Állandó hiperventilláció

Téma címkék:
2013.05.10. 19:12

Sziasztok!

Az én történetem tavaly novemberben kezdődött. Egyik éjszaka egyszercsak nehezebben tudtam venni a levegőt. Nagyon megijedtem, berohandtam a városi sűrgősségi osztályra. Vérvétel, EKG, semmit nem találtak. Annyit mondtak, hogy a káliumszintem nagyon alacsony, így kaptam infúziót, meg felírtak panangint és frontint. Pánikrohamnak diagnoztizálták. Igen ám, de a fulladás azóta sem múlt el. Azon a héten még kétszer voltam a sűrgősségin, mert féltem elaludni is, hátha megfulladok. Az egyébként alacsony vérnyomásom hetekig 150 küröl volt, 160-as pulzussal. Rengeteg vizsgálaton részt vettem, de negatív volt. A fulladás azonben nem szűnt meg, állítólag a szorongás folytogatott. Elkezdtem pszichiterhez járni, gyógyszert szedni, de semmi javulás nem történt. Ez a mai napig fennál, a tüdőgyógyász közben megállapított hogy állandóan hiperventillálok. Elküldött izotópos vizsgálatra, de az is negatív lett. Ez a nem is tudom igazán micsoda, pánikbetegség vagy szororngás vagy tudom is én mi a bánat… egyszerűen tönkretette az életem. Aludni nem tudok, még négy xanax mellett sem, mellete még venlaxgen-t szedek, de semmi hatás. Se éjjelem, se nappalom, már érzéseim sincsenek. Úgy szoktam fogalmazni, hogy már mindent elvett tőlem az élet, csak a fizikai testem hagyta meg. Pedig mindenem megvan mint rég, az állásom a párom, a barátaim, mindenki aggódik értem és bíztat, de egyszerűen nem tudok a régi önmagam lenni. Állandóan rajtam van a hiperventilláció és nem rohamokban jelentkezik és semmi sem oldja. Volt már valakinek ilyen panasza? És ha igen, hogy gyógyult ki belőle? Nagyon el vagyok keseredve, idén már babát terveztünk a párommal, 35 éves vagyok, szóval ideje lenne már… Szorongás tényleg okozhat ilyesmit?

#29810 Aniko87 hozzászólása: 2021.11.11. 09:58

Szia, most nekem hasonló a problémám. Kb 2 hete egész álló nap küzdök levegőért, mintha nem jutna be elég, csak ha erölködöm, akkor se mindig, akkor elkap pánik, és szédülni kezdek, halálfélelmem lesz, nálad sikerült valami megoldást találni? Köszi ha írsz

#12574 rutin04 hozzászólása: 2013.12.03. 19:25

Sziasztok,

Szívesen megosztom, viszont ez egy angol nyelvű anyag. Ha így is megfelel, jelezzétek és megoldjuk.

Üdv R.

#12573 takatime hozzászólása: 2013.12.03. 18:32

En is igy vagyok…varosban a vonaton itthon eves kozben..es szedulok es a kezeim is zsibbadnak…ma mar mindennapos napi 2 3alkalommal…utalom mert szedulok grrr meg a nagy levegovetel..en szorongasos beteg vagyok

#12572 winter hozzászólása: 2013.10.14. 12:45

Rutin04 engem nagyon érdekelne az a technika amit találtál. Ugyanezek a tünetek pár éve jelentkeztek rajtam első alkalommal, akkor három hét alatt xanax szedése mellett elmúltak, majd idén újra jelentkeztek. Most készülök pszichiáterhez. Mindazt amit itt leírtatok nagyon átérzem és átélem, bízok abban, hogy a talált és javasolt módszerek valamelyik majd nálam is beválik. Kérlek ha lehet szerzőt vagy címet vagy valami támpontot ossz meg, hogy megtalálhassam azt a technikát ami nálad bevált.

