neuronitis vestibularis

Téma címkék:
2013.05.30. 17:58

2 évvel ezelőtt  52 éves koromban a munkahelyemen egyik pillanatról a másikra nagyon heves forgó szédülés fogott el, mentő vitt a neurológiára. 3 napig egyáltalán nem tudtam felkelni az ágyból. A szememet is alig bírtam kinyitni, mert “fájt” a nézés, szúró fájdalommal. Volt CT, fülészeti vizsgálat, MR. Nem találtak eltérést. Bíztatott az orvosom, hogy a 4. napon jobb lesz. Ez így is lett, lábra álltam. Nem szédültem, de az egyensúlyérzékem már egyáltalán nem volt a régi, és azóta sem az. Az otoneurológiai vizsgálat megerősítette a diagnózist: neuronitis vestibularis. A fejem azóta is olyan, mint egy nehéz “lufi”, minden egyes lépésnél “elmozdul” a világ, olyan, mint amikor a TV-ben ugrál a kép. A memóriám, az agyam sem úgy működik, mint régen. Úgy érzem, nem tudom olyan gyorsan felfogni amit mondanak, mint a betegségem előtt. Halláskárosodásom, fülzúgásom egyáltalán nem volt. Nincsenek rohamaim, én egyfolytában érzem ezt a bizonytalanság érzést.

A látásom romlik. Szedtem már Betaserc-et, Betarevint, D vitamint, meg már nem is tudom, hogy mit. Egy fülspesialista azt mondta, hogy savas a szervezetem, a másik vízhajtót javasolt, mert szerinte egy gyulladás miatt ödéma keletkezett a hallójáratomban. Semmi nem segített, néha úgy érzem nem bírok így élni. Egyáltalán nem olyanok a tüneteim, mint amit ezen a fórumon leírtak a betegek. Én nem szédülök, csak minden egyes lépésért meg kell küzdenem, hogy egyenesen menjek, és ez a látás, szürnyű! Kérem, ha volt, vagy van ilyen betegsége bárkinek és valaki tudott rajta segíteni, ossza meg velem is, mert nagyon el vagyok keseredve, hogy így kell leélnem az életemet. Nagyon elfáradok a nap végére.

#23137 Erika Goczene hozzászólása: 2016.04.19. 09:11

Szia Kati ! Ne haragudj, hogy zavarlak, de olvastam a betegségedet, és sajnos most derült ki hogy ugyanebben szenvedek, teljesen ezek a tüneteim vannak amit Te leírtál! Igaz, eltelt pár év mióta írtad ezt a bejegyzést, ezért szeretném megkérdezni javult e az egészséged, változott e valamit, van e remény!? Ha igen, mit tudnál javasolni, merre tovább? Most voltam Pécsen a klinikán, mindenféle vizsgálatom megvan ezzel kapcsolatban. Tornát javasolták, mást nem tudtak. Kérném, ha bármit tudnál ami segítene, légy szíves írd meg. Előre is köszönöm! Gőczéné Tóth Erika

#23742 flora06 hozzászólása: 2016.08.18. 11:04

Kedves Erika!

Én is hasonló betegséggel küzdök, mint Ön. Esetleg le tudná írni, hogy azóta milyen az állapota?

Köszönettel.

#13285 Agnes2 hozzászólása: 2014.02.24. 08:36

Szia! Nekem ugyanezek a tüneteim vannak. Az e-mail cimem : agnesfeczko@ freemail.hu!

Felvennéd velem a kapcsolatot??

köszönöm :ági

#13284 ingrid73 hozzászólása: 2013.11.16. 19:43

Kedves Kati! Lehet, hogy már eljutottál a Szirmai doktornőhöz, és remélem, hogy leveled óta csak jobban vagy. Javaslom, próbáld ki, hogy nem javul-e a helyzeted, ha mondjuk kihagyod az oldalt fekvést az életedből. Nekem akkortól valamivel javult a helyzetem. maruingrid@gmail.com

#13283 magdi55 hozzászólása: 2013.09.02. 19:17

A torna a megoldás.A Klinikán van könyv,cd.

Olvassátok a régi bejegyzéseket.!Vannak infók.Én is írtam többször.

Tornát tudok küldeni privátban.Nekem az akupunktúra és a biorezonancia is kellett mellé.Szívesen megadom az orvosom elérhetőségét.Bp-en a Hattyú u.ban rendel heti 2x.

Minden jót Nektek:)  Meg lehet gyógyulni!!! Van aki lassabban,mint én is.

mkantor@t-online.hu

#28877 Boldogvagyok hozzászólása: 2019.10.28. 20:21

Kedves Mkantor,

engem érdekelne a történeted és hogy most jól vagy-e, meg az orvosod elérhetősége is. Priviben is írok Neked. Remélem, már meggyógyultál teljesen.:) (Ez nekem is reményt adna.):)

#13282 oknacs hozzászólása: 2013.09.02. 17:23

Nekem 4 napja állapították meg ezt a BPPV-t. Teljes kétségbeesés :( Csinálom az epley manövert. Ha valaki elküldené annak a doktornőnek a gyakorlatsorát hálás lennék.

#13281 magdi55 hozzászólása: 2013.05.31. 17:57

Kedves Kati! Attól is függ,milyen fülésznél voltál.Ez szerintem otoneurológiára tartozik.A Klinikán van ilyen.Az egyensúlyközpont szoros kapcsolatban van a gerincvelővel,a látással.Van egy egyensúlytréning gyakorlatsor,ami eddzi a labirintus rendszert,van cd,ami a szemet is.Szirmai doktornő az Orvosok a hálón” válaszol Neked,ha kérdezel.Ő ebben profi.Nekem ő segített.Nem pont ilyen,de hasonló tüneteim voltak.Van egy teszt,amivel ő megállapít dolgokat.Én járok biorezonenciára,akupunktúrára,ezt is jónak tarja a doktornő is.Válaszolok,ha van kérdésed-privátban is. Tudom milyen rémes ez az állapot.De van kiút.Nem kell így élned,nyugi. :) Minden jót   /mkantor@t-online.hu

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close