Fulzugas

2013.09.11. 21:07

Sziasztok!

Nekem 9 hónapja zúg a bal fulem, szedek betahistint, de ugyanúgy zúg….inkabb este, csendben zavaró….Sajnos szorongásos vagyok :((( ráadásul hipochonder is:(((( és ugyebár olvasgatom a tüneteket, és mit ad ki??? Hallóideg daganat :(( nagyon megijedtem a tünetek alapján. A bizonytalan járás is megvan. November végére van időpontom MR vizsgálatra, hát nagyon félek :((((( Voltatok már MR vizsgálaton? Mi lett az eredmény? Esküszöm inkabb együtt élek vele, csak ne legyen semmi bajom, se daganat se sclerozis:((((

#14563 Janis hozzászólása: 2013.10.07. 22:00

Szia Dorka!

Még mielőtt halálra rémülnél a sok ijesztgetésből brrr….. :D

A hallóideg-daganat[acusticus neurinoma] ami egyébként jóindulatú-még senki nem halt bele,sugárkezeléssel kitünöen gyógyitható manapság az ÖSSZES fülzúgás <5% adja.MRI itt rutin vizsgálat én is voltam.

[Minimálisan valóban kicsit nagyobb esély van-mivel féloldali a zúgás-de ha igy is daganatod lenne fülészeti szaklapok sztárja lennél-persze anoniman]

BERA vizsgálat nem tudom volt-e.Ez egy komputeres hallásmérés,olyasmi mint az EEG-agytörzsig mér automatikusan-nem függ a beteg visszajelzésétől-nem fájdalmas.Meg szokták csinálni.

A bizonytalan járás miatt feltétlenül indokolt ideggyógyászati vizsgálat is-erre háziorvosod tud adni beutalót.Egy infuzios kezelést[Chinotal/Nootropil/Solu-Medrol] feltétlen be kéne ütemezni-bár itt az időfaktornak valóban döntő jelentősége van-de segithet-ezt kórházban adják.Meg lehet próbálkozni az infuziós kezelés elkezdéséig perifériás értágitók szedésével is[Stugeron,Chinotal,Nootropil stb] ezek közül bármelyiket fel tudja irni háziorvosod is.Ha ezeket tabletta formájában szeded legalább 3 hónapig kell,hogy hatása legyen esetleg.Nincs garancia-de javithat a helyzeten!!

BÁRMENNYIRE HIHETETLEN-ENGEM A SOTE FOG KEZELTEK-A BETASERC CSAK SZÉDÜLÉSRE JÓ!!! EZT MINDENKI FIGYELMÉBE AJÁNLOM-NEM VÉLETLEN NINCS INFUZIOBAN.A FÜLZÚGÁSRA NINCS JÓ HATÁSFOKA-CSAK EZT KEVÉS SZTK FÜLÉSZ TUDJA.

[Ha ezekre a "konzervativ" kezelésekre sincs semmilyen zúgás-javulás,jó hatásfokkal adják a külső fülbe a Lidocain injekciót.Ez nem humbuk-csak kórházakban végzik]

Sajnos 82 oka lehet a fülzúgásnak-[EGYEDÜLÁLLÓ MÓDON KÜLÖN TANKÖNYVE VAN ORVOSOKNAK-NEM MINT BETEGSÉG HANEM TÜNET]törekedni kell a pontos ok kimutatására.

Én többek között mire feljavultam voltam:

1.Fülészet 2.Ideggyógyászat 3.Belgyógyászat 4.Endokrinologia 5.Otoneurologia

[Én 13 infuzion+szteroid kezeléstől vagyok túl-az eredeti zúgás kb harmada van meg.Ezenkivül hónapokig szedtem a fenti gyógyszereket tablettában is]

Drukkolok hogy javuljon!

 

#14562 1961 hozzászólása: 2013.10.01. 09:28

Sziasztok ! Nekem kb 3 hónapja zug mind a két fülem  Én is gyógyszert szedek / Betahistin / 5 hete és semmi változás .Azt mondta az Orvosom hogy kb fél év mire lessz eredmény vagy ezzel kell eggyütt élni! Ha nem lessz eredménye a gyógyszeres kúrának akkor én kérni fogom a további vizsgálatokat ! Nagyon kellemetlen az egész de ezek szerint nagyon sokan szenvedünk ettöl a betegségtöl ! Bizom benne hogy enyhülni vagy végleg meg szünnek a tünetek .Szép napot kivánok !

 

#14561 dorka12345 hozzászólása: 2013.09.28. 12:14

Evacsoki1957,!

 

nem akarok senkit ijeszgetni,de en is a neten kutakodtam,es a aukisztikus neuroma (halloideg daganat) első tünetei: hallás romlás,szédülés illetve fulzugas! Engem a neurologus azonnal elküldött az MR vizsgálatra,hogy ezt kizarjuk…legalábbis remelem:( en hipochonder vagyok,de azért jobb félni mint megijedni….sztem te is kérj beutalot,jobb megnyugodni….sokan szenvednek fulzugas tol,es ugy h nincs ra magyarázat…remelem nekem is ez a verzió van…bar nekem eddig szerencsére hallasom nem romlott….

EN-ek
#14560 EN-ek hozzászólása: 2013.09.28. 11:53

Lát, eza section se szenved hiányt hipó-honderekbe!

Nekem pl. aza baja, h mikor pár éwel zelőtt aza frustrált bányarém pi*a “kimosta” a füleimet, azóta a 1ik igencsak +viselődött!! (tompulás, magas fr. átvitel romlása, é satöbbi) Emiatt aztán pl. zavar a műélvezetben IS (a mber n tudja a méregdrágán vett csúcs hifi-n SE a +felelő módon élvezni a MUZSIKÁT miatta! ) FEL kellett volna jelenteni melegébe, de aztán úis jöna képtelen szöveg h “bizonyíccsa be mindezeket!” pőff – 1xűbb LELŐni…

#14559 evacsoki1957 hozzászólása: 2013.09.27. 11:11

Szia Dorka most nagyon megijesztettél.Remélem nem daganatnak a jele a fül zúgás. Nekem is évek óta van és szoktam szédülni is. Az orvosi vizsgálatok 15 százalékos süketséget állapítottak meg.Itt olvasom hogy elég sokan járnak hasonló cipőben és általában a bal fülre panaszkodnak . Nekem a jobb zúg,de úgy hogy mintha a repülő menne a fülemben. Máskor meg mintha a tv-ben nem lenne adás olyan sistergés. Nekem állandóan alacsony a vérnyomásom,.Talán azért van? Majd írd meg az eredményt légyszives.

#14558 katuska58 hozzászólása: 2013.09.20. 21:14

Gyakran előfordul az ilyesmi,nem kell megijedni,hisz rengeteg ember kigyógyult már a fül zúgásból,de sajnos vannak olyanok is akiknek meg kell tanulni vele élniük.Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni,hisz a pozitív hozzáállás is sokat segíthet.

Nekem is van ilyen gondom,sajnos nem tudnak az orvosok segíteni ,de ettől függetlenül hiszem,hogy neked sikerülni fog,biztos vagyok benne.

Üdv,Katalin:)

#14557 david1 hozzászólása: 2013.09.13. 04:29

Üdv!

Csak semmi pánik,

Az MRI egyszerünek tünő vizsgálat,már ami a folyamatot illeti.

Befektetnek egy Gyürübe néhány perc kattogás és vége . Ez a kör alakú Gyürü kb 1m átmérő . A fülzugás lehet csak  huzatot kaptál és kissé érzékeny vagy.Nem lesz semmi baj.

üdv:ml

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close