BPPV

2013.09.18. 12:37

Sziasztok! Hát leírom én is a kis történetemet, bár szerintem aki ezeken túl esett, ismerős lesz…szóval 4 éve kezdődött a szédülésem…jelenleg 21 éves vagyok,szóval igen,17 éves koromban!:( egyszer csak arra keltem reggel, hgy forog a szoba…bár ilyen alkalom volt 15 éves koromban is, de utána teljesen elmúlt…viszont mikor 17 évesen jött, 4 éjszakán át folyamatosan arra keltem, hogy szédülök ,mint aki megivott egy üveg pálinkát. Azóta éjjel nappal szédülök, vannak jó napjaim rossz napjaim…először elmentem a kórházba ideggyógyászatra,elküldtek fülészetre  meg koponya mr-re…természetesen mindkettő negatív lett…pedig én teljesen biztos voltam benne, hogy nekem agydaganatom van, vagy sclerosis multiplexem,így nem hittem a  koponya mr-nek….visszamentem az ideggyógyászatra, ahol egy új doki volt,azt mondta anorexiás vagyok (igen valóban 165 cm voltam akkor és 40kg, de attól fogytam le, hogy szédültem és ez miatt teljesen depis lettem és nem ettem…) és hogy vegyünk egy lovat, attól majd meggyógyulok:D:D:D szóval inkább felkerestem egy magán ideggyógyászt, Dr Labbanc Klárát, aki felírt serliftet…furcsa, de tényleg jobban lettem tőle, olyan 1 évig teljesen jól voltam, fel is szedtem rögtön 10kilót:) aztán tavaly decemberbe újra elkezdődött,és azóta megint tart:( elmentem egy másik ideggyógyászhoz, Dr Kövesdi Máriához, ő azt mondta hagyjam abba a serliftet,mert hülye gyerekeket fogok szülni…hát sajnos nem tudtam abbahagyni,de a szédülésem egyre rosszabb lett, ismét arra keltem, hogy forog a világ…visszamentem a doktornőhöz, felírt frontint, mert már sírvafakadtam nála, mondtam h csináljon vmit, mert ezt már nem bírom…meg írt fel betahistint és milgammát…azóta se vagyok jobban, így felkerestem Dr Lehőcz Irma fül-orr gégészt, aki szerencsére most felküldött Szirmai Ágnes dr nőhöz, remélem ő már tényleg fog tudni segíteni rajtam….ja a 4 év alatt voltam még 1x koponya mr és koponya mr angión, belső fül mr-en(ami nem tudja kimutatni a bppv-t:(),nyaki gerinc mr-en,szemészeten,vérvételen,és minden negatív…akárkinek mondom, hogy milyen betegségben szenvedek, mindenki azt válaszolja, de jóó neked nem kell innod se, szédülsz mindig.. pedig iszonyú érzés:( és ezen ilyen fiatalon átesni:( ezt csak az értheti,aki már átélt ilyet:( szóval minden reménységem Szirmai doktornőben van! Ha ő sem talál megoldást, akkor nem tudom mi lesz velem..örök életembe szédülni fogok??!! akkor inkább kiállok a sínekre.:((

#14631 Kittyna21 hozzászólása: 2014.05.31. 10:42

temesfalvi, voltál már szirmai dr. nőnél? mit mondott?

EN-ek
#14630 EN-ek hozzászólása: 2013.11.15. 18:31

Ejj már buborján fijam! Má’ hogy menne a sinek ALÁ?? A sinek alá n lehet menni élő mbernek, mer otta talpFA van! Vagyis HA alá menne, 1enesen nekimenne a ő fejével menetirányban KIfojólag! (a sinek alatt méga vonat SE jár!) – Nooormális?!

