szédülés

2013.10.18. 07:33

sziasztok!

6 éve élek együtt, kisebb-hosszabb szakaszokban a meniére szerű szédüléssel. Viszont 2 napja teljesen más tünetet is tapasztaltam. Az ágyban egyenes helyzetben stabil vagyok, kisebb erősségben néha beszédülök, de este olyan erős szédülésrohamot kapok, hogy fel kell ülnöm és fél percig összeszorított fogakkal várok, hogy elmúljon. Ez akkor jött elő amikor a jobb fülemen feküdtem.

Reggel ébredésnél erős hányinger fogad, és…ami a legrosszabb, és 6 év alatt soha sem volt, instabil a járásom. Nem körkörös a szédülés mint általában, hanem fentröl lefelé. nincs semmi stabilitás érzetem, kapaszkodnom kell mindenbe. vettem már vertigoheel tablettát és b6 vitamint, bár inkább az előbbit használom, mert már második napja, hogy stabilabbnak érzem magam az elözö napokhoz képest, de nagyon fáj a fejem, és néha be is zsibbad erősen.

Mi lehet ez a betegség? Ennek köze van a Meniérehez?

#15066 ingrid73 hozzászólása: 2013.11.16. 19:24

Kedves PSzandi!

Kb. két és fél éve küzdök hasonló problémákkal, mint Te. Kb. 3-4 hónap után jöttem rá, hogy nem tudok oldalt feküdni, konkrétan egyik oldalamon sem, mert szinte azonnal, de 1-2 percen belül egész biztosan, émelygés, szédüllés kap el és utána ugyanolyan bizonytalan állapotba kerülök, mint amiről Te számolsz be. Amíg ezt nem tapasztaltam ki, én is hónapokig teljes erőtlenül és instabilan tudtam csak közlekedni. Eleinte csak kísérettel jutottam el a mosdóig is, majd kb. 3 hónap múltán erőt vettem magamon és megpróbáltam egyedül, gyalog eljutni a közeli kisboltig. Mondhatom, nem kis “munka” volt! Eleinte csak úgy tudtam közlekedni, hogy a bal oldalamra essen a járda széle és ahhoz kellett tartanom-igazítanom magam.

Immár több mint két éve nem fekszem oldalt. Éjszaka, álmomban sem fordulok oldalra, valahogy beépült a tudatalattimba vagy talán sosem alszom sosem olyan mélyen, hogy teljesen kikapcsoljak. Minden esetre így kicsit kezelhetőbb az életem, bár még így is elő-elő jönnek ezek a bizonytalan időszakok, csak már nem tartanak olyan hosszan. Amit még észrevettem: ha hosszabban “lógatom” a fejem, mondjuk írás közben vagy esetleg ülő helyzetben oldalra dőlök, és a fejem (fülem) is oldal-helyzetbe kerül, ismét kiváltódik ez a bizonytalanság érzéses szédülés. Egyelőre nem találtam sem orvost, sem természetgyógyászt, sem csontkovácsot, aki tudott volna rajtam segíteni, bár nem adom fel a reményt, mert ez az érzés olyan rossz, hogy ilyenkor mindig arra gondolok, bárcsak fejet tudnék cserélni, hogy ne kelljen éreznem a szédülést és a bizonytalan, instabil járást, mintha kimenne alólam a lábam is. Egyébként ilyenkor a kezeim is gyengébbek, zsibbadtabbak, merevebbek. Pl. nem bírok el egy másfél literes vizes üveget sem :( Mióta ilyen problémával küzdök, nem találkoztam még hasonló tünetekkel másoknál, csak Nálad, ezért, ha netán sikerül erről valamit kiderítenem, értesítelek, kérlek, tedd Te is ugyanezt. Előre is köszönöm: Ingrid

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Akadémiai Kiadó Zrt.

H-1519 Budapest, Pf. 245

Telefon: (06 1) 464 8200

Email: varoszoba@akademiai.hu

© Akadémiai Kiadó Zrt.

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala, az Akadémiai Kiadó gondozásában. Orvosok szakmai portálja: nota.hu

Precognox

Close
Close