üdvözlöm sorstársaimat:

Téma címkék:
2013.08.13. 19:44

Kedves Museto. Itt annyi féle hozzászólás van kezelések menetéhez, de mindenki másként éli meg. Tudom, hogy azért, hogy meggyógyuljunk, nekünk is sokat kell tennünk. Ha sirunk, azzal se magunkna, se másoknak nem segitünk. Én azért léptem be közétek, hogy tudjak segiteni azoknak a betegeknek, akik el tudják fogadni az én csekély tapasztalatomat, amit az interferon kezelés alatt átéltem. És én is szeretnék minél többet megtudni az előttem álló újabb kezelésről. Az interferon kezelést csak 2 hónapig birtam, de aki most kezdi, annak tudnék adni egy olyan tanácsot, hogy a legfontosabb az orvos utasitását betartani. Én elkövettem azt a hibát, hogy már a kezelés előtt elkellett volna kezdenem sokkal egészségesebben étkezni. Megelőzni a vérszegénységet: Nekem ez a véleményem, de lehet hogy másoknak más. Most én próbálok felkészülni az ismeretlen kezelésre, mert azt se tudom mikor, milyen, mennyi ideig tartó kezelés következik. Mindenkinek gyógyulást, kitartást és a gyógyulásba való hitet is kivánom.

Kérdésem az lenne, ki tudja. hogy az interferon kezelés után milyen kezelés, mennyi ideig és miből áll? Gyógyszer vagy injekció?

#14429 keresztesneerzsi hozzászólása: 2013.08.22. 18:11

Kedves panzer1.Először is köszönöm válaszodat.Én még nem eléggé értek az internethez, kérlek, nézd el, ha nem oda irok ahová kellene.Igen, elég sok kérdésem van, de idő kell hozzá, hogy elgondolásom szerint, meg is fogalmazzam.Na nem a lassú felfogásom miatt, ,,habár az se a régi,,hanemvégig kell előbb néznem, nincs e?valahol már válasz, és utána kérdezek.Na és az internet tudásom még eléggé kevés.mindenkinek gyógyulást kivánok.

#14428 keresztesneerzsi hozzászólása: 2013.08.22. 17:56

Kedves sorstársaim.Mindenkinek nyugodt szép napot kivánok.Örülök hogy museto jobban van,remélem mindenki elzavarja a virusokat, mint te a csigákat.Úgyérzem, kezdek képbe lenni, no meg kicsit az önsajnálatomat is félre tettem.Énis kútból öntöztem akonyhakerti növényeimet,itt sincs a kútban viz.ahagymát már kiszedtem,Zöldségem elszáradt,uborka három vetés után ki se kelt ki, paradicsom az van, de lassan érik, akrumpli szép, de kevés lett atavajihoz képest.Ajövő héten kedden megyekabudai centrumba,fibroScan ra.Addig megpróbálok minél kevesebbet dolgozni.A leszázalékoláson én már túl vagyok,74,százalékot kaptam.Aki ilyen beteg, ajánlom, vágjon bele,mert dolgozni úgysem tud.Akárcsak én.Namondjuk azért nekem ez mellé a virus mellé sikerült az évek során még jó néhány ,,kisebb,, betegséget is összeszednem.Aférjem, merem mondani, még nálam is betegebb, de füvet nyir, atakaritásban segit,akonyhakertben, meg mindenben.Fontos a család és a barátok segitsége,még egy biztató szó is segitség.Most elmegyek pihenni, mindenkinek nyugodt pihenést kivánva jóéjt.

#14427 panzer1 hozzászólása: 2013.08.14. 20:00

Kedves Keresztesinéerzsi!Az aktuális kezelések nem gyógyszer vagy interferon,hanem gyógyszer és injekció(interferon) kombinációjában történnek.A standard kezelés az úgynevezett 2.-es ribavirin és interferonból áll.A legújabb úgynevezett 3.-as kezeléseket két gyógyszer(ribavirin és valamelyik proteázgátló) és 1 injekció(interferon)formájában adják.A kezelés hossza a beteg reakciójától függ.panzer 

#14426 panzer1 hozzászólása: 2013.08.14. 19:50

Kedves Keresztesnéerzsi!Üdvözöllek fórumunkon és ha elfogadod,akkor szívesen válaszolok neked bármiről.Biztos lehetsz benne,hogy válaszaim korrektek lesznek.Amit én sem tudok,azt jelzem neked.Reméljük,hogy meggyógyulsz,amire nagy esélyed van.Kérlek,ha így lesz,ne feledkezz meg a még beteg sorstársainkról.Kérdezzél bátran.panzer 

museto
#14425 museto hozzászólása: 2013.08.14. 18:55

Kedves keresztesnéerzsi!

A “Harmadik kezelés hamarosan” c. történet alatt sok tapasztalt betegtárunk írt hozzászólásokat, szereintem e tárgyban ott találhatod a legtöbb információt. Egyébként egy praktikus gyakorlatot szeretnék a figyelmedbe ajánlani a fórum használatával kapcsolatban. Ha válaszolni szeretnénk egy adott témával kapcsolatban, akkor a vonatkozó történet alá írjuk a hozzászólásunkat. Új történetet akkor írunk, ha valami teljesen új témát szeretnénk feldobni. Nekem pl. a Hepatitisszel kapcsolatban két történetem fut, a “Mikor lehet megtudni……”című és a “Mit lehet tenni egy lepukkant….” című. A 3-as kezelésben “szenvedők” tapasztalatai provizórikusan a “Harmadik kezelés hamarosan” című történet alatt gyűltek össze. Úgyhogy bátran írj bármely témában hozzászólást és ha érdekes témára bukkansz, akkor fogalmazd meg történetként. Légy Te is aktív olvasó és válaszoló tagja fórumunknak!

Museto

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close