szociális fóbia

Téma címkék:
2013.06.20. 08:10

Sziasztok, azért írok én is mert beteg vagyok régebben mindig azt hittem hogy azért vagyok amilyen mert túl szégyenlős , gátlásos vagyok de ez már nem élet 19 éves vagyok és nem szeretek eljárni itthonról vannak barátnőim de néha még velük is rosszul bánok pedig ők csak jót akarnak szórakozni és igazuk is van .Próbáltam magam belekényszeríteni szituációkba de nagyon félénk voltam nem nagyon barátkoztam és ez így már nem mehet tovább mert barátokat akarok  a volt osztályomban is a barátnőim mentek bulizni és engem is hívtak de nem mentem és szép lassacskán lehet el is veszítettem őket plusz ott van az is hogy nincs senki a krnyéken akivel esetleg még találkozhatnék az egyik bnőm kik ment külföldre a másik nagyon mesze lakik elköltözött úgy érzem az emberek folytam elmennek , vagy csak én üldözöm el őket. Nagyon szeretnék olyanokkal beszélgetni  vagy találkozni akik szintén ezt élik át még nem mondtam el senkinek a  környezetemben.

#13743 monorka26 hozzászólása: 2013.06.20. 18:18

Szívesen:) Magányosnak a legrosszabb lenni ebben a világban:( megadok egy emai címet ide írhatsz nyugodtan:) monorka24@gmail.com

#13742 ildi9 hozzászólása: 2013.06.20. 17:37

köszönöm hogy írsz végre elmondhattam valakinek  fizikai tünetre visszatére mikor van pirulás izzadás mert ha mások előtt pl osztály előtt kellett szerepelni mindig elpirultam , főleg hangosan olvasni nagyon utáltam remegett a hangom .

#13741 monorka26 hozzászólása: 2013.06.20. 17:27

Igen látom a problémát:) Nem vagy magaddal megelégedve pluszba sokat vagy 1ül társaság nélkül. Tudom milyen most én sokat vok magamban kezdek elszokni az emberektől a társaságtól. De aminek köszönhetek javulást az a diéta és a testedzés. Próbáld ki ezeket biztos h fog nőni az önbizalmad ha + visszajelzéseket kapsz majd:) NEm álítanám konkrétan h szoc.fóbia mert annal fizikai tünetei is vannak általában( izzadás,pirulás stb….) De ez az orvos dolga h megállapítsa van e nagyobb gond vagy sem:) Ismerkedj társkeresőn hátha megismerkednél vkivel  a szerelemnek gyógító ereje van. Nem tudom ismered ezt az olalt csajok és pasik szerintem itt azért normális emberek vannak:) lehet simán csak barátkozni is:)

#13740 ildi9 hozzászólása: 2013.06.20. 16:52

Öszintén szólva én sem tudom hogy mi történik velem lehet hogy csak gátlásos vagyok ,munkát kerestem de nem találtam itt a környékünkön csak vendéglátói munkák vannak jobban , boltban akartam árúfeltöltői munkát de már évek óta kérdezzük és nem vesznek fel kasszást keresnek de azt nem szeretném . Mostanában itthon vagyok lehet hogy csakaz a baj  hogy nincs közel egy bnőm sem bár találkozom velük de lehet csak júliusban tud lejönni , a legrosszabb mikor lefekszem végig gondolom hogy mit is csináltam ma és semmit és állandóan a halálra gondolok  , ami miatt kutattam az interneten mert erős érzelem változásaim voltak egyik percben nevetek másikban sírok , de az biztos ha nagyon jó kedvem is van utána rossz lesz ,régebben minidig azt gondoltam hogy csak egy barát kéne (fiú) és akkor lenne értelme az életnek mert állandóan arra gondolok mi értelme van az életnek,. miért csinálunk dolgokat ha úgy is egyszer vége mindennek. Fizikai tünet … nem tudom de ha tudom hogy találkozni fogok egy idegennel ideges leszek ,  a szemkontaktust általában  kerülöm, nem vagyok éppen vékony és mindig azt hiszem ha valaki meglát akor csak azt gondolja hogy itt egy dagadt lány

#13739 monorka26 hozzászólása: 2013.06.20. 10:11

Szia megértem a helyzeted:) Az is előfordulhat h 1szerűen tényleg csak gátlásos vagy nem biztos h betegség. Mikor annyi idős voltam mint te én is volt h csúnyán bántam a barátnőimmel, tele voltam bizonytalansággal, fájdalommal én sem értettem h mért vok annyira zárkózott. Elmentem orvoshoz ott megállípították ezt a fajta mentális problémát. Onnantól kezdve örültem is meg nem is mert legalább tudtam h mi történik vele. Lehet ezen az állapotom javítani nekem sikerült valamelyest. Volt h boltba nem mertem elmenni, 1ül konkrétan nem csináltam semmit mindig vkinek kísérgetnie kellett. Mára már mindent 1ül intézek és teszek, de még ennek ellenére is nyomaszt a dolog, elsősorban a fizikai tünetek miatt. Hála istennek a barátaim megmaradtak és nem maradtam 1ül. Neked vannak fizikai tüneteid? Tudsz normálisan tanulni vagy ha már nem tanulsz képes vagy munkát vállalni?Ha ezek terén is nagy a gátlás akkor igen betegségről beszélhetünk. De fiatal vagy még képes vagy a változásra késöbb már egyre nehezebb lesz. Írj magadról h telnek a napjaid?:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close