#12571 barathg hozzászólása: 2013.10.09. 18:29

Kedves Mindenki!

A Buteyko-légzés a megoldás, illetve megérteni, hogy a hiperventillációt mi okozza. A “gyógyszerek” nem érnek semmit.

 

G.

#12570 Tunde78 hozzászólása: 2013.09.12. 17:19

Kedves Z!

Köszönöm hogy hozzászóltál a bejegyzésemhez! :) Nálam jelenleg az a helyzet, hogy időközben kiderült (amit már néhány orvos korábban is gyanított), hogy van egy pajzsmirigy autoimmun betegségem, amit speciális laborvizsgálatok mutattak ki. Korábban is látták hogy az a bizonyos szervecske gyulladásban van, nagyobb is kicsit, de senki nem foglalkozott különösebben vele, mondván, hogy (elvileg) nem okozhatna ilyen panaszokat. (Azóta a mérete annyit változott, hogy ép csak határértéken van.)  Aztán júniusban kiderült hogy fel van borulva a hormonháztartásom. (???) Kaptam rá fogamzásgátlót. Augusztus végén felkerestem egy magán egészségügyi centrumot, kértem UH-ot, speciális labort. Itt derült ki minden. De sajnos nem egyszerű így sem… A Doktornő véleménye hogy ki kell várni mi lesz a vége, erre egyenlőre nincs gyógymód, vagy meggyógyul 1-2 év alatt magától, vagy elkezd alulműködni, és akkor hormonpótlót kell szednem. Egyenlőre nehezen fogadom el ezt a helyzetet, még futok pár kört hátha lehet ezzel valamit kezdeni. Mindenkinek jobbulást kívánok! Üdv: T

#12569 rutin04 hozzászólása: 2013.09.12. 08:06

Sziasztok,

Ugyanezt éltem meg kb 2 éven keresztül, de mára normális életet élek újra.

A legelső légszomjas emlékem gyerekkorra vezet vissza, kb 10 évesen a családdal a strandon kapkodtam levegő után de aztán évekig semmi. Semmi családi trauma nem ért, normális családban nőttem fel és ma is nagyon jó kapcsolatban vagyunk.

Aztán az igazi nagy rohamok angliai éveim alatt jöttek, teljes halálfélelem és a fulladás érzete. Napokon éjszakákon át nem aludtam emiatt. Trauma és különösebb stressz itt sem volt, legalábbis amiről tudok. Dolgoztam és egyetemre jártam, nagyon szerettem Londonban élni, minden sikerült. Többször voltam sürgősségin és házi orvosnál, soha semmit nem találtak. Aztán megint minden elmúlt.

2010 őszén újra jöttek a rohamok, éjszakai felriadás, fulladás érzet és halálfélelem. Ekkor még nem is hallottam a pánikbetegségről. Mivel kezdtek állandósulni a tünetek ezért kellett valamit tenni. Mindenféle kivizsgálás után jutottam el a pszichiátriára. Ekkorra már nem rohamait voltak, hanem napokig hetekig tátogtam levegő után. Akik nem tudták mi is van velem folyton azt hitték, hogy álmos vagyok és ásitok. Szerencsére munkámat otthon is végezhettem, nem kellett a kollégák előtt megél nem mindezt a szenvedést. Volt, amikor napokon át az agyban voltam és csak kapkodtam levegőért. Borzasztó érzés, én tudom.

Pszichiátria, Frontin és Cipralex kombináció. Elolvasva a mellékhatásokat nem is akartam beszedni ezeket, de végül elkezdtem. Igazából semmit nem segítettek ezek és ezt minden alkalommal elmondtam a kezelő orvosnak. Aztán eltelt másfél év és ugyanott voltam mint azelőtt. Gondoltam, hogy itt valami nem stimmel. Találnom kell valami megoldást mert a gyógyszerek nem oldanák meg semmit. Kijelentettem az orvosomnak, hogy azonnal abbahagyom a gyógyszerek szedését. Megdöbbent és próbált lebeszélni illetve más gyógyszert javasolni, de ekkor az elhatározás már megvolt.