EN-ek
#14629 EN-ek hozzászólása: 2013.10.14. 23:47

UHU. érdekes… és ezt a hidegvizet a fülbe csak azért csinálta, h lássa h ugrálnak-e a szemeid? esetleg fülmosást is végez HA már ott vana mber? (a RÁMférne. DE csak finoman!! – lehet h attól kaptam ÉN isa szédelgést anno…?)

#14628 Kittyna21 hozzászólása: 2013.10.14. 10:48

Hágt igen, ez nem játék…az epley-manővert énis csináltam nem segített, de Szirmai doktornő választ is adott rá, hogy miért nem….rámadta azt a homályos szemüveget,majd megfogta a nyakam eldöntötte jobbra és lehajtott a hátamra hirtelen…nem alakult ki nistagmus….tehát az epley ilyenkor semmit nem ér, ugyanis nekem már nincs bppv-m csak volt,viszont visszamaradt nekem ez az egyensúlyérzékenység, ami ugyanilyen szédülést vált ki, mikor bppv-s vagy…viszont mikor vizet nyomott a fülembe(valószínűleg neked is ezt fogja, és előre szólok iszonyatos érzés,de aranyosak voltak,fogták a kezem közbe:D) akkor lett nistagmusom…szóval így mozogtak maguktól a szemeim jobbra balra…biztos kapsz majd teis tőle egy kiskönyvet, amit Ő írt, ilyen egyensúlytréning:) még nem csináltam, mert jelenleg tüdőgyuszim van, most abból lábadozok..:( de biztos segíteni fog;) kitartást mindenkinek!!!!!!! én azóta már nemis pánikolok annyira, ha elkezdek szédölögni, mert tudom, hogy teljesen ártalmatlan, csak a “fülem” szórakozgat velem…:/:)

#14627 temesfalvi hozzászólása: 2013.10.14. 10:32

Sziasztok! Ha humoromnál lennék, írnám, hogy üdv a csapatban. De sajnos, ez a betegség nem humor. Nálam július végén kezdődött, a háziorvos nem küldött sehova, nem is foglalkozott vele. Magán úton mentem neurológushoz (itt javasolták az epley tornát), csináltattam meg az MR-t. A vége persze kórház lett, ahol a napi egy infúzió adáson kívül szintén semmit nem csináltak. kb 3 hétig tartott a javulás (bár mindig rettegtem, mikor kezdek újra forogni), aztán minden előlről kezdődött. A tornát én az elejétől fogva csinálom naponta min. 2 alkalommal. Van, mikor beszédülök, van, hogy nem. Ami nekem nagyon nehéz, az örökös tarkótáji és homloktáji nyomás/fájdalom. Jövő héten megyek Szirmai doktornőhőz, remélem,jókat tudok utána írni.

Kitartás mindenkinek

#14626 magdi55 hozzászólása: 2013.10.11. 18:34

Örülök Kitty,hogy jó úton vagy,voltál Szirmai doktornőnél.Nekem is sokat segített.Már 3 éve tünetmentes vagyok.Persze jártam akupunktúrára,biorezonanciára..

szépet,jót,jobbulást:)

#14625 Kittyna21 hozzászólása: 2013.10.10. 11:46

sziasztok! hát voltam tegnap előtt a Szirmai doktornőnél..nyomott hideg vizet a fülembe..na azt a szédülést amit akkor éreztem…nagyon durva volt:( szóval hivatalosan is bppv-s vagyok, vagyis voltam, csak visszamaradt belőle egy egyensúlyérzékenységi zavar…úgyhogy most nagyon örlüök,hogy 4 év után végre kiderült, hogy mibajom:’) még 1x köszönöm ittis Szirmai doktornőnek!!! ajánlom Őt minden szédülős betegnek:)

#14624 kispircsi hozzászólása: 2013.09.26. 05:35

Én már 5 éve kinlódok a szédülésemmel. Mostanában járok természetgyógyászhoz lakóhelyemen /SZOMBATHELY/ A doki is kipróbált mindent . A legutolsó próbálkozás sikeres volt. Azt javasolta, hogy probáljam meg az Orbáncfüvirág olaját, egy hete használom és jobb lett, nem mult el még teljesen de érezhetően jobb.Köszi a dokinak a  akitartásához.

