Fülzúgás – új tag

Téma címkék:
2013.07.05. 08:07

Kedves Sorstársak!

Néhány perce regisztráltam közétek, mert már nagyon de nagyon elviselhetetlennek érzem ezt a gonosz fülzúgást.Néhány hete kezdődött, szedem a Betahistin tablettát, de úgy érzem, mintha erősödött volna a zúgás. Szörnyű érzés! Ma éjszaka azt hittem beleőrülök. Reggel hazaérve, elkezdtem kutakodni a neten, így akadtam Rátok. Eénézést kérek a tegeződésért, de úgy látom, Ti egy nagy család vagytok, melybe már én is beletartozom. Soraitokat olvasva, kissé lenyugodtam, pedig már a rosszullét kerülgetett! Délelőtt ismét elmegyek a fülészhez, aztán ismét írok, mivel többet szeretnék tudni arról a mágneses készülékről, amit említettetek, ugyanis más problémákból adódóan feleségemmel, kb. egy hónapja beruháztunk egy ilyen mágneses ágyra. Aztán majd írok magamról is. Elérzékenyültem attól, hogy Rátok találtam, s némi erőt is merítettem leveleitekből, még ha nem is mind pozitív hangulatú. Ha írtok nekem, tisztelettel megköszönöm!

Üdvözlettel: Lovag

#13989 Janis hozzászólása: 2013.07.05. 21:15

Szia Lovag!

Nem akarlak elkeseriteni,de 87 oka lehet (!!) és külön tankönyve van-talán egyedül a tünetek közül(!)-ezt egy fülészorvos mondta nekem,neked is végig kell járnod,majd a kivizsgálás rögös útjait,ha elolvasod a lentieket,mi mindenen vagyok már túl akkor megérted miről beszélek……
Köszönöm-köszönjük szépen a kedves szavakat!Majd irj le légyszives mit gyanitanak mögötte,vagy mit gyanitasz Te magad,hogy kezdődött…..a betahisztin szédülésre van….na itt tolták el nekem is az akut kezelésemet,hogy kirendelték,kérdezz meg bármely neurologust,vagy sztk szinten feljebb lévő fülészt…..belső fül az is-de egész máshol van a probléma(egyensúlyszervben-akinek ezt kell szednie)későn kaptam az infuziot(Betahisztint sose adnak infuzioba-piracetam/pentoxyfilline amit alkalmaznak),igy már csak halkult…..ezeken a vizsgálatokon vagyok túl,féléve csak az orvosokat járom…..remélem találnak nálad is okot,mert úgy van remény a kezelésre.Nekem zaj és belgyógyászati eredetű (pajzsmirigy) egyszerre.Akkor van nagyobb mázlid-ha esetleg nyaki gerinc eredetű,és nem belső fülből jön a zúgás-azt reumatologus kezelné.Feltétlenül irj mit gyanit

Ezeken vagyok túl:Agyi MRI,Otoneurologia,Ideggyógyászat,Teljes vérkép,Endokrinologia,Fülészet,Pajzsmirigy UH

(Flowler-Sisi teszt,recruitment- fenomén vizsgálat,Békésy-audiometria,Stapedius reflex meghatározása…)

———————————————————————————————

 

Ez van még hátra:Carotis Vertebralis Doppler,Pajzsmirigy izotop

Üdvözlettel:Janis

klmaan
#13988 klmaan hozzászólása: 2013.07.05. 15:08

Szia Lovag!

Én 58 éves vagyok. Teljesen értem az aggodalmadat. Én is voltam azon a ponton, hogy “ezt nem lehet kibírni”! Nem lehet, hogy így kell élnem az életem további részét?! Komolyan mondom, hogy alkalmazkodik a szervezet, és már nem annyira borzalmas. Különben, vannak terápiák, de azok pénzbe kerülnek. Menjél fel a Tinnitus honlapra (ha még nem jártál ott), és ott olvashatsz újdonságokat is. Én utoljára azon keresztül jutottam orvoshoz is. Van ott egy info vonal.

Üdv szeretettel: Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#13987 Lovag hozzászólása: 2013.07.05. 14:42

Kedves Klmáan!

Nagyon köszönöm, hogy elsőként írtál nekem. “Nem akarom elhinni”, hogy 23 éves probléma van mögötted! Megdöbbentő az, hogy az orvostudomány mai állása szerint sem született még megoldás erre a (mint kiderült) sokakat érintő betegségre. No persze, az orvostudomány mai állása két értelmű, ugyanis, ha a szívműtétekre gondolok, szenzációs, ha pedig arra, hogy még nem találták meg a rák ellenszerét, vagy a cukorbetegségét, ami szintén népbetegség, szörnyű mód lehangoló. Sajnos az is igaz, hogy a “pénz” nagy szerepet játszik az eredmények alkalmazásában! Mindenesetre most maradjunk a mi közös problémánknál. Nálam a 23 év, már egy emberöltőt jelentene, mivel 50 éves múltam. Megpróbálok bizakodni, mert az ismerősi körből hallottam biztató történeteket. Csak hát odáig kell kibírni, amíg egyszer csak ismét csend lesz a tarkómban, és most nem a “sárga földre” gondoltam. Itthon elkezdtem a mágnesterápiát, az eredményről be fogok számolni. Most elbúcsúzom.

Sorstársi üdvözlettel és hálás köszönettel: Lovag

klmaan
#13986 klmaan hozzászólása: 2013.07.05. 12:59

Üdv Kedves Lovag!

Szeretettel köszöntelek körünkben! Valóban nagyon jó, segítőkész és sorstársi minden betegklub a Várószobában, bármelyikbe is kapcsolódsz be. A fűlzúgás tényleg nagyon kellemetlen és idegesítő dolog, de meg lehet szokni. Talán ez most Téged nem vigasztal, de így van! Az emberi szervezet nagyon alkalmazkodó. Nekem azt javasolta egy fülész ismerősöm, hogy ne legyek csendes helyen. Ennek az ellenkezőjét szokták általában javasolni az embernek, de nekünk ez egy segítség. Halk zene, rádió, Tv beszéd. Akkor azt halljuk, nem a fejünkbe szóló zajt, ami nagyon idegesítő tud lenni-tudom. Én már 2x kaptam értágitós infúziós kezelést, most megyek a 3-ra. 23 éves a problémám. Valaki azt mondja, ha régi a zúgás, akkor ez a kezelés, a “halottnak a csók”, színtű dolog, de szerintem valamit segít, meg egy kis agykarbantartás sem árt! Ha pedig friss az eset, akkor azonnal szokták adni, vagy kell adni! Nekem annak idején az azonnalt elmulasztotta az orvos, így csak lassítani lehet a folyamatot, ami halláskárosodással is jár/hat. Nálam járt.

Remélem, hogy tudtam valamivel segíteni! Ja! Nem a fülhallgatós zenehallgatásra gondolok ám! Azt még az egészséges fülűnek sem szabadna, mert majd lesz baja később! Nem is értem a fiatalokat, hogy nem féltik a hallásukat?!

Mégegyszer üdv Neked itt közöttünk!

Köszöntelek szeretettel: Klmáan(dolgozznet@gmail.com)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close