Hosszas kutatómunka után – főleg internet – rátaláltam egy volt pánikbeteg által kidolgozott technikára. A könyvet és a hanganyagot beszerezve elkezdtem alkalmazni. Nap mint nap akár többször is végig csináltam az egyes anyagokat. Munkám sok utazással jár szerte a világban és sokáig hallani sem akartam autóról vagy repülőről. Ekkor biztonságérzetből mindig volt nálam gyógyszer, ha esetleg elgyengülnék. Kocsiban, repülőn hallgattam az anyagot és lassan megértettem a lényeget. A tünetek pedig mind elmúltak, szinte nyom nélkül. Kb egy éve nem szedek semmilyen gyógyszert, és nem is hordok magamnál.

Tudom, hogy nincsen két azonos pánikbeteg, mindenki más. Az én tapasztalatom szerint az gyógymód mindenkiben ott van, csak segíteni kell, hogy hasson. A gyógyszerek kezdetben talán segíthetnek valamit, de meggyőződésem, hogy csakis placebóként. Ma már csak egy vitamint és egy bizonyos omega 3 kapszulát szedek és köszönöm jól vagyok. Néha néha van egy két nagyobb sóhaj, de semmi más.

Szívesen megosztom saját gondolataimat, hiszem, hogy segíteni tudok.

Üdv, Z.

 

#23448 Szandrabalazs hozzászólása: 2016.06.16. 20:11

Szia!Tudnál nekem mondani pár szót a könyvről és a hanganyagról?Esetleg a könyv címét.Előre is köszönöm!! Üdv :Sz

#23669 Anfatizo hozzászólása: 2016.07.29. 15:10

Szia Z !

Tudnál valami bővebbet írni (Internetes elérhetőség) a pánikbeteg által kidolgozott technikáról ? Engem is nagyon érdekelne. Ugyan én csak “kezdő” beteg vagyok , de nagyon elkeserít a dolog, hogy így érzem magam, ahogy Te is leírtad.
Kérlek, ha publikus írd le a könyv, tanulmány, egyéb.. címét, vagy szerzőjét.
Előre is köszönöm ! Üdvözlettel: egy kezdő

#29811 Aniko87 hozzászólása: 2021.11.11. 10:00

Szia, 2 hete kb folyamat küzdök levegőért, mert úgy érzem nem elég, erölködöm, néha nehezen sikerül, voltam röntgen, uh, labor, nem találtak semmit, neked mi segített? Leírnád? 2 pici lányom van és alig tudom ellátni őket. Olyan mintha alkonyzónában lennék, nem élet ez, már sírni se merek, mert még jobban fulladok, légyszi írj ha ezt látod, köszönöm

#12568 Tunde78 hozzászólása: 2013.05.19. 08:47

Kedves énésapánikom!

Köszönöm a jótanácsokat! Igyekszem megfogadni őket.

T

#12567 enesapanikom hozzászólása: 2013.05.14. 11:46

Keves Tünde!

Én is hasonló helyzetben vagyok,napi 3 x 0,5 mg xanaxot szedek, amíg beszedem kb két óráig jól vagyok,aztán jön a fuldoklás,éjjel is…Sok pszichiátert megjártam,pánikbetegnek diagnosztizáltak,a cipralextől rettenetesen szédültem,mikor pár hónapja a xanax mellé próbáltam újra,korábban már szedtem,de akkor semmi mellékhatása nem volt. 25v éves vagyok,egy 2 éves kisfiam van,szülés előtt is pánikbeteg voltam,12 éves koromban kezdődött szorongással,18 évesen kerültem pszichiátriára depresszióval, pár évig jobban voltam,gyógyszereket is letettem,aztán jött az egyetem,időnként kellett a xanax,de csak feszültebb időszakban…aztán fog gátló mellett terhes lettem,én szerencsés voltam,mert nagyon erős volt a baba iránti felelősségérzetem,ezért a terhesség időszaka alatt panaszmentes voltam,és gond nélkül letettem a xanaxot is,néha remegésem volt,kb 3x,de túléltem.Van egy nagyon jó könyv,ami segített már eddig is sokat,torrent oldalakról letölthető,a címe: Reneau Z. Peurifoy:Szorongás,fóbiák,pánik,ez egy életkontroll program lépésről lépésre,direkt pánikosoknak.