#14623 magdi55 hozzászólása: 2013.09.23. 13:47

Azt gondolom,ez az oldal egymás segítésére,tapasztalataink,gyógyulásunk történetének megosztására jött létre. Nem kisded játékokra,rossz poénok gyártására.Feleslegesen idejövünk,hogy talán fontos valakinek a története,akinek segítségre van szükségre.E helyett olvashatjuk egy unatkozó lény” irományait.Ha a szülei úgy gondolkodtak volna,mint ő,meg sem születik.Az 50es évek is nehéz volt,mégis vállaltak minket a szüleink.Ráadásul nem erre találták ki ezt az oldalt!poénkodjon legyen szíves valami  egyéb közösségi oldalon és moderálja magát itt! Minden jót,jó egészséget mindenkinek :)

 

EN-ek
#14622 EN-ek hozzászólása: 2013.09.22. 10:27

Ugygye? őrülök h tecc…

Akkor kicsit húzzál bele, mer unatkozók!

#14621 Kittyna21 hozzászólása: 2013.09.22. 10:22

nagyon vicces vagy….

EN-ek
#14620 EN-ek hozzászólása: 2013.09.21. 08:19

NA mizu van ott? HALgatás = 1etértés, avagy má’ BEszédültél a ágyalá??

EN-ek
#14619 EN-ek hozzászólása: 2013.09.20. 07:18

Francokat n az…

+figyeléseim szerint a összes betegség kb. 90%-a(!) psicchés bef. alatt áll imho (LEszámítva talán a sújos akut fertőzéseket v a baleseteket; DE még ottis sokat javít6 a paci Ns állapotán – v ront6 )

N tuttam, de utánanéztem: vibrátoros edzőgép (nekem nincs szükségem fogyasztásra! még manapság se – LEdolgozom… v LEseXelem )

#14618 Kittyna21 hozzászólása: 2013.09.19. 19:51

igen azt mondta Lehőcz dr nő is,hogy ha a Szirmai doki se talál semmit, akkor tuti h pszichés…de szerintem meg tök nem…akkor mér szédülnék erős szélbe is,ha nincs rajtam sapka?? nem áll össze a dolog…meg pl ha ülök egy széken és billeg, akkor is megszédülök,szóval én csak stabil széken tudok ülni..tudom vicces dolgok ezek, de télleg ígyvan:S:D:D meg nemtudok nézni mozgó járműveket,mert beleszédülök…ennek mi köze lenne a lelki dologhoz?:D:D nemtudom tudjátok-e, mi a flabélos..na hát 1x ráálltam, vagy egy órán keresztül úgy éreztem, mintha még mindig rajta állnék…hullámzott a talaj….ez nem normális…:S:D de nem is pszichés az tuti

EN-ek
#14617 EN-ek hozzászólása: 2013.09.19. 12:07

ÉrdekS, mostanáb nagyon gyűlnek errefelé a Komárom megyeiek! mára tsajok is halistenek… Kicsit fura. (+ gyanús is!;)

Na igen, arrafele téll vannak 1páran, a kiknek . annyi a esze, mint 1db (döglött) tyknak…

EN-ek
#14616 EN-ek hozzászólása: 2013.09.19. 11:54

Hehhe. sztem ea kristáj dolog 1 marHAság! (vmi íróasztal FŐokos találhattaki a EÜ min.ban – mint annyi mindent )

Érdekes módon nekem mind2 esetbe akkor jött elő, mikor vmi SZARrágó hejzet miatt szarul állta kedve, v is nekem eléggé piszés dolognak tünik ez IS…

