Aki szorong annak el kell kerülni a szorongást kiváltó tényezőket, vagy szembe kell néznie velük?

Téma címkék:
2013.06.03. 14:11

23 éves lány vagyok, kb. 14-15 éves koromig vidám, kiegyensúlyozott gyerek voltam, aztán valami megváltozott. Nem értem, miért utólag változott és nem akkor amikor benne voltam a stresszes helyzetekben. Kisgyerek koromtól 15 éves koromig a családban mindig nagy volt a feszültség. Apám verte anyámat és engem, mindenért kikaptam, még akkor is hibás voltam, ha egyébként nem is voltam hibás. Pár példát leírok…verést kaptam azért, mert morzsáltam evés közben a földre, pedig felszedtem a morzsákat miután megszólított, verést kaptam mert nem úgy csavartam fel a locsolócsövet ahogy apám elvárta volna, hanem úgy, ahogy tudtam stb stb… Mindig félek az új helyzetktől, valósággal rettegek ha tömeg elé kell állnom és beszélnem, ha túl sokan sétálnak a parkban, az úton és el kell mennem egy nagyobb tömeg mellett. Otthon pedig annyira stresszben vagyok, hogy sokszor beképzelem a problémát és erősen dobog a szívem, néha nem kapok jól levegőt, nem tudok elaludni, ha elalszom gyakran felébredek stb.. 15 éves koromban ütött meg utoljára, de azóta is irányítani akarja az életem… próbálja, kisebb-nagyobb sikerekkel. 15 évesen más városba mentem líceumba, főleg azért, mert nem akartam otthon lenni. Bentlakásban voltam, voltam barátaim, jól kijöttünk, a tanulásra nem igazán tudtam koncentrálni, közepes tanuló voltam. 19 évesen egyetemre mentem ismét egy másik városba. Most végeztem,de nem sikerült államvizsgáznom, ezért itthon vagyok. Szerencsére elvagyok egy rokonomnál, mert itt önkénteskedem. Néha hazajárok, de az is soknak tűnik, pedig vár és szeret meg minden, de valami valamikor elromlott. Annyival maradtam, hogy szociális fóbiám lett. Nehéz így érvényesülni az életben. Került volna egy munkahelyem, egy hétig fel is vettek, aztán bejelentették, hogy megfigyelt egy pszichológus és túl zárkózott vagyok, nem oda való vagyok, nekik egy pörgős energikus ember kell, nem vagyok én vezér egyéniség stb…ez után 1 hónapig nagyon rosszul voltam. Folyton azt éreztem, hogy szeretnék kárt tenni magamban, vagdostam is a karjaimat egyszer, amikor nem engedtek vissza abba a városba tovább keresni, ahol került ez  a munka. Mert hogy ez is máshol volt, a barátommal éltem együtt és most is oda kívánkozom és remélem ha meglesz az államvizsgám sikerül ott munkát találnom. Én sose beszéltem erről apámmal, én sose mertem pofázni, a barátaimnak tudok beszélni ezekről az érzésekről, történésekről és mindig sírok közben. Neki még sose mondtam meg ami bántott egész életemben, nem tudom ez lehet-e a kulcsa a jobbulásnak, lehet-e valami kezdete, vagy csak rosszabb lesz. Mindenesetre amíg itthon vagyok azt hiszem még hallgatok. Nem mentem még szakemberhez segítséget kérni. El akarok menekülni innen, aztán valami lesz.

#13436 Vandenis hozzászólása: 2013.06.05. 08:32

Köszi a versikét, felvirágoztad a napomat ;)

És köszi a tanácsot a múltban éléssel kapcsolatban, igen én is ezen vagyok, rég nem beszélek már ezekről másoknak, most leírtam ide. De nem is a történések a lényeg, hanem, hogy nem tudok úgy érvényesülni az életben mint egyesek, akik olyan vezér egyéniségek nagyszájúak energikusak;) Olyan helyet kell találnom ahol az én karakterem a nyerő, ahol nem kell folyton szájalni. Sokszor igyekszem leplezni az izgatottságot stb., néha sikerül beszédes lennem idegenekkel, talán kinövöm…

#13435 Panna1 hozzászólása: 2013.06.04. 22:18

A múlttal szakítani kell,előre nézni,haladni.Nem kell a múlton töprengni,csak előre nézni! szelektálni kell a gondolatainkat,magyarul új ötletek gondolatok foglalják el a régi helyét,a jelentéktelen dolgokat elhessegetni,törölni.Ami elmúlt,felejtsd el! Lépj tovább! Ha állandóan elmúlt dolgokon töprensz,akadályoz,nem tudsz tovább haladni! Menj tovább,ne elmúlt fájdalmakról beszélj a barátaiddal,gondoskodj új élményekről,esetleg új barátokról. Merj változni,változtatni! Üdv:Panna.

EN-ek
#13434 EN-ek hozzászólása: 2013.06.04. 16:30

Irásod érdekes,
(és kellőképp részletes)
Túl sokk már a marha…
sose hallgass arra!

Mondják, légy energikuss??
De te OKOS vagy, s nem 1 vezér-kos!
Aki mást mond az egy buta tulok…
kibe ÉN szivesen belé rugok!

#13433 Vandenis hozzászólása: 2013.06.04. 09:50

Szia Mindenképp fogok beszélni vele, de most még nem tudok amíg itthon élek, mert lehet nem fogadná jól és megkeserítené az életem. Azt még nem is említettem, hogy nagyon szeretem az állatokat és ezt ő is tudja, de az összes kutyámban talált valami hibát és kitette az útra éhezni, vagy oda adta valakinek. Most is van egy nagyon félek neogy ismét megtörténjen, merthogy ez nem ugat,de ha minden sikerül augusztustól elköltözöm és eliszem magammal.A kutyáim mindig féltek tőle mert verte őket ha nem engedelmeskedtek, vagy nagyon erőteljesen próbálta irányitani őket. A mostani az egy akita inu ami teljesen egy gazdás,nagyon hidegen viselkedik másokkal, és ez őt úgy látom zavarja, mert nem érzi magát főnöknek a kutya felett. Neki mindig az számit, h az legyen amit ő akar és mondd, még  amacskámba is belerúgott amikor az egyet fújt, vagy hogy nevezik ezt…nem érti, hogy nem körülötte forog a világ. Neked  mitől alakult ki a szorongásod, rájöttél már?

#13432 adambird hozzászólása: 2013.06.03. 20:19

Szia!

Elborzadva olvastam a történeted. Tényleg szörnyű lehetett, hogy mindenért kikaptál. Én 17 éves fiú vagyok. Nekem is van csomó szorongásos bajom, és egy ideig nem mertem elmondani apának. Ő nagyon rendes, de féltem, ha elmondom nem ért meg, egyébként ő sosem ütött meg engem. A szüleim tudta nélkül elmentem orvoshoz a szorongás és pánik… miatt (ismét), majd valahogy megtudták. Mikor apának mindent bevallottam, nagyon megkönnyebbültem, nekem segített, de tudom ez a te esetedben máshogy van. De én akkor is ajánlom, hogy beszélj vele, mert mit vszíthetsz?

#13431 Vandenis hozzászólása: 2013.06.03. 16:07

Olvasok spirituális könyveket, mindenképp igyekszem átállni a pozitív gondolkodásra, ha tudtok tanácsokat adni, kérlek írjátok le!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close