A PCOS megkeseríti az életem

2013.07.27. 06:38

Sziasztok!

Nálam kb 2 hónappal ezelőtt diagnosztizálták a PCOS-t.

A panaszaim már 2 éve fennálltak (nincs menstruáció,pattanásos arc és hát,hajhullás,erős szőrösödés) csak senki nem foglalkozott vele. Meguntam és elmentem egy magánklinikára,ahol az első vizsgálatkor a hüvelyi ultrahanggal kezdte (amit 2 év alatt senkinek nem jutott eszébe csinálni) és egyértelműen megállapította a betegséget. Jelenleg gyógyszeres kezeléssel próbáljuk javítani a helyzetet,de ha most is változatlan lesz,akkor a laparoszkópos beavatkozás lesz a megoldás.

Van valaki,aki átesett ilyen műtéten? Mik a tapasztalatok? Tényleg igaz,hogy utána hamarabb teherbe eshetek? (szeretnénk babát,de a doki azt mondta,jelen állapotomban igencsak kicsi az esély rá,hogy megfoganna)

A válaszokat előre is köszönöm!

 

Szandra

#14292 PCOS_optimista hozzászólása: 2013.11.13. 05:29

Szia! Ne haragudj, keson lattam, hogy tobb honapja irtad a fentieket. A labor eredmenyeidben milyen ertekek a kiugrok es eddig milyen gyogyszereket szedtel/szedsz? Sajnalom, hogy a mutet nem hozott jelentosebb eredmenyt, de en meg mindig biztatnalak, mert par honap telt el a diagnozisod ota. Beletelik idobe amig a Metformin hatoanyagu keszitmeny hat, kifejti hatasat. A Merckformint is azert adjak, mert segit a teherbe esesben. Milyen az eletmodod? Ugy ertem, hogy mennyire figyelsz arra, hogy mit eszel es mennyit mozogsz? Nem a kilok miatt, hanem az egeszseged miatt. En most ott tartok, hogy vegre a sulyom rendezodik, igy a szorcsokkentesre fogok raallni. Termeszetes modja a kutatasok szerint a fodormenta tea napi fogyasztasa. Nem tudom, hogy hasznaltad-e mar, de miutan elkezdem, megirhatom majd neked a tapasztalataimat vele, ha az segitene neked kicsit. Erot, kitartast!

#14291 Szandra1 hozzászólása: 2013.11.12. 21:20

Most olvastam a történetedet,most már látom,hogy te is ezzel küzdesz. Nagyon kedves és bátorítóak a soraid,elismerésem,hogy idáig is eljutottál!

Nagyon hálás lennék,ha adnál egy pár tanácsot,amiket te is teszel azért,hogy javuljál. A tüneteid elmúltak? Mik azok a fő ételek,amiket esetleg kerülnöm kellene? Endokrinológusnál nem jártam,de az orvosom PCO és meddőségi specialista,bízom benne,hogy tudja mit csinál,főleg mert már az első vizsgálatkor megállapította a PCO-t,míg az előző dokimnak 2 évig mondogattam a panaszaimat és nem tett semmit.

Mi is szeretnénk gyereket,ezért zavar leginkább,hogy nem jövök helyre. Szedek már többféle vitamint és a Merkformint is.

#14290 Szandra1 hozzászólása: 2013.11.12. 21:08

Szia!

Augusztus 15-én átestem a műtéten,de sajnos a helyzet változatlan maradt azon kívül,hogy természetesen a cysták már nincsenek és csináltak egy petevezeték átfújást is.

Nem vagyok túlsúlyos,egy kis feleslegem van,de a műtét óta spontán fogytam 5 kilót,most 58 kiló vagyok és 157 cm.

El vagyok keseredve,mert nem értem mi lehet a baj,hogy még mindig nincs spontán menstruációm,az orvosom is csodálkozott rajta,mert elvileg a műtéttől helyre kellett volna állnia. A tüneteim azért valamennyire csökkentek,de csak nagyon minimálisan.

Te is hasonló helyzetben jársz vagy jártál?

#14289 PCOS_optimista hozzászólása: 2013.11.12. 16:43

Szia Szandra! Megkerdezhetem, hogy tulsulyos vagy-e? Tudom, hogy vannak PCOS-esek, akik abszolut nem tulsulyosak, mas kezelesi eljarasuk van. A PCOS kezeleserol a szakemberek velemenye is megoszlik, igy mutet elott en biztos, hogy kikernem mas orvos velemenyet, hogy nincs-e mas alternativa. 2 honapja diagnosztizaltak teged. Szerintem beletelik idobe mig a gyogyszerek/eletmodvaltas vagy akarmi, amire szukseg van valtozast hoznak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close