epekő műtét

2013.09.23. 12:36

Sziasztok!

Leírom ide a történetemet és szeretném ha segítenétek ha tudtok.

2013.márciusában befeküdtem a kórházba epekő műtét miatt. A műtét másnap meg is történt és hazaengedtek majd itthon kezdődtek a problémák egyre erősödő görcseim voltak szinte már elviselhetetlenek a hozzátartozóim észrevették rajtam, hogy sárga is vagyok. Csütörtökön kellett volna visszamennem varratszedésre de már nem bírtam kivárni a sok fájdalom után így szerdán délelőtt megkerestem az orvost aki műtött és elmondtam neki hogy milyen panaszaim vannak. Kiszedte a varratomat elküldött ultrahangra és befektetett másnap a gasztroenterológiára gyomortükrözésre mondván majd ott kiszedik ami benn maradt. Be is feküdtem de a vizsgálat alatt kiderült, hogy nem maradt benn semmi csak az epevezetékemet csonkolta magyarán nem volt epevezetékem, a hasüregemnek a harmada már epével volt telve. Visszaszállítottak a sebészetre és másnap megint megműtöttek egy 5 óra hosszás beavatkozás után a vékonybelemből kivettek egy darabot és abból csináltak egy vezetéket ami majd arra szolgál hogy az epe ürüljön. Műtét után felébredtem a látvány egy igazi sokk volt becsövezve összedarabolva szörnyű volt. Egy csövem 3 hónapig volt még a műtét után. 3 hét kórházi bennlét után hazaengedtek . Mondanom sem kell hogy erőm nem volt semmihez. A második műtétet végző orvos az orrom alá dörgölte távozásom előtt hogy kaptam egy második esélyt (mintha én tehettem volna róla). Továbbra is vissza kellett járnom kontrollokra uh-ra. Kb. műtét után a második hónapban újabb szövődmény lépett fel ami miatt a mai napig is szenvedek. Magas lázam van és viszketek mert az a szakasz amit odavarrtak az beszűkül nem ürül az epém csak pang a májenzim szintem az egekbe van. Kaptam gyógyszert amit életem végéig szednem kéne de sajnos nem használ mert időközbe kialakult egy májbetegségem . Most majd tágítást fognak csinálni ha minden igaz hogy a hegesedést megállítsák. Egy ideje foglalkoztat a gondolat hogy fel kéne jelentenem az orvost mert ez mégis csak nem normális dolog, hogy egy sima epekő műtétből ez lett… Ehhez kérném a segítségeteket hogyha van Valaki közületek aki ért ehhez az adjon tanácsot. Mivel a gasztroenterológus elmondta, hogy ebből már nem tudok kigyógyulni életem végéig küszködnöm kell vele. Köszönöm előre is

#24599 illestothjozsefne@freemail.hu hozzászólása: 2017.02.21. 00:10

Én szóról szóra így jártam,és pont akkor / 2013 márius/.Ugyan ezen mentem keresztül,egy évig voltam többször besárgulva,belázasodva,több száz infulziót kaptam.A májam teljesen tönkrement.2014 ben megműtöttek harmadjára,mert nálam sem folyt el az epe rendesen.Azóta nem lázasodtam,URSOFALK gyógyszert szedek,a májfunkcióm még most sem állt teljesen helyre.Én sem pereltem,nem volt erőm hozzá.A laparoszkópos műtét után nekem is megcsinálták a tükrözést, az ERCP-t,kegyetlen volt.Mai napig kísért az egész,ha rá gondolok,majdnem belehaltam a tortúrába,az orvosok a lehető leg szemetebben álltak hozzá az én esetemben is,semmi felelősséget nem vállaltak.Perelni nem volt erőm.Későn találtam rá az esetedre,szeretném tudni mi van veled.Hátha tudnék még tanáccsal szolgálni.Üdvözlettel: Illés Tóth Józsefné

#22484 gallsten hozzászólása: 2016.01.10. 22:25

Üdözlet minden kedves Sorstársnak! Epekő műtét előtt állok, az Irgalmasrendi kórház sebésztén fognak műteni. Egy kisebb követ láttak az UH-on, de kb 40 éve fenállnak az “epés” panaszaim, de most december elején hirtelen felerősödtek. Előtte egy lelkileg és fizikailag igen megterhelő időszak volt, szerintem ez is hozzájárult. Lényeg, késszúrászerű fájdalmaim voltak, háziorvos beutalt UH-ra, laborra. Eredmény: besűrűsödött epe és kő.
Nem vagyok egy beteges típus, de most kicsit be vagyok tojva. Nem használ a lelkemnek se a fent olvasottak – mindenkinek együttérzésem az elcseszett műtétekért! – se az egész műtétesdi. Lehet, hogy korral is jár, szóval próbálok tájékozódni. Ha valaki válaszolna és nem publikus adok mail címet.

