Visszaesés…van kiút?

Téma címkék:
2013.10.16. 15:03

3 éve nem voltam ezen az oldalon, akkor diagnosztizálták nálam a Bordert. Azóta mondjuk sikereket értem el, valamilyen szinten büszke vagyok magamra. Ideje nem szedek gyógyszereket, nem vagdosom magam, nem volt kísérletem. A dühöngések, váltakozások visszaszorultak, némi kontroll felfedezhető má bennem. De mégis most úgy érzem elvesztem. Olyan mintha megváltam volna egy burkomtól, mert tisztábban, reálisabban látom magam, a dolgokat amiket művelek, sajnos még midig. És szánalmas senkinek érzem magam. Majdnem 30 éves vagyok, és nincs semmim, és nagyon senkim. Nem érzem magam tehetségesnek semmiben sem. Nem tudom még mindig milyen munka lenne jó számomra, mert mindig azt csináltam ami éppen jött. Most az sincs. Elmaradoztak mellőlem a barátok, vagy direkt elüldöztem pket, hogy ne ártsak senkinek. Nincsen hobbim, az se tudom mi érdekel igazán vagy mi okoz nekem örömöt. Vagyis tudom, függök a volt barátomtól, aki 4 éve mászkál az életembe, hol hiteget, áltat, elküld, néha teljesen úgy viselkedik, ahogyan én. Mármint, hogy folyton változtat azon amit akar.

Napokban beszéltük meg hogy szeretne velem lenni, de nem bírja már elviselni a függőségemet, hogy nem tud energiát befektetni, hogy nem jó hogy nem tud küzdeni. Igaza van, mert borzalmasan szűnalmasan senkivé váltam vele, és úgy mindenhogy. Ami a valós igazi személyemnek a gyökeres ellentéte. Szenvedek ettől. Kegyetlenül szenvedek. A beszélgetésünk után pár napra összejött egy másik lánynal, akit felvállal, és nem értem az egészet, mert semmi köze a lánynak azokhoz az elvároskhoz, és dolgokhoz amiket évekig hallgattam a sráctól. Összevagyok zavarodva és nem értek semmit. Hogy értem őt, mert rengeteget bántottam íráskényszerem van, és folyton leírom neki a belső harcaimat, az is csoda hogy ennyi idő után még mindig beszélünk. De nem értem miért csinálta azt, hogy azt mondta hogy megvárja hogy rendbejöjjek, nem keress mást, és kiköltözzek hozzá külföldre. Pár napra rá meg nyilvánosan barátnője van. Tudom, hogy besokalt, tudom, hogy elviselhetetlen vagyok. Én se tudom elviselni nagyon  magamart a szélsőséges állapotokba. És azt is tudom hoyg ez függőség iránta, de nem tudom képes lesze -e most talpra állni. Nincsen semmim, nincs mibe kapaszkodnom. Nem tudom hogy induljak el, mert meg akarok ettől szabadulni, de nem tudom hogyan tegyem. Van bennem egy gát, és nem bírom letörni, hogy jobban legyek, hogy önálló életem legyen. Nem tudom mit csináljak. Hogy találjak vissza magamhoz, és hogy legyen értelmes normális életem.

#15055 Denizom hozzászólása: 2013.10.16. 18:37

Rendben.

#15054 Denizom hozzászólása: 2013.10.16. 18:23

Kedves Lszltm!

Éppen egy olyan zenét hallgatok, ami mellett előjönnek belőlem a sorok. Egyébként már a gimiben is 5-ös voltam irodalomból. :) Csak azóta sok minden változott. Írni tudok valamelyest, csak sajnos nehezen jönnek elő a szavak, ha emberek között vagyok. De próbálkozom. Kicsit még kerekíteni kell a történetet, de remélem, az a megnyugtató mosoly őszinte.

#15053 Lszltm hozzászólása: 2013.10.16. 18:13

Kedves Dani!

Köszönöm, megnyugtató mosolyt csaltál az arcomra.

Tetszik, ahogyan írsz.

#15052 Denizom hozzászólása: 2013.10.16. 17:51

Szia!

Ami lehetséges, az lehetetlenné válik, s ami lehetetlen, az lehetségessé. Nem csupán a világegyetem végtelen, hanem az ember képzelete is. Nincs mód arra, hogy ezt a képzeletet befolyásoljuk, de talán meg lehet próbálni irányítani. Remélem, nem rossz hír, ha azt mondom, hogy nekem nem sikerült. Én vélhetően nem azért születtem erre a világra, hogy jól érezzem magam, de ennek talán nem is így kell lennie. Nem szabad boldognak lenni, a boldogság csupán átmenet. Figyelni kell! Másokat, a szüleidet, az ismerőseidet. Tanulni kell a létezést. Normális élet? A normális élet nem azzal kezdődik, hogy energikusan kelsz fel, tudsz mosolyogni, vagy hogy nyugodtan  alszol el. A normális ember kénytelen fáradtan kelni, szomorúnak lenni, éjjel rosszakat álmodni. Én mindig rosszat álmodom. De hogy miért írok magamról, s hogy miért nem téged próbállak felvidítani? Talán azért, mert az igazság, a másik ember problémája ráébreszt arra, hogy az élet bizony komolyan  gondolja a szándékait. Mi nem azért születtünk, hogy boldogtalanok legyünk, sokkal inkább azért, hogy legyen miért küzdenünk. Valaki a pénzért küzd, valaki szeretért, sokan egyszerűen azért, hogy olyanok legyenek, mint a többi, ˝normális˝ ember. De mi azért küzdünk, azért küzdjünk, hogy mint egy megkarcolhatatlan gyémánt, senki ne ejthessen rajtunk karcot. Ha megkarcolod magad, az nem olyan, mint ha más tenné. Másnak  akaratra van hozzá szüksége, neked csupán a saját kezedre. Normálisnak lenni túl könnyű, de különlegesnek lenni… az bizony nem. Tudom, nem ez vigasztal, de nem is ez a szándékom. Csupán írj… Írj, ahogy én is teszem, ahogy te is tetted fentebb. S ne gondolj szavakra, gondolj mondatokra, gondolj a kész szövegre. Gondolj  egy műre, mely talán a talán a te életed műve…

Minden jót: Dani

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close