#14615 Kittyna21 hozzászólása: 2013.09.19. 09:52

Igen,és azt vettem észre, hogy minden befolyásolja ezeket a hülye kis kristályokat…a front,az időjárás változás…ha sokat idegeskedek…és érdekes, ha ilyen nagy szél van mint pl itt mostis,és hűvös, akkor ha feljövök ebből a szélből a szobába,rettenetesen szédülök:S de ha sapka van rajtam, akkor nem…meg szúr is olyankor a fülem..:S én próbáltam az epley-t, igaz csak párszor,de nem segített semmit:( jártam akupunktúrára is, nekem az sem segített…:(( meg nemrég elkezdtem ezt a vertigoheel nevű homeopátiás bogyókat,igaz,csak egy hétig szedtem, de az sem ért semmit.. áá akkor télleg nagyon vékony voltam,énis tudtam,de annyira depis voltam, hogy már nem érdekelt semmi, csak hogy múljon el végre…iszonyatosan tönkre tud ez tenni lelkileg:S a tehetetlenség,hogy bármit csinálsz, csak szédülsz…mert pl ha fáj vmid beveszel egy fájdalomcsillapítót és elmúlik..de erre semmit nemtudsz bevenni:S meg aztán aztis mondták, hogy engem majd az fog meggyógyítani szerintük ,ha egyszer terhes leszek…dehát azt nem mostanság tervezem…vicc sajnos ez az egészségügy:S itt tatabányán olyan emberek dolgoznak a kórházba, hogy szerintem még diplomájuk sincs, sőt egy-kettőnek annyi esze van, hogy jó ha a 8 általánosa megvan…nemis nagyon megyek oda…inkább minden téren magándokikhoz járok

#14614 Avila hozzászólása: 2013.09.19. 09:09

Szia!

En telejesen megertem mit erzel. Szerintem minden betegseg sza*, igy ez is. Ha vmid folyamatosan faj az is, de ha szedulsz es nincs fajdalmad az is ugyanugy tonkreteszi az eletedet. En hasonlo modon el voltam keseredve, es baromira feltem hogy sosem fog elmulni a szedules.

Az egyik dolog ami segitett, hogy probaltam elhinni es elkepzelni, hogy elmulik. A masik, hogy utananeztem az Elpey manovereknek es videok alapjan(you tube) gyakoroltam.

Nekem nem mutattak ki a BPPV-t de szerintem az volt.

Jobbulast!

 

#14613 magdi55 hozzászólása: 2013.09.19. 08:39

Szia Kittyna!

A lehető legjobb helyen leszel Szirmai doktornőnél :) Ha mázlid van,1 alkalom után elmúlik,de a spec manőver -eply-ami fent van a neten is a bppv.nél több helyen,segít.Kinél rövidebb,kinél hosszabb idő a torna.Rossz érzés,de az a jó:),mert 1perc és múlik..Én még akupunktúrára és biorezonanciára jártam.Ez kimutatta a belső fül,a labirintus megbetegedését is-de a lényeg,hogy meg is gyógyított kezeléssel,homeopatiás cseppekkel. 3 éve jól vagyok :)))Sokat küzdöttem én is az elszabadult kristályokkal..van egy labirintus torna,az is kell. Üdv:Magdi

EN-ek
#14612 EN-ek hozzászólása: 2013.09.19. 05:00

Eggen… ÉN is tudom mijen az, a 1ik LEGszarabb eset ami vele megesett! Rosszabb, mint pl. bármijen fájás, noha n is fáj, DE elviselni lehet&len, mer tűr7tetlen!! (fől először, mik a mber sse tugygga mia St. szar ez, s gondol hasonló dógokra mint azt teis írtad:) –> Epley seggithet

A sújod tök rendbevan (volt)

Hihi aszonnya “hagyd abba,mert hülye gyerekeket fogsz szülni”? +súgom mind azt csinájják, hisz’ akinek csak 1 cseppnyi agya maratt, a manapság N köjkedzik LE 1általán!! – Logikuss…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close