Üdvözlettel:
Á.

#18473 Muhiba hozzászólása: 2014.07.01. 19:53

Szervusz kedves angyalka,

Sajnos szóról szóra hasonló a a helyzet nálunk is.Orvosi műhiba és teljes gondatlanság az orvos részéről.Csak éppenséggel másik városban történt ez a sajnálatos eset.
A legszörnyűbb az egészben,hogy még rokkantsági kérelmünket is elutasították,amiben azért közre játszott az ostoba nemtörődöm háziorvosunk is.

Történt a te esetedben vmi változás?Ajánlottak neked vmit?

#18517 sgangyalka1 hozzászólása: 2014.07.06. 17:18

Szia #18473 Muhiba! Sajnálom, hogy Veled is ezt történt mivel tudom hogy ez mivel jár át tudom érezni a helyzeted…. Nekem a háziorvosom teljes mértékben mellettem áll … még nem jártam a rehab-nál de én nem szeretném leszázalékoltatni magam csak egy papirt szeretnék, hogy mennyivel károsodott az egészségem mivel kereskedelemben dolgozom és lassan lejár a gyesem . Muszáj lesz dolgoznom de félek, hogy azt a munkát már nem tudom tovább csinálni :(

#14689 sgangyalka1 hozzászólása: 2014.04.03. 06:16

Szia Annusi! olvastam mert email-t küldd ha valaki hozzászól… Pesten műtöttek a Szent Imrébe az orvos nevét nem irnám ki publikusan …. Remélem Neked nem lesz semmi baj és rendben lezajlik a műtét.. Igazából nem tudom hogy merre induljak el vele mert egy ügyvéd sem tudja garantálni h megnyerném mivel ez függ az ügy kimenetelétől :( úgyhogy csak egyenlőre egyhelyben topogok ….

 

#19274 pecaslany hozzászólása: 2014.10.09. 13:33

Szia Angyalka!

Én is a Szent Imrébe készülök epekő műtétre, jó lenne tudnom az orvos nevét.
E’mail-címem: pecaslany67@gmail.com, megköszönném, ha megírnád.

Szia:
Ildi

#21651 halancsa hozzászólása: 2015.09.24. 21:58

Kedves Ildi,
én most készülök ugyancsak a Szt Imrébe, műtétre, én is szeretném tudni az orvos nevét, akit jó elkerülni…
Megtennéd, hogy megirod?
Köszönöm,
Éva, halancsa@gmail.com

#19616 hargita hozzászólása: 2014.12.06. 18:54

Kedves SGAngyalka!Engem is a Szt Imrébe fognak műteni egy hét múlva epekővel, Kérlek, hogy küld el nekem a privát mail címemre az orvos nevét aki műtött, mert ha ugyanahhoz nem szeretnék kerülni.
a címem har-gita@hotmail.com Köszönöm:) Zoltán

#14688 Annusi hozzászólása: 2014.04.01. 19:01

Szia, Nagyon sajnálom, rémálom sztori.

Bár kis esélyt látok rá, hogy válaszolsz, mert a posztod több mint féléves, de engem is érdekelne, hogy melyik kórház és orvos volt ilyen “gondos”. Nekem 2 hónap múlva lesz epehólyag műtétem és be vagyok sz**va, na.

Én mindenképpen megtenném a jogi lépéseket, elvégre tartós egészségkárosodásod lett egy rutinműtétet követően. Keress fel egy speckó jogászt, hogy mit lehet ilyenkor tenni!

Üdv,

A

 

#14687 szsani hozzászólása: 2014.02.03. 22:17

Szia! Megkérdezhetem, hogy hol és ki műtött, mert éppen én is epeműtét előtt állok.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close