Egyedül vagyok egész nap a két éves dackorszakos kisfiammal,segítségem nincs,csak gyest kapok,mivel egyetemista voltam,így négy órában ruhákat varrok itthon eladásra,barátaim sincsenek  itt pesten,a saját családomban is vannak anyagi gondok, és párom családjával is vannak problémáim,párom segít,ahogy tud,de ő maga a megtestesült sztoikus nyugalmom,így nem igazán tud mellettem állni,és néha nagyon nehéz a fulladás miatt,általában a hangulatom is nagyon rossz,a kellemetlen közérzet miatt,két hete volt idegösszeomlásom,de kihevertem.Higgye el tud javítani a közérzetén,ha nekem gyerek mellett megy így megy,Önnek is fog.

Autogén tréning hanganyag van letölthető a neten,9 hetes,nagyon sokat segít.Különböző meditációs hanganyagokiszintén.Rubint Réka Add újra önmagad dvd-jén is van meditáció,ami a sérelmeink elengedésében segít.

Természetes bogyó, a Sedatif pc nevű homeo bogyó,van citromfűtabletta, tea is,én magne b6 ot és b1 vitamint szedek.Mozgásformának a futást és a tai chit ajánlanám,Ez utóbbi dvd formában is megszerezhető,david carradine tai chi a testnek és a léleknek.Időnként egy masszázs nagyon el tud lazítani.Házhoz is mennek már a masszőrök,ha megengedheti magának.

Most is fulladok,de igyekszem nem figyelni rá,és önerősítő közléseket alkalmazok,ez a fentebb említett könyvben található.

Azért írtam Önnek,mert említette,hogy 35 éves,gyermeket szeretne,nem lehet,hogy az emiatti szorongás váltja ki Önnél a pánikot?Gondolja át,hogy valóban vágyik- e gyermekre most…vagy amiatt szülne,mert időszerűnek érzi,higgye el ez is okozhatja a szorongását.

Amúgy ne aggódjon,bőven van még ideje,sógornőm 40 évesen szülte az első egészséges gyermekét,fél év sem telt el,újra terhes volt,nemrég született meg a második egészséges gyermeke.Szóval van még bőven ideje. :)

 

Sok szerencsét kívánok a gyógyuláshoz!

#12566 Tamas861 hozzászólása: 2013.05.12. 08:33

Két hete kezdődött,a folyékony andaxin megivása után azonnal elmúlt.

 

#12565 Tunde78 hozzászólása: 2013.05.11. 19:13

Köszönöm a válaszod Tamás. Megnéztem hogy milyen gyógyszer az Andaxin, ez valami nyugtató féleség. Nálad egyébként meddig tartott ez a dolog?

#12564 Tamas861 hozzászólása: 2013.05.11. 18:24

Kedves Tünde!

Megdöbbenve olvastam sorait!

Nálam is légszomjjal, illetve erős hasi görcsökkel kezdődött minden.

Szintén semmiyen szervi bajom nincs, mindez “pusztán” stressz, lelki eredetű…

Nálam a folyékony Andaxin azonnal hatott.

Remélem ,Önnek is használhat, illetve javaslom, hogy Ön is próbálkozzon a váltott orrú légzéssel, és egyéb, keleti légzéstechnikákkal, szorongás ellen tókéletesek.

 

Minden jót, és mosolyteli napokat kíván: Tamás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close