még én se hiszem el, de megszabadultam a torkomban lévő fájdalomtol. Még néha picit berekedek, de legalább már nem fáj. Aki írta a kálmosgyökeret már fél éve ezt itta és szinte tünetmentes lett. Higgyétek el, sokat segít!!!! És ami fontos, ne igyatok gyümölcsleveket!!!! Én ha tehetem, minden nap kakaót iszom, mert a tejet nem szeretem, de a tej is jó. Tehát a lényeg , kálmosgyökér és semmi gyümölcslé. Persze más üditöt lehet, még szénsavasat is szoktam – ugyebár mindenröl nem mondok le, és persze kakaó v tej minden nap. A kálmosgyökér állitólag beállitja a savszintet. Én azt gondoltam, soha nem lesz jobb az állapotom és mostmár mégis egész jól vagyok. Sok sikert!

#12508 boszy28 hozzászólása: 2014.02.18. 14:31

Kedves ERA15, kerlek meg azt ird meg , hogy hany milis a dunctosuveg es a normal teafozo, mert nekem 3 kulombozo meretu van.(boszy31@freemail.hu–email cimem).

Elore is koszonom valaszodat

Udv.  Ildiko

#12507 ERA15 hozzászólása: 2013.05.05. 14:56

Olvastam irományod és hát a kálmosgyökér tényleg ihatatlan ha méreg erösre csinálják :) nem mindegy az arány, ahogy leirtam én 4 kis kanállal fözök ki 2 duncosüvegnyit. Én mint kő kemény refluxos a saját bőrömön tapasztalva a cserpes kakaó igen csak jó hatással van rám , mindenféle szarságot mondanak hogy mit ne egyél igyál, hát én nem nagyon eszem másképp kivéve este már mellözöm de ivásilag nem javasoltam a gyümölcsleveket, régebben én hülye úgy voltam vele ez egészséges , közbe meg szétszakadt a torkom, tehát nekem mint REFLUXOSNAK a kakaó igen is hogy bejön, több száz dolgot nem javasolnak, mindenki a saját gyomrába tapasztalja meg mi jó és mi nem.  A kakaó nem kávé , azt én sem iszok, a csokirol meg annyit hogy imádom a kinderpingvit! Hát ez van :)   Én csak tapasztalatbol beszélek , nállam több mint fél éve kezdödött és csak tényleg az tudja milyen érzés aki benne van ,az érti igazán mi ez és mitöl szeretne megszabadulni, nekem az hogy már nem szedem a gyógyszert, iszogatom a kálmosgyökeret megfelelő arányban, és kakaózom. SŐT még szénsavas dolgokat is szoktam inni pl ásványviz colat ritkábban de amit biztos hogy nem az a gyümölcslé. Asztmonták hogy életem végéig szednem kell a gyógyszert, okosok, aztán az embernek saját maga kell hogy megküzdjön evvel a szar refluxal, teljesen gyógyult sosem leszek de ha már elértem azt hogy ne fájjon az nagy szó szerintem, és azért írtam ebbe a rovatba hogy segitsek az elkeseredett refluxosoknak mert ezt az utat én is bejártam. Énis bármilyen csodaszert kipróbáltam volna hogy jobb legyen, 1 2 öt ki is próbáltam, nem jött be, és most én próbálok segíteni , nem tudom hogy másoknál hogy fog beválni de szerintem egy próbát megér és úgy nem lehet hogy egy két napig kipróbálom aztán meglátjuk ezt folyamatosan kell csinálni és jobb lesz,sok gyógyulást mindenkinek !!! :)

EN-ek
#12506 EN-ek hozzászólása: 2013.05.05. 10:48

Bölcs döntés volt!;) mármint a savkötők KIdobása! (ah korábban ÉN is írtam vhol) ezek CSAK ártanak a refluxnak.

Kálmosgyökér.. télleg yo, BÁR a íze ojan mint a 3 napos döglött macska, rohadt-mosogatórongy lébe KIfőzve!!:D (nekem tejesen ihatatlan. esetleg vmi yo erős tinktúrába talán:)

nekem a Salvus is super, és n annyira szara ize:) – ez csak enyhén macskahúgy izű.

PS: kakaó, kv, csoki – na ezek viszont N ajánlottak 1 refluxosnak! (ez rám is vonatkozik:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close